Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hogy is van ez a csemege kukorica, zöldborsó téma?
Az EUME táblázatban gondolom a D14 sorba tartozik (friss zöldségfélék). Vagy rosszul tudom?
Az már jobb kérdés, hogy ezen belül az D14A-ba, vagy D14B-be tartozik. Ha az A-ba írom (szántóföldi vetésforgó) akkor nem számít kertészetnek, ha a B-be, akkor igen?
....szomszéd porta eladó, azt lenne jó megboltolni, nehogy busman kézre jusson mint a faluban minden eladó. Nem beszélve a jó, nagy csűrről ami rajta van.
Válasz #5570. hozzászólásra
Én érdeklődtem egy nagy pályázatíró cégnél és jól megbiztattak. Ugyanis azt a tájékoztatást kaptam,hogy telephely vásárlást nem fogják támogatni csak 5000 fő feletti településektől.
Ha a pályázatban vállalod, hogy lerakod a főiskolát és nem végzed el akkor bünti Kb. 600 eFt. Ha már elkezded akkor végezdd is el a tudást nem veszik el Tőled.
Mi lenne, ha vállalnám, hogy mg főiskolára megyek, hogy több pontot kapjak.
El is kell végezni, vagy csak járni kell rá, a FIG 5 éve alatt? Gondolom adózási szempontból is jobb, hogy nem az egyéni vállalkozói havi 70 e Ft ját pengetem, hanem a félévi 140 ezret?
Válasz #5564. hozzászólásra
Plusz még az is érdekelne, hogyha megcsinálok egy állatjóléti felelős képzézt, akkor az mvh-s támogatásnak minősül? Tudok utánna még pályázni, vagy inkább pályázat benyujtás után csináljam a képzést?
mindjárt letelik a 30 nap a kifizetési kérelem beadása óta, de a kifizetési kérelem ügyintézési határidejének 90 napot hallottam! viszont már 3 járulékot kifizettem.. 29.-én volt egy státuszváltásom, de maradt az ellenőrzés alatt
Érdeklődni szeretnék, hogy a kertészet kategóriába pontosan mi tartozik bele. pl. csemege kukorica? Hol lehet ennek utána olvasni?
Előre is köszönöm a választ.
Ügyvéd mondta, mikor hasonlót akartunk megvenni, hogy gazdasági évfordulóra, de minimum 6 hónapra az új tulajdonos felmondhatja a bérleti szerződést, amennyiben az új tulaj földműves és maga szándékozik használni.
Válasz #5547. hozzászólásra
Sehogy nem tudod felmondani az élő szerződést,esetleg ha elhanyagolják a földet vagy a szerződést valamilyen indokkal megtudod támadni!
Sziasztok! Tudom lehet nem pontosan ide tartozik a téma de segítségeteket szeretném kérni abban a dologban hogy a mellettem lévő föld a TSz-nél van még bérbe adva 4 évre de az eladó eladná nekem a földet, azt akarnám megtudni hogy megkell-e várnom a 4 év leteltét hogy tudjam használni vagy van valaami törvény hogy kilehet hozni a földet a TSZ-ből???hallottam amúgy olyat hogy 6 hónapra rá ki kell adni a földet ha megvették, ez 2014-től érvényes elvileg. Ti tudtok valamit errről? Nagyon hálás lennék ha segítenétek!
Sziasztok! érdeklődöm, hogy vkinek megvan-e a pályázat dokumentumai, amit ki kellett tölteni? (üzleti terv stb.) ha igen, legyen szíves vki a reno15@freemail.hu-ra elküldeni, nagyon sokat segítene. előre is köszi...
a vállalkozás és saját magad fent tartásához talán elég. Fejlesztésre nem jut az tuti.Ha nincs valami jól bevezetett vállalkozásod, amit át tudsz venni vállalkozásba, akkor szinte öngyilkosság az egész.
Aki megnyerte már a pályázatot és több éve benne van kb mire elég a nyert pénzösszeg?
Pl.:
- a vállalkozói kiváltása miatt több a kiadás is
- foglalkoztatnod is kell vkit ha jól tudom!
Fejlesztésre is jut még belőle vagy inkább csak fenntartásra?
Megéri belevágni?
Nem csak 100%-os ilyen vállalásnál igaz ez. Ha vállaltál plusz pontokért kertészetet és/vagy állattenyésztést meghatározott %-ban akkor legalább az adott pontért járó alsó %-os arányt tartanod kell. Hogy ezt állattenyésztéssel, vagy kertészettel (esetleg a kettővel együtt) "hozod" az teljesen mindegy. Ja és csak a 4. évtől kell erre figyelned.
MVH-s megerősítés, hogy IGEN, ha a páciens kertészetet és állatot vállalt 100% ban, akkor akkora százalékos mértékben variálhat kertészet és állat között, ahogy akar... ÉS EZ nagyon jó hír!
Ha érdekel köztetek valakit, aki esetleg nyúlra pályázott, nekem még van valamennyi ketrecem eladó! Illetve ha tannácsra van szükség, szívesen segítek!
sziasztok, mi méhészetre és gombára nyertünk. Nekünk gombatermesztéssel kapcsolatban lenne szükségünk gyakorlati tanácsokra, mire kell figyelni stb.stb. van-esetleg valaki aki ért hozzá, és fejér megyében(vagy környékén) lakik? Akit ismertünk, az azt mondta, hogy nem segít:( Most kezdenénk el, pincében termesztjük majd.
Sziasztok!
Új regisztráló vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy fácánra is lehet páylázni? Az EUME kalkulátorba fel van sorolva, de nincs hozzá kód.
Ha esetleg valaki próbált már pályázni rá (főleg ha sikeresen) örülnék, ha fel tudnám vele venni a kapcsolatot.
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz #5532. hozzászólásra
Ha pl növénytermesztés felé térsz el,akkor az már szankció,de az állat+kertészeten belül bármerre mozoghatsz,akár az egyikkel ki is váltatod a másikat egészen,attól még az arányod nem borul fel.
Remélem jól gondolom.
Válasz #5531. hozzászólásra
"Ha az ügyfél támogatási kérelmében vállalta, hogy
a) a működtetési időszak 4. évének végére vállalt EUME értéket
aa) az állattenyésztés,
ab) a kertészet, vagy
ac) az állattenyésztés és a kertészet együttes
aránya adja a vállalt százalékban, és az általa vállalt aránytól az ügyfél 30%-ot meghaladóan tér el más ágazat irányába, akkor köteles a 30%-ot meghaladó eltérésen felüli százalékpontonként a kifizetett támogatási összeg
2%-át visszafizetni;"
Természetesen a kertészet és/vagy az állattenyésztés között teljes "átjárhatóság" van. Tehát, ha mondjuk 10 EUME állattenyésztést vállaltál, azt nyugodtan felcserélheted 10 EUME kertészettel. És fordítva.
(Fontos azonban, hogy ha ezek arányát a teljes gazdaságod mondjuk 85%-ára vállaltad akkor azt tartsd is be. Tehát mindegy, hogy 85%-ban kertészetet , vagy állattenyésztést csinálsz. Sőt a kettő együttesen is kiteheti ezt az arányt.)
13480 hozzászólás
Válasz #5579. hozzászólásra
Igen. Főállású egyéni vállalkozóvá kell válnia, tehát csak ebben dolgozik.
A nejemnek komoly fix állása van, de szeretne indulni. Amennyiben nyerne, a fix főállását fel kéne adni a 2. év után?
Mg főiskolája van.
Válasz #5577. hozzászólásra![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Hali Man ,Modik!
Még egy pár helyre bepiszkított....töröljétek!
Moderálási elveink miatt törölve.
Pintér Zoltán (575)
2014-11-06 13:52:47
Sziasztok,
Meg lehet nézni valahol, hogy kik nyertek a legutóbbi pályázaton? Kíváncsi lennék, hogy pest megyéből milyen eséllyel indul az ember.
köszi
Válasz #5574. hozzászólásra
A támogatás nem számít árbevételnek azt külön kell könyvelni külön sorba és így nem kell utánna fizetni adót.
a támogatás után mennyi az adókulcs, amit az szja-ban jövőre fizetni kell?
Válasz #5561. hozzászólásra
Kedves Acsusz!
Hogy is van ez a csemege kukorica, zöldborsó téma?
Az EUME táblázatban gondolom a D14 sorba tartozik (friss zöldségfélék). Vagy rosszul tudom?
Az már jobb kérdés, hogy ezen belül az D14A-ba, vagy D14B-be tartozik. Ha az A-ba írom (szántóföldi vetésforgó) akkor nem számít kertészetnek, ha a B-be, akkor igen?
Válasz #5571. hozzászólásra
....szomszéd porta eladó, azt lenne jó megboltolni, nehogy busman kézre jusson mint a faluban minden eladó. Nem beszélve a jó, nagy csűrről ami rajta van.
Válasz #5570. hozzászólásra
Ugyanis azt a tájékoztatást kaptam,hogy telephely vásárlást nem fogják támogatni csak 5000 fő feletti településektől.
Én érdeklődtem egy nagy pályázatíró cégnél és jól megbiztattak.
Sziasztok!
Van e valami hír lesz e a jövőben olyan pályázat amit telephely bővítésre, vagy gépvásárlásra lehetne felhasználni?
köszi, üdv
Ha az MVH támogatja a képzés díját akkor kilőve a pályazat beadása. Vagy utánna csináldd meg vagy saját pénzből.
Válasz #5565. hozzászólásra
Ha a pályázatban vállalod, hogy lerakod a főiskolát és nem végzed el akkor bünti Kb. 600 eFt. Ha már elkezded akkor végezdd is el a tudást nem veszik el Tőled.
Igen az annak számít
Üdv!
Mi lenne, ha vállalnám, hogy mg főiskolára megyek, hogy több pontot kapjak.
El is kell végezni, vagy csak járni kell rá, a FIG 5 éve alatt? Gondolom adózási szempontból is jobb, hogy nem az egyéni vállalkozói havi 70 e Ft ját pengetem, hanem a félévi 140 ezret?
Plusz még az is érdekelne, hogyha megcsinálok egy állatjóléti felelős képzézt, akkor az mvh-s támogatásnak minősül? Tudok utánna még pályázni, vagy inkább pályázat benyujtás után csináljam a képzést?
Sziasztok!
A faiskola kertészetnek minősül?
mindjárt letelik a 30 nap a kifizetési kérelem beadása óta, de a kifizetési kérelem ügyintézési határidejének 90 napot hallottam! viszont már 3 járulékot kifizettem.. 29.-én volt egy státuszváltásom, de maradt az ellenőrzés alatt
Válasz #5560. hozzászólásra
Melyik városhoz közeli? Akkor keres e-mailben.
Válasz #5558. hozzászólásra
Nem számít annak a legelő. A kertészetnek elég tág a fogalma de ennyire azért nem.
A csemege kukorica sem az. Az szántóföldi.
Sziasztok! Tud-e nekem valaki ajánlani Bács megyében olyan pályázatírót aki sikeresen megírna nekem egy pályázatot, .-)![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #5558. hozzászólásra
Ez most komoly??
jó kérdés, engem is érdekelne! Meg hogy a legelő kertészetnek számit e
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a kertészet kategóriába pontosan mi tartozik bele. pl. csemege kukorica? Hol lehet ennek utána olvasni?
Előre is köszönöm a választ.
Nekem 28dikan es en 7diken adtam be. Csak lesz lassan guba....![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
29.-én válltott státuszt 16.a óta a kifizetési kérelmem! tud valaki valami infot a kifizetéssel kapcsban?
Válasz #5551. hozzászólásra
Egyet kell értsek az előttem szólóval.
Cseréld le az ügyvédet...hülye, mint a .egg. 2013-ban egy pár hónapig volt ilyen lehetőség, de már esélytelen.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem a szerződés ugyanúgy vonatkozik az új tulajdonosra is.
Válasz #5550. hozzászólásra
Ügyvéd mondta, mikor hasonlót akartunk megvenni, hogy gazdasági évfordulóra, de minimum 6 hónapra az új tulajdonos felmondhatja a bérleti szerződést, amennyiben az új tulaj földműves és maga szándékozik használni.
Válasz #5549. hozzászólásra
Ezt pontosan melyik törvényben láttad?
Az új tulajdonosnak jogában áll felmondani a bérletiszerződést.
Sehogy nem tudod felmondani az élő szerződést,esetleg ha elhanyagolják a földet vagy a szerződést valamilyen indokkal megtudod támadni!
Sziasztok! Tudom lehet nem pontosan ide tartozik a téma de segítségeteket szeretném kérni abban a dologban hogy a mellettem lévő föld a TSz-nél van még bérbe adva 4 évre de az eladó eladná nekem a földet, azt akarnám megtudni hogy megkell-e várnom a 4 év leteltét hogy tudjam használni vagy van valaami törvény hogy kilehet hozni a földet a TSZ-ből???hallottam amúgy olyat hogy 6 hónapra rá ki kell adni a földet ha megvették, ez 2014-től érvényes elvileg. Ti tudtok valamit errről? Nagyon hálás lennék ha segítenétek!
Sziasztok! érdeklődöm, hogy vkinek megvan-e a pályázat dokumentumai, amit ki kellett tölteni? (üzleti terv stb.) ha igen, legyen szíves vki a reno15@freemail.hu-ra elküldeni, nagyon sokat segítene. előre is köszi...![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #5544. hozzászólásra
a vállalkozás és saját magad fent tartásához talán elég. Fejlesztésre nem jut az tuti.Ha nincs valami jól bevezetett vállalkozásod, amit át tudsz venni vállalkozásba, akkor szinte öngyilkosság az egész.
Sziasztok!
Aki megnyerte már a pályázatot és több éve benne van kb mire elég a nyert pénzösszeg?
Pl.:
- a vállalkozói kiváltása miatt több a kiadás is
- foglalkoztatnod is kell vkit ha jól tudom!
Fejlesztésre is jut még belőle vagy inkább csak fenntartásra?
Megéri belevágni?
Segítségeteket köszönöm!
A következő kiírásról valaki valamit tud?
Nem csak 100%-os ilyen vállalásnál igaz ez. Ha vállaltál plusz pontokért kertészetet és/vagy állattenyésztést meghatározott %-ban akkor legalább az adott pontért járó alsó %-os arányt tartanod kell. Hogy ezt állattenyésztéssel, vagy kertészettel (esetleg a kettővel együtt) "hozod" az teljesen mindegy. Ja és csak a 4. évtől kell erre figyelned.
MVH-s megerősítés, hogy IGEN, ha a páciens kertészetet és állatot vállalt 100% ban, akkor akkora százalékos mértékben variálhat kertészet és állat között, ahogy akar... ÉS EZ nagyon jó hír!
Sziasztok!
Ha érdekel köztetek valakit, aki esetleg nyúlra pályázott, nekem még van valamennyi ketrecem eladó! Illetve ha tannácsra van szükség, szívesen segítek!
Válasz #5537. hozzászólásra
Köszi a segítséget. :)
sziasztok, mi méhészetre és gombára nyertünk. Nekünk gombatermesztéssel kapcsolatban lenne szükségünk gyakorlati tanácsokra, mire kell figyelni stb.stb. van-esetleg valaki aki ért hozzá, és fejér megyében(vagy környékén) lakik? Akit ismertünk, az azt mondta, hogy nem segít:( Most kezdenénk el, pincében termesztjük majd.
Elnézést igen lehet és tényleg van külön fácán. :D
Persze! Egyéb baromfi.
Van rálátásom. :D
Sziasztok!
Új regisztráló vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy fácánra is lehet páylázni? Az EUME kalkulátorba fel van sorolva, de nincs hozzá kód.
Ha esetleg valaki próbált már pályázni rá (főleg ha sikeresen) örülnék, ha fel tudnám vele venni a kapcsolatot.
Előre is köszönöm a segítséget.
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ha pl növénytermesztés felé térsz el,akkor az már szankció,de az állat+kertészeten belül bármerre mozoghatsz,akár az egyikkel ki is váltatod a másikat egészen,attól még az arányod nem borul fel.
Remélem jól gondolom.
Nem baj. Még egy párszor átolvasod, s neked is ez fog "lejönni"...
Válasz #5531. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
"Ha az ügyfél támogatási kérelmében vállalta, hogy
a) a működtetési időszak 4. évének végére vállalt EUME értéket
aa) az állattenyésztés,
ab) a kertészet, vagy
ac) az állattenyésztés és a kertészet együttes
aránya adja a vállalt százalékban, és az általa vállalt aránytól az ügyfél 30%-ot meghaladóan tér el más ágazat irányába, akkor köteles a 30%-ot meghaladó eltérésen felüli százalékpontonként a kifizetett támogatási összeg
2%-át visszafizetni;"
Eböl nekem nem ez jön le.
Természetesen a kertészet és/vagy az állattenyésztés között teljes "átjárhatóság" van. Tehát, ha mondjuk 10 EUME állattenyésztést vállaltál, azt nyugodtan felcserélheted 10 EUME kertészettel. És fordítva.
(Fontos azonban, hogy ha ezek arányát a teljes gazdaságod mondjuk 85%-ára vállaltad akkor azt tartsd is be. Tehát mindegy, hogy 85%-ban kertészetet , vagy állattenyésztést csinálsz. Sőt a kettő együttesen is kiteheti ezt az arányt.)