Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a II. fokú döntés jogát vették el az mvhtól, nem az első fokot:
forrás: mvh.gov.hu
Tájékoztató
A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény módosítása, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalról szóló 256/2007. (X. 4.) Korm. rendelet módosítása alapján megváltozott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által első fokú eljárásban hozott döntések jogorvoslati fóruma, így az MVH hatásköre a másodfokú eljárások lefolytatására megszűnt.
Azon intézkedések esetében, amelyeknek a finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA), vagy az Európai Halászati Alapból (EHA) történik, a jogorvoslati kérelmeket a Miniszterelnökséget vezető miniszter bírálja el.
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott intézkedések, a tagállami hatáskörben nyújtott támogatások és egyéb intézkedések (így különösen a nyilvántartásokkal, és kifizetésekkel összefüggő eljárások) esetében a jogorvoslati kérelmeket a földművelésügyi miniszter bírálja el.
Az MVH mind a folyamatban lévő másodfokú eljárásra felterjesztett, mind a folyamatban lévő vagy újonnan beérkező, első fokon, saját hatáskörben el nem bírálható fellebbezéseket a hatáskörrel rendelkező másodfokú hatóság részére fogja továbbítani.
Kérjük ügyfeleinket, hogy az első fokú döntések ellen benyújtani szándékozott fellebbezésüket az első fokú döntésben foglaltaknak megfelelően nyújtsák be, és az MVH első fokon eljáró hatósága a hatályos hatásköri szabályozásnak megfelelően, határidőn belül intézkedik a fellebbezésnek a hatáskörrel rendelkező szervhez történő felterjesztéséről.
vagy itt is megtaláljátok: https://www.facebook.com/agrarinformaciok
Kívülállóként csak annyit szeretnék mondani, hogy a rendeletnek volt egy melléklete, amelyben a pontozási szempontok szerepeltek. Ha valaki pályázott, akkor egyből itt kellett kezdenie és szépen végighaladni, hogy mennyi pontot ér el. Figyelembe véve a túljelentkezés mértékét, szerintem a maximális pontértéktől csak minimális mértékben fog eltérni a ponthatár. Más..kezdőként a 40000 euros támogatás egyenlő a nullával. Ennyiből egy "vállalkozást" nem lehet beindítani. Ez a pályázat a háttérrel rendelkezőknek van kitalálva. A többiek nem reménykedhetnek.
De ennél a pályázatnál még nem a régi 2007-2014-es támogatási rendszer alapján mennek a döntések, mivel a pénz is ehhez az időszakhoz tartozó maradványpénz??? HM??? Vagy most mi van?
Ja a legjobb, hogy miniszteri döntések lesznek azaz LÁZÁR esetlegesen néha FAZEKAS, mert a vidékfejlesztés már nem földművelődési minisztérium hanem Miniszterelnőkség is oda tartozik már
Szinte ledöbbentem dolgokon. Gyakorlatilag leforráztak. Nem csak ezek miatt hanem az miatt i, hogy Pl.: Az MVH-tól megvontak a tegnapi nappal az I fokú döntések jogát is. Tehát nemhozhat határozatot azaz döntést. Brüsszelből meg nemjön a pénz.
Van értelme az ügyfélkapunak, mert a levél érkezéséhez képest 1-2 héttel hamarabb fenn vannak az eredmények, nemcsak a fiatal gazdánál hanem más MVH pályázatoknál is!!!
Nagyon rossz szájizem van. már megvannak az elutasító határozatok. Két szemmel szemeztem velük. Gyakorlatilag már megvan, hogy ki esett ki a többi vár hogy mennyi lesz a konkrét keret összeg, hogy meddig lehet nyújtozkodni. Hát ez van. majd írom a többit de most nincs időm.
Szia, melyik szám, mire utalhat az iktatószámban? (A 2014-et sejtem :) ).
Tényleg sok a pályázat Fejér megyében? :( Azt gondoltam, hogy itt annyira nem lesz sok.....
A vonalkód az egy generált szám. Arra hivatkozol a későbbiek során ( fellebezés, lehiívás, stb. )
Az iktatószám az az MVH kirendeltségein belül generált szám amin folyik a pályázat belső ügyintézése. Ebből kitünik az is ha pl. Szabolcs-ban adtad be, de Hevesben bírálják és az is, hogy hanyadik sorszámon szerepel a pályázat és hány levélváltás, iktatás történik benne.
Most azért egy kicsit javítom magam, félreértés ne essék, Nyilván nem egy fórumon értesülsz arról idő előtt, hogy nyertél-e, viszont a betekintéshez jogod van.
Most egy picit eltévedtél. 2012-re azért kellett visszaolvasni, mert akkor amikor a határozatok elkezdtek kimenni, egy illető a vonalkódokból meg tudta nézni (azt hiszem vmi ilyesmi lehetett), hogy nyert v nem.
Most még mindenkinek ellenőrzés alatt van, senkinek nincs elutasítva. Egyébként a dátumom a napokban változott,de hogy ez mit jelent????
válasz #2622 hozzászólásra ť | fig 2012 küldte be 2012-11-12 16:57:54-kor
ha a státusz állapota "ellenőrzés alatt" vagy "jóváhagyva" (ilyen még nem volt legjobb tudomásom szerint) akkor az jót jelent! sok szerencsét mindenkinek!smile rolleyes
Peleib, olvasd vissza ezt a fórumot, ha 10x nincs leírva, akkor egyszer sem. MVH oldalán ügyfélkapus bejelentkezéssel tudod nyomon követni a pályázatodat.
- miért ne kapna támogatást rá? A bejegyzett földhasználó a jogos igénylő.
- nem kell ajándékozás, a szívességi használat is megfelel (jogszabályban felsorolt KÖZELI hozzátartozók között), és akkor lehetsz bejegyzett földhasználó is hektár korlátozás nélkül
valami ilyesmi működhet. vagy ha a családban van valakinek területe ajándékozásként névre írathatja és azzal már lehet szerintem érvényesülni földhasználóira
13480 hozzászólás
Kedves Ancsusz! Segíts nekem mit jelent az iktatószámom? 168/0301/154/1/2014 Státuszváltás 07.14. Ez mát eldöntött?
Köszönöm
Sziasztok!Fiatal Gazda pályázatról tudtok e valamikor mikor derül ki ki nyert és ki nem?!Üdv. T. Dávid :)
Válasz #4520. hozzászólásra
a nemzetközi helyzet egyre fokozódik...
az se lesz piskóta, amikor a nyerteseknek 4-5 év múlva kell majd a vállalásokat bemutatnia
Válasz #4526. hozzászólásra
Köszönjük a pontosabb tájékoztatást.
a II. fokú döntés jogát vették el az mvhtól, nem az első fokot:
forrás: mvh.gov.hu
Tájékoztató
A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény módosítása, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalról szóló 256/2007. (X. 4.) Korm. rendelet módosítása alapján megváltozott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által első fokú eljárásban hozott döntések jogorvoslati fóruma, így az MVH hatásköre a másodfokú eljárások lefolytatására megszűnt.
Azon intézkedések esetében, amelyeknek a finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA), vagy az Európai Halászati Alapból (EHA) történik, a jogorvoslati kérelmeket a Miniszterelnökséget vezető miniszter bírálja el.
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott intézkedések, a tagállami hatáskörben nyújtott támogatások és egyéb intézkedések (így különösen a nyilvántartásokkal, és kifizetésekkel összefüggő eljárások) esetében a jogorvoslati kérelmeket a földművelésügyi miniszter bírálja el.
Az MVH mind a folyamatban lévő másodfokú eljárásra felterjesztett, mind a folyamatban lévő vagy újonnan beérkező, első fokon, saját hatáskörben el nem bírálható fellebbezéseket a hatáskörrel rendelkező másodfokú hatóság részére fogja továbbítani.
Kérjük ügyfeleinket, hogy az első fokú döntések ellen benyújtani szándékozott fellebbezésüket az első fokú döntésben foglaltaknak megfelelően nyújtsák be, és az MVH első fokon eljáró hatósága a hatályos hatásköri szabályozásnak megfelelően, határidőn belül intézkedik a fellebbezésnek a hatáskörrel rendelkező szervhez történő felterjesztéséről.
vagy itt is megtaláljátok: https://www.facebook.com/agrarinformaciok
Kívülállóként csak annyit szeretnék mondani, hogy a rendeletnek volt egy melléklete, amelyben a pontozási szempontok szerepeltek. Ha valaki pályázott, akkor egyből itt kellett kezdenie és szépen végighaladni, hogy mennyi pontot ér el. Figyelembe véve a túljelentkezés mértékét, szerintem a maximális pontértéktől csak minimális mértékben fog eltérni a ponthatár. Más..kezdőként a 40000 euros támogatás egyenlő a nullával. Ennyiből egy "vállalkozást" nem lehet beindítani. Ez a pályázat a háttérrel rendelkezőknek van kitalálva. A többiek nem reménykedhetnek.
Válasz #4523. hozzászólásra
én is úgy tudom hogy ez meg maradt pénz az előző időszakból tehát szerintem nem kell Brüsszel böl pénzt várnunk vagy nem jól tudom!!?
De ennél a pályázatnál még nem a régi 2007-2014-es támogatási rendszer alapján mennek a döntések, mivel a pénz is ehhez az időszakhoz tartozó maradványpénz??? HM??? Vagy most mi van?
Bocsánat csak kapkodok:
Földművelésügyi Minisztérium
Ja a legjobb, hogy miniszteri döntések lesznek azaz LÁZÁR esetlegesen néha FAZEKAS, mert a vidékfejlesztés már nem földművelődési minisztérium hanem Miniszterelnőkség is oda tartozik már
Válasz #4516. hozzászólásra
Mondjuk azt
Szinte ledöbbentem dolgokon. Gyakorlatilag leforráztak. Nem csak ezek miatt hanem az miatt i, hogy Pl.: Az MVH-tól megvontak a tegnapi nappal az I fokú döntések jogát is. Tehát nemhozhat határozatot azaz döntést. Brüsszelből meg nemjön a pénz.
Válasz #4515. hozzászólásra
Nekem meg az a tapasztalatom, hogy a levél egy napon vagy hamarabb érkezik, mint az ügyfélkapun vált
Válasz #4507. hozzászólásra
szerinted van jelentősége, hogy melyik megyéből hány pályázatot adtak be?
Nem jártam benn , csak tapasztalat, eddig az összes beadott MVH pályázatomnál kb. ennyi idővel hamarabb lehetett megtudni az eredményt!
Válasz #4513. hozzászólásra
húhaa
akkor az MVH-ban jártál
és mi az egyéb tapasztalatod esetleg?
Van értelme az ügyfélkapunak, mert a levél érkezéséhez képest 1-2 héttel hamarabb fenn vannak az eredmények, nemcsak a fiatal gazdánál hanem más MVH pályázatoknál is!!!
dexike3 Én arra gondoltam ,hogy semmi értelme nincs az ügyfélkapunak a levél is augusztus 16 -án itt lesz .
Nagyon rossz szájizem van. már megvannak az elutasító határozatok. Két szemmel szemeztem velük. Gyakorlatilag már megvan, hogy ki esett ki a többi vár hogy mennyi lesz a konkrét keret összeg, hogy meddig lehet nyújtozkodni. Hát ez van. majd írom a többit de most nincs időm.
Válasz #4511. hozzászólásra
ez szomoru szerinted fog még változni!?
Válasz #4510. hozzászólásra
Szia! Minden a régi,nem változott semmi!
szia dinnyés zolika változot már a dátumod vagy még mindig ugyanaz mert nekem még nem!!!!???
Válasz #4498. hozzászólásra
nem biztos. a szándék elvileg meg van de inkább a 2015-ben kell gondolkozni szerintem.
Válasz #4498. hozzászólásra
az MVH honlapjának az elektronikus ügyintézési részében lesz fenn inkább hamarabb.
Az MVH-s adatok melyik napszakban frissülnek? Mikor érdemes ránézni inkább?
Válasz #4506. hozzászólásra Levélben előbb kiértesítenek bennünket majd!
Szia, melyik szám, mire utalhat az iktatószámban? (A 2014-et sejtem :) ).
Tényleg sok a pályázat Fejér megyében? :( Azt gondoltam, hogy itt annyira nem lesz sok.....
Válasz #4504. hozzászólásra
Legyél türelmes.
Pl:
Ellenőrzés alatt 2014.07.17 168/0301/2/2/2014
jövö héten már várhatok az eredmények szerintetek!!!!!!!!!!???????????
Válasz #4502. hozzászólásra
tehát ha elküldöm az iktato számot tudol belöle vmit mondani amivel elöréb lennénk ha jol értem ugye
Válasz #4501. hozzászólásra
A vonalkód az egy generált szám. Arra hivatkozol a későbbiek során ( fellebezés, lehiívás, stb. )
Az iktatószám az az MVH kirendeltségein belül generált szám amin folyik a pályázat belső ügyintézése. Ebből kitünik az is ha pl. Szabolcs-ban adtad be, de Hevesben bírálják és az is, hogy hanyadik sorszámon szerepel a pályázat és hány levélváltás, iktatás történik benne.
Acsusz! Miért kérdezed, hogy van-e iktatószám? Ez nincs mindenkinek? Vonalkód is van.
Válasz #4499. hozzászólásra Nekem eddig 06.17 volt most 07.21.
Válasz #4497. hozzászólásra
igen 06.26.ka i fog még ez változni?
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy igaz-e hogy ősszel újra fiatal gazdapályázat várható??
Válasz #4496. hozzászólásra janika1988 Neked még a Juniusi dátum van még mindig?
Válasz #4495. hozzászólásra
akkor lehet hogy nyertél de nekem még nem változot azotta a dátom már nagyon ideges vagyok aludni is alig tudok jo lenne vmi biztosat tudni!!!!!
Válasz #4494. hozzászólásra
Most azért egy kicsit javítom magam, félreértés ne essék, Nyilván nem egy fórumon értesülsz arról idő előtt, hogy nyertél-e, viszont a betekintéshez jogod van.
Válasz #4493. hozzászólásra
Most egy picit eltévedtél. 2012-re azért kellett visszaolvasni, mert akkor amikor a határozatok elkezdtek kimenni, egy illető a vonalkódokból meg tudta nézni (azt hiszem vmi ilyesmi lehetett), hogy nyert v nem.
Most még mindenkinek ellenőrzés alatt van, senkinek nincs elutasítva. Egyébként a dátumom a napokban változott,de hogy ez mit jelent????
Válasz #4492. hozzászólásra
válasz #2622 hozzászólásra ť | fig 2012 küldte be 2012-11-12 16:57:54-kor
ha a státusz állapota "ellenőrzés alatt" vagy "jóváhagyva" (ilyen még nem volt legjobb tudomásom szerint) akkor az jót jelent! sok szerencsét mindenkinek!smile rolleyes
ere gondoltál?szerinted most is igaz lenne?!
Válasz #4491. hozzászólásra
olvasgass vissza 2012 novemberig
Acsusz!Ha van iktatószámom akkor mi van?
Válasz #4485. hozzászólásra
Szabolcs megye balkány ot is tanyán lakok van persze miért küldjem el!?
Válasz #4487. hozzászólásra
szia nem semmit!!neked se mi?
Válasz #4486. hozzászólásra
Peleib, olvasd vissza ezt a fórumot, ha 10x nincs leírva, akkor egyszer sem. MVH oldalán ügyfélkapus bejelentkezéssel tudod nyomon követni a pályázatodat.
Válasz #4483. hozzászólásra
Janika1988, nem változott a státusz dátumod semmit?
Státuszváltásról értesítést küldenek vagy milyen formában történik ez meg?
Válasz #4483. hozzászólásra
Nyugalom...
Tudom, hogy nehéz ilyenkor, de legyél türelmes.
Nálam vannak több mint 10-en. Szerinted hányszor hivnak fel egy nap....
Melyik megye? Iktatószámod van?
Válasz #4482. hozzászólásra
- miért ne kapna támogatást rá? A bejegyzett földhasználó a jogos igénylő.
- nem kell ajándékozás, a szívességi használat is megfelel (jogszabályban felsorolt KÖZELI hozzátartozók között), és akkor lehetsz bejegyzett földhasználó is hektár korlátozás nélkül
Válasz #4 ű
482 hozzászólá
mikor lesz már eredmény!!!
Földhasználó lehet csak támogatást nem kap rá !
Válasz #4479. hozzászólásra
valami ilyesmi működhet. vagy ha a családban van valakinek területe ajándékozásként névre írathatja és azzal már lehet szerintem érvényesülni földhasználóira