Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.45 FtUSD403.39 FtCHF443.66 FtGBP501.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Próbált már valaki őstermelőként egyéni vállalkozóit kiváltani ügyfélkapun keresztül???? Hatodjára is hibaüzenet jön vissza mindig másra hivatkozva!!!!
HALÁLI ez a rendszer
Most már a végleges információ a VKSZI-től:
2009. január 1. után megszerzett Aranykalászos gazda után lehet igényelni mezőgazdasági gépkezelő jogosítványt és csak a 37 kW teljesítmény-
határ feletti traktort és a Fejő- és tejfeldolgozó gépet kapja meg:
Ennek a linknek az legalján van az igénylő lap!
http://www.vkszi.hu/cikk.php?id=52
Most küldte nekem az Agrárkamara.
Én úgy tudom, hogy csak be kell menni az FVM-hez és vinni kell az aranykalászos vagy technikusi oklevelet és ki kell tölteni valami papírt és majd küldik.
Szerintem az üzemméretre vonatkozik. Legalábbis én így értelmeztem. De ez tényleg jó kérdés. Kíváncsi vagyok,h mit válaszolnak. Majd írd meg a fejleményeket...
Ki tudja, ki nem csak azért írom le, hogy nem kell elmenni külön képzésre:
Ha nem saját részre (pl. családi gazdálkodáson belül) irányuló mezőgazdasági vagy erdészeti tevékenységet végez.
Ha a tevékenységet szervezett munkavégzés keretében szolgáltatásként végzi, akkor az alkalmazottnak is rendelkeznie kell Gépkezelői jogosítvánnyal.
A 83/2003.(VII.16.) FVM és az azt módosító 36/2004. ( IV.1.) FVM rendelet leírja, milyen feltételekkel lehet kiváltani a Gépkezelői jogosítványt, amely szerint a modulos Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus, Motorfűrész kezelő és Fakitermelő tanfolyam elvégzése után lehet igényelni a jogosítvány kiállítását!
A munkavédelmi hatóság bármikor ellenőrizheti a jogosítvány meglétét, akár a szántóföldeken is!
Hiánya a támogatások megvonásával járhat!
A gépkezelői jogosítvány nem jogosít jármű vezetésére, azaz nem helyettesíti pl.: a traktor (mezőgazdasági vontató) vezetői engedélyt.
83% ban. De rá kellett kérdeznem, hogy ez az EUME-s üzemméretre vonatkozik vagy a hektárban kifejezett gazdasági méretre. MERT NEM MINDEGY! Még várom a választ!
Nem magamtól találok ki ilyeneket, korábban már volt szó erről kb. 2-3 alkalommal, olvasgass vissza...
Azt hiszem Cser-Palkovics nyilatkozott erről, hogy inkább ezt az idei keretet nyomták meg, mintsem, hogy tartalékolgassák a pénzt...
Az új KAP-os pénzből gondolom megint lesz kiírás, komoly kerettel
a politika mindig tud ujjat mutatni..... márpedig 2014. be választás lesz.... szal most már lassan adogatni fognak....2013-14 eleje tuti lesz fiatal gazda.... ne viccelj mar hogy 2013-ból adtak a 8 milliárdot.... akkor 2012-ben hogy hogy csak 4 milliárd volt.....amire akarnak adni van ebbe az országba pénz mindenre... én véleményem... lehet rá zsibongani de én véleményem...
ibalogh10! Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne kezdj haltenyésztésbe/haltartásba.....mi benne vagyunk....nem akarok sok indokot felsorolni.de a legfontosabb....a hal idén tőlünk( kistermelőktől) 450 forintért vették meg 15 éve ugyanennyiért adtuk el a halat.....röviden ennyi
Az ARANYKALÁSZOS a minimum végzettség, amit elfogadnak, de ha tudsz csinálj legalább egy technikusit, mert azzal szerezhetsz plusz pontokat. (ez később is hasznos lehet még)
Földet szeretnék venni és művelni.
nem meggazdagodni szeretnék csak megélni.
Ha nem jön össze érdekel a haltartás-tenyésztés,erdőgazdálkodás stb.
Valamit muszáj kitalálnom.
Van!Ahogyan arról a közleményben írnak!
Sajnos jövőre nagyon kevés pályázat lesz kiírva...
Mire szeretnél pályázni,vagy mik az elképzeléseid,ha szabad kérdezni?
Inkább egy technikusival kezd ha teheted!
Az aranykalászos,az most arra volt jó,hogy indulhattál volna!
De itt egy kis segítség:
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1672012
Bocs ibalogh10 2 hónapja zárult le a pályázat de sebaj talán 2 év mulva lesz megint ilyesmi fiataloknak induló pályázat. Amúgy kell az aranykalászos tanfolyam de nem ez a lényeg hanem az elhivatottság a föld és állat ill. a munka szerelete. Ebből megélni lehet, meggazdagodni nem csak ha áttaposol másokon.
"Új fiú" vagyok a szakmában. Szeretnék belekóstolni a Mezőgazdaságba.
Pályázatot szeretnék beadni.
Először is arra lennék kíváncsi,hogy minden féle képen kell-e Aranykalászos Gazda tanfolyamot végezni?
C.3. NEM ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK KÖRE
A pályázati kiírás keretében nem elszámolható semmilyen a jelen Pályázati Felhívás C.2.
pontjában nem szereplő költség, figyelemmel a GOP Részletes Pályázati Útmutató C3. és
C.4. fejezeteiben foglalt korlátozásokra, továbbá nem elszámolhatóak:
a) ingatlan vásárláshoz kapcsolódó járulékos költségek (díjak, illetékek, kapcsolódó
szolgáltatások költsége, stb).
b) mezőgazdasági célú vagy mezőgazdasági tevékenység folytatását célzó területek,
különösen szántóföld, ültetvény, erdő, halastó, gyepterület
Válasz #3171. hozzászólásra
A.1.A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA
Büszkék vagyunk azokra a kisvállalkozásokra, amelyek szerte az országban erőn felüli
teljesítménnyel, töretlen optimizmussal és tenni akarással dolgoztak meg az előrelépés
lehetőségéért az elmúlt időszakban. E vállalkozásoknak fokozott figyelemre van
szükségük, hiszen ha minden mikrovállalkozás csak egy új embernek adna munkát a
jövőben, az már önmagában százezres nagyságrendben csökkentené a munkanélküliek
számát.
Ezen pályázatunk kettős segítséget nyújt a mikrovállalkozások számára. Megteremti a
lehetőségét annak, hogy igen csekély, 10%-os önerővel, egyszerűsített eljárással,
egyablakos rendszerben igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást, ugyanakkor e
mellé a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt is biztosít. Így a fejlesztés
szinte teljes mértékben állami forrásból valósul meg. A mikrovállalkozások fejlesztése
érdekében eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan-beruházásra, valamint
információs technológia-fejlesztésre lehet támogatást igényelni.
Kedves Pista600 és Frenk66! Ha nem jelente gondot, valamelyőtök küldene nekem is egy email a szandra.prep@gmail.com címre,mert engem is nagyon érdekelne ez a hitel. Esetleg egy link is elég lenne ahol utánna tudnék olvasni a részletekről. Köszönöm, és küldök nektek egy képzeletbeli nagy tepsi almŕs pitét
Példa I.:
10 000 000 Ft értékű projekt esetében 1 000 000 Ft (10%) saját erő mellett 4 500 000 Ft
(45%) vissza nem térítendő támogatás és 4 500 000 Ft (45%) mikrohitel felvételére van
lehetőség.
Példa II.:
33 333 334 Ft értékű projekt esetében 3 333 334 Ft (10%) saját erő mellett 10 000 000 Ft
(30%) vissza nem térítendő támogatás és 20 000 000 Ft (60%) mikrohitel felvételére van
lehetőség.
Példa III.
40 000 000 Ft értékű projekt esetében 10 000 000 Ft (25%) saját erő mellett 10 000 000
Ft (25%) vissza
KMOP-2011-1.2.1/M keretében:
A pályázat meghirdetésekor a vissza nem térítendő támogatásra rendelkezésre álló
tervezett keretösszeg 7 milliárd forint a 2011-13. évekre, a visszatérítendő (mikrohitel)
támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 milliárd forint a 2011-13 évekre.
A támogatott pályázatok várható száma: 750-3000 db, időarányosan havonta 34-136 db.
A.3.TÁMOGATÁS ÖSSZEGE
A vissza nem térítendő támogatás összege legalább 1 millió Ft és legfeljebb 10 millió Ft
lehet, amelyhez alábbiak szerinti visszatérítendő támogatás igényelhető maximum a jelen
Pályázati Felhívás A.4. pontjában meghatározott támogatási mértéknek megfelelően az
alábbiak figyelembevételével:
a) vállalkozásfejlesztési alapítvány Közvetítők esetében legalább 1 millió Ft és
legfeljebb 10 millió Ft összegű visszatérítendő támogatás megítélésével együtt
nyújtható a Kedvezményezett számára;
b) Pénzügyi vállalkozás, szövetkezeti hitelintézet (takarékszövetkezet,
hitelszövetkezet) Közvetítők esetében legalább 1 millió Ft és legfeljebb 20 millió Ft
nyújtható a Kedvezményezett számára.
A.4.TÁMOGATÁS MÉRTÉKE
A pályázó 10% önrészt (önerőt) köteles biztosítani.
A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 45%-a
lehet, de legfeljebb 10 millió Ft.
A visszatérítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 60%-a lehet, de
legfeljebb 20 millió Ft.
A vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a visszatérítendő
támogatás összegét.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
és a
Közép-Magyarországi Operatív Program
Mikrovállalkozások fejlesztése
tárgyú pályázathoz
Kódszám:
GOP-2011-2.1.1/M
KMOP-2011-1.2.1/M
13465 hozzászólás
Válasz #3212. hozzászólásra
szia! adj meg egy privát elérhetőséget és átküldöm neked a jelenleg összes működő TÉSZ/TCS-t!
Válasz #3212. hozzászólásra
szia! adj meg egy privát elérhetőséget és átküldöm neked a jelenleg összes működő TÉSZ/TCS-t!
Próbált már valaki őstermelőként egyéni vállalkozóit kiváltani ügyfélkapun keresztül???? Hatodjára is hibaüzenet jön vissza mindig másra hivatkozva!!!!
HALÁLI ez a rendszer
Üdv, mindenkinek
Nem tud valaki Mézfelvásárló TÉSZ-t lehetőleg Szabolcsban ????Sürgős!!!!
Köszönöm.
Most már a végleges információ a VKSZI-től:
2009. január 1. után megszerzett Aranykalászos gazda után lehet igényelni mezőgazdasági gépkezelő jogosítványt és csak a 37 kW teljesítmény-
határ feletti traktort és a Fejő- és tejfeldolgozó gépet kapja meg:
Ennek a linknek az legalján van az igénylő lap!
http://www.vkszi.hu/cikk.php?id=52
Úgy van, hogy a Gazda I-es és Gazda II-es képzés alá tartozik az Aranykalász, de én hétfőn küldöm a VKSZI nek és akkor majd kiderül minden
Válasz #3208. hozzászólásra
de aranyparasztra nem adnak semmit. vagy mond már meg te hol látod?
Itt a pontos link:
http://gtr2.uw.hu/83per2003.htm
Itt benne van, hogy mit kell csinálni pontosan és mennyibe kerül!
Válasz #3206. hozzászólásra
amit belinkeltél, aszerint csak lóra adnak papírt...
De ha megkérdezed, mindenképpen közöld velünk
Most küldte nekem az Agrárkamara.
Én úgy tudom, hogy csak be kell menni az FVM-hez és vinni kell az aranykalászos vagy technikusi oklevelet és ki kell tölteni valami papírt és majd küldik.
Válasz #3202. hozzászólásra
Szerintem az üzemméretre vonatkozik. Legalábbis én így értelmeztem. De ez tényleg jó kérdés. Kíváncsi vagyok,h mit válaszolnak. Majd írd meg a fejleményeket...
Válasz #3203. hozzászólásra
Az aranykalászossal egyiket sem lehet. Legalábbis én nem találtam.
Ki tudja, ki nem csak azért írom le, hogy nem kell elmenni külön képzésre:
Ha nem saját részre (pl. családi gazdálkodáson belül) irányuló mezőgazdasági vagy erdészeti tevékenységet végez.
Ha a tevékenységet szervezett munkavégzés keretében szolgáltatásként végzi, akkor az alkalmazottnak is rendelkeznie kell Gépkezelői jogosítvánnyal.
A 83/2003.(VII.16.) FVM és az azt módosító 36/2004. ( IV.1.) FVM rendelet leírja, milyen feltételekkel lehet kiváltani a Gépkezelői jogosítványt, amely szerint a modulos Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus, Motorfűrész kezelő és Fakitermelő tanfolyam elvégzése után lehet igényelni a jogosítvány kiállítását!
A munkavédelmi hatóság bármikor ellenőrizheti a jogosítvány meglétét, akár a szántóföldeken is!
Hiánya a támogatások megvonásával járhat!
A gépkezelői jogosítvány nem jogosít jármű vezetésére, azaz nem helyettesíti pl.: a traktor (mezőgazdasági vontató) vezetői engedélyt.
Válasz #3197. hozzászólásra
83% ban. De rá kellett kérdeznem, hogy ez az EUME-s üzemméretre vonatkozik vagy a hektárban kifejezett gazdasági méretre. MERT NEM MINDEGY! Még várom a választ!
Válasz #3200. hozzászólásra
Nem magamtól találok ki ilyeneket, korábban már volt szó erről kb. 2-3 alkalommal, olvasgass vissza...
Azt hiszem Cser-Palkovics nyilatkozott erről, hogy inkább ezt az idei keretet nyomták meg, mintsem, hogy tartalékolgassák a pénzt...
Az új KAP-os pénzből gondolom megint lesz kiírás, komoly kerettel
a politika mindig tud ujjat mutatni..... márpedig 2014. be választás lesz.... szal most már lassan adogatni fognak....2013-14 eleje tuti lesz fiatal gazda.... ne viccelj mar hogy 2013-ból adtak a 8 milliárdot.... akkor 2012-ben hogy hogy csak 4 milliárd volt.....amire akarnak adni van ebbe az országba pénz mindenre... én véleményem... lehet rá zsibongani de én véleményem...
Válasz #3195. hozzászólásra
a 2013-as pénzzel toldották meg az idei pályázati keretet
senki se tudja ezt még mi lesz itt 2013-ba.... lehet itt még fig 2013-ba is ezt se tudta senki ezt a 2012-es se még egy féléve se pontosan....
Ksik? Hány százalékban vállaltad az ÖKO-t?
Válasz #3195. hozzászólásra
Nem lesz...
2013 ban nem indul fiatal gazda támogatás pályázat?
Sziasztok!
MOST főképp azoktól kérnék, akik valóban ÖRÜLNEK a FIG támogatásnak!
KÉHETNÉK EGY LIKE-OT:
FIATAL GAZDA
ibalogh10! Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne kezdj haltenyésztésbe/haltartásba.....mi benne vagyunk....nem akarok sok indokot felsorolni.de a legfontosabb....a hal idén tőlünk( kistermelőktől) 450 forintért vették meg 15 éve ugyanennyiért adtuk el a halat.....röviden ennyi
Köszi
Válasz #3190. hozzászólásra
:) Nyertes Gazdának nem szabadna ilyen kérdést feltennie!!!!! Kitöltési útmutatóban benne van hogy igen NEKED kell beírni!
Fontos kérdés: a kifizetési kérelem TCS/TÉSZ tagság igazolásnál a jogcímkódot kinek kell kitölteni? Légyszí válaszoljon valaki.
Válasz #3188. hozzászólásra
technikus-i gondolom az mg. szakközépiskolákban, én legalábbis ott kezdenék érdeklődni
Technikusi tanfolyamok is indulnak?
Csak az aranykalászosról olvastam.
Majd megnézem neten.
Köszönöm a segítséget.
Válasz #3184. hozzászólásra
Az ARANYKALÁSZOS a minimum végzettség, amit elfogadnak, de ha tudsz csinálj legalább egy technikusit, mert azzal szerezhetsz plusz pontokat. (ez később is hasznos lehet még)
Földet szeretnék venni és művelni.
nem meggazdagodni szeretnék csak megélni.
Ha nem jön össze érdekel a haltartás-tenyésztés,erdőgazdálkodás stb.
Valamit muszáj kitalálnom.
Válasz #3184. hozzászólásra
Van!Ahogyan arról a közleményben írnak!
Sajnos jövőre nagyon kevés pályázat lesz kiírva...
Mire szeretnél pályázni,vagy mik az elképzeléseid,ha szabad kérdezni?
Köszönöm a gyors válaszokat.
Gondolom jövőre is írnak ki valamilyen pályázatot?
Az Aranykalászos vizsga nélkül van esélyem egyáltalán pályázni?
Válasz #3181. hozzászólásra
Inkább egy technikusival kezd ha teheted!
Az aranykalászos,az most arra volt jó,hogy indulhattál volna!
De itt egy kis segítség:
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1672012
Nézd át mit tudtál volna kihozni belőle!
Ui:Talán lesz jövőre is...
Bocs ibalogh10 2 hónapja zárult le a pályázat de sebaj talán 2 év mulva lesz megint ilyesmi fiataloknak induló pályázat. Amúgy kell az aranykalászos tanfolyam de nem ez a lényeg hanem az elhivatottság a föld és állat ill. a munka szerelete. Ebből megélni lehet, meggazdagodni nem csak ha áttaposol másokon.
Sziasztok.
"Új fiú" vagyok a szakmában. Szeretnék belekóstolni a Mezőgazdaságba.
Pályázatot szeretnék beadni.
Először is arra lennék kíváncsi,hogy minden féle képen kell-e Aranykalászos Gazda tanfolyamot végezni?
Várom a válaszokat,nagy köszönettel.
Válasz #3177. hozzászólásra
...Akkor ezt pont neked találták ki...
Köszönöm az anyagot! Ketten is elküldtétek, gondolom így 2 pitével lógok
Ha nem elszámolható, akkor ez mire is jó?? Hm??
C.3. NEM ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK KÖRE
A pályázati kiírás keretében nem elszámolható semmilyen a jelen Pályázati Felhívás C.2.
pontjában nem szereplő költség, figyelemmel a GOP Részletes Pályázati Útmutató C3. és
C.4. fejezeteiben foglalt korlátozásokra, továbbá nem elszámolhatóak:
a) ingatlan vásárláshoz kapcsolódó járulékos költségek (díjak, illetékek, kapcsolódó
szolgáltatások költsége, stb).
b) mezőgazdasági célú vagy mezőgazdasági tevékenység folytatását célzó területek,
különösen szántóföld, ültetvény, erdő, halastó, gyepterület
Nem értem erről mért itt kell beszélni, ezeket ugyanis nem mezőgazdasági vállalkozóknak adják!!
Válasz #3171. hozzászólásra
A.1.A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA
Büszkék vagyunk azokra a kisvállalkozásokra, amelyek szerte az országban erőn felüli
teljesítménnyel, töretlen optimizmussal és tenni akarással dolgoztak meg az előrelépés
lehetőségéért az elmúlt időszakban. E vállalkozásoknak fokozott figyelemre van
szükségük, hiszen ha minden mikrovállalkozás csak egy új embernek adna munkát a
jövőben, az már önmagában százezres nagyságrendben csökkentené a munkanélküliek
számát.
Ezen pályázatunk kettős segítséget nyújt a mikrovállalkozások számára. Megteremti a
lehetőségét annak, hogy igen csekély, 10%-os önerővel, egyszerűsített eljárással,
egyablakos rendszerben igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást, ugyanakkor e
mellé a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt is biztosít. Így a fejlesztés
szinte teljes mértékben állami forrásból valósul meg. A mikrovállalkozások fejlesztése
érdekében eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan-beruházásra, valamint
információs technológia-fejlesztésre lehet támogatást igényelni.
Az anyagot elküldtem...remélem használható...
Sok sikert...a pitét majd megkóstoljuk ha a fórumos találkozón összefutunk
Van még itt valaki,aki nyert és már beadta a kifizetési kérelmet?
Válasz #3168. hozzászólásra
Kik és mire lehet igényelni ezt a támogatást?
Válasz #3168. hozzászólásra
Kik és mire lehet igényelni ezt a támogatást?
Kedves Pista600 és Frenk66! Ha nem jelente gondot, valamelyőtök küldene nekem is egy email a szandra.prep@gmail.com címre,mert engem is nagyon érdekelne ez a hitel. Esetleg egy link is elég lenne ahol utánna tudnék olvasni a részletekről. Köszönöm, és küldök nektek egy képzeletbeli nagy tepsi almŕs pitét
NAgyon köszönöm Frenk66 !
Küldesz nekem egy emailt a pisti6000@gmail.com -ra mert volna pár kérdésem.
Válasz #3154. hozzászólásra
Példa I.:
10 000 000 Ft értékű projekt esetében 1 000 000 Ft (10%) saját erő mellett 4 500 000 Ft
(45%) vissza nem térítendő támogatás és 4 500 000 Ft (45%) mikrohitel felvételére van
lehetőség.
Példa II.:
33 333 334 Ft értékű projekt esetében 3 333 334 Ft (10%) saját erő mellett 10 000 000 Ft
(30%) vissza nem térítendő támogatás és 20 000 000 Ft (60%) mikrohitel felvételére van
lehetőség.
Példa III.
40 000 000 Ft értékű projekt esetében 10 000 000 Ft (25%) saját erő mellett 10 000 000
Ft (25%) vissza
KMOP-2011-1.2.1/M keretében:
A pályázat meghirdetésekor a vissza nem térítendő támogatásra rendelkezésre álló
tervezett keretösszeg 7 milliárd forint a 2011-13. évekre, a visszatérítendő (mikrohitel)
támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 milliárd forint a 2011-13 évekre.
A támogatott pályázatok várható száma: 750-3000 db, időarányosan havonta 34-136 db.
A.3.TÁMOGATÁS ÖSSZEGE
A vissza nem térítendő támogatás összege legalább 1 millió Ft és legfeljebb 10 millió Ft
lehet, amelyhez alábbiak szerinti visszatérítendő támogatás igényelhető maximum a jelen
Pályázati Felhívás A.4. pontjában meghatározott támogatási mértéknek megfelelően az
alábbiak figyelembevételével:
a) vállalkozásfejlesztési alapítvány Közvetítők esetében legalább 1 millió Ft és
legfeljebb 10 millió Ft összegű visszatérítendő támogatás megítélésével együtt
nyújtható a Kedvezményezett számára;
b) Pénzügyi vállalkozás, szövetkezeti hitelintézet (takarékszövetkezet,
hitelszövetkezet) Közvetítők esetében legalább 1 millió Ft és legfeljebb 20 millió Ft
nyújtható a Kedvezményezett számára.
A.4.TÁMOGATÁS MÉRTÉKE
A pályázó 10% önrészt (önerőt) köteles biztosítani.
A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 45%-a
lehet, de legfeljebb 10 millió Ft.
A visszatérítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 60%-a lehet, de
legfeljebb 20 millió Ft.
A vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a visszatérítendő
támogatás összegét.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
és a
Közép-Magyarországi Operatív Program
Mikrovállalkozások fejlesztése
tárgyú pályázathoz
Kódszám:
GOP-2011-2.1.1/M
KMOP-2011-1.2.1/M