Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Kecsketenyésztés új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Poénok új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Fortschritt E 512 kombájn új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- MTZ 1221 traktor új
1415 hozzászólás
Válasz #360. hozzászólásra
nemcsak a spanolás a lényeg! hanem az emisszió is,meg a kénmentes üzemanyag is...
A mai motorok bizonyos százalékban terheléstől függően visszaszívják a saját piszkukat. Ezt hívják EGR-nek, vagy nemrégen tudtam meg,hogy a szívó ütemben megnyitják egy bütyökkel a kipufogó szelepeket is aztán visszakér ilyenkor a kipufogógázból,ami égéstermék, koksz korom meg minden van benne. Plussz nem is hűs oxigéndús levegő ugye...aztán az olaj egy nap után fekete mint a sötét éjszaka a motorban vaze...
a személyautókból mindben lefalaztam az EGR-t, azóta a diesel autóban is barna az olaj 5-8ezer km-után is...
Válasz #358. hozzászólásra
Ez a pénztárnál szerintem nem nyugtatna.
Válasz #359. hozzászólásra
Abba törődj bele hogy egy fogyasztói társadalomnak készül minden és nem az örökké valóságnak .
Válasz #357. hozzászólásra
ja tartósak... :-D
az új mercik is elmennek 1millió kilométert is a régi 300D-k meg 100-at mi!?
Tartós a gép ha rendesen leterhelt munkavégzés mellett a motorhoz 10-12ezer óráig nemkell nyúlni újítgatni. Az már tartós. A mai gépektől a 8000 már nagyon szép, és a valóban használtak ritkán mennek el addig gond nélkül
Mindent el lehet mondani róluk, csak azt nem hogy tartósak lennének !
Bizonyos szintig lehet de már nem 20-30000 üzemórára készülnek mint régen hanem 5-10000-re .
De azért lehetne jó és tartóst motorokat csinálni csak nem kellene ennyire spanolni őket .
nem tudom .. jó lenne egy szakértővel beszélni..
Válasz #354. hozzászólásra
Sajnos ez egy ilyen játék . De azért azt ne feledd hogy ott akár 1500-1700 bár is lehet a peborlasztás és elektronikusan vezérlik az injektort nem nem az adagoló löki be az anyagot 170 báron mint az mtz-nél .
azért ezek az új gépek már tartósak sztem ..
Válasz #352. hozzászólásra
Erre ondta az ismerős a kités eladónak aki sorolta milyen elktronika van a trakiban . Erre az ismerős ( nézze van nekem egy 514-es kombájnom és ha én abban azt mondom hogy 1000-el pörög a dob akkor tényleg 1000-el örög a dob és még elektrinka sem kell hozzá ) Így a végén vett egy teljesen alap és mechanikus claas celtist .
Válasz #353. hozzászólásra
Pedig de.
Válasz #350. hozzászólásra
Csak egy cr-motorba 4 porlasztó 1 milla. Stb.
Az új Mf 8690 is már csak 8400 ccm 370 LE re szerintem azt akarják elérni minél kissebb legyen a fogyasztás.. de ettől függetlenül még mindig tartom magam hogy az élettartam nem nagyon csökken!
Válasz #346. hozzászólásra
Remélem mire sikerül összeszednem annyi lóvét (ami a mai állapotok mellett kb. 20 év ), akkor ha még lesz Valtra HiTech akkor abba ruházok be. Minimál elektronika, maximális élvezet. Nem lesz olyan, hogy leszakad az ég, és menekülni kell de azonnal, a Fendt touch screen monitor meg dob egy kék halált. Mint az egyik 716 Vario, mikor a tábla közepén kitalálta, hogy nem akar menni semerre, amikor akar, akkor se arra amerre kéne, a munkagépet önhatalmúlag tette vette. A gépek lázadása! Már szinte látom magam előtt.
Nem kell ide annyi szar. Lenyomom a kart, lemegy a tárcsa. Felhúzom feljön. Ennyi.
Válasz #345. hozzászólásra
Az őshazában még 6ost is húznak, vonnak... (állítólag...)
Válasz #348. hozzászólásra
szerintem nem fogyaszt kevesebbet mint egy új motor bár többet se . Az életartama viszont biztos nagyobb . Bár azt azért tudni kell hogy nem biztos hogy rosszabbak az új motorok mert ezért a hatásfokuk jobb mint a régieknek . Csak nem szabad agyon feszíteni a húrt és sajnos az felé standálnak a gyártók .
itt Sajópüspökibe 135 LE MCcormickok 4 ekefejet húznak van ahol kényelmesen van ahol küzködve
Válasz #345. hozzászólásra
nagy motor kisebb lóerő, és mégis keveset fogyaszt!
Zetorék megcsinálták ezt 30éve,mostmeg nemtudják....
BALF.SZOK a mai traktorgyártók
Válasz #346. hozzászólásra
Erről beszélek nyuszómuszó!
Válasz #338. hozzászólásra
Visonta külszini-szén kitermelés... Nem messze tőlünk... Ismerősöm nyomja az egyikkel már jó ideje , és a 20000üó igaz. Egy gép , 3 műszak , 3sofőr!!! Állatok! Sárban vízben cimbálnak 8t-s pótokat 100q-kal... Bírják . Asszem 160le-sek.
Válasz #342. hozzászólásra
6840 ccm és 150 ló megveszekedett ereje dolgozik a gépben .
Még csak próba lessz ez az 5 fej ha nemtetszik neki 1nap után akkor marad a 4 fej .
Válasz #336. hozzászólásra
Visontán külszini Szén és Lignit bányák vannak. :) Gondolom csilléket vagy Lignites kocsikat húznak.
Válasz #334. hozzászólásra
Szintúgy :D MTZ 3 fejjel 35ös fogással, 8000-es John Deere 4 fejjel 45-s fogással. Éppen elég nekik.
Válasz #341. hozzászólásra
először a váltó fogja feladni. felújíttatod, majd kimegy a motor a divatból....itt és a környéken mindenhol ezt játszotta krisztál.
Ebben amúgy mekkora a motor???
Válasz #334. hozzászólásra
Nálatok lehet de nálunk nem biztos mert itt az mtz-k is 3 fejjel mennek bár sokan a mélység rovására de mennek . De a 90 lovas zetor röhögve viszi a 3 fejet 135 centi fogással 36 centin . Ebből kiindulva 200 centi fogással 32-33 centin a 150 lónak menni kell kényelmesen .
Meg amúgyis a Krisztál örök és elpusztíthatalan ( Schuszter Lóránt után szabadon )
Válasz #339. hozzászólásra
Bocsi, Mea Culpa, nem jól emlékeztem arra, hogy mit írtál*.
A 201LE, az jó (ECE R24, max, IPM-el). Viszont én nem szeretem az IPM-es teljesítményt, mert nem az a lényeges (15 km/h fölött vagy menetközbeni TLT hajtás esetén lép életbe)
Válasz #337. hozzászólásra
Ha kötekedni akarnék, azt mondanám, hogy 175LE a mostani (ECE R24, névleges, szántóföldi üzemmód). Viszont 209LE-ig szinte bármi lehetne (97/68EC, max, IPM-el), de 205, az pont nem.
A frissített meg 177-211 között lesz (a jelleggörbébe nyúltak bele inkább)
Válasz #336. hozzászólásra
Visontánál vannak valamilyen kuuuvanagy bányák:-Dnemtudom mit termelnek.
Egy ismerős traktoros-teherautós mesélte. Részleteket nem tudok. Azt mondta,hogy kabinig érő vízben-sárban mozognak gyakran.
Gondolom kocsit húznak vagy tolólapoznak vagy valami útegyengetőket húznak vagy....
passza.
majd MFpisti segít Ő földi majdnem
Válasz #335. hozzászólásra
Ammá most is 201 paci nem?
És van egy kettő amiben már a titániumos turbó van./nem csak 7530!
Válasz #333. hozzászólásra
Milyen bányábann dolgoznak és mit azok a Valmetok?
Válasz #332. hozzászólásra
A 6,8-as JD motor meg 125 lótól indul...
Amúgy nem (csak) ez a mérvadó, hanem az is, hogy milyen teljesítményre van méretezve.
(bár ha abból indulok ki, hogy a jd7530 jövőre kap erősített dugattyúkat, meg titán forgórészes turbót, pedig csak 5lovat izmosítanak rajta... 6,8liter és ~200ló)
Válasz #330. hozzászólásra
Itt beletörne ebbe a bicskája! A 8000-s jd is csak 4 fejjel próbálkozik. Az mtz-k akkor bírják a 3 fejet, ha 25 cm a fogás, és akkor is csak lassan.
Válasz #332. hozzászólásra
abba gondolj bele,hogy a 200pár lóerős Fergában 7400-as motor van, sőt a 180lovas Valtrákban is, ebben meg 7100köbcentis 360lóerővel.
A Valmetben fele ennyi lóerőn dolgozik a Sisu motor. Visontán a bányában azt mondják van is 20ezer üzemórás ebből.
Bár ha Teis olyan középkötött vagy laza talajon 6 fejjel szántassz mint az alábbi videón akkor jólessz.
Tiszanagyfaluban van egy ilyen 360lovas Fendt egy havernak, 1000párszáz óra van benne, 300szántójuk van, eddig baja nemvolt jó. Ők 8fejes Gregoir Basson ekét húznak 4métert fog el, viszont ott laza talajok vannak, homokfoltokkal, homok erekkel ráadásul.
Meg topdown-t meg 7,2 nehéz IH tárcsát.
ja meg lehet,hogy ittis nem messze is van egy ilyen, Felsőnyárádon van vagy két cég, az egyik a tiszatáj vagy tiszakesh vagy mi a túró, a másik meg feketevölgy termelő vállalkozás vagy mi a túró, a lényeg,hogy v.melyik cégnek van egy kicsi meg egy nagy Fendt, szerintem a nagy ilyen lesz.
A deutz motor Same traktorban 5500óránál kihalt itt, de az más történet volt egyébként is...amúgy biztosan jó, csak kicsi
visszatérve erre a motor dologra beszélgettem a tanárommal hogy ki van e nagyon hegyezve ez a motor és mondta hogy ez kényelmes a traktornak meg biztos nem olyan bolondok a trakor tervezők hogy rövid élettartamú motort tegyen ilyen nagy traktorba .. kiszámoltuk h 360:7.4=48 liter teljesítmény a john deerenál meg 40 úgyh szerintem ez jó lehet rövidebb a motor élettartama de nem biztos...én minden esetre bízok a deutz motorban..
Válasz #330. hozzászólásra
Te ne gondolj bele...
( mikor még Ő se gondol bele a gondolataiba... hehehehehhehehe )
Válasz #329. hozzászólásra
360 hp.tol ez kurva kevés , ha belegondolok abba hogy Húsfutár most akar 5 fejest tenni a krisztus után
Válasz #327. hozzászólásra
Minem koo ser?
Válasz #326. hozzászólásra
Terepes billencs rába teherautó váltó volt ami ugyebár ZF mint a traktoré . Nekem még az is tetszik hogy ha úgy van akkor feldobom a 2000 literes tartályt teli vízzel és mindjárt 13 tonna a 180-as .
ez se egy nagy durranás
Válasz #322. hozzászólásra
Nomeg a 3-as kapcsolású ih-val. Bár olyat sajnos nem láttam élőben soha. Ami nem annyira tetszik benne, hogy állítólag 4+4 sebesség van benne előre. Még ha lenne plusz egy felező akkor ok, de így elég kevés.
Mezőtúron voltam egy helyen, ahol a 250-es rábába 280 v. 300 Le-s Mercedes motor volt váltóval együtt beleépítve. Valamennyi power része is volt a váltónak. De hogy teherautóból volt-e vagy sem, azt nem tudom.
még 1 érdekes szántás
Válasz #319. hozzászólásra
okleveles traktorszerelő 2001 (járműtechnika szakirány)
Válasz #313. hozzászólásra
Nem véletlen, hogy a szántás világrekordokat is a franciák csinálják. Azt a 15 vagy 18 fejes ekét ha leengednék egy jó vendégmarasztaló helyen és elékötnének még egy Quadtracot, akkor szétszakadna az eke. De hogy húzni nem lehetne az tuti.
Mellesleg azt nem értem, hogy az ilyen földben mint a videón, minek szántanak egyáltalán? Tök kopasz volt már, lazítani meg mit tudott rajta, ha egy 160Le-s traki 10 fejjel szántott? Lehet hogy csak azért, mert unatkozott otthon.
Válasz #317. hozzászólásra
Nekem is nagyon teszik a 180-as . Egyszer emileztem egy sráccal aki csinált autómata vonófejet a 180-asra meg a teherautó váltóját tette bele és így majd 40-el tépett a 180-as meg a 250-is 30 felett ment .
Válasz #316. hozzászólásra
meg oda,hogy erős és tartós nagytraktort (értem ezalatt hogy legalább 10.000 órát szántson) nagyon nehéz csinálni .
Volt már róla szó , hogy 130-150 lóig nem nagy kunszt a traki gyártás , azt szinte mindegyik gyártó tudja vagy tudná ha akarná, de 200 ló fölöttit csak a nagyon nagyok tudnak gyártani tartós kivitelben és azt is csak az USA-ban
Válasz #318. hozzászólásra
Így gondoltam.
Válasz #315. hozzászólásra
Mikor végeztél és mit? Énis Gödöllői mérnök vagyok.
Válasz #316. hozzászólásra
Meg hogy nagytraktornál a szerkezetben (hajtóműben, hidakban, motorban) legyen a tömeg, ne a pótsúlyban ;)
Válasz #311. hozzászólásra
Mikor még porba fingottam, az tsz-ben az életem odaadtam volna minden percért, amit a Rába 180-ban tölthettem. Aratáskor 2 8011-el. Csak úgy kígyózott. A fülkéből meg szinte a kombájn fölött elláttam.
Ismerősöm mesélte, aki szintén ilyen szerelvénnyel nyomta, hogy mikor egyszer elakadt, az összes ifás azt mondta, hogy na végre elakadt ez a nagy szar! Mert utálták mikor a tarlón otthagyta őket a picsába!
Ha lenne rá pénzem, vennék egy ilyet, és megcsinálnám pöpecre. Csak úgy hobbiból. De jó is volna!
Válasz #315. hozzászólásra
Akkor megen oda lukadtunk ki, hogy traktoron nem szabad spórolni.