Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Segítsetek ha tudtok Hardi permetezővel kapcsolatban új
- AKG támogatás új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
951 hozzászólás
Válasz #49. hozzászólásra
Az lehet,de B+nehézpót jogsi kell rá!
Válasz #48. hozzászólásra
Egy traktorra sem irnak fék nélkül nagyobb vontathatóságot!Mág a rábára sem!
Válasz #47. hozzászólásra
Miért? Szerintem a pót lehet mg. vontatóé is vagy akár teherautóé. Lassú j-vel úgyis 25-tel mehetsz.
Válasz #46. hozzászólásra
Ezt tudtam, nekünk a T-25-forgalmijában fék nélkül 750kg van írva. Az lehetséges, hogy akármekkora a traktor, fék nélkül akkor is csak 750kg van a forgalmiban?
Válasz #45. hozzászólásra
Csak a nehézpót is lassú lehet!
Válasz #43. hozzászólásra
Benne van forgalmiban,hogy fék nélküli,ráfutófékes,átmenőfékes vontatmányra vonatkozó súly adatok!Ennek kell megfelelni a szerelvénynek!
Válasz #44. hozzászólásra
lassú j+egy nehézpót helyesen
Válasz #42. hozzászólásra
Ez az az eset amit mondtam: lassú jármű3egy nehézpót.
Válasz #40. hozzászólásra
Hogyan van levizsgáztatva? Sima műszaki, piros rendszám v. vmi. extra?
Válasz #39. hozzászólásra
Nehézpótnak számit,de ha piros rendszám van rajta akkor Bkategoria is érvényes rá.
Válasz #35. hozzászólásra
Helló Kukaccsosz!
Nekem van T is a jogsimba.
Válasz #39. hozzászólásra
Akkor vontathat ha le van vizsgáztatva !B vel vezethető szgk-utánfutóval!Vontatási feltételek alapján!
Válasz #37. hozzászólásra
Persze hogy nehézpótnak számít, de ha szgk. utánfutót húznak vele ami 750kg-alatti?
Válasz #37. hozzászólásra
1t-t akartam írni!
Válasz #34. hozzászólásra
Tomszi!
A TZ-4k pótkocsija t-s terhelhetőségű,ennek megfelelően nehézpótnak számit!
Válasz #32. hozzászólásra
Nem mondtam én hogy tudatlan vagy, ki a fene tudja az összes hülye szabályt, én csak leírtam amit, ahogy én tudtam róla.
Ezen a linken mindenki megtalálja milyen jogsival mit vezethet.
A T kategóriát meg kell nézni a jogsiban benne van-e!
http://www.nkh.hu/kepzes/content/view/73/65/lang,hu/
Válasz #29. hozzászólásra
Láttam. Pl. TZ-4k-14B-vel láttam már hogy autóutánfutót húztak, könnyűpót. Azért írtam hogy hülyeség az egész vontató+könnyűpót, de így írta.
Válasz #31. hozzászólásra
Feri!
Használt trakit vennék és azt mondta hogy lehet vele vontatni. Rendszám is van rajta. De a kereskedő is próbál szerintem eladni mindent amit csak lehet.
Válasz #28. hozzászólásra
Tomszi!
Bocsi hogy ilyen tudatlan vagyok. Már kezd megszáradni a tinta a jogsimba. Meg már sajnos rutinból vezetek amikor vezetek. Régen mág volt olyan hogy KRESZ oktatás de erre sem járok már 15 éve. Ugyanis a mostani melóhelyhez már nem szükséges a hivatásos jogsi. De köszi az információkat amit írtál.
Válasz #30. hozzászólásra
Kérdezd meg a kereskedőtől,hogy milyen paraméterekkel vizsgáztatják le a vásárolandó trakit!
Válasz #27. hozzászólásra
Feri!
Értem csak még olyan bibi van hogy most fogok venni trakit. De azért kérdeztem mert ha nem lehet vele vontatni az utánfutót akkor el kell passzolnom majd a futót.
Válasz #26. hozzászólásra
Könnyű pót az 750kg alatti kocsi!Láttál már traki után ilyet?Egyébként B-vel vontathatod a piros renszámos szerelvényt!
Válasz #25. hozzászólásra
Ha C+E-d van akkor biztos húzhatod, még ha nehézpót is az utánfutó. Hogy a ráfogás szabályos-e a KRESZ szerint, az már egy másik dolog, de az már a rendőrön múlik, ha meg akar büntetni úgyis megbüntet.
Válasz #25. hozzászólásra
Húzhatod! Azt nézd meg,hogy a kistraki forgalmijába fék nélküli vontatásnál mekkora tömeg van beütve!Az utánfutó össztömege ezt az értéket nem haladhatja meg!
Válasz #24. hozzászólásra
Gyorsan fellapoztam a KRESZ könyvet, igaz 5-6 éves, abban az van hogy B-vel mg.-i vontatót+könnyű pótkocsit lehet vezetni (elég nagy hülyeség ha így van). És piros rendszámossal (lassú jármű) lehet húzni nehéz pótot? Én úgy tudom hogy igen.
Válasz #15. hozzászólásra
Helló Feri!
Szóval a piros rendszámú kistrakival húzhatom az ( személygépkocsi és fekete rendszámú) utánfutót. Jogsi esetleg van hozzá( C,E kat). Elvileg akkor rendőr nem szólhat semmit ha megállít.
Válasz #22. hozzászólásra
Vezethetsz B-vel fekete rsz-s trakit csak az nem vontathat! Még pirosat sem!
Válasz #20. hozzászólásra
Ez igy teljesen szabályos!
Én úgy tudom hogy B-jogsival mezőgazdasági vontatót (fekete rendszám) is lehet vezetni +egy nehéz pótkocsit.
Azt simán,de az én felvetésemben összeállitott szerelvényt én is kétlem.
Egy hasonló kérdés? Szerintetek B jogsival lehet vezetni piros rendszámos trakit ugy hogy vontat egy piros rendszámos 6 tonnás pótkocsit? Elég vitatott kérdés ez??!?
Válasz #18. hozzászólásra
Na ha jol tudom ezeket már nem csinálják. Pár éve uazukat,ifákat vizsgáztattak simán pirosra.
Piros rendszámos trakival (Bkat) simán vontatható a fekete rendszámos pót?
Válasz #14. hozzászólásra
Szerintem vontathatod. Ez olyasmi mintha teherautópótot húznál piros rendszámos traktorral. Amúgy meg rendőrtől is függ, sőt megyénként is más-más, én pl. láttam már hirdetésben piros rendszámos IFA-t is.
Egy teljesen hasonló ügyben nyertek pert az egyik intézkedő rendőr ellen nemrégiben. Ugyanilyen ügyben kezdett el pöffeszkedni meg százezreket birságolni,csak éppen a gépész is kicsit tisztában volt a jogszabállyal meg hogy fekete rendszámossal huzhat pirosat,és a cég ügyvédje a tenyerét dörzsölte mikor megtudta már az elején,hogy nyert ügyük van a fakabáttal szembem. Most is tudok pótkocsi le nem takarásos ügy miatti probaperről . Kombájn alól 2km re huzgálta az mtz az mbp-t aratásban,egy szem termény se potyogott,mégis 50re birságolta.
Válasz #3. hozzászólásra
fekete rendszámú traki húzhat piros pótot,most a nyáron mondta a vizsgabiztos mikor műszakiztattam a piros rendszámú pótot.
Válasz #14. hozzászólásra
Igen,csak 25km/ó-val
Helló!
Érdeklődni szeretnék hogy piros rendszámos tarktorral vontathatom-e az utánfutót( személygépkocsi)? Azon uyanis fekete rendszám van. Előre is köszönöm a válaszokat.
Fekete rendszámú traki húzhat feketét,pirosat egyaránt,amikor kettő pótot húzol akkor az első pótot vontatásra le kell vizsgáztatni.Lassú pótot nemvizsgáztatnak le vontatásra, ezért az első pót csak fekete lehet!
Nem úgy van véletlen,hogy fekete rendsz. traktor húzhat egy fekete és egy piros rendszámos kocsit? A piros rendszámos van hátul és csak 25-tel mehet maximálisan! Vagy két fekete rendszámost?
Húzhatod ,csak kerüld a rendőröket.
Amíg meg nem állitanak ninxs semmi probléma.
Megoldás: Nem baj, ha főállásban rendőr a traktoros. Normál esetben nem lehet meggyőzni őket.
Ez egy érdekes téma. Nekem tavaly a fekete rendszámú mg.vontatóm 2db piros rendszámú kocsit húzott és nem környékbeli rendőrök megbüntették szabálytalan vontatás miatt. Kifizettem a bírságot, de azért érdeklődtem a helyi kapitányságon és nem tudtak rá megfelelő magyarázatot adni és azt sem tudták megmondani, hogy pontosan melyik jogszabályban van ez leírva. Az itteniek nem foglalkoznak ezzel, itt mindenki így húzza.
Biztos húzathat nekem ezt tanították most a tanfolyamon! Akkor miért húzatnak sokan feketével piros pótot? Igaz nem 25-tel. :-)))
Huzhat a fekete rendszámos traki piros potot,de mivel az lassu jármű csak 25-tel kb két éves törvény
Szerintem nem.Nincs olyan engedmény,hogy igen,de csak 25 km/h-val.
Én úgy tudom fekete rendszámos traktorral lehet piros rendszámos kocsit húzatni,de csak a lassújárműre megengedett max. sebességgel!
sanyi!feketével is húzhatsz pirosat,de max 25-el!
Lehet.
(Fordítva már nem. Fekete rendszámú traktor és piros rendszámú pótkocsi már nem.)
húzhatod!