Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Körbálázót, de milyet? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Disznóvágás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
244 hozzászólás
Ritka szemét valamik ezek,hogy egy szimering csere miatt,jó fél napot kell szerelni,szét bombázni az egészet!Törőhenger szimering!
Válasz jndobsa #242. hozzászólásáraimre8108@freemail.hu
köszönöm.
Válasz imre8108 #238. hozzászólásáraÍrj egy email címet ahova elküldhetem.
Ide valamiért nem megy fel
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-08-04 12:54:31
Alkatrész jegyzék
Válasz imre8108 #238. hozzászólásáraAlkatrészt újat vegyél!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok.
Most állok neki, egy pár éve nem üzemelt FKA-401-es felújításához.
Érdekelne alkatrész katalógus, illetve ha van bárkinél elfekvő alkatrészek keressen bátran.
Ami biztosan érdekel az a lemez burkolatok, "koporsók", láncok.
Köszönettel: Imre
Válasz jndobsa #236. hozzászólására
Piszkosul bele voltak gyógyulva, a mai délután rá is ment sajnos, de kint vannak.
A 2 oldalról vékony pajszer volt a megoldás. Köszönöm a segítséged Medikus.
Válasz jndobsa #233. hozzászólásáraA csapágyhoz nem tudsz belocsolni!Fogd le a fogas(lánc) kereket,alulról meg üsd felfelé a tengelyt!Nem lehet az olyan szoros!
Válasz jndobsa #233. hozzászólásáraA csapágyból viszonylag könnyen ki kellene jönni a tengelynek!A képeden látszik,hogy elindult a tengely kifelé!Kétoldalt valami vékony pajszerrel közé kell nyúlni a fogaskerék,és a tengely tányérja közé.Nincs az benne,csak csapágy szélességben!
Válasz medikus #232. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod.
Akkor az évtizedes rozsda-dzsuva fogja ilyen irtózatos erōvel.
Ezt tudva türelmesen locsolgatjuk még egy kis rozsdaoldóval.
Válasz jndobsa #231. hozzászólásáraHa levetted az anyát,akkor a tengelyt ki kell húzni a fogaskerékből!Utána már lejön a kerék!
Üdv mindenkinek.
Némi tanácsra szorulok.
Édesapámmal egy Oros 4011 asztalt szeretnénk felújítani.
A bontás elég előrehaladott állapotban van, de az orrkerekek kiszedésénél elakadtunk.
Miután leszedtük a rögzítő csavarokat, azt gondoltuk egyszerűen kibújtatjuk a helyéről, de a menetes tengely hossza miatt nem fér ki.
Megpróbáltuk a tengely alatt megtámasztva finoman leütögetni felülről, minimálisan meg is mozdult, de ezt a megoldást inkább elvetettük.
A váz tovább bontását látjuk egyedüli megoldásnak, de ha nem muszáj, nem szednénk jobban szét.
Létezik az, hogy orrkerék csere miatt ennyire rommá kelljen szedni ezt a típust?
Köszönettel, Dobsa János.
Válasz medikus #228. hozzászólásáraTökéletes! Ilyet szeretnék látni én is benne még a héten Csak mindíg közbejön valami de holnap nekiesek.... A törőhengert leszedni még külön élvezet volt az szerencsére megvan már, kellett gyártanom egy letoló szerszámot, szerintem én szedtem le először őket 39 év után
Én 1,5 mm lemezt teszek bele szerintem, rozsdától nem félek , régebben kint állt ez az asztal azért is rohadt el a lemez de mostmár tető alatt van mindíg ezt már nem kell mégegyszer megcsinálnom az tuti
Válasz Koszi. #226. hozzászólásáraÍgy ni!
Válasz Koszi. #226. hozzászólásáraÉn 2mm-est tettem bele!A gyári vékonyabb!
Válasz medikus #224. hozzászólásáraKöszönöm! Igen így már rendben lesz :D Milyen vastag lemezt illene beletenni? Veszek én is széles lapos fejű imbusz csavart az új lemezhez ahol meg kell ott odahegesztem az új lemezt.
Válasz medikus #224. hozzászólásáraCsavarfejeket flexeld le!
Válasz Koszi. #223. hozzászólásáraÉn most csinálom!A jobb oldalon a csigáról leveszed a lánckereket,és a csapágyat!A jobb oldalon lebontod az oldallemezt,komplett!Ott nem kell a csapágyat levenni!Oldal lemezzel együtt kiveszed a csigát jobbra!Utána flex!Középen csavarok fogják a lemezt,a széleken két oldalt hegesztve van!Felül a hajtóművekhez van csavarozva a lemez széle!A többit látni fogod!
Üdv! Szeretném kiszerelni a konzolcsigát a vágóasztalból hogy ki tudjam cserélni a lemezt alatta... Mi ennek a menete? Leginkább a tengelyvégekkel vagyok gondban, azoktól hogy fog kijönni a csiga? Egy lencsefejű csavart próbáltam meglazítani a csigán ( ami a szélein van oldalanként 4 db), de elforog mintha belül anya lenne. Köszönöm a segítséget.
Szép napot mindenkinek!
Érdeklődnék hogy nincs e valakinek fka 401es asztalhoz szerelési útmutató vagy alkatrész katalógus
Válasz Isssti #217. hozzászólásáraHa jól emlékszem a 601-esre volt 2200 kiló írva .
Válasz wolf152 #214. hozzászólására1685kg-ot írnak a tömegére
Válasz medikus #218. hozzászólásáraLehet kicsit túloztam... 1600kg körül írja a mezőgéparchívum.
Válasz Isssti #217. hozzászólásáramég a 6 soros zúzós sincs annyi!12q körül van!
Válasz wolf152 #216. hozzászólásáraÚgy emlékszem 2500kg körül volt a 421-es adattáblájára írva.
Válasz medikus #215. hozzászólásáraDe ha A-B pontba szeretném el szállítani egy szállító járművel aminek meg van adva maximális teherbírása akkor jó volna tudnom hogy hány kg az asztal csak ezért szeretném tudni!
Válasz wolf152 #214. hozzászólásáraMiért? Nem bírod el?Majd a hidraulika megemeli!
Üdv érdeklődnék milyen nehéz fka 4 soros adapter?
Udv. Miben különbözik a fka 477 az fka 4011 tol??
Válasz 44claasgarantos #211. hozzászólásáraRázza is!
Mert olyan gyorsan lehúzza hogy akkora nem vágja el a penge meg rázza is
Válasz 44claasgarantos #209. hozzászólásáraEgyiket! Utána már nem húz le!
A napra forgó betétnél kikel venni a tőrőhengereket vagy marat hatnak itt olvastam hogy csak az egyiket ha mint kettő fent van akkor kevesebb szárat visz be vagy tépi a fejet
Már pihi holnap 24 négy hétfőn Solt lemezért A tőrő hengereket kőszőnőm de még nem tartok ott kőszőnőm
Válasz 44claasgarantos #205. hozzászólására4 pár új törőhenger nem érdekel?
Válasz 44claasgarantos #205. hozzászólásáraMa már ne állj neki!
Akkor drotkefe és festés
Válasz 44claasgarantos #203. hozzászólásáraNem szerelhető!
A konzol csiga kőzepén a bedobó újak lemez boritás alatt van valami nyillás vagy lekel venni vagy le festhetem így
Köszönöm most csiga alatti lemez csere csapágyazás meg szoli
Válasz medikus #200. hozzászólásáraEzt ennyire kategórikusan nem jelenteném ki .
Válasz Hús Futár #199. hozzászólásáraNem romlik el soha,ha csak be nem eteted egy faoszloppal,karóval!
Válasz 44claasgarantos #197. hozzászólásáraVan nagy csomó bontott cuccom hozzá ha érdekel .
Válasz 44claasgarantos #197. hozzászólásáraCsak gyári csapágyat rá!
Máma alsó tengely letudva nem volt egyszerű rá volt rendesen száradva
Enyimén racsnis kuplung van alul melyik a jobb
Válasz 44claasgarantos #192. hozzászólásáraNem kell ahhoz semmi!Egyszerű mint a fa ék!