Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c....

Létrehozta: Helianthus , 2008-05-14 15:25:14

Kedvencekhez Segítség

13455 hozzászólás
Nincs profilkép
#12255 santaalex
2018-04-28 22:49:29

smile oops

Nincs profilkép
#12254 Garo
2018-04-28 21:04:09

Válasz VéGé #12253. hozzászólásáraFeladtam, támadásnak veszed amit nem annak szántam, további sok sikert kívánok.

Nincs profilkép
#12253 VéGé
2018-04-28 20:28:03

Válasz Garo #12252. hozzászólásáraHidd el hogy vagyok én annyira képben mint te! Még lehet olyan dolgokat is tudok, amit te sose fox megtudni! Én is fizetek a könyvelőnek havonta az észért! Csak így szoftveres üzemmódban nem lehet az adóról, adózàssal kapcsolatos dolgokról érdemben " beszélgetni" !
Meg igazàból ez a tulajdonképpeni AM - azaz alanyi mentesség ( én csak szénsav mentességnek titulàlom ) ,vagy az Àfàs adózàs attól függ hogy ki milyen körben mozog, és kinek milyen nagy a gazdasàga, vagy az adózàssal kapcsolatos érdekeltsége, vagy milyen piaci rést talàlt a piacon, aminek megfelelően Àfàs adózàst kell vàlasztania!
Minden gazdasàg vàlassza ki a neki megfelelőt!
Nekem az Àfàs adózàs alap, mert júniusra úgyis àtrakna automatikusan a NAV.......
És ez nekem így jó........

Nincs profilkép
#12252 Garo
2018-04-28 20:09:45

Válasz VéGé #12251. hozzászólásáraAz a 12-ből 15 nem neked szólt, de ezt le is írtam.
Ami neked szólt azt tényleg jó szándékból írtam, nem "fikázás". NAV-val szemben nem ildomos hibázni, illik legalább az alapvető dolgokkal tiszátban lenni.

Nincs profilkép
#12251 VéGé
2018-04-28 19:14:38

Válasz Garo #12249. hozzászólásáraÉn nem mondtam hogy a 12 ból 15 lesz, hacsak nem teszel mellé még 3mat, egyszerű mateksmile lol! De úgy làtom ti pàlyàt tévesztett könyvelők vagytok! Akkor hajrà, még nem késő vàltani pàlyàt!
Amúgy meg pont lesz@rom hogy ki hogy csinàlja, az a lényeg hogy én jól csinàljam.........

#12250 Ebcsont
2018-04-28 16:57:45

Válasz VéGé #12248. hozzászólásáraNo ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Kezdjük ott, hogy Te egyben a 12,5 MFt nem látod soha, hiszen "csak" a 75%-ot kapod meg egyben. Továbbá ez egy "bruttó" összeg, amiben már "benne van a levonható ÁFA". Viszont ha van árbevételed, akkor fizetendő ÁFÁd is lesz. A két ÁFÁt összevezetve lesz egy ÁFA egyenleged, ami alapján vagy visszaigényelhetsz/átvezethetsz vagy befizetned kell.
A felvásárló kereskedő se hülye, neki nem az ÁFÁs számla a lényeg, hanem az, hogy minél olcsóbban tudjon venni, és minél drágábban tudja tovább adni. Ha tehát Te ÁFA mentesen kevesebbért tudod adni, mint az ÁFA körös nettója, akkor gazdaságilag Te vagy a racionális választás.
Az ÁFA járulékos költségeket generál továbbá (könyvelő). Az ÁFA mentes lét ezért jó, mert nem bonyolítja meg az üzletmenetet. Ez egy induló vállalkozónak szerintem nagy segítség. Persze egy bizonyos szint felett már muszály ÁFÁsnak lenni, ez a szint valamivel kisebb, mint a jelenlegi ÁFA mentesség határa. Ebben az esetben már kézzelfogható hátrányai vannak az ÁFA mentességnek.

Nincs profilkép
#12249 Garo
2018-04-28 16:37:39

Válasz VéGé #12248. hozzászólásáraAkkor majd kapsz felvásárlási jegyet 7-12% kompfelarra. Neki tökmindegy, egyik oldalt be, másikon ki.
Javaslom( és tényleg joindulatbol), hogy kérd meg a konyvelod magyarázza el ezt az ÁFA dolgot, mert ahogy látom nem igazán érted. Tekintve hogy már volt egy két mellèlovesed a témában.

Ez a rész már nem neked szól. Azt én sem értem miként lesz 12-ből 15, a többivel viszont egyet kell hogy értsék.

Nincs profilkép
#12248 VéGé
2018-04-28 16:22:04

Válasz Ebcsont #12247. hozzászólásáraJól mondja! Àfa kört kell vàlasztani azon az éven amikor nagyobb beruhâzàs van, Àfàjàt visszakapod, csak akkor az eladàsod utàn fel kell szàmolnod az àfàt is a vevőidnek, amit be kell fizetni az àllamkasszàba! Mérlegelni kell az adott év kiadàsait, és a vàrható bevételedet, és ennek függvényében kell vàlasztani adózàsi formàt!
De azt is tudni kell, hogy elég sok felvàsàrló, és kereskedő fogja kérni az àfàs szàmlàt, mert ő is vissza akarja kapni az àfàt! És ha nem vagy àfa körös, akkor nem tudsz neki àfàs szàmlàt adni, és nem tőled fogja megvenni, hanem olyantól fogja aki tud neki adni àfàs szàmlàt!

#12247 Ebcsont
2018-04-28 14:33:44

Válasz csontii #12242. hozzászólásáraHagyjad! smile smile
Az Ő univerzumában így mennek a dolgok..smile biggrin

Nincs profilkép
#12246 BALLA-1
2018-04-28 13:39:46

Sziasztok! Ma elutasitott lett a palyazatom, az Aranykalaszos Gazdara nem kaptam pontot, es amiatt mert iskolas voltam, pontlevonast naptam.

Reklamalni lehet valahol? Jart valaki igy?

Koszonom a segitseget, es gratulalok azoknak akik nyertek!

Nincs profilkép
#12245 ritteralexandra
2018-04-28 12:24:23

Válasz b26 #12238. hozzászólásáraA pitizés is nagy divat lett ezért a könyöradomànyért. Én ezt is làtom smile thumbup

#12244 Hogel
2018-04-28 12:14:03

A misőségrendszerben való részvételről van valakinek valami tippje hogy mivel lehet teljesíteni?Konkrétumra gondolok.
Amit tudok: nemzetiparki terméket nem fogadják el, gmo mentes védjegyet sem.

A door adatbázisban szereplő védjegyeket pl. "alföldi kamillavirágzat" azt elfogadják, de ezt kitől és hogyan lehet kérelmezni?

Nincs profilkép
#12243 traktoroskiskukac
2018-04-28 11:59:19

Válasz csontii #12242. hozzászólásáraÉn értem mit akar vele... bár elég furcsa nyakatekert megközelítés :D

Nincs profilkép
#12242 csontii
2018-04-28 11:54:51

Válasz b26 #12238. hozzászólásáraEnnek az ÁFA-nak fuss már neki mégegyszer.

Nincs profilkép
#12241 szigetitamas1988
2018-04-28 11:28:13

Kedves Fiatal Gazdák!
Igyekezzünk kihozni a legjobbat a jelenlegi,-minket is meglepő- helyzetből...
Ha nyertél, ha nem, íme egy kis segítség nektek:

http://agrarkozosseg.hu/nyertel-a-fiatal-gazdan-nyersz-melle-most-egy-agrarkozosseg-kartyat-is/

További információért,tapasztalatokért, eredmény utáni teendőkért keressetek bizalommal: 06-70-560-69-10
szigetitamas.agrarkozosseg@gmail.com
-Szigeti Tamás agrármérnök, agrárközgazdász-

Nincs profilkép
#12240 VéGé
2018-04-28 11:15:32

Nem tudom ki hogy gondolja, de talàn ez az 5 éves fenntartàsi időszak nagyon hosszúnak tűnik, plàne azoknak akik nem szívből csinàljàk, csak muszàlyból, vagy mert ez a 40.000 euró jól hangzott, és csàbító volt........ Én imàdom minden munkafàzisàt, jàrulékos munkàjàt, és hogy a sajàt gondolatom szerint tevékenykedhek, és nem durrog senki bele a dolgomba!
De talàn a pàlyàzattal kapcsolatos megfelelés nem lesz könnyű, de az is lehet hogy előnyünkre vàlik a megfelelés "kényszere" ! Persze sok a felesleges dolog amivel foglalkozni kell majd, de a valamit valamiért elv itt is érvényesül ! Aki szívvel-lélekkel és okosan,lelkiismerettel, ügyesen és fàradtsàgot nem ismerve fog belefogni ebbe az egész projektbe, az szerintem meg fogja tudni csinàlni simàn! Akadàlyok pedig lesznek, és nehézségek is, meg tanàcstalansàgok is, de nem szabad elkeseredni olyankor, hanem túl kell làtni a nehézségeken!
Sok sikert mindenkinek aki nyert, és a legfontosabb : A Pénzzel ésszerűen bànjatok, mert hamar elfogy.....

Nincs profilkép
#12239 VéGé
2018-04-28 10:57:00

Válasz b26 #12238. hozzászólásáraEz tetszett!smile thumbup Jól làtsz sokmindent....

Nincs profilkép
#12238 b26
2018-04-28 10:37:47

Úgy látom, az itt a legújabb divat, hogy már az elutasításnak kell örülni, hiszen olyan sz*r ez a pályázat... smile laugh meg amúgy is vissza kell fizetni az egészet satöbbi... smile laugh Ehhez kapcsolódóan szeretném megfogalmazni szerény javaslatomat, amely szerint azok, akiknek nem tetszik ez a pályázat, lehetőség szerint BE SE ADJÁK a támogatási kérelmet, kímélve ezzel egyrészt a szűkös bírálói humán erőforrás kapacitást, másrészt megelőzve azt a mérhetetlen fájdalmat és csalódottságot, továbbá előre borítékolható anyagi veszteséget, ami a pályázatuk esetleges, véletlen jóváhagyásából származna. Hiszen, mint mindannyian tudjuk, undorító ez a fig, hogy megdobnak 12,5 millával (amelyhez ÁFA-körösként elköltve az összeget, további 2,6 milla visszajáró ÁFA jön, ezzel több, mint 15 millára növelve az elnyerése esetén elkölthető pénzt), amelyhez elvárják, hogy ne feketén, hanem legálisan, ev-ként végezd a tevékenységedet, fizesd magad után a járulékodat (hát ez is micsoda pofátlanság!), és esetleg, talán 4. és 5. évben pár tízezer forint szja-t is fizetned kelljen... Mindez felháborító szerinted, hiszen hőstermelőként megszoktad, hogy gyakorlatilag nem fizetsz adót, járulékot, holott a te gyereked is jár iskolába és ha úgy hozza a balsors, hogy kórházi ellátás szükséges, akkor azért nem bánod, hogy nem hagynak törött csontokkal az út szélén stb... azaz a közös javakból részesedni mindannyian szeretnétek, de amikor a közös kalapba kéne pénzt betenni, akkor mindennel és mindenkivel bajotok van. A pályázathoz még annyit, hogy gratulálok minden nyertesnek és persze sajnálom azokat, akiknek nem sikerült.

Nincs profilkép
#12237 Viago
2018-04-28 08:35:22

Válasz ritteralexandra #12232. hozzászólásáraAz én haverom több, mint 10 éve őstermelő és 4 pontot kapott szakmai tapasztalatra. Ebbe nőtt bele, ezt csinálja amióta sétálni tud tulajdonképpen, most is ebből él és tartja el családját, de szakmai tapasztalat: 4 pont. Én nullát kaptam, hiába van tudás, tapasztalat, nem voltam őstermelőként regisztrálva, így nincs szakmai tapasztalatom. Aztán az ilyen megváltozott munkaképességű foglalkoztatása féle nonszensz dolgokról nem is beszélve, mert az ugye kurvára fontos egy gazdaságban, hogy fizikai munkát végezzen egy megváltozott munkaképességű, ez fő szempont kell legyen egy fiatal gazdánál. Továbbá, én a fenntarthatóságon és pénzügyi terven buktam összesen 1 pontot, a megalapozottságon pedig 12-t, és nem értem miért, mikor minden feltételnek eleget tettem, a pályázatíróm is rutinos, egyszerűen nincs arra magyarázat, miért lett ennyire alulpontozva. Elképesztő kontrasztok vannak a pontozásokban, sok esetben mintha csak a hasukra csaptak volna. Hogy csapna a hasukra egy medvecsapda.

#12236 Ebcsont
2018-04-28 08:24:46

Válasz Ebcsont #12235. hozzászólására"Fontos megjegyezni, hogy forráshiány miatt elutasított kérelmek esetében a kifogást érdemi
vizsgálat nélkül elutasítják, ezért arra hivatkozva ne tegyenek bejelentést, azonban ha
pontozási vagy egyéb eljárási hiba miatt akarnak kifogást emelni, ami az érdemi döntésre
hatással lehet, akkor azt mindenképp a pontos jogszabályi hivatkozás vagy a pályázati
felhívás vonatkozó megjelölésével tegyék!"

forrás
smile hammer

#12235 Ebcsont
2018-04-28 08:09:28

Válasz puskaskrisztina #12231. hozzászólásáraA felhasznált forrás mértékét az IH jogosult meghatározni. Ebbe bőven belefér az is jogilag, hogy a teljes forrás töredékét osztják szét egyszerre. (Etikailag nem korrekt, de jogilag nem kifogásolható.)
A jogi dolgok most nem sántítanak annyira, mint az általad linkelt dokumentum idején. Javaslom kérdezz meg egy tökösebb ügyvédet a közig jog és a polgári jog közötti különbségekről.
Nem vagyok elutasított, csak voltam már a Hold túloldalán, és hidd el ezért a pályázatért nem kár egy pillanatra sem!
A higgadtság azért kell, mert láthatóan újabb kiírás lesz belőle, és hátha mindenki tanult a hibákból!

Nincs profilkép
#12234 ritteralexandra
2018-04-28 07:09:28

Válasz medikus #12233. hozzászólásáraIgen! Valójàban most nyertem hogy lepontoztak és nem kell elköteleznem magam egy becsületlen kormànynak. Nincs itt szükség munkàs emberre...smile thumbupcool

Nincs profilkép
#12232 ritteralexandra
2018-04-28 06:53:18

Egy ismerősöm nem vàllalt semmit csak a meglévő gazdasàg fenntartàsàt. Én vàllaltam sok olyan dolgot ami teljesìthető is most nem sorolom. Nekem 72 pontom lett neki meg 74. Hogyan mi alapjàn pontoztak? Akkora kamu lett ez mint a vàlasztàs...smile thumbup

Nincs profilkép
#12231 puskaskrisztina
2018-04-28 06:49:19

Válasz Ebcsont #12229. hozzászólásáraA jogi dolgok most is sántítanak, ugyanúgy mint 5 éve.
Az összeg meg nekem nem jön ki a matek, hogy hogy fogyhatott el a forrás, az eddig megismert közlemények alapján. Biztos lehet ezügyben is pontos, hivatalos adatokat kérni.

Mire és hogy érted a higgadtságot???
Ne éljünk kifogással talán? Vagy ne fogjunk össze?

Egyesével könnyebben leráznak bennünket, de ha többen vagyunk, nyilvánosságot is kapna az ügy és profi szakértő (jogi) csapat állna mellettünk-mögöttünk, akkor lenne esélyünk.
Most akkor az elutasításnak mi a valódi oka? A pontszám, vagy a forráskimerülés? Nem egyértelmű. Így akkor melyikre adjál be kifogást?
Hol van például az elutasítás részletes indoklása? És a kifogás beadásának helye is elég pongyola ("megyei kormányhivatal illetékes osztálya").
Standard elbírálású pályázat volt, amit körönkénk kell(ett volna) elbírálni, ha jól bogarásztam ki a jogszabályból.
És akkor még nem kutattam fel az illetékes osztályt, hogy megnézzem a kérdéses részem pontozását (kicsit furcsa, hogy minden, amit vállaltam, írtam max. pontos, a fenntarthatóság is, de a megvalósíthatóság csak 50%-os lett, de ezzel az anomáliával nem vagyok egyedül).
Arról nem is beszélve, hogy látjuk, hogy igen-igen hasonló pályázatokat 10-20 pontos külünbséggel pontoztak.
Szóval mindez, úgy összességében felháborító, és gyanús, amit nem kellene csendben elfogadnunk.
Neked/nektek mi a terved, ha elutasított vagy?

Ha valaki komolyan gondolja, írjon privátban, hogy együttes erővel, közösen próbáljunk tenni valamit az ügy érdekében.

Nincs profilkép
#12230 santaalex
2018-04-28 03:14:38

Rohadt kis gecik ezek éhes kutyák !!! Mennyit akartok meg hazudni mennyit akartok meg lopni férgek ha??? Azért Már csak abból a pénzből amit kifizetnünk adót abból Lőrinc bátyjának nőt a zsíros segge mocskos kutyák húzzatok Bele már nem sokáig tudjatok lehúzni Brüsszelt ! smile oopssmile devilsmile thumbupsmile lol

#12229 Ebcsont
2018-04-27 23:46:38

Válasz puskaskrisztina #12228. hozzászólásáraAz első doksi 2013-as, kicsit már elavult. A második doksiban 121 millió ojró van feltüntetve, ami 315 Ft-os árfolyamon számolva nagyjából lefedi a keretet.
Értem én a felháborodást, de legalább most kellene egy kis higgadtság, hogy ne lőjjetek mellé..

Nincs profilkép
#12228 puskaskrisztina
2018-04-27 23:07:30

Több mint érdekes volt ez az eljárás. Össze kell fognunk, csak úgy érhetünk el bármit is!
Két érdekes dokumentum:
https://www.agrya.hu/blog/alacsony-pontszam-esvagy-forrashiany
és ez a tájékoztató, ahol már nem a pályázati kiírásban szereplő 37,75 milliárdos összeg szerepel a FIG-re!
https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/133-videkfejlesztesi-program-kezikonyv-1/file
Fogjunk össze és közösen (is) nyújtsunk be jogorvoslati igényt, mert ez több, mint érdekes elbírásási és értesítési módszer.
smile hammer

Nincs profilkép
#12227 zelshahadat
2018-04-27 22:41:58

Szarjanak sünt ezek a nyomorultak ,jaj de tamogatjak a fiatal gazdakat jaj de nagyon.remelem ellesznek szamoltatvasmile karateka

Nincs profilkép
#12226 jooistvan
2018-04-27 22:40:42

Válasz szangyu #12223. hozzászólásáraHát ez az, csak nincs forráshiány, hanem önkényesen csökkentették le, hogy újra kiírhassák. Mi lesz akkor, ha az új körben alacsonyabb ponttal lesznek nyerők. Simán meg lehet ezt támadni, mert ez elég rossz indok.

Nincs profilkép
#12225 santaalex
2018-04-27 22:09:19

Válasz santaalex #12224. hozzászólásáraSok sikert kívánok mindenkinek ! Bekes megye elutasítva azért remelem gaz szerelők sokat fognak traktorozni !

Nincs profilkép
#12224 santaalex
2018-04-27 22:02:20

Válasz jakobinusjános #12179. hozzászólásáraItt a vége már nem érdekel. smile aikido

#12223 szangyu
2018-04-27 21:57:41

Forráshiány miatt Elutasítva!!!!KÖSZI!!!!
70-pontom van.75-től nyer!

#12222 szangyu
2018-04-27 21:54:29

Pontozás! Sima ügyfélkapudra küldik,ott lehet letölteni!

Nincs profilkép
#12221 roland1213
2018-04-27 21:50:15

Irtam hogy ez lesz nem is kell ide más csak jó sok tök, meg sertés ami majd megeszi. Az nyerő.

Nincs profilkép
#12220 lgtonic
2018-04-27 21:29:17

Megirná valaki h a részletes pontozást hogy és hol lehet elektronikusan lekérni? Köszi

Nincs profilkép
#12219 kantorkinga84
2018-04-27 21:14:14

Válasz viktoria.galambos #12217. hozzászólásáraAzért, h ne legyunk nyertesek! :(

Nincs profilkép
#12218 kantorkinga84
2018-04-27 21:13:35

Válasz Hogel #12216. hozzászólásáraNem. Minden szepen le lett igazolva. Ezert nem ertjuk. Vagyis gondolom, h le kellett pontozni sok embernek, m amugy tul sok nyertes lett volna!:(

#12216 Hogel
2018-04-27 20:14:39

A szakmai gyakorlat igazolásánál szerintem sokan azért kaphattatok kevesebb pontot, mert nem volt elég az őstermelői másolatát beküldeni, az összes betétlapot is be kellet legalább 3 évre visszamenőleg.

Nincs profilkép
#12214 Drén Gábor
2018-04-27 18:22:38

Válasz hagen13 #12212. hozzászólásáraIgen. Még 03.23-án váltott utoljára.

Nincs profilkép
#12213 paprikamágus
2018-04-27 17:42:52

Válasz nils holgerson #12209. hozzászólásáraSzia. Nekünk 8 ból 4 . eddig is kertészkedtünk a pályázatban is azt vállaltunk...smile cursing

Nincs profilkép
#12212 hagen13
2018-04-27 16:43:18

Válasz hagen13 #12211. hozzászólásáraVan meg valaki feldolgozás alatt?

Nincs profilkép
#12211 hagen13
2018-04-27 16:42:40

Keményen varom a statuszomat, mert meg mindig feldolgozás alatt vagyok...

Nincs profilkép
#12210 kantorkinga84
2018-04-27 16:39:24

Válasz nils holgerson #12209. hozzászólásáraKoszonom valaszod! Mi szintugy! Mi is fellebbezunk! Pedig nem akartam, de emiatt mindenkepp!
Elozo hozzaszolonak irom, h mi is parasztemberek vagyunk, diplomaval es szakmai gyakorlattal es megis bukta! Nem azon mult!

Nincs profilkép
#12209 nils holgerson
2018-04-27 16:31:59

Válasz kantorkinga84 #12206. hozzászólásárana erre én is kíváncsi vagyok... nekem itt bukott el 8/0... évek óta foglalkozom a tevékenységgel sok hektáron, bevétel, kapcsolt vállalkozás, végzettségek, stb.... erre 0???? nem bírtam ki, ma letöltöttem az elutasító határozatot, de ezt fellebbezni fogom.smile censored

Nincs profilkép
#12208 horvathdalma
2018-04-27 16:22:39

Sziasztok!
Tudom sok ember hasonló cipőben jár. De úgy érzem, hogy le kell írnom. (Párom története, együtt mentünk ezen végig)
Már kisgyermek korában eldöntötte hogy a mezőgazdasággal szeretne foglalkozni. El is végezte az iskolát ( nem 3 hónapos gyorstalpaló, hanem 3 éves nappali tagozatos képzés ) amellyel Mezőgazdasági technikus szakképesítést szerzett ( jelesre vizsgázott ). Sajnos az akkoriban kiírt pályázatra nem tudott jelentkezni mert a beadási idő egybe esett a vizsgával, de nem hagyta annyiban. Hosszas várakozás után kiírták ezt a pályázatot. Szülei támogatták, vettek neki egy tanyát a félre tett pénzükből hogy legyen honnan elindulnia, ugyanis ez is egy feltétel volt a sok közül, emellett volt a nevén föld is ugyanis ez is pontot jelentett ( elnézést ha valamiben tévedek de ennyi idő eltelte után nem tudom szóról szóra a pályázatírót idézni… ). Idő közben vállalkozóvá kellett válnia, de ugye azt valamiből finanszírozni is kell. Eleinte 50.000 Ft-okat fizettünk a félre tett pénzünkből, gondoltuk naivan, hogy nem lesz sok idő az elbírálás. A pénz kezdett fogyni, a pályázatról viszont semmi hír nem volt. A szakmájában sikerült elhelyezkedni egy helyi farmon. Természetesen nem jelentették be ( a mi környékünkön nehéz munkát találni,szóval örültünk ennek is) szóval még mindig 50.000-et kellett fizetni, 12 órát dolgozott heti 6 napon keresztül, volt hogy még vasárnap is és persze túlórázni is kellett. Csak azért dolgozott hogy be tudja fizetni a vállalkozóit, és a könyvelő se ingyen dolgozik ugye… Nem vagyunk nagy igényűek de magunkra jóformán egy forintot se költöttünk (2017.májusától kezdve 2018.április hónapig 475.000 Ft. csak a vállalkozói, a többi költségről ne is beszéljünk). Nem volt hosszú az ott eltöltött karriere, keresett mást aki be is jelenti. Sikerült a közelben elhelyezkednie egy baromfi telepen, sajnos ott sem működtek jól a dolgok és ráadásul egészségkárosodást is szenvedett. Most az én Páromnak külföldre kellett mennie, engem itthon hagyott hogy figyeljem a történéseket. Pedig Ő egy olyan ember aki itt szeretett volna kis városunkban azzal foglalkozni amit szeret és akar. Mindig azt mondta, hogy ő nem akar elmenni itthonról, hiába van a településünkön mondjuk 10 tehenészet akkor övé lesz a 11-ik. Akárhányszor a mezőgazdaságról beszélgettünk, látszott rajta hogy ezt akarja csinálni, az öröm ahogy beszélt nekem a terveiről, az állatokról, a tanyasi életről. Megszerettette velem az EGÉSZET. Egyszerűen részese akartam lenni az egésznek, a tanya fejlődésének, nekem is minden vágyam az lett ami neki. DE…..sajnos ma amikor bejelentkeztem és elolvastam hogy „Elutasított”, akkor egy részem összetört, tudtam, hogy én leszek az aki közli a rossz hírt. Megbeszéltük ha bármi változás van hívjam. Hívtam is, 6 hívás után felvette. Amikor felvette a telefont és meghallottam a hangját sírva közöltem vele, furcsának találtam kicsit, hogy ő meg se lepődött. Sajnos már nem reménykedett a vége fele. De a lényeg az hogy aki nem volt rászorulva erre az összegre, a milliomosok/milliárdosok akiknek nem kellett idegeskedniük azon hogy miből lesz kifizetve az aktuális havi vállalkozói azok megnyerték……..( nem magamtól találtam ki hogy miféle emberek nyerték meg, ismerjük is őket)
Lehetne ezt sokáig ragozni, próbáltam lerövidíteni az amúgy nagyon hosszú és idegrendszerünket kikészítő történetet. Nagyon sok mindent még le se írtam, csak belebonyolódnék.
Köszönöm ha elolvastad!

Nincs profilkép
#12207 zsolt.dexter75
2018-04-27 16:07:03

Válasz salad_hunter #12197. hozzászólásáraMilyen másképp gondolkodunk.
Nekünk megjött az elutasító határozat, de épp ma intézkedtünk, hogy májustól aktív legyen a vállalkozói, 1év szüneteltetés után.
Szerencsére annyi megrendelésünk lett, és egy kis kölcsönből egy-két fejlesztést a télen meg tudtunk valósítani. De muszáj aktiválni a vállalkozóit meg a Katát mert májustól annyi megrendelésünk lesz, hogy másképp már nem megy. Szerencsére smile thumbup
Nem nyertünk, de büszkék vagyunk a pályázatunkra, mert saját magunk által készített anyagban a Megalapozottságot meg a Fenntarthatóságot igen jónak találták! A pénzügyi terven buktunk 6pontot, de nekünk nem ott ment el a hajó, hanem egyszerű szakmunkás és paraszt (nem pejoratív értelemben) emberként pályáztunk, és nem diplomásként, nem volt szakmai gyakorlat, mert a saját gazdaság vezetése nem az,nem vállaltunk foglakoztatott alkalmazását, és sem minőségi sem Öko rendszert nem csináljuk.
De örülünk, hogy így adtuk be, mert bár pénzt nem kapunk (innen) az elmúlt egy évben mindent a gazdaságunk fejlesztésének szenteltünk.
És meg is lesz az eredménye, mert a nejem aki a pályázó volt, most a múlt héten mondott fel a munkahelyén (egy évig "másodállásban" bejártunk egy gyárba) , mert májustól csak a gazdaság! Én meg jövő hónapban teszem ezt, és csináljuk ketten amit elkezdtünk. Nem tudom, hogy ha nem pályázunk akkor is elértünk volna-e mára ide, mert tényleg napi 20-24órát güriztünk az elmúlt egy évben ezért.
Szerintünk megérte.
Jó lett volna a támogatás, mert napelemet nagyon szeretnénk, de szerintünk annak az árát is kigazdálkodjuk, már kaptunk is az Eontól ajánlatot, 30% kellene csak előre kifizetni a többit 2év alatt le lehet törleszteni. Szóval az is meglesz.
Nem kell senkinek semmivel elszámolni, beszámolni, vagy számlával bármit is igazolni.
A mi életünket ha nem is közvetlenül, de jó irányba mozdította el ez a pályázat!smile thumbup

Nincs profilkép
#12206 kantorkinga84
2018-04-27 16:01:01

Szakmai gyakorlatra miért kaptunk 8-bol nullát? Pedig beadtuk a papirokat hozza. Ha arra megadják a nyolcat, akkor megvan. Kivancsi vagyok Nektek mennyit adtak rá. Koszonom valaszotokat!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Élmezőnyben Magyarország!
Élmezőnyben Magyarország!
Tavaly a napelemes rendszerek itthoni aránya az áramtermelésben Európában a...
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kiszámíthatatlan csapadékeloszlás jelentősen meghatározza a gyomirtás sikerét.
Mf 30 kistraktor
Mf 30 kistraktor

1.200.000 Ft

Kuhn FC 283
Kuhn FC 283

1.200.000 Ft

Lemken VariDiamant 5+1 váltvaforgató eke eladó
Lemken VariDiamant 5+1 váltvaforgató eke...

9.475.000 Ft

Claas Maxflex 620
Claas Maxflex 620

13.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]