Hirdetés
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Adagoló új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Eke minden mennyiségben új
- Poénok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló

Milliószámra pusztították a kártevő rágcsálókat ezek a madarak
Természetes kártevőirtóként ingyen dolgoznak a mezőgazdaságnak!
Hirdetés

1434 hozzászólás
Válasz #29. hozzászólásra
csak 1 kérdés, honnan tudod h. egyforma volt a súlyuk???? mert az a videóból nem derül ki, szerintem a claas jóval könnyebb volt, a fendt elől, hátul rendesen fel volt súlyozva, a hátsó felni is tele volt súllyal, és a gumik állapota nem nagyon változott, lehet az is fel volt töltve
Az hülyeség, hogy egy a súlyuk. Azt a Fendt-et kifejezetten erre a versenyre súlyozták. kicsitt több, mint 24 tonna volt. Sajnos az én 16-tonnás JD-m sem tudott vele mit kezdeni, pedig azonos motorral, és váltóval szereltek, de hát a fizika az fizika... :(
vki gyorsul vele, vki gazdálkodik
szabadország
http://www.youtube.com/watch?v=Z30jF9P8CmU
Ennyi a CLAAS CHALLENGER!! Pedig hamarabb indult és a sújuk is egyforma volt. Ja és a JD sose fogja utolérni a FENDT- et.
HA BEÜLÖK A FENDT- EM BE TI CSAK A PICSÁMAT LÁTHATJÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1. hozzászólásra
A gyár 28000 üzemórát adott meg.
Osszd el kettővel,mert magyarországon vagyunk.
Viszont ha egy ekkora gépet valaki 10000 óra után nem tud lecserélni újra,akkor ott baj van.
Nekem személy szerint nem volt közelebbi ismeretségem a váltóval,de az első szériánál (az MF-nél 2004) a magasnyomású tesztcsövek megrepedtek néha. Fülke le,váltó fedél le,csőcsere. 1 nap.
Ha végiggondolod 1994 óta gyártja a fendt.Ennyi idő alatt mindenki megtanul traktort építeni......vagy tönkre megy.
Háát nem ment tönkre a gyártó.
Szeméyles tapasztalat hogy kevesebbet eszik.Az MF-nél volt PS váltó is,és ugyanaz a motor kb-20%.
Meg kb 10%-kal kissebb traktor húz ugyanakkorát.
Viszont azé a JD-t nem tépné szét.
Meg fordítva sem:-))))
Szét szakítanak itt szépen lassan minden márkát:-))))
Válasz #26. hozzászólásra
Olyanra ami számolja a 500 eurósokat.
+ még 1 olyanra ami beleadagolja meg kiadagolja, meg bebálázza.
Válasz #25. hozzászólásra
CSak halkan, milyen gépre fáj a fogad???????
Válasz #23. hozzászólásra
Mindenkinek.
Csak nekem ne lécci.
Válasz #23. hozzászólásra
Meg RÁBÁT.
Válasz #21. hozzászólásra
MTZ-t MINDENKINEK, bukjon be a kapitalzmus végre!!!!!!!!!
Válasz #19. hozzászólásra
Na ez jó szar.
Válasz #19. hozzászólásra
Ez a tuti.
Ilyen írásokat még ide!!!
Erre van itt igény.
Válasz #18. hozzászólásra
mer egy rakás kaki nagy pézé.nagyok közt dzsodér-közepesek közt mtz-50 ezek velünk öregszenek és még jók.
Nem bonyolult miért adják el őket: senki nem akarja javítani. Nekünk is van egy 412 vario-nk, most 6 éves, 5500 óra van benne. Életében nem végzett nehéz munkát, csak permetezett, mag szállított, mégis minden sz@r előjött már rajta, pedig családi gép.
Bármi kell, az horror áron van, és olyan bonyolult a felépítése, hogy egy egyszerű gázbovden kicsréléséhez is a márkaszervízt kell hívni, aki két napon keresztül, telefonos segítséggel javítja (megtörtént példa). És akkor még nem beszéltünk ennek a költségeiről.
Ugyanakkor van olyan neve, hogy használtan jó árban el lehet adni...
Hali valaki tudja mért adják el a Fend traktorokat 6000-7000 ezer üzemóránál? Mért nincs fendben 15000-20000 ezer üzemórás mint például John deere-ban? Amugy meg duma hogy a Fend kevesebbet eszik mint a John Deere volt nálunk nyuzó proba egy john deere 8530 szimplakerékkel meg egy fend 936 dupla kerékkel ugyanazt a gépet huzta mind kettő ugyan abba a földbe a jd 80 literel kevesebb üzemanyagot evett pedig szimpla kerékkel volt jobban sülyedt mint a Fend és egy sebeségel többel tudott menni mint a Fend!
Válasz #15. hozzászólásra
Persze minden gépnél van kisebb nagyobb hiba.. a FENDT nem is a müszaki hibáirol hires!! az agco konszern leg megbizhato gépei.... az ára az világpiaci az biztos hogy nekünk még ez drága!! Faterom egyik barátja egy régi FAVORITTAL már 22000 üo nál jár csak a nagy cég karban tudja tartani ezáltal életben... ami maszekban nem biztos hogy sikerülne!!
Hát nálam itt volt két napja az axiálos srác igazából a Landinit akartam megtudni mennyi is az ára de ha már itt volt megkérdeztem a Fendt-et is és a kertészeti pályázatba a Vario 310-as fér bele még.Ez 105Le.Az oké hogy ez a traktor szinte "full extrás" mert opcióba szinte csak a rugózott mellső hidat lehet kérni még a többi dolgot(fokozat mentes váltó, fülke rugózás, tempomat,stb)azt tudja.Az is oké hogy talán kevesebb üzemanyagot eszik mint a Johny.Na de hogy én egy 100Le-s traktorért 16milliót nem adok az is biztos!! :O
Válasz #12. hozzászólásra
Jó, persze minden gépnél előfordulnak kisebb-nagyobb hibák. Egyik ismerősömnek van egy 250 lovas Johnija az szokta mesélni hogy mikor még bejáratós volt a gép egy párszor kiment hozzá a szerviz kocsi.
De ez szerintem mindegyik márkánál így van.
Válasz #13. hozzászólásra
Én a kicsikröl nem hallotam de ezeket inkább kiegészitö munkára használják kisseb terheléssel...
Válasz #7. hozzászólásra
a 100-120 Le kategóriákra is ez érvényes? Köszi az infót mindenkinek
Válasz #11. hozzászólásra
Én azért hallotam meghibásodásrol! de ez más tipusoknál is elöfordul.. De nem túl gyakori!! halottam ojat hogy a 926 vario váltó megjárta németorságot és a nagy terhelésü egymenetbe müvelö megviselte de javitható volt! és a 716 nak szétment az elsö lehajtása.. meg ojan is volt hogy csak tolatni akart meg mindig ösze akarta csukni a kombinátort de ennek elenére szeretik a gépkezelők mert nagyon modern és kényelmes
Én még rosszat nem hallottam a Fendt-ről, sem a váltójukról.
Mondjuk a 936-os 7.1literes 360lovas motorjának még bizonyítania kell.
De szerintem jó gépek a Fendtek.
Válasz #6. hozzászólásra
Mindenki tapasztalata, véleménye érdekel !
Válasz #8. hozzászólásra
A 926-os variot mi is 8000 üo-val vettük,most 11000 van benne,és egy vízpumpát cseréltünk benneés csak megy,megy....
Van itt egy nem egészen 5000 üó-ás. Egy ékszíjon és egy leverődött üzemanyagszint mérő kábelen kívül semmi baja nem volt eddig. A srác, aki hajtja jópár gépet végigharcolt már, TSZ-es múltja is van, stb. és amíg a Fendttel el nem kezdett dolgozni, a JD-t tartotta a legjobb trakinak. Persze ez iscsak egy vélemény, de azért ez a lekezelés, ami itt elhangzott nem igazán vehető komolyan.
Axiál szervizes szerint a gyár 8000 üo-t mond. Boly Rt-nél tényleg 8000 üo-nál volt váltó csere.
Válasz #4. hozzászólásra
Te mindenkivel szóbaállsz?
Válasz #4. hozzászólásra
na ne mán azzal a kihegyezet motorral.
Ma összefutottam egy 300 le-s fendt-es Fan-al ! Elképesztő mesék voltak. Elmondása alapján a JD-t szét szedné keresztbe-hosszába. Na ezen már röhögtem.
Válasz #2. hozzászólásra
vagy több ha megbecsüli
Válasz #1. hozzászólásra
3-5 ezer óra
Mit tudtok a fendt traktor vario váltójának élettartamáról?