Hirdetés
Fórum
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Zetor traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
Cikkajánló
![Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9102/cikk_79102/napraforgo1_fill_540x300_0.jpg)
Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából
8+1 érdekes tény a napraforgóról, amit még talán nem is hallottál.![A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9101/cikk_79101/napra3_ind_fill_540x300_0.jpg)
654 hozzászólás
Válasz #399. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nyugatabbra sokkal jobb az üzemanyag.Tapasztaltam én is hogy szinte meg lodul töle a diesel motor.
Válasz #400. hozzászólásra
Igen, rendben!!
Válasz #398. hozzászólásra
A Tamás (a feltaláló - gyártó) tárgyalt már autógyártókkal. Nem a terméket akarták, hanem a találmányt (le van védve, az is fent van a honlapon) és azt nem akarja eladni. Mire mennénk a Ferrarival, az F 1 -ben? Vennének tíz darabot?
Kicsit ide vágó téma, az oroszok is keresték, a traktorjukba. Nyilván ők is azt akarták, hogy csak az övék legyen a készülék.
Válasz #375. hozzászólásra
pont elhangzik videóban a mágneses monpól.
én meg nemrég mutattam rá hogy csak 2009 ben sikerült ilyet csinálni.
természetes állapotában ez nem létező dolog.
de végülis nem számít, mert le lett írva, mágnes van benne, de nem mágnesezi az üzemanyagot, hanem "pozitív töltést ad neki"
kérdés,
ez csak úgy lehet ha elektront von el, ha ez így van mégis hogyan csinálja mágnessel, és mennyi "elektron fér a dobozba",
vagy pedíg protont nyom az anyag magjába (magfúzió), amit szintén kétlek hogy lehetne mágnessel, s ha így van akkor mennyi "proton van a dobozba".
namost azért ez a dolog egyre több sebből vérzik.
Válasz #398. hozzászólásra
Megkaptad???
Válasz #393. hozzászólásra
Nem kell mágnes se,kint tankoltam a múltkor a németeknél,azt hittem nem is az én autóm úgy ment vele..
Nem értem!! Az ilyen találmányokkal miért nem nagy motorgyártókat kerestek meg!! Azok lehet megmondanák nektek hogy mit találtatok fel!!Vagy tudnám ajánlani az F 1-et.Na ott a Ferrarinál próbálkozz vele!!Azok majd bemérik és megmondják mire jó.Ott számít még 1/2 liter üzemanyag is.
Válasz #392. hozzászólásra
Miért? Mi van benne 110-ért? Ha nem titok!!!Platina, vagy arany ötvözet?
Válasz #393. hozzászólásra
Nahát, hogy te milyen ravasz vagy! Akkor miért is nincsen minden gépbe mágnes, 3000 forintért?
Pl. A 8130 JD - ből 8330 és az eredeti gyári szoftvert használom. Alacsonyabb fordulatszamon lead nagyobb teljesítményt így 1-3 l megtakarítható 1 ha .
Pl. A 8130 JD - ből 8330 és az eredeti gyári szoftvert használom. Alacsonyabb fordulatszamon lead nagyobb teljesítményt így 1-3 l megtakarítható 1 ha .
Válasz #392. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
a 2 db 1500ft-os mágnes ugyanezt tudja,kár erölködnöd,csak lejáratod magad a kollégáddal eggyütt(és én erre direkt rájátszok)
Válasz #391. hozzászólásra
A tizenkétezres konzervdobozt tényleg hiénaság lenne 110.000 Ft -ért árulni.
Rakj össze 12.000 Ft -ból egy olyan készüléket, ami tudja azt, amit a miénk, és megveszem tőled 110.000 Ft -ért
Válasz #386. hozzászólásra
De igen,mert a jondért sem a kite adja el, hanem a traktor saját magát,kár erölködnötök, a 12ezres konzervdobozt 110-150ért árulni ez a hiénaság
Akkor ezek után én is felajanlok egy újfajta fogyasztás csökkentést, úgynevezett motor optimalizalast elektronikusan vezérelt motoroknal. Kimegyek fekpaddal, lemerem a gépet előtte és utána majd 1 hónapig tesztelheted. Ha nem tetszik visszaallitok mindent az eredetibe.
Válasz #387. hozzászólásra
Mármint azt, hogyha nem működnének a készülékek, akkor több ezer vásárló meglehetősen nagy hepajt csinálna?
Igen, komolyan gondoltam. Mint ahogy azt is, hogy akkor nem írnák le, - jónéhányuk mérésekkel is alátámasztva - hogy kevesebbet fogyaszt az autó, traktor, kamion, stb, nőtt a teljesítménye, és a motor is lényegesen jobb állapotban van, mint másik, hasonló korú járműveké.
Válasz #381. hozzászólásra
Válasz #386. hozzászólásra
Mert ezt Te komolyan gondoltad?
Válasz #384. hozzászólásra
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
Válasz #383. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Hát, ha neked 8 - 12 % -ről nem érdemes beszélni, akkor ne tedd...
Válasz #381. hozzászólásra
sokan szégyellik bevallani hogy őket is behűzták a csőbe
Válasz #382. hozzászólásra
Nem, mert nem hoz annyi megtakarítást, hogy érdemes legyen beszélni róla!!
Válasz #380. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Még nem értük el az ingerküszöbüket...
Válasz #376. hozzászólásra
Számomra a nepper kifejezés egy kicsit degradáló, gondolom ez is volt vele a célod. Kedves egészségedre.
Azt hogyan magyarázod, hogy ha nem működik ez a berendezés, miért nincs tele a híradó a szegény, hiszékeny átvert tudatlanokkal, akik csak 10 - 15 % -ot akartak spórolni az üzemanyag költségükön, de a gonosz, több díjjal is kitüntetett feltaláló elvette a pénzüket, krómozott konzervdobozokkal verve át őket.
Hiszen több ezren vannak, vagy nem?
Szerintem ezek a termékek ha érnének valamit, az olajlobbi már régen felvásárolta volna!!!Csak azért hogy NE kerüljön forgalomba!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #374. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Ez egy kicsit arra a viccre emlékeztet, amikor Józsi bácsi azt mondja a zsiráfot látva:
- Márpedig ilyen állat nincs!
Válasz #377. hozzászólásra
szerintem van bőven(százezres nagyságrend) még korszerűtlen ifa mtz rába t150 stb
Válasz #376. hozzászólásra
Ezt én is észrevettem,de én a korszerű motorok elterjedésének tudom be.Vagyis erre gondolok.
Válasz #375. hozzászólásra
Egyik nepper betett eladási mennyiségekről számokat és radikálisan csökken évente (kivéve a mostani év mert alkalmaztak neppereket)első évben talán 7000db fogyot utána mindíg feleződöt,ha olyan jó lenne akkor a híre adná el nem a nepperek
Válasz #374. hozzászólásra
Na még egyszer,mert az ellenvélemény még nem adott rá magyarázatot.Hogyan van ez a videó?Ha igaz,miként működik???
Válasz #372. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
hát, amikor először reklámozták ezt az agymenést az már jó régen volt.
tv ben láttam, valamikor még a trabi hőskorában.
ott a bácsi egy teljesen átlagos hangszórómágneskarikát tett az üzemanyag csőre.
aki akar kísérletezni:
http://logotech.hu/index.php?module=termekek&sub=termekek.php&akt_menu=3&csid=111
konzervdoboza meg mindenkinek akad.
a Stroncium nem a legerősebb mágnes, de lehet neodymium-ot is venni.
ha esetleg az sem lenne elég szuper erős, akkor nincsen mese, csak a legerősebb jöhet szóba.
http://www.hestore.hu/cat_405.html
ha esetleg elektromágnessel próbálkozik valaki érdemes megemlíteni hogy terheli a generátort, így azt érdemesebb a "teszt" valósághűségének érdekében külön akksiról üzemeltetni.
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1gneses_monop%C3%B3lus
csak halkan...
"a természetben eddig mágneses monopólusokat nem találtak"
...
" a hétköznapi életben nem találkozunk mágneses egypólusokkal "
...
"Az elektrodinamika jelenségeit összefoglaló Maxwell-egyenletek szimmetriája ugyanis szépen helyreállna akkor, ha mágneses egypólusok is léteznének."
csak a pártatlanság miatt:
http://index.hu/tudomany/2009/10/15/letrehoztak_a_magneses_monopolust/
hmm.. a kis buták, mikor elég lett volna egy mágneses üzemanyagfogyasztás csökkentőt megnézniük...
hihetetlen hol tartottak már 30 éve.
ja, persze, a mágnesetek nem mágnesezi a mágnesezhetetlen üzemanyagot. (micsoda véletlen szerencse)
hanem "azonos töltést" ad neki. persze mágnesekkel.
ha elektronokat vonnál ki egy atomból, akkor lenne pozitív a töltése.
azt akár lehet is, csak.. nem mágnessel.
sajnos..
Válasz #365. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Konzervdoboznak ugyan nem nevezném, de az ötlet mindenképpen előremutató, csak sajnos nem egészséges
A készülék ugyan nem mágnesezi az üzemanyagot, hanem azonos (pozitív) töltésűvé teszi, de ilyen apróságon már a konzervdobozos példa után igazán nem érdemes fennakadni.
A mozdulatlan folyadék viszonylag sokáig, akár hónapokig is megtartja a töltését, a lötykölödő, rázkódó üzemanyagra ez már nem igaz. Mivel egy traktornál, autónál, hajónál nem jellemző a mozdulatlan üzemanyag, nem sok haszna volna.
Tehát pl. Ukrajnában ne nyiss ilyen benzinkutat, állítólag nem tenne jót az egészségednek...
Válasz #360. hozzászólásra
Írjanak csak ide minthogy összeszemeteljék a többi topicot amihez köze nincs a témának.
Válasz #369. hozzászólásra
Sanyibácsi épp ezt akartam én is írni,legnagyobb fogyasztás csökkentő akcióm az volt amikor beültem a traktoros melléés átbeszéltük az ideális fordulatokat ,sbességeket,fafülűnél akár 30-40%-ot lehet spórólni
Régebben már írtam én is használtam, buszon , traktoron, személyautón, a mágnesest.(nem kevés ideig)![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Minden egyes fogyasztás csökkentő, valamennyi üzemanyagot megtakarít,de itt nem szabad nagy mennyiségben gondolkodni, ezen felül nagyon sok van a "gépész lábában", a munka, a terep, s az útviszonyokban( nem felejtve az időjárást) plusz milyen típusra teszem.!![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
De a sok kicsi sokra megy ez egy régi , de máig tartó közmondás!
Túlzásokba sem érdemes esni.
Válasz #367. hozzászólásra
Mérek majd olyat is,de még nincs itt a szántás ideje.Amúgy már utaltam rá,nem vagyok kereskedő,nem is akarok az lenni.Ingyen kaptam 2 készüléket,és figyelem a tapasztalatokat.
Válasz #363. hozzászólásra
Nincs értelme pillanatnyi fogyasztásról beszélni főleg terheletlenül. Hektárban kell fogyasztást mérni, vagy két egyforma 8 órás műszakban. A többi duma és teljesen felesleges...
Válasz #360. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Itt jó topikban vannak.
jobb ötletem támadt.
veszek egy ilyen konzervdobozt, és mágnesezett üzemanyagot árulok.
mekkora lenne benzinkúton bekötni a pisztoly elé :D
tankoljon Ön fogyasztást csökkentett üzemanyagot!
Válasz #354. hozzászólásra
"Azt mutatta ahgy bemelegedett a motor lement a pillanatnyi fogyasztás,ahogy a mienken is,és abba nincs ilyen bovliság"
- Ezekben sem bóvli van, azért fogyasztanak kevesebbet.
Válasz #362. hozzászólásra
"1. 2340 es fordulatszám nem az üzemi hanem a maximális."
- Igazad van, rosszul írtam, valamikor éjjel túráztam a feliratozással.
"2. A fedélzeti műszerek tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem tekinteném fogyasztás csökkenésnek amit a videón láttunk."
- a műszerek a pillanatnyi fogyasztást mutatták, ami a MotorOpt miatt csökkent, a felszerelését megelőző állapothoz képest.
"3. Terhelés nélkül mi értelme fogyasztás csökkenésről beszélni.
10 órát szánt nélküle és vele ugyanazon a földön, tele tankolni mindig és kiderül az igazság... inkább azt írd le ott mi történt."
- Jónéhány ilyen leírás van a honlapunkon. Nem tíz órás, hanem több éves használat után...Tesztre is ajánlottam fel itt készüléket, de csak a duma megy, hogy ez nem működik - tapasztalat nélkül. Mert akinek van tapasztalata, az nem állítja, hogy nem jó a készülék.
Az ajánlatom most is áll.
Válasz #358. hozzászólásra
1. 2340 es fordulatszám nem az üzemi hanem a maximális.
2. A fedélzeti műszerek tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem tekinteném fogyasztás csökkenésnek amit a videón láttunk.
3. Terhelés nélkül mi értelme fogyasztás csökkenésről beszélni.
10 órát szánt nélküle és vele ugyanazon a földön, tele tankolni mindig és kiderül az igazság... inkább azt írd le ott mi történt.
Válasz #355. hozzászólásra
Nem tudtam, h. ez két videó, és nem vettem észre,mikor váltott.Megnézem mégegyszer
moderátorok töröljétek már ezt a nyomulást,tele a tökö![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
m velük
Válasz #344. hozzászólásra
Itt feliratos.
Válasz #352. hozzászólásra
Én készítettem a videót.Az mtz-re mikor felkerült,a fordulata az több lett az tuti,a fergusonon is kb.20-al.Az mtz-t többen hajtották,és tutira állítsák nem eszik annyit.Én valamelyik nap használtam rendesebben,a hangja,teljesen más.Senkit nem akarok rábeszélni,de a méréseket folytatni fogom,mert piszkálja a fantáziámat.Nem a gyártó ellen akarok írni,de szerintem se,egy gyárilag feltuningolt elektronikus motorokra való.Én hiszek abba,hogy a hagyományos,mechanikus adagolóson működik.
Az üzemanyag megtakarító élvezetes vezetési élményt és megnövelt futásteljesítményt nyújt.
Read more: http://www.youtube.com/watch?v=VPwLt-wJNoQ[video1][video1]
Az üzemanyag megtakarító élvezetes vezetési élményt és megnövelt futásteljesítményt nyújt.
Read more: http://www.youtube.com/watch?v=VPwLt-wJNoQ
Válasz #354. hozzászólásra
A két mérés között töbnap telt el.Össze lett vágva 2 videó.Mindkét alkalommal,hideg motornál volt a mérés.