Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Körbálázót, de milyet? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Massey Ferguson traktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Solis traktorok új
244 hozzászólás
Válasz medikus #133. hozzászólásáraKöszi! A rajzot látva már értem a dolgot. A ferdén lévő gumilap milyen széles? Mennyire fekszik rá a T alak felső lapjára?
Válasz kori01 #142. hozzászólásáraVagy hozzá taknyolva.
Válasz medikus #141. hozzászólásáraki tudja mi lehet ott szét faragva......
Válasz kori01 #140. hozzászólásáraHa majd leállok,én is dobok képeket.Gyári az egész,és mégis jó!
Válasz medikus #139. hozzászólásáramost azért nem állok le a ferdéről,de dobok majd neked rajzot.
de akinek igazán kellene az már lehet megoldotta.
Válasz kori01 #138. hozzászólásáraDobj már ide valamit,egyszerűbbet,erről a hosszabbításról.Még mindig nem értem,minek az!(lehet valami van velem)
Válasz medikus #134. hozzászólásáramár bocsi de mi ez a bonyolult valami.
egyszerűbben is lehet.
az alsó csuzdát amin a ferde megy meg kell hosszobbitani.
Válasz medikus #134. hozzászólásáraAz 1-1 centiméterek a mozgathatóság miatt kellenek!A kosár is mozog,és a ferde is.A T szárának hosszát a felső lemez vonala határozza meg.
Válasz Koszi. #132. hozzászólásáraHa nem kapsz,lehet olyat hajtatni 5mm lemezből.Nem muszáj azt felfűzni a kosártartó rúdra,mint gyárilag van, a csavarok is megfogják!
Válasz medikus #133. hozzászólásáraDurva,és gyors rajz!
Válasz Nabu #131. hozzászólásáraTulajdonképpen egy T alakot kell csinálni.A T szára az lehet akár 25mm lemez is,felül azért kell 4mm. A felső fele 9cm széles,akkor marad a kosártoldat és a ferde alja között 1-1 centi.A t szárán alul van a rázóasztal tömítés.A felső fele kissé dől befelé,hogy a terményt egyenesen a kosárba vezesse!Nem sokáig tart megcsinálni,Persze belül alul a két lemez,csomólemezekkel ki van támasztva,nehogy elgörbüljön.
Válasz medikus #130. hozzászólásáraÉn is a kőgyűjtővel szenvedtem, bócsán talán lehet kapni toldatot a kosár elé ami gyárilag oda való?
Válasz medikus #130. hozzászólásáraNekem még nem nyílt le sosem. Elég passzos a rugók füle. Nagy munka egy olyan tömítő lemezt csinálni? Hányas lemezből van?
Válasz Nabu #129. hozzászólásáraBarátomnak is a kő gyűjtő volt bent,de annak is lenyílt a kő gyűjtő rugóval biztosított lemeze,és szórt!A héten küldtem neki egy rajzot,arról csinált egy eredetihez hasonló tömítést oda előre,és azt mondja tökéletes lett.
Válasz medikus #127. hozzászólásáraNekem a kőgyüjtő van benn. Nem adtak toldatot az adapter+ferdefelvonóval és mintának sem találtam a közelben. Tökéletesen passzol az íves lemez a ferdéhez, csak egy zárt szelvényt kellett a ferde dob felőli végén behegeszteni alulra aminek az íves lemezt nekihúzzák a rugók így nincs rés amin a motyó kihullana. Működik már 14 éve.
Válasz pákó89 #120. hozzászólásáraalulra hát hova tennéd máshova.
a ferdelánc ahol alulról fordul visszafelé tegyetek oda egy kb 5-6centis lemezt teljes szélességében,hogy rávezesse a dobra az anyagot.
Válasz Hús Futár #126. hozzászólásáraA Domingón!!Itt nincs,mivel a kosár elejére csavarozod a toldatot,az miatt fel sem tudod oda akasztani!
Válasz medikus #125. hozzászólásáraDe van csak leszoktuk takarni a jól emlékszem
Válasz Hús Futár #124. hozzászólásáraKukoricánál nincs kő gyüjtő.
Válasz pákó89 #121. hozzászólásáraKőgyűjtőt letakartad ?
Válasz pákó89 #120. hozzászólásáraMilyen rosta van benne?
Válasz pákó89 #118. hozzászólásáraA kosár elejére a kosártoldat jár!
Válasz rsándor #119. hozzászólásáranem hinném.. a gyári értéket állítottam be rajta..
Válasz kori01 #104. hozzászólásáraés hová tegyem felülre vagy alulra?
Válasz pákó89 #101. hozzászólására Nem a dobhézag kicsi elől és azért csinálja????
Válasz kori01 #104. hozzászólásáraszerintem valami ilyesmi probléma lesz, amit leírtál, mert tavaly a 514-es zárólemezét tettük be a gyűjtőasztal és a dobkosár közé ( remélem érted mire gondolok ) a dobkosár elejére pedig rátettünk egy "vasdarabot" ami összeköti a ferdét a dobkosárral.
egy kicsit..
Válasz medikus #115. hozzászólására
Válasz kori01 #114. hozzászólásáraVágom,mint falusi plébános a Miatyánkot!
Válasz medikus #113. hozzászólásáraakkor neked azt a toldat témát nagyon vágnod kellett volna. hm??
Válasz kori01 #112. hozzászólásáraMég dolgoztam hármassal is!
Válasz medikus #111. hozzászólásáracsak ugy mondtam pl valamit te kis okos.....
Válasz kori01 #110. hozzászólásáraSzk jobbról hajt.
Válasz medikus #109. hozzászólásáraigazad van gyárilag biztos nem kellene,de ki tudja min volt az eredetileg talán szk vagy ilyesmi.
Válasz kori01 #108. hozzászólásáraLegyen úgy!De akinek nincs megtoldva annak miért jó?
Válasz medikus #107. hozzászólásáranem nagyon érted látom,nem hajlitaná vissza ,nyilván nem kell olyan hosszúre csinálni.
gondolom nincs eldugulva semmi mert biztosan szét volt szedve.
ott szerintem az a gond amit leirtam.
állitgathat akármit nem lesz jó mert messze van tőle a dob és kosár.
látatlanba.
Válasz kori01 #106. hozzászólásáraNem tudom hogy tudnál beletoldani:Ha hozzá hegesztenék a ferde aljához 5cm széles lemezt,felemelve visszafordítaná a lemezt a kőgyüjtő helyére felszerelt tömítés szett.Az eleve befelé lejt,neki a kosártoldatnak.Leengedett ferdével meg a dobtengelynek irányítaná a beáramló anyag mennyiséget.Lehet túl sokat visszahord,vagy a kosár be van rakódva,nem engedi át a magot,sok a levél pl!
Válasz medikus #105. hozzászólásáraigy látatlanban nem könnyű,de az miénk a gabona asztallal csinálta ezt egyszerűen mindent visszaköpött,amig meg nem csináltuk rá a toldatot.
ejthet az lefelé amikor nem ér a dobig az anyag,szerinted akkor mi a fa..om fogja behuzni?
igy meg megy körbe körbe.
Válasz kori01 #104. hozzászólásáraÉs az milyen szögben álljon?Nem kell oda semmi,az enyémen nincs,és biztos hogy 99.9% ban nincs senkinek olyan megoldás,és mégis jó!!Eredeti felszereléssel eleve befelé lejt az anyagáram.
Válasz pákó89 #101. hozzászólásárategyél egy lemeztoldatot a ferde végére,hogy csuszon be a dobhoz normálisan.
Válasz pákó89 #101. hozzászólásáraA rostát cseréld vagy állits széjjelebb mert szerintem forog a szem a kombájnodba. Nem töri a szemet véletlenül?
Válasz pákó89 #101. hozzászólásáraMiért kellene feljebb állítani?
Sziasztok!
4 soros fka kukorica adapterem van. a ferdefelhordó kaparólánc visszahordja a szemet és kilöki az asztalra, ami természetesen a földön áll meg. :S
a ferdefelhordó első tengelyét, hogy lehetne feljebb állítani?
Válasz dr.T #96. hozzászólásáraSzia!
Engem érdekelne az asztal ha meg van még!Mi az ára és milyen fajta az asztal?
Bocsika,elcsesztem!2011-es oros SF 4+2 qsa
Válasz #95. hozzászólásra
Szia!
Nekünk tavaly ilyen asztal volt a kombájnon ami aratott. Én nagyon meg voltam elégedve a munkájával. Szépen zúzza a tarlót. Ültem a kombájnban is, figyeltem, nem vettem észre, hogy szórt volna az asztal.
Szerintem jó választás.
Alkatresznek elado ha valakit erdekel.[kep1][kep2]
Alkatresznek elado ha valakit erdekel.
Üdv!
2011-es cornadoról vélemények?6 soros összecsukható!
Előre is köszi!