Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok én most adtam be először de ez már túl sok amit művelnek,a pályázati irodát is hívom és ők is csak találgatnak majd ekkor majd hátha akkorra talán be tudjuk rakni a karácsonyfa, alá de már Január közepe és semmi.Megyek a bolondokházába és még az lesz a legszebb ha meg sem nyerjük.
Emberek hiába várjuk napról napra és telefonálunk minden percben, akkor lesz eredmény amikor ők akarják...
A probléma azzal van legalább is nálam hogy mire meg lesz az eredmény, és talán nyertes is.... Ezután beadjuk az igényt a kifizetésre ami még megint húzódhat ki tudja meddig figyelembe véve a jelenlegi helyzetet addigra régen elkezdődik a szezon...
A pénzügyi tervben vállaltakat pedig nagyon nehéz lesz betartani.
Feltételezve hogy márciusban lesz eredmény, az én tudomásom szerint, utána beküldjük a kifizetési kérelmet eltelik 30 nap és már április- május van a szezon fele oda ....
És ez legjobb kalkulációm!
Szerintem ez igy nagyon nem fer, mindannyian varjuk mint a hulyek az eredmenyt, naprol napra remenykedunk, hogy majd most majd most lesz aztan semmi. Miert nem egyenesek es megmondjak a frankot, hogy pontosan mikorra lesz eredmeny, akkor mi is ugy allunk hozza a dolgokhoz. Ez nem tiszta jatek, de nagyon nem. Mar lassan 1 eve, hogy beadtuk a palyazatokat es hatarido reg elmult, viszont amikor mi tartozunk az allamnak x osszeget, es ha atlepjuk a hataridot akar 1 nappal milyen kamatok vannak mar...nagyon gaz ami ebben az orszagban zajlik
Hivjátok ezt a számot:
(1) 374-3603 majd a csillag gomb megnyomasaval az ügyfélszolgalatot kapcsolják.
Kivancsi vagyok kinek mit mondanak a palyazati eredmennyel kapcsolatosan. Amit kérni fognak az az ügyfélazonosító, amit az mvh ra bejelentkezve->elektronikus ügyintézés->bejelentkezes ügyfélkapuval->ügyfélszolgálati rendszerben megtekinthető.
Válasz Pubi0308 #10111. hozzászólásáraAzért a fellebbezések meggondolandók lesznek. Beadták a pályázatokat javarészt 2016-os árajánlattal. A fellebbezések ki fognak tartani idén (ha nem tovább, mert a jogorvoslat inkább ettől több idő). 2019, de inkább 2020-ban célszerű vállalás a 2016-os éngy alapján építkezni, úgy hogy még tételeket, összegeket is húznak le a nyerteseknél is???
Ez csak annak célszerű, aki megvalósította/megvalósítja közben és csak egy utólagos elszámolást eszközölne.
Tudom, már beadni is elég sok költség vonzattal járt, ezért nehéz elengedni...
Válasz Pubi0308 #10108. hozzászólásáraIgazat mondott! De én inkább azt mondanám, hogy nagyon sok pályázati jogcím van feldolgozás alatti státuszban... míg nincs kiértesítés, nincs fellebbezés...
Nem tudom, hogy a Fiatal gazdák közül kapott e valaki értesítést esetleges "nem megfelelőségről". Én egyről sem tudok. Pedig biztos van.
Válasz konkri79 #10105. hozzászólásáraMa hívtam mvh t azt mondták még nagyonsok tárolós pályázat van feldolgozás alatt..
Feldolgozás alatt van 2017.12.14 óta.
Válasz mihaszna #10106. hozzászólásáraAki folyamatosan olvassa ezt a topikot annak már tudnia kell, hogy sem az ő sem más dátumának nincs semmiféle alapja. Személy szerint én jókat mosolygok ilonkát, ő legalább pozitív.
Hiába hivjátok fel az ügyfélszolgálatot, ők sem tudják.
Válasz Pubi0308 #10104. hozzászólásáraNézd meg az ügyfélkaput! Ha ott jóváhagyott, akkor jó, ha nem, akkor már nagyon csekély az esély :( T.O-k még nem mentek ki.
Válasz Garo #10094. hozzászólásáraSzerintem sokan vannak ezzel így. Ahhoz kèpest egy 4-5 èvvel ezelőtt mekkora reklámot csináltak a fignek, most pont úgy èpítik le
Válasz Hogel #10091. hozzászólására....ès aki nem nyer, az soha nem pályázhat figre, ez èrvènyes az első körösökre, ha nem lesz eredmèny márciusig, ès már tavaly március óta vállalkozó
Válasz Hogel #10091. hozzászólásáraTeljesen egyet értek veled! Sajnos nem úgy tünik hogy nagyon érdekelné őket hogy milyen problémàkat s plusz költségeket okoznak nekünk. Gyalàzatosnak tartom hogy a kamara se àl melénk.
Jó lenne ha kitalálnának valamit az ígért elbírálási határidő csúszása miatt.Mert a pénzügyi tervet így nem lehet tartani.
A mezőgazdasági bevételeket teljesen megborította ez , hogy 1 évet tolódott a működtetési időszak I. éve.
Pl az AKG támogatás így már a 3. évben nem is jár, pedig az meghatározó volt nálam a mezőgazdaságból származó jövedelem arányát tekintve.Borult az egész vetésterv is , ami az ÖKO-hoz ki lett kalkulálva.A minimálbér is évente emelkedik nem keveset, így az egy év csúszás ott is kemény többlet.A szaktanácsadónak kifizetett felesleges pénzkidobás is plusz 1 évig. És még sorolhatnám.
Válasz zsfu #10089. hozzászólásáraDe mi? A következő dàtum amivel hitegetnek? Ezel tudod mi a gond én pl a pàlyàzatban vàlaltam hogy bővitem a földterületeim, csakhogy azóta màr majdnem másfélszerese a földek àra. Mindössze azért mert nem tartjàk a 40 napos hatàridöt de ez őket nem zavarja ha én viszont csakk egy részét teljesitem a vàlaltaknak egyből birsàgolnak.
Válasz Málnásember #10082. hozzászólásáraAzért nem csak azon múlik minden, hogy az adóbevallásodban mit, hová "könyveltetsz"!
Ha egyszer valakinél munkaviszony keretében be voltál jelentve, akkor az szinte biztos, hogy a NAV erről értesült. A munkáltatód ugyanis a munkába állásodkor, majd havonta bevallást ad le a NAV-nak. Így a NAV pontos adatokkal rendelkezik a munkaviszonyból származó jövedelmedről.
Ha az éves SZJA-bevallásodban nem szerepeltetsz semmit a munkaviszonyból származó jövedelem sornál (mert azt "átkönyvelteted" az egyéni vállalkozói jövedelemhez), akkor azt egyből hibaként jelzi számodra a NAV.
Szerintem, egyéni vállalkozóként végezhet más tevékenységet is, lehet pl. fodrász, kozmetikus, pedagógus, szerelő, asztalos, stb.
Egyéni vállalkozóként kiadhat bármilyen számlát, ami nem mg-i termeléshez kapcsolódik, DE ez nem lehet több, mint a mg-i termeléséből származó árbevétel!!
Ha pl. nettó 8 millióért adja el a terményeit (kukorica, búza, torma, kisbika, tej), akkor az egyéb tevékenységből származó árbevétele nem lehet több nettó 7.999.999.- forintnál.
Sajnos dolgozni (a köznapi értelemben vett módon), nem dolgozhat. Nem lehet másnál bejelentett munkaviszonya. Nem lehet hivatalosan pedagógus, csak "cselezve". A "munkáltatójának" el kell fogadnia, hogy nem tudja a "megszokott" módon bejelenteni, hanem a havonta kiadott számláját kell kifizetnie.
Mondjuk így a "munkáltató" sokkal jobban jár, miért lenne a "saját maga ellensége"? Ott gond ez, ha valamilyen más ok miatt (pl. pályázat) miatt a "munkáltató" nem fizethet csak a hivatalosan bejelentett dolgozónak.
Egyébként ezt olvashatod minden fiatal gazdás jogszabályban:
főállású mezőgazdasági termelő: az a személy, aki nem rendelkezik munkaviszonyból vagy más nem önálló tevékenységből származó jövedelemmel és a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó árbevétele meghaladja az összes árbevételének 50%-át.
13480 hozzászólás
Sziasztok én most adtam be először de ez már túl sok amit művelnek,a pályázati irodát is hívom és ők is csak találgatnak majd ekkor majd hátha akkorra talán be tudjuk rakni a karácsonyfa, alá de már Január közepe és semmi.Megyek a bolondokházába és még az lesz a legszebb ha meg sem nyerjük.
Emberek hiába várjuk napról napra és telefonálunk minden percben, akkor lesz eredmény amikor ők akarják...![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
A probléma azzal van legalább is nálam hogy mire meg lesz az eredmény, és talán nyertes is.... Ezután beadjuk az igényt a kifizetésre ami még megint húzódhat ki tudja meddig figyelembe véve a jelenlegi helyzetet addigra régen elkezdődik a szezon...
A pénzügyi tervben vállaltakat pedig nagyon nehéz lesz betartani.
Feltételezve hogy márciusban lesz eredmény, az én tudomásom szerint, utána beküldjük a kifizetési kérelmet eltelik 30 nap és már április- május van a szezon fele oda ....
És ez legjobb kalkulációm!
Válasz baranyii #10127. hozzászólásáraamennyibe a 3 pályázatom eddig belekerült elégedjenek meg annyival!
Válasz matee #10126. hozzászólásáraküldjél sok pénzt hátha ezen múlik
Válasz baranyii #10125. hozzászólásáraNekünk jött!!
lehet elb..ták a pézt. és most azért van a gyüjtés.
sárga csekket kapott már vki?
Válasz zsfu #10123. hozzászólásáraSza..k az mi rànk!
Hol van agrarkamara aki érdekeinket képviseli?
Ma mar nem is lehet hivni oket, csak delig voltak
Szerintem ez igy nagyon nem fer, mindannyian varjuk mint a hulyek az eredmenyt, naprol napra remenykedunk, hogy majd most majd most lesz aztan semmi. Miert nem egyenesek es megmondjak a frankot, hogy pontosan mikorra lesz eredmeny, akkor mi is ugy allunk hozza a dolgokhoz. Ez nem tiszta jatek, de nagyon nem. Mar lassan 1 eve, hogy beadtuk a palyazatokat es hatarido reg elmult, viszont amikor mi tartozunk az allamnak x osszeget, es ha atlepjuk a hataridot akar 1 nappal milyen kamatok vannak mar...nagyon gaz ami ebben az orszagban zajlik
Válasz jung #10119. hozzászólásáraHat meg nem hivtam mai nap, 13:00tol lehet hivni mert ebedszunet van nalluk deltol 1-ig, 1kor en is hivom
Válasz U.ilonka074 #10118. hozzászólásáraNeked most mit mondtak?
Hivjátok ezt a számot:
(1) 374-3603 majd a csillag gomb megnyomasaval az ügyfélszolgalatot kapcsolják.
Kivancsi vagyok kinek mit mondanak a palyazati eredmennyel kapcsolatosan. Amit kérni fognak az az ügyfélazonosító, amit az mvh ra bejelentkezve->elektronikus ügyintézés->bejelentkezes ügyfélkapuval->ügyfélszolgálati rendszerben megtekinthető.
Válasz papjanos1980 #10116. hozzászólásáraSenkinél semi.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Hello mindenki,szeretném kérdezni hogy valaki tud e már valamit a fiatal gazda pályázatról,küldtek már értesítést valakinek aki adott be pályázatot.
Válasz mihaszna #10114. hozzászólásáraÚgyszintén {l![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Válasz Viragka #10110. hozzászólásáraSzia. Igen nekem. Még 2014-ben és 2015-ben is
Válasz konkri79 #10112. hozzászólásáraIrtam neked egy emailt.
Válasz Pubi0308 #10111. hozzászólásáraAzért a fellebbezések meggondolandók lesznek. Beadták a pályázatokat javarészt 2016-os árajánlattal. A fellebbezések ki fognak tartani idén (ha nem tovább, mert a jogorvoslat inkább ettől több idő). 2019, de inkább 2020-ban célszerű vállalás a 2016-os éngy alapján építkezni, úgy hogy még tételeket, összegeket is húznak le a nyerteseknél is???
Ez csak annak célszerű, aki megvalósította/megvalósítja közben és csak egy utólagos elszámolást eszközölne.
Tudom, már beadni is elég sok költség vonzattal járt, ezért nehéz elengedni...
Válasz konkri79 #10109. hozzászólásáraHa elutasítják fellebbezünk az 100%![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Sziasztok?Volt már valakinek Elutasított?
Válasz Pubi0308 #10108. hozzászólásáraIgazat mondott!
De én inkább azt mondanám, hogy nagyon sok pályázati jogcím van feldolgozás alatti státuszban... míg nincs kiértesítés, nincs fellebbezés...
Nem tudom, hogy a Fiatal gazdák közül kapott e valaki értesítést esetleges "nem megfelelőségről". Én egyről sem tudok. Pedig biztos van.
Válasz konkri79 #10105. hozzászólásáraMa hívtam mvh t azt mondták még nagyonsok tárolós pályázat van feldolgozás alatt..
Feldolgozás alatt van 2017.12.14 óta.
Válasz mihaszna #10106. hozzászólásáraAki folyamatosan olvassa ezt a topikot annak már tudnia kell, hogy sem az ő sem más dátumának nincs semmiféle alapja. Személy szerint én jókat mosolygok ilonkát, ő legalább pozitív.
Hiába hivjátok fel az ügyfélszolgálatot, ők sem tudják.
Válasz sz.gabor29 #10071. hozzászólásáraLehet hogy jó a pozitív hozzá állása csak totálisan félre vezeti az embereket az össze - vissza dátumaival.
Válasz Pubi0308 #10104. hozzászólásáraNézd meg az ügyfélkaput! Ha ott jóváhagyott, akkor jó, ha nem, akkor már nagyon csekély az esély :( T.O-k még nem mentek ki.
A terménytárolós pályázatok 2016.10 hóba bementek. Én még most sem kaptam eredményt![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz konkri79 #10101. hozzászólásáraIgazad van. Ne haragudj, siettem...
Válasz U.ilonka074 #10098. hozzászólásáraIrok már én is egy ilyet, hátha vanlakin tudok vele segiteni.
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Idén lesz eredmény. Vagy nem. De az biztos.
Remélem tudtam segíteni.
Válasz mtarka #10083. hozzászólásáraNem értem a hozzám címzett válaszod... Miért nekem magyarázod? Az írásod elejével egyet értek, én is ezt írtam.
Utolsó bekezdésed a 2016-os figre nem áll.
Válasz kovi9191 #10099. hozzászólásáraVisszatertem csak sok papirmunkam volt :D
Válasz U.ilonka074 #10098. hozzászólásáraEz az Ilonka. Már hianyoztal. Te és az optimizmusod![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Most beszeletem baranya megyei mak-al januarba lesz az eredmeny, pontosan ok se tudjak, de annyi biztos, hogy januarba meglesz:)
Én már azon sem csodálkoznék ha úgy járna mint a diverzifikacios pályázat. Kitalálnak valamit aztán megszüntetik. Kell a pénz stadionra.
Válasz hasutas1 #10095. hozzászólásáraAzt se felejtsétek el, hogy 2009-ben 12millió egészen mást jelentett, mint most 2018-ban...
Válasz Garo #10094. hozzászólásáraSzerintem sokan vannak ezzel így. Ahhoz kèpest egy 4-5 èvvel ezelőtt mekkora reklámot csináltak a fignek, most pont úgy èpítik le![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz hasutas1 #10093. hozzászólásáraNem is vagyok biztos abban, hogy pályáznék mégegyszer.
Válasz Hogel #10091. hozzászólására....ès aki nem nyer, az soha nem pályázhat figre, ez èrvènyes az első körösökre, ha nem lesz eredmèny márciusig, ès már tavaly március óta vállalkozó
Válasz Hogel #10091. hozzászólásáraTeljesen egyet értek veled! Sajnos nem úgy tünik hogy nagyon érdekelné őket hogy milyen problémàkat s plusz költségeket okoznak nekünk. Gyalàzatosnak tartom hogy a kamara se àl melénk.
Jó lenne ha kitalálnának valamit az ígért elbírálási határidő csúszása miatt.Mert a pénzügyi tervet így nem lehet tartani.
A mezőgazdasági bevételeket teljesen megborította ez , hogy 1 évet tolódott a működtetési időszak I. éve.
Pl az AKG támogatás így már a 3. évben nem is jár, pedig az meghatározó volt nálam a mezőgazdaságból származó jövedelem arányát tekintve.Borult az egész vetésterv is , ami az ÖKO-hoz ki lett kalkulálva.A minimálbér is évente emelkedik nem keveset, így az egy év csúszás ott is kemény többlet.A szaktanácsadónak kifizetett felesleges pénzkidobás is plusz 1 évig. És még sorolhatnám.
Válasz zsfu #10089. hozzászólásáraDe mi? A következő dàtum amivel hitegetnek? Ezel tudod mi a gond én pl a pàlyàzatban vàlaltam hogy bővitem a földterületeim, csakhogy azóta màr majdnem másfélszerese a földek àra. Mindössze azért mert nem tartjàk a 40 napos hatàridöt de ez őket nem zavarja ha én viszont csakk egy részét teljesitem a vàlaltaknak egyből birsàgolnak.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz jung #10088. hozzászólásáraEgy biztos hogy napok telnek így egyre közeleb van.
Válasz zsfu #10087. hozzászólásáraSajnos kovi jól làtja, szeptember óta bàrki hivta őket mindig kb egy hónapal késöbbi dátumal hitegetek minket.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz kovi9191 #10086. hozzászólásáraMajd el válik m i igaz.
Válasz zsfu #10085. hozzászólásáraAha. Februárban felhívod akkor meg majd márciusban![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Most hivtam bp mvh január vége február eleje leszeredmény.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Málnásember #10082. hozzászólásáraAzért nem csak azon múlik minden, hogy az adóbevallásodban mit, hová "könyveltetsz"!
Ha egyszer valakinél munkaviszony keretében be voltál jelentve, akkor az szinte biztos, hogy a NAV erről értesült. A munkáltatód ugyanis a munkába állásodkor, majd havonta bevallást ad le a NAV-nak. Így a NAV pontos adatokkal rendelkezik a munkaviszonyból származó jövedelmedről.
Ha az éves SZJA-bevallásodban nem szerepeltetsz semmit a munkaviszonyból származó jövedelem sornál (mert azt "átkönyvelteted" az egyéni vállalkozói jövedelemhez), akkor azt egyből hibaként jelzi számodra a NAV.
Válasz konkri79 #10079. hozzászólásáraSzerintem érdemes még egyszer ezt a témát elemezni.
Szerintem, egyéni vállalkozóként végezhet más tevékenységet is, lehet pl. fodrász, kozmetikus, pedagógus, szerelő, asztalos, stb.
Egyéni vállalkozóként kiadhat bármilyen számlát, ami nem mg-i termeléshez kapcsolódik, DE ez nem lehet több, mint a mg-i termeléséből származó árbevétel!!
Ha pl. nettó 8 millióért adja el a terményeit (kukorica, búza, torma, kisbika, tej), akkor az egyéb tevékenységből származó árbevétele nem lehet több nettó 7.999.999.- forintnál.
Sajnos dolgozni (a köznapi értelemben vett módon), nem dolgozhat. Nem lehet másnál bejelentett munkaviszonya. Nem lehet hivatalosan pedagógus, csak "cselezve". A "munkáltatójának" el kell fogadnia, hogy nem tudja a "megszokott" módon bejelenteni, hanem a havonta kiadott számláját kell kifizetnie.
Mondjuk így a "munkáltató" sokkal jobban jár, miért lenne a "saját maga ellensége"? Ott gond ez, ha valamilyen más ok miatt (pl. pályázat) miatt a "munkáltató" nem fizethet csak a hivatalosan bejelentett dolgozónak.
Egyébként ezt olvashatod minden fiatal gazdás jogszabályban:
főállású mezőgazdasági termelő: az a személy, aki nem rendelkezik munkaviszonyból vagy más nem önálló tevékenységből származó jövedelemmel és a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó árbevétele meghaladja az összes árbevételének 50%-át.
Válasz konkri79 #10080. hozzászólásáraCsak figyelni kell mit hova könyvelsz a bevallásban.
Válasz konkri79 #10080. hozzászólásáraÉn is így tudom sajnos.