Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem kötelező? Az szerencsés mert újabb 210ezer ft- költség lenne. A tagsági viszony létrejöttének feltétele, hogy a belépő tag 1 db 100.000,- Ft, azaz egyszázezer forint összegű részjegyet a szövetkezet pénztárába vagy bankszámlájára befizessen.
Az újonnan belépő tagnak a részjegyen felül 100.000,- Ft egyszeri működési költség hozzájárulást kell fizetni.
A tagnak 10.000, Ft/év működési hozzájárulást kell fizetni
Ennyi...
vállalsz egy üzemméretet erre megállapítják az összeget(általában mindenki a max 10misi körülit vállalja) amiből 9et megkapsz majd mikor megvan a vállalt üzemméret beadod a kérelmet a maradék kifizetésére.
rengeteg előírás van pl hogy 5évig fent tartod a vállalkozásod csak egyéni vállalkozó formában működtetheted stb
Kérdés:A termelői csoport és a termelői szervezet közül mind a kettőt elfogadja vagy csak a csoportot vagy én nem értelmezem jól?Mi a különbség a kettő között?
Azt hallottam,hogy figyelembe fogják venni ki melyik kistérségben lakik,és nem számít,hogy adott kistérségből hány jelentkező lesz hanem,mint hátrányos kistérségek jönnek ki győztesen(arányosan)és egy minimális nem hátrányos.Valaki erről valamit?Ez nem biztos csak HALLOTTAM!!
Esetleg ha valaki megy az öko napra az jó lenne ha itt is elmondaná a véleményét mert nagyon érdekelne!!Ja a pénzügyi tervel együtt 95pontot sikerült kisajtolnom és ha egy kis öko dolog is összejönne az már jó lenne.Kérdés:Ki vállal öko-t???,és miért??
Egy kérdés.
Rendelet 9§ (4) c) az ügyfél pénzügyi tervében a működtetési időszak 4. vagy 5. évének végére vállalt mezőgazdasági termelő tevékenységből származó bevétel 25%-ot meghaladó mértékben marad el, akkor az érintett év vonatkozásában az ügyfél köteles a 25%-ot meghaladó elmaradáson túl százalékpontonként a kifizetett támogatási összeg 2%-át visszafizetni.
Jól értelmezem, hogy a mezőgazdasági termelő tevékenység (pénzügyi terv 6. sor)számít az ellenőrzéskor, és nem az egész bevétel (pénzügyi terv 1. sor)????
Én is magam próbálom megcsinálni ezt az egészet de úgy nehéz amikor azoktól kérek segítséget akik kiadták és azok se tudják(elnézést a kivételtől)miről van szó.Ezzel lezártnak tekintem az Mvh-s ügyemet.
Csak tudjátok az a helyzet amikor 1nap legalább 8-10 alkalommal hívom őket és sajnos azt tapasztalom,hogy olyan a hozzá állásuk,hogy már kell szólni azért "bocsi én csak kérdezek"azért nem szoktam én se minősíteni senkit csak úgy.Lehet,hogy velem van a baj én elnézést kérek azoktól akiket ezzel megbántottam de én ezt tapasztaltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sajnos ez van.
Az utolsó mondatodat úgy gondolom, hogy Sapsi fórumtársunkra való tekintettel mind a magam, és gondolom jó pár fórumtársunk nevében kikérjük magunknak!
Igen. szövegesen benne van, de sajnos több féleképpen lehetett értelmezni és mindig más jött ki!!! KÖSZI egyébként az mvh-forrást.. így már legalább ezen nem kell parázni!!!!!!!
Ez pedig a 22. A vállalkozás tervezett jövedelmezősége:
[[[ (24. sor Vállalkozás eredménye 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év ) / 5] + [ (23. sor Vállalkozói kivét 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év ) / 5 ] ] / átlagos minimálbér ] * 100
Szóval az előző volt a 20. A befektetett eszközök hatékonysága.
A következő a 21. A támogatás hasznosulása:
[ (6. sor Mezőgazdasági tevékenységből származó bevétel 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )– [ (16. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások a növénytermesztésben, kertészetben, szőlő-, gyümölcstermesztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )+ (17. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások az állattenyésztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )+( 18. sor Igénybe vett szolgáltatások kiadásai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )+ (22. sor Bér- és járulékai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év) + (23. sor Vállalkozói kivét 1. év + 2. év + 3. év + 4. év) ]] / (3. sor Egyszeri tőkejuttatás összesen )
Ksik, megvan a számítási képlet. Felhívtam az MVH-t és láss csodát elküldték a számítási képletet, csak azt nem tudom, hogy ezt mért nem lehetett beletenni a kitöltési segédletbe.
Képlet a Pénzügyi terv betétlap alapján:
(14. sor Befektetett eszközök ráfordításai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év) / [ (16. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások a növénytermesztésben, kertészetben, szőlő-, gyümölcstermesztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év)+( 17. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások az állattenyésztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év)+( 18. sor Igénybevett szolgáltatások kiadásai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év) ]
13455 hozzászólás
Nem kötelező? Az szerencsés mert újabb 210ezer ft- költség lenne. A tagsági viszony létrejöttének feltétele, hogy a belépő tag 1 db 100.000,- Ft, azaz egyszázezer forint összegű részjegyet a szövetkezet pénztárába vagy bankszámlájára befizessen.
Az újonnan belépő tagnak a részjegyen felül 100.000,- Ft egyszeri működési költség hozzájárulást kell fizetni.
A tagnak 10.000, Ft/év működési hozzájárulást kell fizetni
Ennyi...
Válasz #1953. hozzászólásra
Nem kötelező +2pont és ennyi.
Üdv..
Tudja valaki, hogy mi a francnak kell ez a TÉSZ.
Vagyis a nyilatkozat,hogy szándékomban áll belépni!?
Egyáltalán kötelező ez a nyilatkozat,????
Válasz #1944. hozzászólásra
kissrobertkukackissektanyajaponthu
Majd csak hétfőtől tudok segíteni, mert nem vagyok gép közelben, telefonról meg nehézkes írnom.
Válasz #1944. hozzászólásra
kissrobertkukackissektanyajaponthu
Majd csak hétfőtől tudok segíteni, mert nem vagyok gép közelben, telefonról meg nehézkes írnom.
Válasz #1949. hozzászólásra
Ma feladtam A+B+Crész 95ponttal sikerült.Reméljük sikeres lesz!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1947. hozzászólásra
vállalsz egy üzemméretet erre megállapítják az összeget(általában mindenki a max 10misi körülit vállalja) amiből 9et megkapsz majd mikor megvan a vállalt üzemméret beadod a kérelmet a maradék kifizetésére.
rengeteg előírás van pl hogy 5évig fent tartod a vállalkozásod csak egyéni vállalkozó formában működtetheted stb
Akkor a beruházás ami 11 millió ft nettóban és az első év kiadása plusz 7 áfával, nem kell hozzá önerőt bankszámlán igazolni?
Válasz #1945. hozzászólásra
0
A mostani pályázathoz hány % önerőt kell felmutatni?
Válasz #1929. hozzászólásra
kikoki kaphatnék egy e-mail címet? szeretnék pár dolgot kérdezni, beszélgetni, tanácsot kérni. Köszönöm
Kérdés:A termelői csoport és a termelői szervezet közül mind a kettőt elfogadja vagy csak a csoportot vagy én nem értelmezem jól?Mi a különbség a kettő között?
A rendeletben természetesen erről sehol sem írnak hanem csak hallottam...
Válasz #1938. hozzászólásra
ha a rendeletben nincsen benne, akkor nem hinném
Utoljára http://www.agrya.hu/sites/default/files/downloads/fiatal_gazda_rendelet_2012.pdf
Hol tudom kiszámolni hogy hány pontom van?
Azt hallottam,hogy figyelembe fogják venni ki melyik kistérségben lakik,és nem számít,hogy adott kistérségből hány jelentkező lesz hanem,mint hátrányos kistérségek jönnek ki győztesen(arányosan)és egy minimális nem hátrányos.Valaki erről valamit?Ez nem biztos csak HALLOTTAM!!
Üdv!
Valahol valaki nem tud technikusi vizsgát?
sok sikert mindenkinek
Válasz #1933. hozzászólásra
en megyek! Egy kis nosztagia amugy is jot tesz majd a szie-n
állattenyésztés mit kér ökonál?
ha kinn vagyok vele tanyán
Esetleg ha valaki megy az öko napra az jó lenne ha itt is elmondaná a véleményét mert nagyon érdekelne!!Ja a pénzügyi tervel együtt 95pontot sikerült kisajtolnom és ha egy kis öko dolog is összejönne az már jó lenne.Kérdés:Ki vállal öko-t???,és miért??
Válasz #1931. hozzászólásra
A+B=85 a másik nem 87.
Válasz #1930. hozzászólásra
Vegyes állattenyésztés(juh,kecske,marha,disznó) egy kis almással kiegészítve, egyik A+B=87 C=5, másik A+B=87 C=5 D=majd elválik, reméljük minél több.
Válasz #1929. hozzászólásra
Azt meg lehetne tudni, hogy mire adták be?
Vagy legalább azt hogy hány pont?
Válasz #1927. hozzászólásra
No én készen vagyok a két pályázattal, ma postára is került, aki még csinálja annak kitartást.
Válasz #1926. hozzászólásra
Igen, őket kihagytam... (de nekem nincs...) Írni én is tudok... (poén )
Válasz #1925. hozzászólásra
Persze ez így van, csak mondom, hogy 2008-ban még másképp volt.
Válasz #1920. hozzászólásra
"szűrd le ebből azt: CSAKIS MAGADRA SZÁMÍTHATSZ! Ha mégis találsz valakit akire igen... El ne engedd... erről szólna ez a fórum..."
És a pályázatíródra is.
Mivel ez egy onallo pont es benne nem utal semillyen mas szabakyra rendeletre paragrafusra igy ez a mervado 2012-ben...
Válasz #1922. hozzászólásra
A 2008-as FIG-ben még úgy volt, hogy az összes számít.
ÖKO-nap
Ha öko gazdálkodásban komolyan gondolkozol ITT mindent megtudhatsz... én ott leszek!!!!!
igen kikoki! jól érted.. Be is ba.. ha az számítana :D sírnánk is...
Egy kérdés.
Rendelet 9§ (4) c) az ügyfél pénzügyi tervében a működtetési időszak 4. vagy 5. évének végére vállalt mezőgazdasági termelő tevékenységből származó bevétel 25%-ot meghaladó mértékben marad el, akkor az érintett év vonatkozásában az ügyfél köteles a 25%-ot meghaladó elmaradáson túl százalékpontonként a kifizetett támogatási összeg 2%-át visszafizetni.
Jól értelmezem, hogy a mezőgazdasági termelő tevékenység (pénzügyi terv 6. sor)számít az ellenőrzéskor, és nem az egész bevétel (pénzügyi terv 1. sor)????
szűrd le ebből azt: CSAKIS MAGADRA SZÁMÍTHATSZ! Ha mégis találsz valakit akire igen... El ne engedd... erről szólna ez a fórum...
Én is magam próbálom megcsinálni ezt az egészet de úgy nehéz amikor azoktól kérek segítséget akik kiadták és azok se tudják(elnézést a kivételtől)miről van szó.Ezzel lezártnak tekintem az Mvh-s ügyemet.
Csak tudjátok az a helyzet amikor 1nap legalább 8-10 alkalommal hívom őket és sajnos azt tapasztalom,hogy olyan a hozzá állásuk,hogy már kell szólni azért "bocsi én csak kérdezek"azért nem szoktam én se minősíteni senkit csak úgy.Lehet,hogy velem van a baj én elnézést kérek azoktól akiket ezzel megbántottam de én ezt tapasztaltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sajnos ez van.
Igen hasutas! Ez ne legyen az a fórum, ahol előítélet okán repkednek a szitkok, értelmetlenül!! Köszi!!
Válasz #1913. hozzászólásra
Az utolsó mondatodat úgy gondolom, hogy Sapsi fórumtársunkra való tekintettel mind a magam, és gondolom jó pár fórumtársunk nevében kikérjük magunknak!
Válasz #1898. hozzászólásra
Ez hogy került ide?Másik topikba volt szó szerint.
Válasz #1912. hozzászólásra
Okxi!
Jó én se azért okoskodtam mert annyira biztos voltam benne...megkérdeztem egy könyvelőt aki már látott ilyet és úgy egyszerűbb volt.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-07-25 16:39:52
Válasz #1909. hozzászólásra
Igen. szövegesen benne van, de sajnos több féleképpen lehetett értelmezni és mindig más jött ki!!! KÖSZI egyébként az mvh-forrást.. így már legalább ezen nem kell parázni!!!!!!!
Válasz #1909. hozzászólásra
Szövegesen le van írva valóban, de így képletesen nincs. És én akit kérdeztem mindenki másképpen számolta, így nem tudtam, hogy melyik a helyes.
Ez pedig a 22. A vállalkozás tervezett jövedelmezősége:
[[[ (24. sor Vállalkozás eredménye 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év ) / 5] + [ (23. sor Vállalkozói kivét 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év ) / 5 ] ] / átlagos minimálbér ] * 100
Bocsi ,hogy én is beleszólok de ez a rendeletben benne van és nem volt nehéz kiszámolni...
Szóval az előző volt a 20. A befektetett eszközök hatékonysága.
A következő a 21. A támogatás hasznosulása:
[ (6. sor Mezőgazdasági tevékenységből származó bevétel 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )– [ (16. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások a növénytermesztésben, kertészetben, szőlő-, gyümölcstermesztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )+ (17. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások az állattenyésztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )+( 18. sor Igénybe vett szolgáltatások kiadásai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év )+ (22. sor Bér- és járulékai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év) + (23. sor Vállalkozói kivét 1. év + 2. év + 3. év + 4. év) ]] / (3. sor Egyszeri tőkejuttatás összesen )
Ksik, megvan a számítási képlet. Felhívtam az MVH-t és láss csodát elküldték a számítási képletet, csak azt nem tudom, hogy ezt mért nem lehetett beletenni a kitöltési segédletbe.
Képlet a Pénzügyi terv betétlap alapján:
(14. sor Befektetett eszközök ráfordításai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év) / [ (16. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások a növénytermesztésben, kertészetben, szőlő-, gyümölcstermesztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év)+( 17. sor Kiemelt anyagjellegű kiadások az állattenyésztésben 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év)+( 18. sor Igénybevett szolgáltatások kiadásai 1. év + 2. év + 3. év + 4. év + 5. év) ]
Válasz #1905. hozzászólásra
Ha igényeltél földalapút az akkor most is kizáró ok.