Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok, tudom nem teljesen idevaló , de biztos sokan foglalkoztok gombával. Van eladó Laska gombazsákom 4-5kg-os / 500ft/db az ár bruttó / természetesen számlával adom!
Továbbá van eldado gombazermesztő polcom világítással és párásítóval felszerelve.a polc méretei: 2,5m magas, 50cm mély,1m széles,teljes pakolást felület 3m2.
Van egy 200m2-es gombatermesztésre kialakított épület ami jelenleg kihasználatlanság miatt bérelhető.
Zsombéki András vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának negyedéves Pénzügy-számvitel szakos hallgatója. Az alábbi kérdőív kitöltésével segítségét kérném szakdolgozati kutatásomhoz.
A kérdőív anonim, kitöltése körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Szakdolgozatom témája a hazai agrárfinanszírozás és 2020 utáni lehetőségei. Ezzel kapcsolatban teszek fel néhány kérdést.
A kérdőív kizárólag mezőgazdasági vállalkozóknak szól. Előre is köszönöm a kitöltést!
Válasz roland1213 #12826. hozzászólásáraÉn is még mindig várok, május 7. Óta.
Elivelg 15 napjuk van (volt) jogszabály szerint elbírálni... hát ez a mai napig nem jött össze
Válasz feher.roli #12871. hozzászólásáraÉn is megjegyzem ezt. Tehát szolgáltatás vállalkozás keretein belül ügyelve a bevételi arányokra, és megbízási szerződés.
A 24/2015-ös MvM rendelet vonatkozik rád. Az ebben leírtak a mérvadók. Ha visszafizettetik veled a támogatást, vagy szankcionálnak, akkor erre a rendeletre fognak hivatkozni. Így a "valahol olvastam olyat" kezdetű információk nagyon félrevezetőek lehetnek.
A kérdésedre a válasz az 1.§ 3. bekezdésben van leírva, ezt idézted Te is.
Az adóbevallásod "munkaviszonyból származó jövedelem" sorában nem lehet 1 forint sem! Ha csak 1 napra is bejelentenek, kapásból vissza kell fizetned a támogatás 50%-át (11.§ (11) da)
Ha máshol szeretnél dolgozni, akkor megteheted, hogy egyéni vállalkozóként "szolgáltatsz" valakinek és kiszámlázod a havidíjat, vagy az elvégzett munkákat. Ehhez a megfelelő tevékenységet fel kell venned, de vigyázz, mert valamelyik tevékenység iskolai végzettséghez kötött, amit ellenőrizni fognak.
A másik lehetőség, hogy kötnek veled egy megbízási szerződést, amiben megbíznak x feladattal és minden hónapban fizetik a megbízási díjat. Ez önálló tevékenységből származó bevételnek számít, nem bánthatnak érte.
Fontos, hogy a nem mezőgazdaságból származó bevételeid (pl. megbízási díjak, vagy bármilyen egyéni vállalkozóként végzett tevékenység bevétele) nem érhetik el a mezőgazdasági tevékenységeidből származó bevételek összegét. Pl. ha valamelyik évben 5 millió az éves bevételed mezőgazdaságból, és 5 millió 1 forint az egyéb bevételed, akkor az egész támogatást vissza kell fizetned.
A végére egy jó tanács: érdemes elolvasni a fiatal gazda rendeletet és háromszor aláhúzni azokat a részeket, amik leírják, hogy milyen esetekben kell visszafizetni a támogatást. És ezeket a szituációkat jó nagy ívben elkerülni.
Ha adnak valami tanácsot, vagy útmutatást, de nem találod a jogszabályt, ami ezt konkrétan leírja, akkor minimum bizonytalan lehetsz a tanács hitelességében.
Legyen meg az árbevételed annyi, amennyit a pályázat megkövetel és mellette ne legyen főállásod. Megbízásos szerződéssel dolgozz, vagy vegyél fel a vállalkozásodban olyan szolgáltatást, amit tudsz nyújtani. Pl. mezőgazdaság mellé építőipari vagy valami.
Kérdezd meg, hogy 4-6 órában lehet-e dolgozni és a munkáltatód bejelent-e így, miközben 8 órát dolgozol mégis.
Szevasztok! Érdeklődnék, hogy a 2015-ben elnyert fiatal gazda támogatás ideje most érkezett a negyedik évhez, ahol főállású mezőgazdasági termelőve kell válni (ezt vállaltam).
A 2015-ös közlöny 59. száma így fogalmaz: (http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15059.pdf)
"főállású mezőgazdasági termelő: az a személy, aki nem rendelkezik munkaviszonyból vagy más nem önálló
tevékenységből származó jövedelemmel és a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó árbevétele
meghaladja az összes árbevételének 50%-át;"
Korábban olvastam fórumban olyat, hogy 36 órát el nem érő munkaviszony lehetséges, de én erről semmi hivatalos infót nem találok a 2015-ös pályázatra vonatkozólag.
Szóval a kérdésem, hogy emelett a főállású mezőgazdasági termelői státusz mellett lehetséges egyáltalán máshol dolgozni és ha igen, milyen feltételek mellett?
Válasz laslofarm #12857. hozzászólására
Pfú, hát, mi a rohadást kell még hiánypótolni?
Elnézést.
De kb. egy éves csúszásban van a kincstár ezzel az egész dologgal.
Más országokban elköszönnének a kormánytól ilyen állapotok közepette.
Válasz lajbi32 #12855. hozzászólásáraA tapasztalat azt mutatja, hogy ezek után jön a pénz. Pénteken vagy a jövőhét pénteken.
Jaj, nem. Nem úgy értem, hogy bármelyik pénteken. :) Hanem, hogy október közepéig. Vagyis na, 2018 október közepéig. :) A Tejút rendszer Nap nevű csillagának Föld nevű bolygójának Magyarországán használatos időszámításban értve.
Válasz Krisztinakele #12837. hozzászólásáraNálunk maga a pályázatnál lett dátumváltás ma...maradt jóváhagyott!Gondolom keresztellenőrzés volt. A kifizetésink 06.12 óta feld.alatt...
Válasz Krisztinakele #12830. hozzászólásáraNekem is volt statuszvaltasom a kifizetesi kerelemnel, de maradt feldolgozas alatt. Maga a palyazatomnal is volt statuszvaltas, de az maradt jovahagyott. Lehet mostanaba hagyjak jova a kifizeteseket is?
Válasz Krisztinakele #12830. hozzászólásáraNekem is volt statuszvaltasom a kifizetesi kerelemnel, de maradt feldolgozas alatt. Maga a palyazatomnal is volt statuszvaltas, de az maradt jovahagyott. Lehet mostanaba hagyjak jova a kifizeteseket is?
Válasz Krisztinakele #12830. hozzászólásáraNekem is volt statuszvaltasom a kifizetesi kerelemnel, de maradt feldolgozas alatt. Maga a palyazatomnal a volt statuszvaltas, de az maradt jovahagyott. Lehet mostanaba hagyjak jova a kifizeteseket is?
13480 hozzászólás
Sziasztok, tudom nem teljesen idevaló , de biztos sokan foglalkoztok gombával. Van eladó Laska gombazsákom 4-5kg-os / 500ft/db az ár bruttó / természetesen számlával adom!
Továbbá van eldado gombazermesztő polcom világítással és párásítóval felszerelve.a polc méretei: 2,5m magas, 50cm mély,1m széles,teljes pakolást felület 3m2.
Van egy 200m2-es gombatermesztésre kialakított épület ami jelenleg kihasználatlanság miatt bérelhető.
Válasz laslofarm #12878. hozzászólására? Hétfőn nem szoktak utalni....
Ma meg jön az sms!
Tisztelt Gazdálkodó!
Zsombéki András vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának negyedéves Pénzügy-számvitel szakos hallgatója. Az alábbi kérdőív kitöltésével segítségét kérném szakdolgozati kutatásomhoz.
A kérdőív anonim, kitöltése körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Szakdolgozatom témája a hazai agrárfinanszírozás és 2020 utáni lehetőségei. Ezzel kapcsolatban teszek fel néhány kérdést.
A kérdőív kizárólag mezőgazdasági vállalkozóknak szól. Előre is köszönöm a kitöltést!
https://goo.gl/forms/cxTlLXKNDtHo1WWj2https://goo.gl/forms/cxTlLXKNDtHo1WWj2
Válasz puskaskrisztina #12875. hozzászólásáraÉn nem is szoktam jogszabályokat olvasni. Minek? Magyarország nem jogállam. Majd a nemzetvezető eldönti, hogy mikor löki a pénzt.
Válasz roland1213 #12826. hozzászólásáraÉn is még mindig várok, május 7. Óta.
Elivelg 15 napjuk van (volt) jogszabály szerint elbírálni... hát ez a mai napig nem jött össze
Válasz tothfeca91 #12873. hozzászólásáraSokan várnak még.
Itt az embereknek a tisztességes tájékoztatáshoz sincs joguk. Pont mint a szocializmusban.
Válasz bodnti #12870. hozzászólásáraÜdv!
04.05 óta feldolgozás alatt nekem is a kérelmem...
Válasz feher.roli #12871. hozzászólásáraÉn is megjegyzem ezt. Tehát szolgáltatás vállalkozás keretein belül ügyelve a bevételi arányokra, és megbízási szerződés.
Válasz IstvN79 #12864. hozzászólásáraSemmilyen munkaviszonyt nem létesíthetsz!
A 24/2015-ös MvM rendelet vonatkozik rád. Az ebben leírtak a mérvadók. Ha visszafizettetik veled a támogatást, vagy szankcionálnak, akkor erre a rendeletre fognak hivatkozni. Így a "valahol olvastam olyat" kezdetű információk nagyon félrevezetőek lehetnek.
A kérdésedre a válasz az 1.§ 3. bekezdésben van leírva, ezt idézted Te is.
Az adóbevallásod "munkaviszonyból származó jövedelem" sorában nem lehet 1 forint sem! Ha csak 1 napra is bejelentenek, kapásból vissza kell fizetned a támogatás 50%-át (11.§ (11) da)
Ha máshol szeretnél dolgozni, akkor megteheted, hogy egyéni vállalkozóként "szolgáltatsz" valakinek és kiszámlázod a havidíjat, vagy az elvégzett munkákat. Ehhez a megfelelő tevékenységet fel kell venned, de vigyázz, mert valamelyik tevékenység iskolai végzettséghez kötött, amit ellenőrizni fognak.
A másik lehetőség, hogy kötnek veled egy megbízási szerződést, amiben megbíznak x feladattal és minden hónapban fizetik a megbízási díjat. Ez önálló tevékenységből származó bevételnek számít, nem bánthatnak érte.
Fontos, hogy a nem mezőgazdaságból származó bevételeid (pl. megbízási díjak, vagy bármilyen egyéni vállalkozóként végzett tevékenység bevétele) nem érhetik el a mezőgazdasági tevékenységeidből származó bevételek összegét. Pl. ha valamelyik évben 5 millió az éves bevételed mezőgazdaságból, és 5 millió 1 forint az egyéb bevételed, akkor az egész támogatást vissza kell fizetned.
A végére egy jó tanács: érdemes elolvasni a fiatal gazda rendeletet és háromszor aláhúzni azokat a részeket, amik leírják, hogy milyen esetekben kell visszafizetni a támogatást. És ezeket a szituációkat jó nagy ívben elkerülni.
Ha adnak valami tanácsot, vagy útmutatást, de nem találod a jogszabályt, ami ezt konkrétan leírja, akkor minimum bizonytalan lehetsz a tanács hitelességében.
Sziasztok! Van még valaki rajtunk kívül akinek a támogatási kérelem még mindig feldolgozás alatti státuszban van.04.05-e óta semmi változás.
Válasz Anakonda #12866. hozzászólásáraEn is varok meg:/
Nekem mèg stàtuszba sorolàs Alatt van de hivtak ax Mvhtól a Hogy beèrkezik a hiànypótlàsom utaljàk!
Válasz Anakonda #12866. hozzászólásáraVannak.
Szép számmal.
Sziasztok! Vannak még rajtam kívül is akik az idei fig kifizetési kérelem jóváhagyására várnak, vagy csak engem szivatnak...
Válasz IstvN79 #12864. hozzászólásáraÁllítólag lehetséges, de kérdezz inkább egy könyvelőt.
Legyen meg az árbevételed annyi, amennyit a pályázat megkövetel és mellette ne legyen főállásod. Megbízásos szerződéssel dolgozz, vagy vegyél fel a vállalkozásodban olyan szolgáltatást, amit tudsz nyújtani. Pl. mezőgazdaság mellé építőipari vagy valami.
Kérdezd meg, hogy 4-6 órában lehet-e dolgozni és a munkáltatód bejelent-e így, miközben 8 órát dolgozol mégis.
Szevasztok! Érdeklődnék, hogy a 2015-ben elnyert fiatal gazda támogatás ideje most érkezett a negyedik évhez, ahol főállású mezőgazdasági termelőve kell válni (ezt vállaltam).
A 2015-ös közlöny 59. száma így fogalmaz: (http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15059.pdf)
"főállású mezőgazdasági termelő: az a személy, aki nem rendelkezik munkaviszonyból vagy más nem önálló
tevékenységből származó jövedelemmel és a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó árbevétele
meghaladja az összes árbevételének 50%-át;"
Korábban olvastam fórumban olyat, hogy 36 órát el nem érő munkaviszony lehetséges, de én erről semmi hivatalos infót nem találok a 2015-ös pályázatra vonatkozólag.
Szóval a kérdésem, hogy emelett a főállású mezőgazdasági termelői státusz mellett lehetséges egyáltalán máshol dolgozni és ha igen, milyen feltételek mellett?
Köszi előre is!
Válasz hlm.zltn #12862. hozzászólásáraNem jelent meg. Feldolgozás alatt.
Gratulálok akik sikerrel jártak! :) :banana2:
Mi a kifizetési kérelmemet: 2017-09-22 adtuk be
,és 2017-10-03 óta "Státuszba sorolás alatt"
Picit utána érdeklődtem, hogy mit jelenthet ez a Kincstárnál, annyi infóm van róla, hogy ellenőrzik a beadványt..
De mire ezt jóváhagyják lehet 2-3 hét is vagy akár pár hónap is, pontosabbat nem tudtak róla mondani.
Kinek hogy áll aki beadta a kifizetési kérelmet? Meg jelent már a "Státuszba sorlás alatt" cím?
Válasz anett311118 #12860. hozzászólásáraGratulálok! Végre van már valami!
Sziasztok,
Én ma reggel megkaptam a pénzt
Válasz csillagi2002 #12858. hozzászólásáraRosszul adtam meg a projekt befejezésének dátumát pár hònappal többet írtam!
Válasz laslofarm #12857. hozzászólására
Pfú, hát, mi a rohadást kell még hiánypótolni?
Elnézést.
De kb. egy éves csúszásban van a kincstár ezzel az egész dologgal.
Más országokban elköszönnének a kormánytól ilyen állapotok közepette.
Nekem hiánypótlásom jött!
Válasz lajbi32 #12855. hozzászólásáraA tapasztalat azt mutatja, hogy ezek után jön a pénz. Pénteken vagy a jövőhét pénteken.
Jaj, nem. Nem úgy értem, hogy bármelyik pénteken. :) Hanem, hogy október közepéig. Vagyis na, 2018 október közepéig. :) A Tejút rendszer Nap nevű csillagának Föld nevű bolygójának Magyarországán használatos időszámításban értve.
Mai nap jóváhavyott lett a kifizetési kérelmünk...és még besorolás alatt sem volt! Hallelujjahhh
Válasz csillagi2002 #12853. hozzászólásáraA vezetéknevem Kiss, ugyhogy nem tudom...
Válasz U.ilonka074 #12852. hozzászólásáraNekem még nem.
Anett, nem lehet, hogy abc sorrendben mennek a vezetéknév szerint?
Kinek van meg statuszba sorolas alatt a kifizetesi kerelme??
Válasz csillagi2002 #12850. hozzászólásáraOkszi
Válasz anett311118 #12845. hozzászólásáraPéntekenként szoktak utalni. Majd írd meg, hogy elutalták-e? Pezsgőt is bontunk hozzá már, annyit kell várni.
Válasz U.ilonka074 #12848. hozzászólásáraNekem is!
Akkor eselyes hogy ma-holnap mindenkinek jovahagyjak? Nekem meg statuszba sorolas alatti
Válasz lajbi32 #12846. hozzászólásáraKosziiiii, de jooo
Válasz anett311118 #12845. hozzászólására10 napon belül a tapasztalatok szerint
Sziasztok! Nekem tegnap lett jóváhagyott a kifizetési kérelem. Kb mikorra várható a pénz?
Válasz lacus0922 #12843. hozzászólására
https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml
Sziasztok. Egy linket kérhetek ahol a státuszaimat nézhetem? Vhova elkavartam
Válasz U.ilonka074 #12840. hozzászólásáraOktóberben vagy novemberben, de legkésőbb decemberben vagy a jövő évben.
Válasz U.ilonka074 #12840. hozzászólásáraNekem is !
Nekem 09.26 ota statuszba sorolas alatti a kifizetesi kerelem. Mikor hagyhatjak jova szerintetek?
Válasz lajbi32 #12838. hozzászólásáraMost már a kifizetési dátum is váltott 09.28 ra...maradt feld. alatt...
Válasz Krisztinakele #12837. hozzászólásáraNálunk maga a pályázatnál lett dátumváltás ma...maradt jóváhagyott!Gondolom keresztellenőrzés volt. A kifizetésink 06.12 óta feld.alatt...
Státusz váltás ma is de ugyan ugy feldolgozás alatt maradt a kifizetési kérelem sajna
Válasz n.toth #12835. hozzászólásáraA héten biztos, hogy lehet. :)
Héten biztos
Nekem stàtusz vàltàsom volt ma ès jelenleg stàtuszba sorolàs Almaty van.
Válasz Krisztinakele #12830. hozzászólásáraNekem is volt statuszvaltasom a kifizetesi kerelemnel, de maradt feldolgozas alatt. Maga a palyazatomnal a volt statuszvaltas, de az maradt jovahagyott. Lehet mostanaba hagyjak jova a kifizeteseket is?