Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tények...
1. 3900 db pályázatot iktattak be...megyénként 200 db-ot.
2. 500-700 pályázat nyer, ez kb 27-40 db megyénként...
3. 90 napra hírdetnek eredményt
4. Májusi infó szerint nagyon magas ponthatárt várnak...
5. Sok a mondva-csinált elutasítás, mert tudják nem fog fellebbezni senki, mert akkor kizárja magát a következő fig-ből!!!!
6. Nincs keretemelés....
7. Cca, 900 db pályázat van versenyben
8. Ha lenne egy duplázó keretemelés, akkor mind a 900 nyerne....kb 4,5 Mrd ft...pitiáner összeg, ha azt vesszük alapul, hogy kb 2 km autópálya ára, ami kb 1000 év alatt sem termeli vissza az árát!!!! A reklámadó fele....éljen az Rtl klub....
9. Pattanásog feszítették a pályázók idegrendszerét
Sziasztok! Valamiért nem tudok hozzászólni a másik fórumhoz-megkérhetnék valakit, hogy másolja át ezt a hozzászólást oda? Nagyon szépen köszönöm!!!!
Szia Zoli! Egyáltalán nem fogadták el a végzettségemet, ennek ellenére ezek bizony tudtak (le)pontozni: csak 31 pontot kaptam az üzleti tervre - ehhez szerintem 6-ot megalapozottan reklamálhatok. (Sikertől függően kb. 109 pont lehet a vége) A pénzügyi tervem 5 pontos lett, ahogy számítottam - ezen felül a TÉSZ tagságba kötöttek még bele, arra nem is kaptam pontot, mert szerintük nem releváns, pedig az én leendő vegyesgazdaságomhoz nem tudom, miért ne passzolna olyan tev.kör., mint a 4690'08 Vegyestermékkörű nagykereskedelem...sőt, most hogy így belegondolok, ez felfogható akár felvásárlói szándéknyilatkozatnak is, nem... :) na de nem akarom elviccelni: igen, pontozva utasították el annak ellenére, hogy formai kifogást emeltek - gondolom azért, mert nem jogerős és kell tudni hova tenni az elutasítottakat is másodfokon.
Bambula:TÉSZ nélkül A+B (ha elfogadtatom a végzettséget:)62 pont (de a TÉSZ-t is beírom a fellebbezésbe., így esetleg +5)+C:5+D:31(ezt is fellebbezem, szerintem itt kaphatok még +6-ot)
Szia Huniella! Az alapítványnak, aminek segítek januári kifizetéseket sem teljesítettek még - de talán most már alakul a dolog, mert legalább már megvan az ember, aki aláírhat...
(OFF: Kedves Admin! Sokszor nem sikerül elküldenem a hozzászólást-aztán pár perc/óra múlva ismét működik)
(4) A támogatási kérelemhez csatolni kell
a) az ügyfél végzettségét igazoló dokumentum hiteles másolatát vagy a 3. § (2) bekezdése szerinti állásfoglalás
eredeti példányát vagy hiteles másolatát vagy a 3. § (3) bekezdése szerinti igazoló dokumentum eredeti
példányát vagy hiteles másolatát;
b) azokat az igazolásokat, nyilatkozatokat, valamint dokumentumokat, amelyek a 3. mellékletben szereplő
értékelési szempontokat alátámasztják, valamint
c) a gazdálkodási tevékenység fejlesztésére vonatkozó üzleti tervet, amely egy SFH-betétlapot tartalmazó
pénzügyi tervet is magában foglal.
(5) Az 1. melléklet szerinti szakképesítést igazoló dokumentumon a szakképesítés megnevezésének és
azonosítószámának is egyeznie kell az 1. mellékletben foglaltakkal. Ha a dokumentumról valamely azonosító
hiányzik, úgy az ügyfél köteles 3. § (2) bekezdésével meghatározott állásfoglalás beszerzésére.
Közleményben pedig az alábbiak:
Kötelezően csatolandó melléklet:
- szakképzettséget, végzettséget igazoló dokumentum hiteles másolata; vagy
- az ÚMVP megvalósulását segítő szakképzés felügyeletét ellátó szervezet által kiadott állásfoglalás eredeti példánya vagy hiteles másolata, amennyiben az ügyfél a támogatási rendelet 1. számú mellékletében felsoroltaktól eltérő szakképesítéssel rendelkezik; vagy
- felsőoktatási intézmény által kiadott igazoló dokumentum eredeti példánya vagy hiteles másolata, amennyiben az ügyfél igazolni tudja, hogy sikeres záróvizsgát tett a támogatási rendelet 2. mellékletében foglalt szak legalább egyike tekintetében.
pl. hiányos, nem írta alá a pályázó mindenhol, nem csatolt minden dokumentumot, nem abban a formában nyújtotta be, amiben kell (mondjuk CD-n kell és nem CD-n adta le), stb.
Sziasztok, korábban ígértem, hogy ha tudom, akkor megírom... ma sikerült ügyfélkapus hozzáférést intéznem. Nálam a státuszváltás 08.01. - "Ellenőrzés alatt" van azóta tapasztalat, hogy ez mit jelent"het"
Köszönöm
Nem a fig-rendelet, hanem az általános Vhr. tartalmazza:
3. § 32. hiteles másolat: az okirat kiállítója által vagy közjegyző által hitelesített másolat;
A másik fórumhoz egy ideje nem tudok hozzászólni - lehet, hogy átléptem a mai keretet... :)
Így aztán ide írom, hátha van más is, aki mindkettőt olvassa:
Köszönöm, Kazsi! Szerintetek?: A TÉSZ tevékenységei között ott szerepel a 4690'08 Vegyestermékkörű nagykereskedelem is - talán túl általános volt nekik? (Nálam is elég vegyes a kép - gyógy-fűszernövény, gomba, zöldség, állati termék, stb.)
Szerintem a hitelesítés egyértelmű - a bizonyítvány kiállítója is kiadhatja, ez le van írva egyértelműen a kiírásban. Ha formailag megfelelően hitelesítette az iskola a másolatot, akkor ez elvileg fellebbezhető.
Ezt hol olvastad a rendeletben? Mert abban ez van:
"(4) A támogatási kérelemhez csatolni kell
a) az ügyfél végzettségét igazoló dokumentum hiteles másolatát vagy a 3. § (2) bekezdése szerinti állásfoglalás
eredeti példányát vagy hiteles másolatát vagy a 3. § (3) bekezdése szerinti igazoló dokumentum eredeti
példányát vagy hiteles másolatát;".
Hiteles másolatot a közjegyző ad ki (Pár száz forintért.). Ezen senkinek sem szabadott volna "elbuknia".
nem tudom miért csesztek ki a pályázatírók sokatokkal. pedig csak pár száz forintról van szó és emiatt a formai hiba miatt buktátok a pályázatot, de remélem a pénzt nem.
nekem a técs minusz 5 pont, meg 3 pont az üzleti tervben. plusz ugye ez a végzettség, ami sima aranykalászos, tehát pont nincs rá, de a hitelesítés nem jó.
Sajnálom, Dk.Andy és Norbert! Ha pályázatíró írta, akkor tényleg lehet, hogy van felelősségbiztosítása, így neki sem fáj annyira a kártérítés - szerintem is meg lehet velük egyezni. Andy, akkor ha elfogadták volna a papírjaidat, 102 pontod lenne - jól értem? És Neked, Norbert?
sziasztok engem is a hitelesítés miatt utasítottak el, pedig a suli hitelesítette a papírt, ahol kaptam az eredetit. máson alig buktam, 3 pont az üzleti tervben, nem vagyok ugye nő, meg a técs tagság 5 pont. ennyi. és bukta. :(
Szia Dk.Andy! Hány pontod lenne, ha a papírok rendben lennének? Én ma kaptam meg az elutasító határozatomat, amit meg fogok fellebbezni - TALÁN úgy 107 kihozható belőle - nekem a végzettségemet nem szerették, ezért utasították el, de pár helyen rendesen alul is pontoztak)
Eszti82! Köszönöm a tanácsot! Van szerződésünk,és benne is van,hogy ha bizonyíthatóan az ő formális hibájuk,akkor nem kell fizetnem. Kicsit viszont tartottam attól,hogy belekössek-e egy ekkora cégbe!? De akkor van reális alapja a reklamációmnak!!!
Szia "Dk.Andy"! Sajnálom, és mindenképpen kérd számon a pályázatírón, ez egy nagy hiba tőle! Én is pályázatírással foglalkozom, ez egyértelműen az ő hibája. És nincs valami szerződésetek, amiben esetlegesen szerepel, hogy pl. ilyen esetekben ez az ő felelőssége és a pályázat elkészítéséért kifizetett összeg x százalékát akkor fizesse vissza? Ha nincs, akkor nem lesz könnyű, de ez egy jó tanács a későbbiekre nézve, hogy legyen egy részletes, jól átgondolt szerződés! Sok sikert Neked a továbbiakban!
Sziasztok!
Én is kiestem.A papírjaim nem megfelelően voltak hitelesítve. Szerintetek reklamálhatok a pályázatírómnál, amiért nem szólt/hívta fel a figyelmem,hogy nem megfelelőek a papírjaim???? Nem kevés pénzt fizettem neki ezért és az a bosszantó,hogyha ez megvan akkor nagy eséllyel én is nyerek.
13480 hozzászólás
Válasz #4878. hozzászólásra
Ezt annyiban tudom cáfolni, hogy a két pályázatból az egyiket iskola, a másikat közjegyző hitelesítette és mindkettő aug 01 státuszú....
Tények...
1. 3900 db pályázatot iktattak be...megyénként 200 db-ot.
2. 500-700 pályázat nyer, ez kb 27-40 db megyénként...
3. 90 napra hírdetnek eredményt
4. Májusi infó szerint nagyon magas ponthatárt várnak...
5. Sok a mondva-csinált elutasítás, mert tudják nem fog fellebbezni senki, mert akkor kizárja magát a következő fig-ből!!!!
6. Nincs keretemelés....
7. Cca, 900 db pályázat van versenyben
8. Ha lenne egy duplázó keretemelés, akkor mind a 900 nyerne....kb 4,5 Mrd ft...pitiáner összeg, ha azt vesszük alapul, hogy kb 2 km autópálya ára, ami kb 1000 év alatt sem termeli vissza az árát!!!! A reklámadó fele....éljen az Rtl klub....
9. Pattanásog feszítették a pályázók idegrendszerét
Válasz #4840. hozzászólásra
A bizonyítvány másolatát a közjegyzővel kellett hitelesíteni.
Csak úgy fogadták el.
Nagyon szépen köszönöm! Biztos feketelistára kerültem... :)Majd írok az adminnak, ne fáradozzatok vele tovább! Még egyszer nagyon köszönöm!![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz #4873. hozzászólásra
Ügyvéd nemjóóóóó. nem fogadják el....
Válasz #4874. hozzászólásra
Sajnos próbálom és próbálom de nem teszi ki. Nóra nem meggy. Próbálja meg más is.
Sziasztok! Valamiért nem tudok hozzászólni a másik fórumhoz-megkérhetnék valakit, hogy másolja át ezt a hozzászólást oda? Nagyon szépen köszönöm!!!!
Szia Zoli! Egyáltalán nem fogadták el a végzettségemet, ennek ellenére ezek bizony tudtak (le)pontozni: csak 31 pontot kaptam az üzleti tervre - ehhez szerintem 6-ot megalapozottan reklamálhatok. (Sikertől függően kb. 109 pont lehet a vége) A pénzügyi tervem 5 pontos lett, ahogy számítottam - ezen felül a TÉSZ tagságba kötöttek még bele, arra nem is kaptam pontot, mert szerintük nem releváns, pedig az én leendő vegyesgazdaságomhoz nem tudom, miért ne passzolna olyan tev.kör., mint a 4690'08 Vegyestermékkörű nagykereskedelem...sőt, most hogy így belegondolok, ez felfogható akár felvásárlói szándéknyilatkozatnak is, nem... :) na de nem akarom elviccelni: igen, pontozva utasították el annak ellenére, hogy formai kifogást emeltek - gondolom azért, mert nem jogerős és kell tudni hova tenni az elutasítottakat is másodfokon.
Bambula:TÉSZ nélkül A+B (ha elfogadtatom a végzettséget:)62 pont (de a TÉSZ-t is beírom a fellebbezésbe., így esetleg +5)+C:5+D:31(ezt is fellebbezem, szerintem itt kaphatok még +6-ot)
Szia Huniella! Az alapítványnak, aminek segítek januári kifizetéseket sem teljesítettek még - de talán most már alakul a dolog, mert legalább már megvan az ember, aki aláírhat...
(OFF: Kedves Admin! Sokszor nem sikerül elküldenem a hozzászólást-aztán pár perc/óra múlva ismét működik)
Én úgy tudom a végzettséget vagy ügyvéd vagy közjegyző által kell hitelesíttetni
Végzettséget igazoló:
(4) A támogatási kérelemhez csatolni kell
példányát vagy hiteles másolatát;
b) azokat az igazolásokat, nyilatkozatokat, valamint dokumentumokat, amelyek a 3. mellékletben szereplő
értékelési szempontokat alátámasztják, valamint
c) a gazdálkodási tevékenység fejlesztésére vonatkozó üzleti tervet, amely egy SFH-betétlapot tartalmazó
pénzügyi tervet is magában foglal.
(5) Az 1. melléklet szerinti szakképesítést igazoló dokumentumon a szakképesítés megnevezésének és
azonosítószámának is egyeznie kell az 1. mellékletben foglaltakkal. Ha a dokumentumról valamely azonosító
hiányzik, úgy az ügyfél köteles 3. § (2) bekezdésével meghatározott állásfoglalás beszerzésére.
Közleményben pedig az alábbiak:
Kötelezően csatolandó melléklet:
- szakképzettséget, végzettséget igazoló dokumentum hiteles másolata; vagy
- az ÚMVP megvalósulását segítő szakképzés felügyeletét ellátó szervezet által kiadott állásfoglalás eredeti példánya vagy hiteles másolata, amennyiben az ügyfél a támogatási rendelet 1. számú mellékletében felsoroltaktól eltérő szakképesítéssel rendelkezik; vagy
- felsőoktatási intézmény által kiadott igazoló dokumentum eredeti példánya vagy hiteles másolata, amennyiben az ügyfél igazolni tudja, hogy sikeres záróvizsgát tett a támogatási rendelet 2. mellékletében foglalt szak legalább egyike tekintetében.
Tehát vagy iskola vagy közjegyző.
Igen ott láttam. Viszont nem értem
Köszi! Akkor te ezt az MVH ügyféltájékoztatási rendszerében láttad, ha jól gondolom. Akkor elvileg holnap megkapod papíralapon is. :(
A pontozást nem kaptam még meg. Annyit láttam, hogy formai vagy tartalmi szempontból nem megfelelő illetve forráshiány miatt
Ozoli76! Pontozták is a pályázatodat? Ha igen, leírnád, hogy hány pontod volt? Köszi!
Nekem a forráshiányt is írta
Minden csatolva volt! Előszerződések, végzettség, aláírás
sziasztok!dexike3 köszi a reggeli választ.![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz #4863. hozzászólásra
pl. hiányos, nem írta alá a pályázó mindenhol, nem csatolt minden dokumentumot, nem abban a formában nyújtotta be, amiben kell (mondjuk CD-n kell és nem CD-n adta le), stb.
Sziasztok! Tudja valaki mit jelent konkrétan a formai hiba?
Sziasztok, korábban ígértem, hogy ha tudom, akkor megírom... ma sikerült ügyfélkapus hozzáférést intéznem. Nálam a státuszváltás 08.01. - "Ellenőrzés alatt" van azóta tapasztalat, hogy ez mit jelent"het"
Köszönöm
Valaki kapott-e már forráshiány miatt elutasított pályázatot, és annak mennyi a pontszáma???![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz #4859. hozzászólásra
a pályázatíróm azt mondta hogy nem kell másik hitelesítés, az jó, ami van. gondoltam, csak hiszek neki. lehet nem kellett volna. :)
Válasz #4858. hozzászólásra
Norbert! Nem lehet, hogy az iskola, ahova jártál helyileg, csak a helyet adta, és más a bizonyítván kiállítója?
23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet 3. § 32.33 hiteles másolat: az okirat kiállítója által vagy közjegyző által hitelesített másolat;
erre hivatkoznak a határozatomban.
Válasz #4847. hozzászólásra
Hitelesítő szöveg, dátum, aláírás, pecsét. Minden megvolt?
Válasz #4853. hozzászólásra
Nem a fig-rendelet, hanem az általános Vhr. tartalmazza:
3. § 32. hiteles másolat: az okirat kiállítója által vagy közjegyző által hitelesített másolat;
A másik fórumhoz egy ideje nem tudok hozzászólni - lehet, hogy átléptem a mai keretet... :)
Így aztán ide írom, hátha van más is, aki mindkettőt olvassa:
Köszönöm, Kazsi! Szerintetek?: A TÉSZ tevékenységei között ott szerepel a 4690'08 Vegyestermékkörű nagykereskedelem is - talán túl általános volt nekik? (Nálam is elég vegyes a kép - gyógy-fűszernövény, gomba, zöldség, állati termék, stb.)
Szerintem a hitelesítés egyértelmű - a bizonyítvány kiállítója is kiadhatja, ez le van írva egyértelműen a kiírásban. Ha formailag megfelelően hitelesítette az iskola a másolatot, akkor ez elvileg fellebbezhető.
15 napon belül fellebezés szerintetek
Válasz #4852. hozzászólásra
Szia Kazsi, ezt én is így tudom,de Acsusz is azt írta meg már nagyon sokan mások is,hogy az iskola is hitelesíthet. Na most akkor?
Válasz #4849. hozzászólásra
Ezt hol olvastad a rendeletben? Mert abban ez van:
"(4) A támogatási kérelemhez csatolni kell
példányát vagy hiteles másolatát;".
Hiteles másolatot a közjegyző ad ki (Pár száz forintért.). Ezen senkinek sem szabadott volna "elbuknia".
Válasz #4849. hozzászólásra
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
nem tudom miért csesztek ki a pályázatírók sokatokkal. pedig csak pár száz forintról van szó és emiatt a formai hiba miatt buktátok a pályázatot, de remélem a pénzt nem.
Szia Vicus 86! Én közjegyzőnél hitelesítettem.
Válasz #4844. hozzászólásra
szia.
a rendeletben benne van hogy a kiállító is hitelesítheti
Válasz #4843. hozzászólásra
fogalmam sincs miért nem fogadták el. de a p.író se tudta ezek szerint hogy mi a jó és mi nem.
Válasz #4842. hozzászólásra
nekem a técs minusz 5 pont, meg 3 pont az üzleti tervben. plusz ugye ez a végzettség, ami sima aranykalászos, tehát pont nincs rá, de a hitelesítés nem jó.
még nem kaptam határozatot szerintetek
Sziasztok mikor lessz eredményhirdetés?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #4843. hozzászólásra
Sandrix181!Már Norbertnek is leírtam, tudomásom szerint közjegyző által kell hitelesíteni, nem pedig az iskola által. Te nem így csináltad?
Válasz #4840. hozzászólásra
Norbert! Hogy nem fogadták el hitelesnek a suli által hitelesített papírt? Ezt nem értem. :(
Sajnálom, Dk.Andy és Norbert! Ha pályázatíró írta, akkor tényleg lehet, hogy van felelősségbiztosítása, így neki sem fáj annyira a kártérítés - szerintem is meg lehet velük egyezni. Andy, akkor ha elfogadták volna a papírjaidat, 102 pontod lenne - jól értem? És Neked, Norbert?
A legjobb esetben is így kb 18 pontot buktam a papírok miatt.
sziasztok engem is a hitelesítés miatt utasítottak el, pedig a suli hitelesítette a papírt, ahol kaptam az eredetit. máson alig buktam, 3 pont az üzleti tervben, nem vagyok ugye nő, meg a técs tagság 5 pont. ennyi. és bukta. :(![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Szia Dk.Andy! Hány pontod lenne, ha a papírok rendben lennének? Én ma kaptam meg az elutasító határozatomat, amit meg fogok fellebbezni - TALÁN úgy 107 kihozható belőle - nekem a végzettségemet nem szerették, ezért utasították el, de pár helyen rendesen alul is pontoztak)
.FECO. jól beszél, szerintem igaza van!
Válasz #4836. hozzászólásra
nagyobb cég hamarabb vissza ad 1-2száz ezer ft-ot, mint egy kis zug-pályázatíró...
Eszti82! Köszönöm a tanácsot! Van szerződésünk,és benne is van,hogy ha bizonyíthatóan az ő formális hibájuk,akkor nem kell fizetnem. Kicsit viszont tartottam attól,hogy belekössek-e egy ekkora cégbe!? De akkor van reális alapja a reklamációmnak!!!
Szia "Dk.Andy"! Sajnálom, és mindenképpen kérd számon a pályázatírón, ez egy nagy hiba tőle! Én is pályázatírással foglalkozom, ez egyértelműen az ő hibája. És nincs valami szerződésetek, amiben esetlegesen szerepel, hogy pl. ilyen esetekben ez az ő felelőssége és a pályázat elkészítéséért kifizetett összeg x százalékát akkor fizesse vissza? Ha nincs, akkor nem lesz könnyű, de ez egy jó tanács a későbbiekre nézve, hogy legyen egy részletes, jól átgondolt szerződés! Sok sikert Neked a továbbiakban!
Sziasztok!
Én is kiestem.A papírjaim nem megfelelően voltak hitelesítve. Szerintetek reklamálhatok a pályázatírómnál, amiért nem szólt/hívta fel a figyelmem,hogy nem megfelelőek a papírjaim???? Nem kevés pénzt fizettem neki ezért és az a bosszantó,hogyha ez megvan akkor nagy eséllyel én is nyerek.
Sziasztok! Van már valakinek jóváhagyott státusza?
Válasz #4831. hozzászólásra
ITT:
http://mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/viewer/1000026
Hol lehet a stŕtuszt megnézni?