Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még nem... Fősuli, meg munka mellett nincs időm, meg itt a gazdaságátadás is ami hihetetlen sok "hiteles" másolatot igényel! És mivel azt is én írom az átadónak, nagyon sok agyalni való meg kérdés repked itt, ebből csak január vége lesz :( !
Ja az ökó... én is rengeteget agyaltam hogy igen-nem-igen-nem, de végül maradt az igen és majd megoldom valahogy! (mondjuk én "csak" fóliázom majd (meg az átvett föld) szóval még talán lehet is ökozni) Meg majd eljön az idő, mikor a nem minősített termékek súlyos hátrányt szenvednek majd, és az EU majd csak minősített terméket fog elfogadni, szóval hosszútávon 100% hogy megéri...
Hát igen. Nem egyszerű ez sem. Én úgy voltam ezzel az öko kérdéssel,h nem vállalom be,és ha ezen az 5 ponton múlik,h nyerek e,akkor inkább ne nyerjek. Mondjuk tejelő tehénnél és tojó tyúknál nem tudom,h milyen öko előírás van,ha van egyáltalán. Kifizetést beadtad már?
válaszolva a saját kérdésemre, ha ÖKÓT vállaltál a pályázatban akkor az az EUME-s üzemméretre vonatkozik, nem a hektárra (persze ez egyértelmű is lehet hisz állatnál nincs hektár :) )
DE VICCES így, mert akkor évente figyelned kell, hogy hogy változnak az egyes területeid EUME értékei...
Próbált már valaki őstermelőként egyéni vállalkozóit kiváltani ügyfélkapun keresztül???? Hatodjára is hibaüzenet jön vissza mindig másra hivatkozva!!!!
HALÁLI ez a rendszer
Most már a végleges információ a VKSZI-től:
2009. január 1. után megszerzett Aranykalászos gazda után lehet igényelni mezőgazdasági gépkezelő jogosítványt és csak a 37 kW teljesítmény-
határ feletti traktort és a Fejő- és tejfeldolgozó gépet kapja meg:
Ennek a linknek az legalján van az igénylő lap!
http://www.vkszi.hu/cikk.php?id=52
Most küldte nekem az Agrárkamara.
Én úgy tudom, hogy csak be kell menni az FVM-hez és vinni kell az aranykalászos vagy technikusi oklevelet és ki kell tölteni valami papírt és majd küldik.
Szerintem az üzemméretre vonatkozik. Legalábbis én így értelmeztem. De ez tényleg jó kérdés. Kíváncsi vagyok,h mit válaszolnak. Majd írd meg a fejleményeket...
Ki tudja, ki nem csak azért írom le, hogy nem kell elmenni külön képzésre:
Ha nem saját részre (pl. családi gazdálkodáson belül) irányuló mezőgazdasági vagy erdészeti tevékenységet végez.
Ha a tevékenységet szervezett munkavégzés keretében szolgáltatásként végzi, akkor az alkalmazottnak is rendelkeznie kell Gépkezelői jogosítvánnyal.
A 83/2003.(VII.16.) FVM és az azt módosító 36/2004. ( IV.1.) FVM rendelet leírja, milyen feltételekkel lehet kiváltani a Gépkezelői jogosítványt, amely szerint a modulos Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus, Motorfűrész kezelő és Fakitermelő tanfolyam elvégzése után lehet igényelni a jogosítvány kiállítását!
A munkavédelmi hatóság bármikor ellenőrizheti a jogosítvány meglétét, akár a szántóföldeken is!
Hiánya a támogatások megvonásával járhat!
A gépkezelői jogosítvány nem jogosít jármű vezetésére, azaz nem helyettesíti pl.: a traktor (mezőgazdasági vontató) vezetői engedélyt.
83% ban. De rá kellett kérdeznem, hogy ez az EUME-s üzemméretre vonatkozik vagy a hektárban kifejezett gazdasági méretre. MERT NEM MINDEGY! Még várom a választ!
Nem magamtól találok ki ilyeneket, korábban már volt szó erről kb. 2-3 alkalommal, olvasgass vissza...
Azt hiszem Cser-Palkovics nyilatkozott erről, hogy inkább ezt az idei keretet nyomták meg, mintsem, hogy tartalékolgassák a pénzt...
Az új KAP-os pénzből gondolom megint lesz kiírás, komoly kerettel
a politika mindig tud ujjat mutatni..... márpedig 2014. be választás lesz.... szal most már lassan adogatni fognak....2013-14 eleje tuti lesz fiatal gazda.... ne viccelj mar hogy 2013-ból adtak a 8 milliárdot.... akkor 2012-ben hogy hogy csak 4 milliárd volt.....amire akarnak adni van ebbe az országba pénz mindenre... én véleményem... lehet rá zsibongani de én véleményem...
ibalogh10! Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne kezdj haltenyésztésbe/haltartásba.....mi benne vagyunk....nem akarok sok indokot felsorolni.de a legfontosabb....a hal idén tőlünk( kistermelőktől) 450 forintért vették meg 15 éve ugyanennyiért adtuk el a halat.....röviden ennyi
Az ARANYKALÁSZOS a minimum végzettség, amit elfogadnak, de ha tudsz csinálj legalább egy technikusit, mert azzal szerezhetsz plusz pontokat. (ez később is hasznos lehet még)
Földet szeretnék venni és művelni.
nem meggazdagodni szeretnék csak megélni.
Ha nem jön össze érdekel a haltartás-tenyésztés,erdőgazdálkodás stb.
Valamit muszáj kitalálnom.
Van!Ahogyan arról a közleményben írnak!
Sajnos jövőre nagyon kevés pályázat lesz kiírva...
Mire szeretnél pályázni,vagy mik az elképzeléseid,ha szabad kérdezni?
Inkább egy technikusival kezd ha teheted!
Az aranykalászos,az most arra volt jó,hogy indulhattál volna!
De itt egy kis segítség:
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1672012
Bocs ibalogh10 2 hónapja zárult le a pályázat de sebaj talán 2 év mulva lesz megint ilyesmi fiataloknak induló pályázat. Amúgy kell az aranykalászos tanfolyam de nem ez a lényeg hanem az elhivatottság a föld és állat ill. a munka szerelete. Ebből megélni lehet, meggazdagodni nem csak ha áttaposol másokon.
"Új fiú" vagyok a szakmában. Szeretnék belekóstolni a Mezőgazdaságba.
Pályázatot szeretnék beadni.
Először is arra lennék kíváncsi,hogy minden féle képen kell-e Aranykalászos Gazda tanfolyamot végezni?
13480 hozzászólás
Válasz #3229. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Na ne!
Birka itt mindenki?????????????????????????????
Válasz #3228. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
pedig de
Remélem NEM innen nyomták fel SAPSi-t!!!Elég botrányos lenne!!!!![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Nekem is küldtek meghívót, sok programjuk lesz 2013 január-februárban...![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Valaki jelentkezik???????
Látogatóban fiatal gazdáknál - szakmai tanulmányút sorozat Magyarországon és Szlovákiában
Az Agrya válaszol az MVH-nak: Senki nem lehet bíró a saját ügyében!
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Az-Agrya-valaszol-az-MVH-nak-Senki-nem-lehet-biro-a-sajat-ugyeben/20121214-20350/
Válasz #3224. hozzászólásra
Még nem... Fősuli, meg munka mellett nincs időm, meg itt a gazdaságátadás is ami hihetetlen sok "hiteles" másolatot igényel! És mivel azt is én írom az átadónak, nagyon sok agyalni való meg kérdés repked itt, ebből csak január vége lesz :( !
Ja az ökó... én is rengeteget agyaltam hogy igen-nem-igen-nem, de végül maradt az igen és majd megoldom valahogy! (mondjuk én "csak" fóliázom majd (meg az átvett föld) szóval még talán lehet is ökozni) Meg majd eljön az idő, mikor a nem minősített termékek súlyos hátrányt szenvednek majd, és az EU majd csak minősített terméket fog elfogadni, szóval hosszútávon 100% hogy megéri...
Hát igen. Nem egyszerű ez sem. Én úgy voltam ezzel az öko kérdéssel,h nem vállalom be,és ha ezen az 5 ponton múlik,h nyerek e,akkor inkább ne nyerjek. Mondjuk tejelő tehénnél és tojó tyúknál nem tudom,h milyen öko előírás van,ha van egyáltalán.
Kifizetést beadtad már?
Válasz #3202. hozzászólásra
válaszolva a saját kérdésemre, ha ÖKÓT vállaltál a pályázatban akkor az az EUME-s üzemméretre vonatkozik, nem a hektárra (persze ez egyértelmű is lehet hisz állatnál nincs hektár :) )
DE VICCES így, mert akkor évente figyelned kell, hogy hogy változnak az egyes területeid EUME értékei...
Válasz #3220. hozzászólásra
mert én ilyen naiv vagyok, ha megjön OK, ha nem, akkor polg hivatal
Válasz #3188. hozzászólásra
Az utolsó lehetőségek egyike:
http://www.balintpeter.hu/tanfolyam/mezogazdasagi-technikusi-kepzes-tavoktatasban
Azt írták itt a fórumon,h kb 2 hét. Miért kérted ki?
Igényelt más is hatósági bizonyítványt, igényléstől számítva mennyi idő alatt érkezett a KEKH-tól?
Kedves fig 2012. Ha megkérhetlek,nekem is küld át a TÉSZ -eket. szandra.prep@gmail.com. Köszönöm.
Kedves fig 2012. Ha megkérhetlek,nekem is küld át a TÉSZ -eket. szandra.prep@gmail.com. Köszönöm.
Üdv Fig,
csokasi80@freemail.hu ide küldheted a TÉSZ-eket. És nagyon szépen köszönöm
Válasz #3212. hozzászólásra
szia! adj meg egy privát elérhetőséget és átküldöm neked a jelenleg összes működő TÉSZ/TCS-t!
Válasz #3212. hozzászólásra
szia! adj meg egy privát elérhetőséget és átküldöm neked a jelenleg összes működő TÉSZ/TCS-t!
Próbált már valaki őstermelőként egyéni vállalkozóit kiváltani ügyfélkapun keresztül???? Hatodjára is hibaüzenet jön vissza mindig másra hivatkozva!!!!
HALÁLI ez a rendszer
Üdv, mindenkinek
Nem tud valaki Mézfelvásárló TÉSZ-t lehetőleg Szabolcsban ????Sürgős!!!!
Köszönöm.
Most már a végleges információ a VKSZI-től:
2009. január 1. után megszerzett Aranykalászos gazda után lehet igényelni mezőgazdasági gépkezelő jogosítványt és csak a 37 kW teljesítmény-
határ feletti traktort és a Fejő- és tejfeldolgozó gépet kapja meg:
Ennek a linknek az legalján van az igénylő lap!
http://www.vkszi.hu/cikk.php?id=52
Úgy van, hogy a Gazda I-es és Gazda II-es képzés alá tartozik az Aranykalász, de én hétfőn küldöm a VKSZI nek és akkor majd kiderül minden
Válasz #3208. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
de aranyparasztra nem adnak semmit. vagy mond már meg te hol látod?
Itt a pontos link:
http://gtr2.uw.hu/83per2003.htm
Itt benne van, hogy mit kell csinálni pontosan és mennyibe kerül!
Válasz #3206. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
amit belinkeltél, aszerint csak lóra adnak papírt...
De ha megkérdezed, mindenképpen közöld velünk
Most küldte nekem az Agrárkamara.
Én úgy tudom, hogy csak be kell menni az FVM-hez és vinni kell az aranykalászos vagy technikusi oklevelet és ki kell tölteni valami papírt és majd küldik.
Válasz #3202. hozzászólásra
Szerintem az üzemméretre vonatkozik. Legalábbis én így értelmeztem. De ez tényleg jó kérdés. Kíváncsi vagyok,h mit válaszolnak. Majd írd meg a fejleményeket...
Válasz #3203. hozzászólásra
Az aranykalászossal egyiket sem lehet. Legalábbis én nem találtam.
Ki tudja, ki nem csak azért írom le, hogy nem kell elmenni külön képzésre:
Ha nem saját részre (pl. családi gazdálkodáson belül) irányuló mezőgazdasági vagy erdészeti tevékenységet végez.
Ha a tevékenységet szervezett munkavégzés keretében szolgáltatásként végzi, akkor az alkalmazottnak is rendelkeznie kell Gépkezelői jogosítvánnyal.
A 83/2003.(VII.16.) FVM és az azt módosító 36/2004. ( IV.1.) FVM rendelet leírja, milyen feltételekkel lehet kiváltani a Gépkezelői jogosítványt, amely szerint a modulos Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus, Motorfűrész kezelő és Fakitermelő tanfolyam elvégzése után lehet igényelni a jogosítvány kiállítását!
A munkavédelmi hatóság bármikor ellenőrizheti a jogosítvány meglétét, akár a szántóföldeken is!
Hiánya a támogatások megvonásával járhat!
A gépkezelői jogosítvány nem jogosít jármű vezetésére, azaz nem helyettesíti pl.: a traktor (mezőgazdasági vontató) vezetői engedélyt.
Válasz #3197. hozzászólásra
83% ban. De rá kellett kérdeznem, hogy ez az EUME-s üzemméretre vonatkozik vagy a hektárban kifejezett gazdasági méretre. MERT NEM MINDEGY! Még várom a választ!
Válasz #3200. hozzászólásra
Nem magamtól találok ki ilyeneket, korábban már volt szó erről kb. 2-3 alkalommal, olvasgass vissza...
Azt hiszem Cser-Palkovics nyilatkozott erről, hogy inkább ezt az idei keretet nyomták meg, mintsem, hogy tartalékolgassák a pénzt...
Az új KAP-os pénzből gondolom megint lesz kiírás, komoly kerettel
a politika mindig tud ujjat mutatni..... márpedig 2014. be választás lesz.... szal most már lassan adogatni fognak....2013-14 eleje tuti lesz fiatal gazda.... ne viccelj mar hogy 2013-ból adtak a 8 milliárdot.... akkor 2012-ben hogy hogy csak 4 milliárd volt.....amire akarnak adni van ebbe az országba pénz mindenre... én véleményem... lehet rá zsibongani de én véleményem...
Válasz #3195. hozzászólásra
a 2013-as pénzzel toldották meg az idei pályázati keretet
senki se tudja ezt még mi lesz itt 2013-ba.... lehet itt még fig 2013-ba is ezt se tudta senki ezt a 2012-es se még egy féléve se pontosan....
Ksik? Hány százalékban vállaltad az ÖKO-t?
Válasz #3195. hozzászólásra
Nem lesz...
2013 ban nem indul fiatal gazda támogatás pályázat?
Sziasztok!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
KÉHETNÉK EGY LIKE-OT![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
:
MOST főképp azoktól kérnék, akik valóban ÖRÜLNEK a FIG támogatásnak!
FIATAL GAZDA
ibalogh10! Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne kezdj haltenyésztésbe/haltartásba.....mi benne vagyunk....nem akarok sok indokot felsorolni.de a legfontosabb....a hal idén tőlünk( kistermelőktől) 450 forintért vették meg 15 éve ugyanennyiért adtuk el a halat.....röviden ennyi![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Köszi
Válasz #3190. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
:) Nyertes Gazdának nem szabadna ilyen kérdést feltennie!!!!! Kitöltési útmutatóban benne van hogy igen NEKED kell beírni!
Fontos kérdés: a kifizetési kérelem TCS/TÉSZ tagság igazolásnál a jogcímkódot kinek kell kitölteni? Légyszí válaszoljon valaki.![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz #3188. hozzászólásra
technikus-i gondolom az mg. szakközépiskolákban, én legalábbis ott kezdenék érdeklődni
Technikusi tanfolyamok is indulnak?![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Csak az aranykalászosról olvastam.
Majd megnézem neten.
Köszönöm a segítséget.
Válasz #3184. hozzászólásra
Az ARANYKALÁSZOS a minimum végzettség, amit elfogadnak, de ha tudsz csinálj legalább egy technikusit, mert azzal szerezhetsz plusz pontokat. (ez később is hasznos lehet még)
Földet szeretnék venni és művelni.
nem meggazdagodni szeretnék csak megélni.
Ha nem jön össze érdekel a haltartás-tenyésztés,erdőgazdálkodás stb.
Valamit muszáj kitalálnom.
Válasz #3184. hozzászólásra
Van!Ahogyan arról a közleményben írnak!
Sajnos jövőre nagyon kevés pályázat lesz kiírva...
Mire szeretnél pályázni,vagy mik az elképzeléseid,ha szabad kérdezni?
Köszönöm a gyors válaszokat.
Gondolom jövőre is írnak ki valamilyen pályázatot?
Az Aranykalászos vizsga nélkül van esélyem egyáltalán pályázni?
Válasz #3181. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Inkább egy technikusival kezd ha teheted!
Az aranykalászos,az most arra volt jó,hogy indulhattál volna!
De itt egy kis segítség:
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1672012
Nézd át mit tudtál volna kihozni belőle!
Ui:Talán lesz jövőre is...
Bocs ibalogh10 2 hónapja zárult le a pályázat de sebaj talán 2 év mulva lesz megint ilyesmi fiataloknak induló pályázat. Amúgy kell az aranykalászos tanfolyam de nem ez a lényeg hanem az elhivatottság a föld és állat ill. a munka szerelete. Ebből megélni lehet, meggazdagodni nem csak ha áttaposol másokon.
Sziasztok.
"Új fiú" vagyok a szakmában. Szeretnék belekóstolni a Mezőgazdaságba.
Pályázatot szeretnék beadni.
Először is arra lennék kíváncsi,hogy minden féle képen kell-e Aranykalászos Gazda tanfolyamot végezni?
Várom a válaszokat,nagy köszönettel.