Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Glifozát új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
654 hozzászólás
Válasz #153. hozzászólásra
![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Nem tudja senki...titkos...még a gyártónak is
Válasz #149. hozzászólásra Nem ad választ senki?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Én a pirosat használltam. 6 hengeres meg 4 hengeres MTZ be. De a benzines autóba mértem le pontosan ott tényleg észre lehetett venni. de a t30 as se füstölt olyan kéket amikor spurival etettem. jobb az égés.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #147. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nálam is pont ez volt!!! Nuku fogyasztás!!! Nem ment a lé a főnöknek ,de jövö héten már küldöm neki!!!
Belenéztem a honlapba,de nem lettem okosabb! Ott nem írnak semmit,hogy hogyan és mi csökkenti a fogyasztást! Írja már le valaki,hogy mi ez!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #145. hozzászólásra
Ezt hogy mérted le,milyen gépbe öntötted és melyiket használtad a pirosat vagy a kéket?
Válasz #145. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
én még többet spóroltam mert december közepe óta be sem indítottam a trakit
Én meg el se mondom mert úgy se hiszitek el!
Nállam a spuri az bevállt. azzal is kb 10% körülit meg lehet spórolni.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #142. hozzászólásra
Hát a 40%, azt szeretném!!!!!!
Válasz #141. hozzászólásra
A www.powergy.hu-n megvan a telefon számom, meg tudjuk beszélni. 4000-8000l gázolajhoz valót adok, abból már kiderül az igazság.
Válasz #139. hozzászólásra
Jaja, szerintem is jó.
40 mi?
Válasz #138. hozzászólásra
Hogyan lehet hozzájutni az ingyen mintához??
Válasz #132. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Amiket hallottam (a hangsúly erősen a "hallottam"-on van):
1. AD Blue nélküli T4-es rendszerben, a régebbi motorokhoz képest: Magasabb motor hőmérséklet, magasabb befecskendezési nyomás = nagyobb igénybe vétel, korábbi elhasználódás
2. AD Blue-val mindennek a fordítottja.
Ha a gyártók 90%-a jónak tart egy technológiát, akkor a maradék 10% hülye vagy űttörő?
Válasz #138. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Az jó, én 40 szeretnék arra mit mondol??????
Szeretnéd csökkenteni az üzemanyag költségeidet? 10% körüli fogyasztás csökkenés könnyen elérhető. www.powergy.hu
Mezőgazdasági vállalkozóknak szívesen adok ingyen mintát kiróbálásra.
Na megint oda basznak az árnak, benzin 4 gázolaj 6 Ft.![smile sleep](/oldforum/images/smiles/sleep.gif)
Válasz #135. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Szia! Összejön a légfékes dolog ahogy elképzeltem?
Válasz #132. hozzászólásra
Égéstérbe nem fecskendeznek addblue-t.
Mert kevés az olyan szerelő aki hozzá mer nyúlni,/felelősséget mer vállalni/ egy 15-30 Millás gép motorjához.Ez nem egy olyan szétcsavarozom, ősze csavarozom játék.Aki mtz javítót a tsz-be az ezt nem meri vállalni,aki pedig BMW,VW TDI motorokat,befecskendezőket javít az nem akar traktorral foglalkozni.Ráadásul amíg az autókhoz meg vannak a beállítási adatok az erőgépekhez nehezen beszerezhetők.
Válasz #129. hozzászólásra
Érdekes amit írsz! Viszont az jár a fejemben, ha ilyen viszonylag egyszerű módszerrel lehet eléggé sokat csökkenteni a fogyasztáson, akkor ez miért nem terjedt el jobban?
Másoknak is van hasonló tapasztalata?
#1. hozzászólás, Holczy küldte be 2012-01-12 19:50:24-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Érdekelne hogy ki melyik megoldást tarja többre/életrevalóbbnak mindenféle szempontból. Amit én tudok hogy a tier 4 normák miatt teljesen új motorokat kell gyártani ami természetesen a gyártoknak is és a "parasztoknak" is többe kerül.
Adblue-nál durván fogalmazva műtrágyát adagolnak a randszerbe hol külső(kipufogó előtti) hol az égéstérbe befecskendezve mely semlegesíti a káros anyagokat.Ez természetesen többletköltséget eredményez az alapanyag miatt.
A másik rendszer(szerintem a nem nyerő) ahol részecskeszűrővel bonyolítják agyon a rendszert amely több szenzoron keresztül méri a szűrő eltömödését és egy bizonyos szintnél megindítja a "regenerálást".Ennek feltétele bizonyos hőfok (600C) os katalizátro és egy rakat gázolaj amely az égetéshez kell meg kb 15-20 perc míg a folyamat véget nem ér.Így szüntetik meg a károsanyag kibocsájtást.
Kérném akkor a véleményeket hogy ki, és mit tud ezekről a folyamatokról.
Köszönöm
Ha meglesz oszd meg a tapasztalatod./nincs mit,20 forint/
Válasz #129. hozzászólásra
Köszi az infót!
Beszélek egy szerelővel aztán átállíttatom, mechanikus ez is.
A 120-as mechanikus adagolós,azt egy jó szerelő beállítja,de ha nagynyomású akkor is.Kocsizáskor,kőnyű munkába 20-50,talajmunkába20-30 százalékkal 1700-1900ford-ig.Én is csak három évesen csináltam meg bánta is a pénztárcám.AZÓTA IS VEREM A FEJEM A FALBA.
Válasz #127. hozzászólásra
mennyivel csökkent a fogyasztása?
Nekem 155 van de ebben is ugyanaz a motor van.
Hogyan kell állítani az előtöltést rajt?
A jó fogyasztás lényege a jó motor beállítás. Az új NH tm 120 teljesítményhez képest sokat fogyasztót.A méréseink alapján kiderült hogy 8° az előtöltés.Miután beállítottuk 18°-rá a teljesítménye megnőtt a fogyasztása pedig csökkent. A gépkereskedő azt mondta hogy így nem teljesíti az UNIO-s normákat.
Válasz #124. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120108223124_DSC00353.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120108223146_DSC00356.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120108223209_DSC00354.JPG)
Válasz #124. hozzászólásra
Biztos felszerelhető.
Régebben valamelyik fórumban még képeket is rakott fel valaki az mtz-jéről. Talán "demózni" volt nála a rendszer.
Két ismerősön használ ilyet személykocsiban, de nemrég rakták bele.
Én most hallok erről először Mtz-re szerelhető?Ki mit hallot róla?Hol vehető meg? Kazi...
Válasz #118. hozzászólásra
Nem termel annyi energiát amennyit elfogyaszt azt olvastam.Télen minuszokban befagy a viz akkor mit bont??
A Varerán árulnak sokat-de ök se tudják,hogy mit..
Válasz #120. hozzászólásra
Mi az?
Én is tudok egyet, amitől 5 literrel csökken a fogyasztás:
...
...
Vegyétek feljebb 5 centivel az ekét.
Válasz #110. hozzászólásra
én 3évig jártam étolajjal fele fele arányba régi diesellel, semmi baja nem volt.
miben tudott volna kárt tenni az olaj????????????
egyedül csak a porlasztókban amit egyszer sem cseréltem.
én tudok egy olcsóbb és ilyen jó valamit,és könnyű megcsinálni is.
Válasz #118. hozzászólásra
mintha régebben Jó Laci(MF-es) kipróbálta.
Válasz #117. hozzászólásra
Nem vettem, csak olvasgatok róla és véleményre lennék kíváncsi.
110 lovas trakihoz 80.000 -ért árulja, ami tartalmazza a HHO generátort, a HHO tartályt, az összekötő csöveket a HHO generátorhoz az elektronikát bekábelezve, rendszert tisztító anyagot, beszerelési útmutatót.
VMISI Hol vetted és mennyiért, HHO generátort?
érdekelne ha ilyen jól csökken a fogyasztás.Üdv és kösz
Válasz #115. hozzászólásra
4x30 vagy 3x40 nem ugyanannyi
Ilyet használ valaki?
Vélemény a HHO technológiáról?
Egy HHO termékeket forgalmazó illető ezt írta:
"Pronar 5135 típusú traktorba van beépítve. Beszerelése egyszerű, egyedül, a tartályhoz kell egy egyedi tartót készíteni.
Fogyasztásról annyit tudok mondani, hogy a traktor, köves földben, 4es váltvafogatós ekével 1 hektáron, 25L Gázolajat evett HHO nélkül! A beszerelés után, 18-20L Gázolajat fogyasztott. A motor hangja megváltozott, lágyabban duruzsolt, nem zakatolt, nem volt hangos. Gázadásra, egyből reagál, azaz, nagyobb lett a nyomatéka nem kell visszakapcsolni ott neki, ahol máshol kellett"
100 lovas gép 4 fejes vf ekével?
Válasz #113. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Nem vicböl irtam... Én igencsak gondolkodom rajta mert vannak olyan területek ahol ebben az idöjárásban és a 400 ft-s olaj áral számolva nem finanszirozható a gabona termelés tovább!!Egyszoval fel kell adni és valami új után kell nézni...
Válasz #112. hozzászólásra
búék barátom! lehet bejönne nálatok az energiafűz
Válasz #111. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Szevasz cimbora!!Boldog új évet neked is!! Amint látom mindig valami újitáson töröd a fejed... Ha már lesz kazánod mi megtermeljük a belevalót!! Ha továbra is ez az idöjárás marad ha tetszik ha nem akkor ezeket a pangó vizes lapos alföldi vacak földeket át kell hangolni valami energia ültetvényre...
Válasz #97. hozzászólásra
nálam is megcsináljuk a gázkazán fogyasztáscsökkentését. rendeltem egy apritéktűzelő kazánt
Válasz #109. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
bocsi , h közbeszólok -de sztem is olyan fa..ság , mint amikor étolajjal ill. préselt olajjal járt a 3 éves audi a8-al az 1ik ismerősöm.Nem telt el félév és motorfelújítás lett a vége.Ami csak tönkre mehetett az mind igy járt.kezdve a m.nyomású szivattyútól a 3.henger gyűrűje is beégett,stb--- 800 eft lett a vége
Válasz #105. hozzászólásra
Egy szaki régebben azt mondta az ilyen adalékokra, hogy a pozitív hatás mellett ugyanannyi negatívuma is van (pl.: motor élettartam csökkenés, gyorsabb olajelhasználódás, nagyobb koromképződés, kenéscsökkenés...), csak azt nem írják rá a dobozra.
Majd ha nagy autó, traktorgyártók fogják ajánlani akkor én is fogok ilyet használni.
Válasz #107. hozzászólásra
hilux-al egy tankolásnál kb 90km -rl többet tudok menni.
Válasz #106. hozzászólásra
Én kipróbálom,orosházán láttam,ha arra járok veszek.
kék színű spuri szerintem jó kis adalék.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Erről van valami tapasztalat??Menetteljesítmény növelő.