Gázolaj árak 621 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 408.83 Ft USD 386.4 Ft CHF 436.87 Ft GBP 490.68 Ft

Fórum

Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c....

Létrehozta: Helianthus , 2008-05-14 15:25:14

Kedvencekhez Segítség

13421 hozzászólás
Nincs profilkép
#12821 traktoroskiskukac
2018-09-21 15:27:31

Válasz U.ilonka074 #12820. hozzászólásáraIlonka szerintem téged az 1 éves pozitív hozzáállásod miatt büntetnek ezzel.
Úgy látták, hogy ebben az országban csak te vártad reménykedve minden nap az eredményt, és most úgy vannak vele, hogy egy életre elveszik a kedved a pályázatoktólsmile oopssmile hammer

Egyébként értem a dühödet, én is az lennék.

Nincs profilkép
#12820 U.ilonka074
2018-09-21 14:59:24

Ez mar hihetetlen..mennyi turelem kell meg ehhez hogy jovahagyjak vegre? 5honapja varom mar es meg semmi, valamit kene lepni nem?smile cursing

Nincs profilkép
#12819 traktoroskiskukac
2018-09-21 09:39:16

Válasz csillagi2002 #12818. hozzászólásáraMár kezdik az önkormányzatoktól visszaszedni az el nem költött uniós pènzeket... Vajon miért? (költői kérdés)

Nincs profilkép
#12818 csillagi2002
2018-09-20 17:04:15

Válasz laslofarm #12817. hozzászólásáraMár most jóváhagyottnak kellene lennie a státusznak ahhoz, hogy pénz legyen.

Eléggé jogtalan az, hogy mások már 2 hónapja megkapták a pénzt. De hát, ez természetes az illiberális államokban, nem is tudom, mit értetlenkedek itt.

Nincs profilkép
#12817 laslofarm
2018-09-16 07:54:43

Szerintem se!

Nincs profilkép
#12816 csillagi2002
2018-09-15 20:37:41

Válasz U.ilonka074 #12815. hozzászólásáraSzerintem nem lesz szeptemberben pénz.

Nincs profilkép
#12815 U.ilonka074
2018-09-14 20:24:44

Szerintetek szeptemberbe meglesz? Ez mar vicckategoria...juniusba folyositottak a java palyazonak es maradtunk meg 2-300an akik varnak a penzre... es majd ekkor majd akkor, csak ezeket a valaszokat kaptam. Most legutobb szeptemberre igertek be, de en nem tudom lesz-e itt dontes e honapba...meg 2het van vissza...ti hogy latjatok ezt?smile blush

Nincs profilkép
#12814 csillagi2002
2018-09-14 08:23:12

Válasz nagypistivagyok2 #12812. hozzászólásáraAz a lényeg, hogy az egész 12 milliót adók formájában visszafizesd az 5 év alatt. Az eu-s támogatást csak célirányosan lehet felhasználni. Amiket a Lölőnek folyósítanak, annak egy részét közvetlenül el lehet sikkasztani. Amiket a kisgazdáknak kell folyósítani, azt pedig így vételezik át az állami költségvetésbe, onnan pedig már szabadon el lehet sikkasztani. Tehát 12 m fig az adóbefizetés után 12 m állami adóbevétel, utána indul belőle egy kilátóépítés 350 %-os túlszámlázással, így lesz belőle kb. 7 millió Ft elsikkasztott pénz pár év múlva.

Nincs profilkép
#12813 U.ilonka074
2018-09-13 22:19:18

Válasz csillagi2002 #12810. hozzászólásáraNekem szeptembert mondtak biztosra,van meg vissza 2het kezdem felhuzni magam ismet....ez nem igy mukodik, utolso pillanatokba folyositanak aztan siess nehogy leessen a ho, mert ha nem kezded el a projektet tamogatoi okirat kezhezveteletol szamitott legkesobb 9honapon belul akkor bizony jonnek a szankciok...

Nincs profilkép
#12812 nagypistivagyok2
2018-09-13 22:06:52

Trükkös egy pályázat...
Nem kell gazdasági növekedés, elég a 6000 STE. Oké, DE ekkora gazdasági mérettel, hogy lesz ilyen jövedelmed, amit előírnak? Teljesen rá leszel kényszerülve arra, hogy a gazdaságod méretét 10-13 STE-re emeld meg, mert különben nem lesz meg a 4.évre a jövedelmed.
Egyik vállalás kapcsolódik egy másikhoz, mint egy lánc, ha megszakad vagy megakad, akkor annyi, vége.
Ugyanígy van az alkalmazottal is a dolog. Ki kell vele termeltetni valahogy azt a havi 200 eft-ot...És az alkalmazott bére még plusz évi 2 m ft a vállalt 4. évi jövedelmen felül ( 3,6 mft), amit szintén valahonnan elő kell varázsolni. Ha tudnék annyit pluszban termelni havonta, akkor el sem olvastam volna a kiírást.
Sok a kötelezettség, nem arra fogsz koncentrálni, hogy a gazdaságra figyelj, hanem arra, hogy beszerezd a millió papírt, fizesd be az éves vagy havi kötelező díjakat...

Szerintem, de ez csak az én véleményem. Matekoltam eleget... (ez így is lett kackac!!!)

Nincs profilkép
#12811 mihaszna
2018-09-13 21:45:26

Válasz csillagi2002 #12810. hozzászólásáraAkkor most szeptember, október, vagy november? smile confused

Nincs profilkép
#12810 csillagi2002
2018-09-13 20:58:33

Válasz U.ilonka074 #12809. hozzászólásáraMajd szeptember végén, de szerintem októberben vagy novemberben lesz ez meg.

Nincs profilkép
#12809 U.ilonka074
2018-09-12 15:35:42

Valakinel valami tortent kifizetesi kerelemmel kapcsolatosan?

Nincs profilkép
#12807 nemerdőmérnök
2018-09-11 16:44:36

Válasz A vasalás témája #12797. hozzászólásáraÜdv a való világban. A 12 millát azért dobják fel, mert különben a kutya nem kezdene dolgozni ebben az ágazatban (nem csak nálunk,egész Európában). Pontosan az általad vázolt dolgok miatt. Hosszabb távon azok maradnak csak, akik jó indulóanyaggal rendelkeznek (családi háttér). Sajnos a FIG-esek sok helyen már rendesen "belekavartak" egy csomó úgy-ahogy eddig működő piacba is (szerintem méhészet, kertészet stb.) Ez csak rosszabb lesz, Te is sejted, hogy mi lesz számodra a jövő. Kitartást és sok szerencsét Neked.

#12806 Anakonda
2018-09-11 14:30:46

IDŐHÚZÁS... Ez teljesen egyértelmű!!!

Nincs profilkép
#12805 csillagi2002
2018-09-11 13:05:27

Válasz hasutas1 #12803. hozzászólásáraMegkérdezhetem. Míg odaérkezik a kérvény az 1 hét. Aztán 1 hét, mire az adminisztráció feldolgozza. Utána következik 6 hónap üllésezés, majd a tanács elé tárják. Annak van 3 hónap gondolkodási ideje, közben adatokat kéret be. Az adatok alapján felmerülő esetleges hiányosságokat hiánypótoltatja, ami kb. 4-6 hét. Az új információk ismeretében dönt vagy adott esetben visszautalja újratárgyalásra. Ha dönt, az még nem jogerős, tehát közben újabb beadványok érkezhetnek hozzá módosításra, vagy fellebbezésre. Azokat is tárgyalni kell, beterjeszteni. Idővel jogerőre emelkedik, de a hatályos jogszabályok miatt a nemzetállam törvényei a meghatározóak, tehát az állásfoglalás csak ajánlás erejű. Minden további a magyarországi minisztériumhoz tartozik.

Nincs profilkép
#12804 U.ilonka074
2018-09-10 21:42:05

Válasz Anakonda #12801. hozzászólásáraHat valoban vicc a szitu, nekem is telepitenem kell mar es basznak kuldeni a zsetont. Nekem is szeptembert mondtak, hogy tuti meglesz a honapba. Meg 3het vegulis...de vicc ennyire elhuztak....

#12803 hasutas1
2018-09-10 21:00:57

Válasz csillagi2002 #12802. hozzászólásáraKérdezd meg szardzsenti asszonytól, hogy hol van a zsé, abban a fene nagy demokráciában.

Nincs profilkép
#12802 csillagi2002
2018-09-10 20:55:03

Válasz Anakonda #12801. hozzászólásáraSzerintem arról van szó, hogy nincs pénze az államnak kifizetni, amit itt már egyszer le is írtam. 3 napja jött egy negyedéves jelentés, amiben látható, hogy míg az uniós pályázatok kifizetésére 1388,5 milliárd Ft-ot hitelezett előre meg az állam, addig az unió az idén eddig csupán 183 milliárd Ft-ot utalt el ezekre a fejlesztésekre. Tehát az állam próbálja a saját maga hitelezésével a végsőkig mínuszban hitelezni a pályázatokat, de ennél jobban már nem tudja. Azt ne kérdezzétek, hogy az unió miért nem utalt az idén eddig többet a fejlesztésekre, mikor ezek normálisan leszerződött fejlesztések. Nem tudom.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2018/09/07/koltsegvetesi_hiany_penzugyminiszterium/

#12801 Anakonda
2018-09-10 19:12:01

Sziasztok rég óta olvasója vagyok a fórumnak, de még nem írtam ezidáig... Annyi infót kaptam, hogy akik még várnak a lóvéra azoknak szeptemberben "várható" kifizetés. Elméletileg már a pályázók 70%-át már kifizették a maradék 30% van hátra. Többek között az enyém is. Annyit még sikerült kinyomoznom (mert ugye az MVH-s ügyintéző nem sok mindent tud hozzátenni a történethez) hogy a kifizetési kérelem már rég jóvá van hagyva az illetékes kirendeltségeken, de valamiért a belügyminisztérium hozzájárulására kell várnunk. (nekem 06.18.-a óta)(nem tudom miért???) Igaz azóta kaptam az államkincstártól szerelmeslevelet EV ellenőrzés... (azt vizsgálták hogy jogosan váltottam-e ki az egyéni vállalkozásom...)Gondolom ez sem gyorsított az ügymeneten. Ma rákérdeztem megint sokadjára, hogy lesz-e már valami előrelépés (mert ugye télen nem nagyon lehet betonozni) és azt mondták hogy legyek türelemmel már nem sokáig kell várnunk... vicc... úgyhogy várakozó gazdatársak csak türelem...

Nincs profilkép
#12800 U.ilonka074
2018-09-10 15:22:26

Válasz traktoroskiskukac #12799. hozzászólásáraNekem is mondtak tobben, hogy kompenzalja az allamkincstar az ilyett, de tapasztalatom nekem sincs ezzel kapcsolatosan
Amugy tobben vagyunk meg akik varjak a kifizetesi kerelem jovahagyasat/folyositasat?

Nincs profilkép
#12799 traktoroskiskukac
2018-09-10 15:13:01

Válasz U.ilonka074 #12798. hozzászólásáraTapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban, de igen, ez a bevett szokás.

Nincs profilkép
#12798 U.ilonka074
2018-09-10 15:04:27

Van valakinek tapasztalata, a kifizetessel kapcsolatba,hogyha van valakinek elmaradt jaruleka, azt folyositas elott az MVH utalja a nav fele?

Nincs profilkép
#12797 A vasalás témája
2018-09-10 13:43:27

Sziasztok!

Kissé odavág az előttem szolóhoz a mondandóm.

Jómagam is 2015-ös FIG vagyok. Nemrég értem be a földről, kicsit dolgoztam, és baromi ideges lettem, ezért úgy döntöttem írok Nektek, hátha van aki majd elgondolkodik.

Nagyon vonzó az, hogy kap az ember 12 millió vissza nem térítendő támogatást. Még vonzóbb akkor, ha az ember alkalmazott (lábtörlő) minimálbérért, vagy nagy pénzért multinál. Vagy ha szimplán rühelli a városlakó életmódot, ellenben szeretne a saját lábára állni.

Vagyis tegyünk ellene. Jön a FIG a maga 12 millájával. Mire is elég?

Ha apának jól menő mg. vállalkozása van, akkor nincs gond. Valszeg ekkor ember nincs rászorulva a 12 millára. De ha mégis, apa majd lelpapírozza, embernek meg jöhet az új SUV.

Apa nem mg.ben tevékenykedik, de ember szeretne váltani egy jobb élet reményében, és van otthon földje (nem sok, de van), amit már eddig is munka mellet művelt meg.

Embernek semmi köze a mg.-hez, de váltani akar. Nincs otthon semmi. Se föld, se gép, se semmi.

1. eset triviális.
3. eset triviális. Jobb ha bele se kezd, főleg ha nincs még +12 (24, 36) millája a 12 milla támogatás mellé.

2. eset (ez az én esetem) Utált multi, de jó bér. Utált városi élet. Föld akad otthon, eddig is ment a mg. munka mellett. Persze csak kis tételben 1-2 ha. Mert elaprózodott a gazdaság.
FIG beadás, sokszoros túljelentkezés. Mindenki önállósodni akar. Legtöbben annyira önállóak, hogy még a kiírt pályázatot sem olvassák el a Közlönyben. Fogalmuk sincs mit vállalnak. Jómagam elolvastam, és elolvastam, majd megint elolvastam, megértettem. Jöhet a pályázatíró. Mert nem mindenki tud magának pályázatot írni. Ha nyerni akarunk, több mindent kell bevállalni a várható magas pontszám miatt. Legyen.Terv kész, bogyós gyümölcs termesztése. (Bodza, a másikat nem írom le) Bodza király, állitólag jobb mint más. Pl: szőlő. Az átvételi ár is jó. Kevesebb vele a munka, nem kell annyit permetezni. Szüret megvan 1-2 nap alatt. Kell hozzá néhány munkáskéz, de a másik bogyós miatt amúgy is kell. No problem. Földek rossz AK-sok (Homokhátság) Öntözési legetőség? Megoldjuk.

Hogy műveljük? majd puszta kézzel, mint Chuck Norris. Gép? hát, egy árva traktor a közvetlen látómezőben, de az legalább korszerű. Gépek mögé? nincsnenek. Majd kérünk kölcsön. A többi gépi munkát majd bérmunkában. Aha. Bérmunka egekben. Gaz is jó sok van. Gatya rámegy a bérmunkára. De a gépvásárlásra is. Melyik ujjunkat harapjuk.

Ültetvénytelepítés: végigjárjuk a bürokráciát. Minden telepítési engedéllyel rendelkezik. Eltelepítünk. Segítő családtaggal felneveljük a fákat. Kapálunk, de sok az az 5 ha, néha kell munkaerő. Bejelentjük őket. Dolgoznak? Hááááááát..... úgy ahogy. Napszám? az meg egekben.

Fák felnőnek, első termés (2017-ben) Bodza átvételi ár hanyatlik. 87 nettó. Termett 3,5 tonna/ 4 ha. Jó. Ki se merjük számolni. Veszteség. Na de majd jövőre.

Jövőre (2018-ban) bodza ára padlón 70 ft-tal kezd, de már másnap csak 65. Felvásárló válogat. Felvásárló veszekszik. Felvásárló nem emlékezik, mit mondott. Bodza szedés második kör 55 forint hitegetés. Mikor odaér a kamion már csak 50. Munkáskéz? Lasszóval lehet őket fogni. Munkához való viszony? Iszony. Leordítod, elküldöd? Nincs helyette másik.

VP-s pályázatok. Pályázzunk! Kéne traktor. meg gép, hogy magam műveljem. Nyerünk. Ki kéne hozni. Árak elszállva. Bürokrácia. Időhúzás. Nagynehezen kapálógép. Legalább a gaztalanítás megoldva. De mire is vettem? a nettő 35-50 ft-os átvételi árra?. hol a többi gép? Meg mire?

Pályázzunk! Öntözörendszer. Beadjuk még 2016-ban a bodzára. Új kút, meg automatizált cseppöntöző. Merjünk nagyot álmodni. Eredmény? Majdnem két év után még mindig semmi. Közben bodza ára a padlón. Mire is öntözzek, meg ruházzak be? Inkább ne nyerne! Viszonyításképp: 2016-ban egy 50 méteres D=125 mm-es kút nettó 2 millió forint. Lepapírozva, hivatalosan. Nesze neked öntözés.

AKG. Úgy hozta, hogy AKG-s lett a bodza. Nyomatjuk bele a műtrágyát. Fák szépek. Átvételi ár már nem annyira. Épp nullszaldós 2018-ban a buli. Ja hogy majd a AKG-s pénz meg a földalapú legyen a hasznunk.

Járulék: fizetünk mint a katonatiszt. 1 milla évente. (miért nem KATÁs? mert fejleszteni akarok és ott máshogy értelmezik a FIG pénz elszámolását) Visszamennék alkalmazottnak. Csak szerződéssel. De van ám limit is. MG.-ből több bevételt mint a másikól. Oldd meg. Egyébként meg lehet oldani, okosban. Csak ha vissza kell menni melózni, mi értelme mg.-zni?

Évi 1 milla járulék az 3 év alatt 3 milla. 12-3=9 marad. ebből 0-ról kihozni a bodzást, meg a másikat, úgy hogy a termőföld megvan. Telepítés, szap. anyag. (nem ám vírusos) nem termő évek finanszírozása, támrendszer, meg fejleszteni.

Damaklész kardja lebeg ember felett mikor ellenőriz az MVH (MÁK). Mi rosszat talál? mert azt fog. Aki nem dolgozik, nem hibázik. Szanció meg vastagon lesz.

4., 5. évre egy alkalmazott. Mikor termelődik ki csak az ő bére? Soha. Meg lesz-e egyátalán olyan, aki el jön dolgozni a nagy munkaerőhiányban.

Támogassuk a kertészeteket! - jönnek sorra kifelé a pályázatok. Munkahelyteremtés. Igen. Emberek merre vannak? Dolgozni akarók, merre vannak? Sehol. A román dolgozik. A megtermelt gyümölcsöt, zöldséget ki veszi fel? Mint látjuk, senki. MEggy nem kell, Spárga nem kell, kajszi idén nem volt :) Bodza nem kell. Alma nem kell. Szőlő nem kell. Semmi nem kell. Bemész a boltba, vagy a piacra: 1 kg őszibarck, már ha nem ehetetlen hűtőtt, 6-800 forint. 1 kg!!!!!A spanyol! Már ott tartunk, hogy nyáron, szezonban nem lakunk jól gyümölccsel. Hogy, meg miből lesz télire lekvár?

Tegyük hozzá, szántóföldi növénytermesztés se megy, meg oda hektárok százai kellenének. Vagyis. Hiába termelünk, nem kell a kutyának sem.

Ebből egyeneságon jön a bevétel elmaradása, a pályázatnak nem megfelelőség, a fejfájás, a pénz visszafizetése, a még nagyobb fejfájás, a tönkremenés, az eladósodás, a kilátástalanság.

De hiszen tudtuk! A mezgazd. erről szól. A túlélésről.

A következő 7 év ciklusában az EU megnyírbálja a KAP-ot. 7%-kal kevesebb lesz a támogatás. A kisgazdaságok még kevesebb kieg. juttatáshoz jutnak hozzá, és majd jól megszűnnek.

A vidéki meg majd elindul BP-re. Munkáért. Kinek lesz ez jó? Senkinek.

Bár ha belegondolunk, ki menne oda, hiszen nem maradt az országban munkaképes ember.

A lényeg, aki belevág nem tudja mibe fogott. Én sem akartam elhinni, mert nekünk döcögött a FIG előtt is az a kis mg. munka mellett. De csakis munka mellett. Ha ebből akarsz megélni, legyen sok sok pénzed a kezdeti befektetésre, a tanulópénzekre, a piacokat kutasd fel. Nem árt, ha a család is nagy. Mindenhol legyen egy olyan, akiben megbízol. Mert mindent és mindenkit felügyelni kell. A munkás úgy is át fog vágni a palánkon. Mert neki csak az számít, hogy az órabér meglegyen. Sőt! Ma már oda megy, ahol többet adnak. ma van embered, holnap már máshoz megy, mert ott egy szelet kenyérrel többet keres. És a bérharcot egy idő után nem fogod bírni.

Nyilván én vagyok a szerencsétlen, meg aki rosszul csinálja. A régi FIG-esek már lehet másképp gondolják.

Mellesleg, nem vagyok kétségbe esve, valahogy meg lesz oldva minden, szép és jó lesz a vége. Csak gondolatébresztőnek szántam a fentieket azoknak, akik ismeretlenül vágnak bele a mg.-be és komolyan is gondolják. Nehéz lesz. Még annál is nehezebb.

Üdv.: smile aikido

Nincs profilkép
#12796 madle
2018-09-09 09:14:20

Válasz orsolya.miskolczi991 #12795. hozzászólásáraKi lehet szállni, de akkor vissza kell fizetni a támogatás összegét. Kicsit átgondolatlannak látom a terveteket, ami alapján ment a dolog, viszont ha most megy a gazdálkodás 3. teljes éve, akkor elvileg 2015-ös pályázatról van szó, igaz? Így a vállalt árbevétel 60%-val már jók lennétek. Azt sem tudjátok valahogy összehozni?

Nincs profilkép
#12795 orsolya.miskolczi991
2018-09-08 20:53:38

Kedves Mindenki!
Nem pörgettem végig az összes bejegyzést a fórumon, és valószínű, hogy volt már hasonló problémával küzdő kolléga ezért kérem a megértéseteket, ha már nem először kerül terítékre a következő téma. A páromnak fiatal gazda pályázata van viszont több szempontból is hátrányos helyzetbe került az évek során. Jelenleg a 3.éve telik. A föld amin gazdálkodik homokos talaj ezért jóformán csak a dinnyét tudja termeszteni illetve a kukoricát. Anyagi megfontolásból ezt a két növényt sikerült termesztenie. Az első évben nem volt a dinnyének ára, ezért kb semmi profitja nem lett. A második évben egy kevés kukoricát sikerült termesztenie, annyi bevétele lett amiből a járulékait kifizette. Idén szintén dinnyét vetett viszont az egész elgazosodott mivel nem volt pénz kapásokra/vegyszerre. Szeretne kiszállni, és nem tudom, hogy ennek mi a módja, hogy lehet illetve ezzel kapcsolatban tudtok-e érdemi információt adni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Nincs profilkép
#12794 U.ilonka074
2018-09-06 18:00:42

Válasz csillagi2002 #12793. hozzászólásáraHat nagyon remelem, hogy meg ebbe a honapba meglesz....

Nincs profilkép
#12793 csillagi2002
2018-09-06 15:45:38

Válasz U.ilonka074 #12792. hozzászólásáraAmikor neked jóváhagyott lesz a kifizetés, akkor érdemes lesz nekem is ránéznem, de még onnan is lehet, hogy hónapokat kell várni.
Már csak az lenne az érdekes, ha közben eltelne az év, mert akkor támogatás nélkül kellene megkezdenem a programot?

Nincs profilkép
#12791 laslofarm
2018-09-05 19:57:35

De amikor elmaradsz a jàrulèk fixetèssel azt bizony sürgôsen fizesd be mert ez lesz meg az lesz {:devilsmile cursing

Nincs profilkép
#12790 csillagi2002
2018-09-05 18:18:58

Válasz U.ilonka074 #12788. hozzászólásáraAz illiberális államban nincsenek jogaid.

#12789 lajbi32
2018-09-05 17:23:12

Válasz U.ilonka074 #12788. hozzászólásáraSajnos nincs határidő nekik! Ezt a Szécsény2020-nál mondták nekünk...smile crying

Nincs profilkép
#12788 U.ilonka074
2018-09-05 17:10:29

Válasz csillagi2002 #12787. hozzászólásáraMeg kell panaszolni nem varni a csodara, elmeletileg 45napon belul kell folyositaniuk, lassan 5honap eltelt...ha hagyjuk, talan csak jovore folyositanak...ez nem igy mukodik, nekunk is vannak jogaink, ez mar kesz hulyites amit produkalnak...vicc kategoria

Nincs profilkép
#12787 csillagi2002
2018-09-05 15:50:24

Válasz U.ilonka074 #12786. hozzászólásáraIgen, eléggé leállt ez az egész. Ki lehetett írni az összes pályázatot tavaly végül is, ahogyan azt nagy dirrel-durral beharangozták. Csak azt felejtették el közölni a pályázókkal, hogy nincs pénz kifizetni. Majd lassacskán, ahogy jön a pénz.

Nincs profilkép
#12786 U.ilonka074
2018-09-05 14:54:17

Válasz csillagi2002 #12785. hozzászólásáraFoggalmam sincs, de szerintem nem. De nem is hallok senkitol hogy elbiraltak illetve folyositottak mostanaba akatkinek is. De nekem mar kezd elegem lenni, lassan 5honapja varok a kifizetesi kerelem elbiralasara/illetve folyositasara. Kesz rohej, hogy ennyire eltudjak huzni a dolgokat.....

Nincs profilkép
#12785 csillagi2002
2018-09-05 14:19:19

Válasz U.ilonka074 #12784. hozzászólására
Lehet, hogy abc sorrendben haladnak, nem?

Nincs profilkép
#12784 U.ilonka074
2018-09-05 13:04:20

Válasz laslofarm #12783. hozzászólásáraNalam sincs meg semmi, feldolgozas alatt a kifizetes kerelem, ez mar vicckategoria, ennyire elhuzni valamit....

Nincs profilkép
#12783 laslofarm
2018-09-05 11:36:01

Mèg most se jött meg!

Valakinél vàltozàs?

Nincs profilkép
#12782 Drén Gábor
2018-09-02 11:16:56

Válasz csillagi2002 #12781. hozzászólásáraKérdezd meg a könyvelődet!!

Nincs profilkép
#12781 csillagi2002
2018-08-31 20:19:38

Válasz U.ilonka074 #12780. hozzászólásáraHa nincs köze, akkor miért nem közvetlenül euroban utalják? Miért a kincstár utalja?
Ja, és egyébként ma elutalta már?

Nincs profilkép
#12780 U.ilonka074
2018-08-29 22:08:35

Válasz csillagi2002 #12779. hozzászólásáraItt koze nincs az allampenzhez a dolognak, ez EU-palyazat. Ami azt illeti látom, hogy elhuzzák ameddig csak lehet, de vegtelensegig nem tudjak huzni.

Nincs profilkép
#12779 csillagi2002
2018-08-29 11:31:13

Válasz U.ilonka074 #12777. hozzászólásáraSzerintem lassacskán be kellene látni, hogy amit 100-200-500 napja nem tud kifizetni az állam, azt nem tudja és kész. Egy cég ellen már rég felszámolást indítottak volna, ha ennyi idő után nem fizet. Ebben az országban minden csúszik. Ez mindig a csőd előtti állapot.

Nincs profilkép
#12778 pbt
2018-08-24 07:14:16

Válasz pbt #12774. hozzászólásáraMegy ez, mint a karikacsapás! Itt a pénz!!!

Nincs profilkép
#12777 U.ilonka074
2018-08-22 13:34:24

Válasz U.ilonka074 #12776. hozzászólásáraVagyis a fiatal gazda kifizetesi kerelemnel

Nincs profilkép
#12776 U.ilonka074
2018-08-22 13:33:32

Nekem ma volt statuszvaltasom 2018-as teruletalapu tamogatasnal. Lehetseges, hogy hamarosan fiatal gazdanal is statuszvaltas lesz? Valaki valamilyen tapasztalat errol? Van-e osszefugges a ketto kozott?smile helpsmilie

Nincs profilkép
#12775 Krisztinakele
2018-08-21 15:07:40

Válasz U.ilonka074 #12773. hozzászólásáraSehol semmi változás nekem is még a kifizetési kérelem jóváhagyásra vár a pályázat iró szerint szeptemberbe várható valami fejleménysmile angry

Nincs profilkép
#12774 pbt
2018-08-21 13:33:56

Válasz U.ilonka074 #12773. hozzászólásáraNekem viszonylag gyorsan elbírálták, de zs azóta sincs.
Mennyi idő az elbírálástól a kifizetés?
Tapasztalatok?

Nincs profilkép
#12773 U.ilonka074
2018-08-21 13:03:23

Valakinel valami fejlemeny a kifizetesi kerelemmel kapcsolatosan?
Illetve menyien varunk meg a kifizetesi kerelem elbiralasara/folyositasra?smile helpsmilie

Nincs profilkép
#12772 traktoroskiskukac
2018-08-18 13:20:37

Válasz barilepascal #12771. hozzászólásáraSzerintem erre a kérdésre nincs jelenleg élő ember, aki tudna biztosan választ adni.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sikeres szüret? 2025 – Szőlőtermesztés Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!
Sikeres szüret? 2025 – Szőlőtermesztés Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!
Program és technikai információk a webináriumon való részvételhez. Kezdés:...
Sajtóközlemény
Idén is a tavalyi áron kaphatjuk a karácsonyi halat
Idén is a tavalyi áron kaphatjuk a karácsonyi halat
Az éves hazai halfogyasztás 35-40 százaléka karácsonyra koncentrálódik.
Valtra G105A traktor
Valtra G105A traktor

830 EUR

Valtra G105V traktor
Valtra G105V traktor

880 EUR

Scania R420 nyerges vontató
Scania R420 nyerges vontató

8.700 EUR

Kögel KM12-3T billenő pótkocsi
Kögel KM12-3T billenő pótkocsi

10.500 EUR