Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kedves Joci! Sajnálom nagyon! De talán mégis kiírják még időben a következőt és akkor lehet, hogy nagyobb lesz az összeg is! Szia Kazsi! Nekem nem derogálna, ha az MSc-s agrármérnöki tárgyak abszolválása ellenére BSc-s-nek fogadnák csak el (csak azért, mert ott van mellette a tanári szak is), a pályázat szempontjából mindegy, nem? Mindenesetre holnap meglátom a pontjaimat és ha lesz értelme, akkor fellebbezek. Szia Broll! Én is bízom a fellebbezésben, mert ez tényleg nonszensz, hogy agrár-doktori cím megszerzéséhez elismerték egyetemi agrár végzettségnek, ide meg nem...kérek az egyetemtől egy állásfoglalást, illetve a szak számát, hátha nem jót találtak mellé a pályázat bírálatakor.
3 vagy 4 hónap volt, ha jól emlékszem. Akkor 132 volt a határ és 134 volt nekem. Az öcsémnek 131 az asszonynak meg 109. Szinte teljesen ugyan arra a pályázatra.
Kedves Broll79!
Egy kis segítséget kérnék, hogy a fellebbezés után, mennyi idő múlva született döntés és akkor mennyi volt a ponthatár illetve a te elért pontod?Válaszod előre is köszönöm.
Nóra: Az általad lentebb említett végzettség valóban nem megfelelő ehhez a pályázathoz. (Az MSc végzettségi szintnél - nincs megjelölve az agrármérnök tanár. Mezőgazdasági mérnök pedig "csak" a BSc szinten elfogadott.)
Valószínűleg ellenőrizték a képzés száma szerint a jogosultságot (is) így jutottak erre. (A pályázati kiírásban -a kiírás 2. mellékleténél- a képzés száma nincs hozzárendelve a végzettségekhez, de mellérendelhető , s így egyértelműsíthető a jogosultság.)
Nyugi, nekem annak idején a kertész technikus bizonyítványom nem fogadták el, mert nem volt benne az okj szám. Meg felebeztem, a kiállító iskola igazolásával csatolva és elfogadták, így lett nyertes a pályázat
Kedves Joci! A határozatot ma postázzák, még nem láttam, de telefonon "felvilágosítottak", hogy a végzettségemet nem tudták elfogadni - bővebben írok róla lent, kérlek, olvasd el ott. Sok sikert Neked! Te még "bent" vagy, ugye?
Sajnálom!Olvastam a bejegyzéseidet.TÖBBEN említették,hogy ősszel újra kiírják a pályázatot.Reménykedjünk...
Én még versenyben vagyok,de ki tudja........
Köszönöm, Pjotr! Szia Abonyii! a kettő nem zárja ki egymást feltétlenül - utolsó lehetőség alatt azt értettem, hogy a korom miatt a fiatal gazdán jövőre már nem tudok indulni. Minden jót a még játékban lévőknek és a most kiesetteknek is!!! (én fellebbezek, hátha...)
Nem mondod komolyan, hogy több lehetőséget látsz egy ilyen pályázatban, mint abban, hogy taníts?! Meg, hogy ez az utolsó lehetőséged? Ez egy nevetség kategória pályázat, de tényleg.
Kedves Nóra!
Ennek csak egy oka lehet.....nem akarnak elveszíteni egy kiváló oktatót...így szerintem igaz a mondás, hogy minden rosszban van valami jó...csak pozitívan és ne add fel....
Sziasztok! Nekem ma váltott elutasított sttuszba okokból (korábbi váltások: június és aug. 7.) Sikerült telefonon megtudnom az indokot: a végzettségemet nem találják megfelelőnek - én meg a pénzügyi terven aggódtam, de az megvan -5 pontosra írtam, de nem voltam biztos benne, hogy jó képletet használtam-e. Azt nem tudom, végül 5, vagy 4 pont lett, de azt mondta, az rendben. (Egyébként okleveles agrármérnök tanár vagyok (MSc.), a diplomámon emellett ott van zárójelben: mezőgazdasági mérnök - mielőtt beadtam, azt mondták, ez elfogadható.) Azért vicces, mert most doktorálok és tanítok agrár-egyetemen...bíztattak, hogy fellebbezzek, szorítsatok, légyszives - nekem ez az utolsó lehetőség szerintem, mert hacsak nem lesz mégis idén még 1x kiírva, akkor kinövök a korból...
A másik fórumon azt írták, hogy ezen a héten meglesznek az eredmények. Ehhez képest még sem ponthatár, sem keretösszeg nincs . Akkor most hogy is van ez?????
Amíg nem kapja meg a határozatot, addig csak találgatni tud.
Ha ez bárkinek segítség, akkor leírom, hogy: az előző pályázatnál első körben a formai hibás pályázatokat utasították el (ez független az össz. pontszámtól), gondolom most is ez a menetrend.
Ha jó a p-ü terv nem utasithattak el még nincs ponthatár,akkor valami formai ok lehet!Most azoknak megy az elutasitás akinek nincs ezekhez hasonló!A többi majd forráshiány miatt lesz a ponthatár után,de az még sehol nincs!Majd kapod a határozatot a napokban abban lesz leírva!
Hát nem tudom a ponthatárt, de elég irreális ilyen magasat megadni. Lehet hogy egy alacsonyabb pontú pályázat sokkal ütősebb lenne, mint akinek minden max pontos.
Összességében nem csak a 10 pont a bukásom, mert nyilván nem max a két tervem se, de tényleg mindent beleraktunk. Egy kivitelezhető, nem vakmerő tervet adtunk be, ami itt a környéken szépen vállalható lett volna.
Megkerestem a piacot rá.
Nekem elvileg a pénzügyi meg az üzleti tervem jó lett. Ami sokat rontott, az hogy nincs végzettségem, minusz 10 pont kapásból. A többi minden jó, mindent bevállaltam.
De majd ráfekszünk a következőre.
Sziasztok én is csak ennyit tudok mondani hogy törekedjél v hogy még egy kicsi vel több legyen tudom okoskodni könnyü ha több bevétel akkor akármelyk bank hitelezni tud sajnos anélkül nem megy tényleg irta vki hogy ez a fiatal gazda is hitel lényegibben ez is az még hogy vissza nem téritendö hissz adó járulékba vissza fizeted jol hangzik 12 millio igaz elöször 9 vagy 10 körül majd ha teljesited amit vállaltál akkor kapod a végét na példának akinek nincs semmilye meg vesz mindent nem is elég csak számolni kell az embernek
5 évig adó járulék magad után +még alkalmazotadnak ugyanez munkabér nehéz nagyon mindenhogy nem okoskodasképpen csak jó tanácsként irtam ezeket+még a felvásárlási árak!!!akik meg nyerik nagyon észél kell lenni mit hogy forgat belöle Sziasztok jövö héten kiderül ha igaz minden
Szia!
A fiatal gazda pályázatot (amiről szól ez a fórum,) csak olyanok vehetik igénybe akik még nem vettek igénybe semmilyen mezőgazdasági támogatást. (Pontosabban ha valamikor vett valaki igénybe bármilyen támogatást akár valamilyen tanfolyam díjának visszatérítésére, akkor konkrétan meg kell nézni, hogy az kizáró ok-e)
Bár a következő kiírásban állítólag úgy lesz, hogy legrégebben 5 éve vett igénybe támogatást.
Másrészt a 1,5 ha saját terület az elég kevésnek tűnik egy ilyen pályázathoz, főleg "szénázással"...
Volt már aki a 0-ról kezdte ezzel a pályázattal, de ahhoz egy komolyabb tervre volt szükség.... (és valószínű ők sem tudtak utána megélni belőle, csak megpróbálták teljesíteni a minimumokat és azt gondolták marad a végére valami, de javarészt örülhetnek ha nem kell visszafizetni többet, mint amit kaptak...)Ezt a támogatást javarészt olyanok tudják életképesen igénybe venni és kihasználni akiknek már van több mint 1,5 földterület (főleg ha az szénázásra alkalmas).
Egy kis segítséget, ötletet szeretnék kérni a témában. Szeretnék igénybe venni valamiféle agrár támogatást, csak nem tudom hol kezdjem... A problémám az h mivel már vettem fel föld alapú támogatást 3 Ha , után ezért tudtommal nem részesülhetek fiatal gazda támogatásban. Lehetőségek lennének földbérlésre, vásárlásra is csak tőke nélkül nem tudok belevágni, (hitelt nem tudom h kaphatok e, mert lakás hitelem van....) Eddig fő "profil" szénázás volt amiből befolyó pénzt teljesen vissza forgattam gépekbe. Jelenleg 1.5 hektár szántóval rendelkezem amit gyakorlatilag saját magam gépeivel tudom művelni (szántástól az aratásig mindent). A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #4782. hozzászólásra
Nálunk picivel több mint 12 EUME a vége, hogy eltartsa a 3 főt. Egyébként 100% kertészet, fóliás és szabadföldi zöldség + gyümölcsös vegyesen.
Miért marketing duma ,hogy leírta mit vállalt?
Nem írta le ,hogy hol fog gazdálkodni.
Szerintem akkor lenne az , ha leírta volna a falu nevét ahol a gazdasága lesz. Úgy reklámozta volna magát.
Csak ezért kérdeztem.
Egyébként ha már ott tartunk ,hogy ki mit vállat....
Én kicsivel többet 16 EUME méretnél állattartás és kertészet vegyesen nálam is.
Kb. 40-60 % a kertészet javára.
Engem pl. érdekelne ki mekkora üzem méretre pályázott. Ahogy olvasgatom a fórumot azt gondolom a legtöbben 10 EUME felettire.
Aki nem titkolja az leírhatná ,hogy mit vállalt be.
13480 hozzászólás
Válasz #4827. hozzászólásra
2009-es
Kedves Joci! Sajnálom nagyon! De talán mégis kiírják még időben a következőt és akkor lehet, hogy nagyobb lesz az összeg is! Szia Kazsi! Nekem nem derogálna, ha az MSc-s agrármérnöki tárgyak abszolválása ellenére BSc-s-nek fogadnák csak el (csak azért, mert ott van mellette a tanári szak is), a pályázat szempontjából mindegy, nem? Mindenesetre holnap meglátom a pontjaimat és ha lesz értelme, akkor fellebbezek. Szia Broll! Én is bízom a fellebbezésben, mert ez tényleg nonszensz, hogy agrár-doktori cím megszerzéséhez elismerték egyetemi agrár végzettségnek, ide meg nem...kérek az egyetemtől egy állásfoglalást, illetve a szak számát, hátha nem jót találtak mellé a pályázat bírálatakor.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #4825. hozzászólásra
Köszönöm a választ. Kíváncsi leszek az idei ponthatárra,vajon érdemes lesz-e föllebbezni.
Ha a 2012-es pályázat akkor 131 volt a ponthatár!
Válasz #4796. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Köszi.
Válasz #4823. hozzászólásra
3 vagy 4 hónap volt, ha jól emlékszem. Akkor 132 volt a határ és 134 volt nekem. Az öcsémnek 131 az asszonynak meg 109. Szinte teljesen ugyan arra a pályázatra.
Válasz #4821. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Joci, sajnálom, várd meg a határozatot, hátha okosabb leszel
Válasz #4820. hozzászólásra
Kedves Broll79!
Egy kis segítséget kérnék, hogy a fellebbezés után, mennyi idő múlva született döntés és akkor mennyi volt a ponthatár illetve a te elért pontod?Válaszod előre is köszönöm.
Nóra: Az általad lentebb említett végzettség valóban nem megfelelő ehhez a pályázathoz. (Az MSc végzettségi szintnél - nincs megjelölve az agrármérnök tanár. Mezőgazdasági mérnök pedig "csak" a BSc szinten elfogadott.)
Valószínűleg ellenőrizték a képzés száma szerint a jogosultságot (is) így jutottak erre. (A pályázati kiírásban -a kiírás 2. mellékleténél- a képzés száma nincs hozzárendelve a végzettségekhez, de mellérendelhető , s így egyértelműsíthető a jogosultság.)
Kedves Nóra!Eddig voltam csak versenyben!De én sem pályázhatok már többet sajnos.
Válasz #4811. hozzászólásra
Nyugi, nekem annak idején a kertész technikus bizonyítványom nem fogadták el, mert nem volt benne az okj szám. Meg felebeztem, a kiállító iskola igazolásával csatolva és elfogadták, így lett nyertes a pályázat
Kedves Nóra !Igen én még bent vagyok csak ki tudja meddig.?
Kedves Joci! A határozatot ma postázzák, még nem láttam, de telefonon "felvilágosítottak", hogy a végzettségemet nem tudták elfogadni - bővebben írok róla lent, kérlek, olvasd el ott. Sok sikert Neked! Te még "bent" vagy, ugye?
Nóra és mit ír mi miatt utasít el?
Válasz #4815. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Sajnálom!Olvastam a bejegyzéseidet.TÖBBEN említették,hogy ősszel újra kiírják a pályázatot.Reménykedjünk...
Én még versenyben vagyok,de ki tudja........
Köszönöm, Pjotr! Szia Abonyii! a kettő nem zárja ki egymást feltétlenül - utolsó lehetőség alatt azt értettem, hogy a korom miatt a fiatal gazdán jövőre már nem tudok indulni. Minden jót a még játékban lévőknek és a most kiesetteknek is!!! (én fellebbezek, hátha...)
Nem mondod komolyan, hogy több lehetőséget látsz egy ilyen pályázatban, mint abban, hogy taníts?! Meg, hogy ez az utolsó lehetőséged? Ez egy nevetség kategória pályázat, de tényleg.
Kedves Nóra!
Ennek csak egy oka lehet.....nem akarnak elveszíteni egy kiváló oktatót...így szerintem igaz a mondás, hogy minden rosszban van valami jó...csak pozitívan és ne add fel....
Bocsánat, az eleje összekavarodott...szóval: ma váltott elutasított státuszba...
Sziasztok! Nekem ma váltott elutasított sttuszba okokból (korábbi váltások: június és aug. 7.) Sikerült telefonon megtudnom az indokot: a végzettségemet nem találják megfelelőnek - én meg a pénzügyi terven aggódtam, de az megvan -5 pontosra írtam, de nem voltam biztos benne, hogy jó képletet használtam-e. Azt nem tudom, végül 5, vagy 4 pont lett, de azt mondta, az rendben. (Egyébként okleveles agrármérnök tanár vagyok (MSc.), a diplomámon emellett ott van zárójelben: mezőgazdasági mérnök - mielőtt beadtam, azt mondták, ez elfogadható.) Azért vicces, mert most doktorálok és tanítok agrár-egyetemen...bíztattak, hogy fellebbezzek, szorítsatok, légyszives - nekem ez az utolsó lehetőség szerintem, mert hacsak nem lesz mégis idén még 1x kiírva, akkor kinövök a korból...![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
A másik fórumon azt írták, hogy ezen a héten meglesznek az eredmények. Ehhez képest még sem ponthatár, sem keretösszeg nincs . Akkor most hogy is van ez?????
Válasz #4808. hozzászólásra
De szerintem ez már nem az" első körös" kiesés hiszen már múlt héten is voltak elutasító státuszok.
Válasz #4805. hozzászólásra
Amíg nem kapja meg a határozatot, addig csak találgatni tud.
Ha ez bárkinek segítség, akkor leírom, hogy: az előző pályázatnál első körben a formai hibás pályázatokat utasították el (ez független az össz. pontszámtól), gondolom most is ez a menetrend.
Ha jó a p-ü terv nem utasithattak el még nincs ponthatár,akkor valami formai ok lehet!Most azoknak megy az elutasitás akinek nincs ezekhez hasonló!A többi majd forráshiány miatt lesz a ponthatár után,de az még sehol nincs!Majd kapod a határozatot a napokban abban lesz leírva!
Hát nem tudom a ponthatárt, de elég irreális ilyen magasat megadni. Lehet hogy egy alacsonyabb pontú pályázat sokkal ütősebb lenne, mint akinek minden max pontos.
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Összességében nem csak a 10 pont a bukásom, mert nyilván nem max a két tervem se, de tényleg mindent beleraktunk. Egy kivitelezhető, nem vakmerő tervet adtunk be, ami itt a környéken szépen vállalható lett volna.
Megkerestem a piacot rá.
De enélkül a kis pénz nélkül nem tudok elindulni.
Válasz #4804. hozzászólásra
Ha csak 10 pontot buktál és elutasítottak, akkor a ponthatár 110 feletti?
Nekem elvileg a pénzügyi meg az üzleti tervem jó lett. Ami sokat rontott, az hogy nincs végzettségem, minusz 10 pont kapásból. A többi minden jó, mindent bevállaltam.
De majd ráfekszünk a következőre.
Biztos nem volt meg a minimum p-terv,vagy ü-terv!4-20pont.
Miért került elutasításra azt már lehet tudni?
Minden csak egy dolog,de sok kis dologból lesz egy nagy!Ne add fel próbáld újra!
Válasz #4799. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
az igaz, de nagyon sok múlik rajta. főleg, ha a tűz közelében van. bár a miénk így is bukott.
Válasz #4798. hozzászólásra
A pályázatíró csak egy dolog...
Sziasztok. Engem is elutasítottak ma. Ti mit vállaltatok? Egyébként Acsusz, tudsz valamit az új fiatal gazdáról? Valaki ajánlhatna egy jó pályázatírót
Válasz #4794. hozzászólásra
Sajnálkom Atika, fel a fejjel!
M Feri, úgy látom kaptál segítséget
Szia Feri!
A másik fórumot az alábbi linken éred el: http://www.emva.hu/index.php?id=forum&art_id=88
Válasz #4793. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
kerie megmondanád a másik fórumot hogyan találom meg? Köszi
Nekem nem jött össze sajna![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz #4792. hozzászólásra
Nem, a másik fórumon írta meg a pályázó.
A tiéd , kerie?
Válasz #4790. hozzászólásra
Van már mai elutasított sajna :(
Ma nem kapott senki semmiféle eredményt még?
Válasz #4785. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
"Lehetőségek lennének földbérlésre, vásárlásra is csak tőke nélkül nem tudok belevágni, (hitelt nem tudom h kaphatok e, mert "
Kaphatsz.
Sziasztok én is csak ennyit tudok mondani hogy törekedjél v hogy még egy kicsi vel több legyen tudom okoskodni könnyü ha több bevétel akkor akármelyk bank hitelezni tud sajnos anélkül nem megy tényleg irta vki hogy ez a fiatal gazda is hitel lényegibben ez is az még hogy vissza nem téritendö hissz adó járulékba vissza fizeted jol hangzik 12 millio igaz elöször 9 vagy 10 körül majd ha teljesited amit vállaltál akkor kapod a végét na példának akinek nincs semmilye meg vesz mindent nem is elég csak számolni kell az embernek![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
5 évig adó járulék magad után +még alkalmazotadnak ugyanez munkabér nehéz nagyon mindenhogy nem okoskodasképpen csak jó tanácsként irtam ezeket+még a felvásárlási árak!!!akik meg nyerik nagyon észél kell lenni mit hogy forgat belöle Sziasztok jövö héten kiderül ha igaz minden
Válasz #4785. hozzászólásra
Szia!
A fiatal gazda pályázatot (amiről szól ez a fórum,) csak olyanok vehetik igénybe akik még nem vettek igénybe semmilyen mezőgazdasági támogatást. (Pontosabban ha valamikor vett valaki igénybe bármilyen támogatást akár valamilyen tanfolyam díjának visszatérítésére, akkor konkrétan meg kell nézni, hogy az kizáró ok-e)
Bár a következő kiírásban állítólag úgy lesz, hogy legrégebben 5 éve vett igénybe támogatást.
Másrészt a 1,5 ha saját terület az elég kevésnek tűnik egy ilyen pályázathoz, főleg "szénázással"...
Volt már aki a 0-ról kezdte ezzel a pályázattal, de ahhoz egy komolyabb tervre volt szükség.... (és valószínű ők sem tudtak utána megélni belőle, csak megpróbálták teljesíteni a minimumokat és azt gondolták marad a végére valami, de javarészt örülhetnek ha nem kell visszafizetni többet, mint amit kaptak...)Ezt a támogatást javarészt olyanok tudják életképesen igénybe venni és kihasználni akiknek már van több mint 1,5 földterület (főleg ha az szénázásra alkalmas).
?
?
Sziasztok!
Egy kis segítséget, ötletet szeretnék kérni a témában. Szeretnék igénybe venni valamiféle agrár támogatást, csak nem tudom hol kezdjem... A problémám az h mivel már vettem fel föld alapú támogatást 3 Ha , után ezért tudtommal nem részesülhetek fiatal gazda támogatásban. Lehetőségek lennének földbérlésre, vásárlásra is csak tőke nélkül nem tudok belevágni, (hitelt nem tudom h kaphatok e, mert lakás hitelem van....) Eddig fő "profil" szénázás volt amiből befolyó pénzt teljesen vissza forgattam gépekbe. Jelenleg 1.5 hektár szántóval rendelkezem amit gyakorlatilag saját magam gépeivel tudom művelni (szántástól az aratásig mindent). A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #4782. hozzászólásra
Húúú..ez már súlyos! Ha nem érted miért írtam, inkább ne válaszolj.
Válasz #4782. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nálunk picivel több mint 12 EUME a vége, hogy eltartsa a 3 főt. Egyébként 100% kertészet, fóliás és szabadföldi zöldség + gyümölcsös vegyesen.
Válasz #4779. hozzászólásra
Miért marketing duma ,hogy leírta mit vállalt?
Nem írta le ,hogy hol fog gazdálkodni.
Szerintem akkor lenne az , ha leírta volna a falu nevét ahol a gazdasága lesz. Úgy reklámozta volna magát.
Csak ezért kérdeztem.
Egyébként ha már ott tartunk ,hogy ki mit vállat....
Én kicsivel többet 16 EUME méretnél állattartás és kertészet vegyesen nálam is.
Kb. 40-60 % a kertészet javára.
Engem pl. érdekelne ki mekkora üzem méretre pályázott. Ahogy olvasgatom a fórumot azt gondolom a legtöbben 10 EUME felettire.
Aki nem titkolja az leírhatná ,hogy mit vállalt be.
Válasz #4778. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Még jó hogy van köztünk egy ilyen okos ember.