Igen a tápanyag utánpótlás biztos hogy elengedhetetlen, főleg, hogy duggatás előtt nem kapott szervestrágyát se (bár úgy tudom a hagyma nem is nagyon szereni)csak egy kis műtrágyát.
A piaccal mi a helyzet? A fokit nagybanira hordod? Nehéz a vevőkör kialakítása?
Válasz #961. hozzászólásra
A képen az szabadföldi! Higgyétek el a tápanyag /mi okszerű és tápanyag visszapótlási kísérleteket is állítunk be./ és visszapótlás és lombtrágyázás sokat segít.
Hát valószínűleg a fólia ennyire sokat jelent igen, bár nyáron már nem biztos hogy megéri abban termelni.
Neked mekkora területen van fóliában a fokid?
A hagymalégyre esetleg tudsz jól bevált permetszert ajánlani (amit zöld könyv nélkül meg lehet venni) ?
Előre is köszönöm!
Nem hiszem, hogy a szabadföldi beteg lenne, egyszerűen, csak ennyit jelent a fólia védelme. Ugye az nem szellőzik (hacsak nem szellőztetsz), zárt, és tartja a meleget (egy állandó nappali 0 pici plusz körül, illetve egy -7-10 fokos éjszakai fagy mellett a fólia belseje nem fagy.), illetve gyorsabban melegszik a levegő belül, mint kívül, és a napfényt erősíti a fólia (akármilyen gyenge). A szabadföldi simán csak fázik szerintem.
Nagyon köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni a szereket!
Még annyit, hogy érdekes módon van fóliába is hagymám duggatva gyönyörű zöld, lassan szedhető állapotba, míg a szabadföldi az sárgás, lankadt levelű, pedig a duggatás azonos napon volt. Vajon ennyivel "jobb" lenne a fóliában történő termesztés, mint a szabadföldi, vagy egyszerűen a szabadföldi elkapott valamilyen betegséget?
Érdekelne erről a tudásod, esetleg tapasztalatod!
Én fóliába mondjuk fokhagymára Wuxal-t tettem (asszem super volt, vagy valami ilyesmi), majd a Volldünger Linz-et ajánlották, amit ki is próbáltam és nem csalódtam benne. De neked igazából nitrogénre lenne szükséged, így mikramid (46% mitrogén + mikroelemek), meg WVlldünger Linz (14 % N + 7 % P2O5 + 21 % K2O + 1 % Mg + 1 %) lenne a jó páros. Vagy egyszerre, de a Linz-ből az előírt mennyiség kb negyedét használnám, nehogy véletlen tönkretedd a terményt a sok nitrogénnel, vagy külön-külön 7-10 nap elteltével. Hajrá!
Válasz #949. hozzászólásra
A Bi-58 EC is I kat lett szóval szakmérnök, vény stb. Biztos hogy légy nyüve volt vagy pillangó hernyója? Hogy nézett ki rózsaszín,fehér első pár lábai voltak?
Még annyit, hogy 40 cm-es sortávolságra duggatuk a hagymát, mert robikapával tudom kultivátorozni, valamint töltögetni, és ahoz igazítottam a sortávolságot. Az egész terület nem több 500 négyzetméternél.
Eddig saját célra termeltük, ebből kifolyólag nem nagyon foglalkoztunk a permetezésével, gombaölővel permeteztük, de hagymalégy ellen nem (sajnos a hagymalégy ezt "ki is használta"), gondoltam, hogy idén megpróbálunk belőle értékesíteni is, ezért gondoltam hogy bepermetezem Bi58-al meg Ridomil Gold-dal, valamint valamilyen levéltrágya se ártana neki (Amalgerol-ra vagy Ferticare-ra gondoltam) hogy tápanyag igényét is valamilyen módon kielégítsem, most tavasszal kapott egy kis pétisót (a jelzett hektárra vetített mennyiségnek megfelelően).
Válasz #946. hozzászólásra
Ha saját fogyasztásra,semmivel.Ha értékesíted piacon kicsit több felkészülést igényel a termesztése,permetezési napló,zöld könyv,stb.
Üdv!
Lehet, hogy nem jó helyre írom a kérdésem,(ezért előre is elnézést kérek) de gondolom valamelyest összefügg a vöröshagyma és a fokhagyma termesztés menete, és talán van valaki aki tudna nekem segíteni.
Kérdésem az lenne, hogy jelen esetben (durván átnedvesedett talaj), zöldhagymának termesztett (ősszel duggatott)vöröshagymát mivel, milyen dózisban célszerű lombtrágyázni, milyen növényvédőszerrel lenne érdemes lekezelni, hogy valamelyest növekedésnek induljon, ne legyenek halványzöld, lankadt levelei (3-4 lombleveles állapotban van)?
Előre is köszönöm a segítséget. Egy kezdő termelő.
Ugyan miért rohadna el?Néha penészedik,de az is akkor ha sokáig állt lefosztva,vagy ha túl rögös,száraz,és nem tud megindulni.Hát szép halál lesz,jól összetaposod majd,ill. ha kesztyűbe rakod,azzal szépen vissza is húzod,mert ráragad.Az őszi is problémás,mivel dikkelni,sorművelni lehetetlen,merő sártenger az egész a gaz tobzódik,gyomírtózni még nem merjük,mert így is sérült a levele a fagytól.Ja nálunk /Makón/még mindig sokan nem rakták még el !Van ahol már belvíz is van/nem is kevés helyen/ ráadásul.Ez van.
Üdv. Kezd egy kicsit aggasztani, hogy még mindig nem tudtam rámenni a földre elrakni a tavaszi fokit. Azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyon nedves (saras) földbe duggatom el nem fog elrohadni, vagy nem lesz baja?
Nem azokat a hozzászólásokat várom, hogy már rég a földben lenne a helye hanem a kérdésemre szeretnék hozzáértőtől választ kapni. Köszönöm
Az lenne a kérdésem, hogy az őszit még nem gyomírtóztam le (Stomp) még most lehet fújni a hagymára 5-8 levélben van.
Lesz valami baja ha most fújnám le, vagy semmi baj nem lesz?????????????????
Márciusi tél talán enged, mos már, de továbbra is nem minden napi időjárási jelenségeket élünk meg. Késői hideg kárt tett az áttelelő fokhagyma és vöröshagyma állományokban. Fajtánként igen nagy eltérések mutatkoztak a hideg iránti érzékenységben. Őszi változatoknál igen erős gyomosodás észlelhető.
Gyomirtásra kétszikű gyomok ellen a Totril készítmény használható, ami vöröshagymában és fokhagymában is engedélyezett. A Totrilt kelés után (posztemergensen) kell kijuttatni, legkorábban a vöröshagyma és a fokhagyma 3-4 leveles állapotában, 3,0 l/ha mennyiségben, illetve osztott kezelés formájában 1,5 + 1,5 l/ha dózisban. A gyomnövények 2-4 leveles állapotukban a legérzékenyebbek a kezelésre. Csak ép, egészséges levélzetű hagymát szabad kezelni! Igen gyenge viaszréteg van a hagymák levelén és a fagyok miatt is sérültek a levél szövetei ezért mindenképp várjuk meg hogy regenerálódjon a hagymák levele.
Én egy hete fújtam meg Cuproxat-tal, változást nem látok, sárga még mindig, de ez az időnek köszönhető. Tavaly ilyenkor nem volt ennyi csapadék és melegebb volt, idén nem hiszem, hogy olyan eredményes lesz mint tavaly!
Tavaly ősszel először vetettem fokhagymát nem nagy területen. Nem nagyon értek hozzá, műtrágyázást igényel-e a hagyma vagy egyéb trágyázást. Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!
Olyan kérdésem, van, h mi van, ha mondjuk őszi fokhagymát vettem, mert rámondták, h tavaszi. Úgy értem, h a kolbászba a tavaszit rakják és mi van ha kerül bele őszi. Elrontja az ízét vagy mi? Ez az első próbálkozásom. Segítsetek légyszi.
Én ma lepermeteztem gombaölővel /cuproxat/ meglátjuk mit javít rajta,később tervezem lomtrágyázni,egyébként az én fokim is sárga,gondolom ez a rengeteg csapadék se jó neki,ezért gombaölőztem.Jövő héten adok neki egy kis péti sót oszt egyenlőre ennyi,lombot majd 2 hét múlva gombaölővel együtt nyomom.
FitoHorm-ból mit adtatok neki? Én most tervezem (ha az időjárás is engedi), mivel sárgul a fokhagymám, hogy Fitohorm Vas és Cink oldatot adok neki 4-4 litert hektáronként.
Tavaly használtam nálam jól vizsgázott .
Válasz #921. hozzászólásra
Az Amargerol Prémium vizsgálatát mi végeztük fokhagymában. Nyugodtan mehet 1%-os töménységbe és még mellé egyéb összetett lombtrágya is mehet. Danadim Proressel, Bi-58 EC-vel keverhető de egy lényeges dolgot megfigyeltünk: tapadószert nem érdemes sőt melegebb napokon tilos az Amargerolhoz tenni a növényi és állati olajszármazékok miatt amik benne vannak kiválóan tapad a foki levelén is. De gombabetegségek elleni növénykondicionálásba két éves vizsgálatok során kiválóan vizsgázott a: FitoHorm
Turbo Foszfor is.
Szia, csak videót láttam róla.. Az elv hasonló mint a fejezősnél, csak itt a szár megmarad 2012 ben nem volt jó tapasztalatom a gépi betakarítással , sok ( kb 30% vágtt fejet csinál, ugyanis vagy mocsok földesen szedi fel nagy gyökérrel vagy elvágja a hagymafejet. Ha legközelebb Dombegyházon van hozzám felszedő, amit láttam ez a spanyol hand-made , rendszerre ugyanaz ők 40 ha t szedtek fel vele, jópár böngészővel. Ezeknek a gépeknek nagyon optimális feltétel kell (gyommentes,tiszta állomány) és megfelelő talajnedvesség, egyéb esetben összepüföli a fejet és tiszta barna lesz. ez az én saját tapasztalatom. ja és 10en milióért felszedik jópár évig
Szerintem ilyenkor kirakott makói tavasziból csak kicsi fejek lesznek. minőségben mindenképp jobban járnál az arnoval, mondom ezt úgy hogy nekem sosem volt M.Tavaszim, de vannak akiknek elég amit a fajta tud. Ja ha másodéves Arno jó akkor még akad pár kiló. 4+os méretben.
azért gondoltam az Arno-ra mert azt április elejéig lehet rakni a fajta importőre szerint meg az irodalomban is igy irják, a makói tavaszit pedig ugy ajánlják március elején el kell rakni hogy teremjen is .....
Nem vagyok termelő de mindenütt igy találtam
Tomka Pál milyen lombtrágyát szórsz? Én majd adok neki egy kis pétisót ha elmegy a hó!Utána 2-3 héttel gondoltam én is lombtrágyát szórni mit javasoltok?Jó a sorrend? Amalgerolon is gondolkodom használtatok már mikor kell és milyen?
3363 hozzászólás
Igen a tápanyag utánpótlás biztos hogy elengedhetetlen, főleg, hogy duggatás előtt nem kapott szervestrágyát se (bár úgy tudom a hagyma nem is nagyon szereni)csak egy kis műtrágyát.
A piaccal mi a helyzet? A fokit nagybanira hordod? Nehéz a vevőkör kialakítása?
Válasz #961. hozzászólásra
A képen az szabadföldi! Higgyétek el a tápanyag /mi okszerű és tápanyag visszapótlási kísérleteket is állítunk be./ és visszapótlás és lombtrágyázás sokat segít.
Hát valószínűleg a fólia ennyire sokat jelent igen, bár nyáron már nem biztos hogy megéri abban termelni.

Neked mekkora területen van fóliában a fokid?
A hagymalégyre esetleg tudsz jól bevált permetszert ajánlani (amit zöld könyv nélkül meg lehet venni) ?
Előre is köszönöm!
Válasz #951. hozzászólásra
Akkor bizony valószínű hogy a holdfoltos hagymalégy nyüve volt.
Ilico nálam így néz ki. Csak a piaccal kell elfogadtatni mert éretten lilás a feje.


Válasz #933. hozzászólásra
nem rontja el, csak az őszi kevésbé erőss ezért több kell bele hogy ugyanazt az izt elérd
Válasz #933. hozzászólásra

"Úgy értem, h a kolbászba a tavaszit rakják és mi van ha kerül bele őszi. Elrontja az ízét vagy mi? Ez az első próbálkozásom."
Én három hónapja Makón hallottam, hogy az őszi fokhagymától a kolbász hamarabb avasodik vagy romlik??
Addig csak "fokhagymát tettünk bele.
Amíg nem ismertük a fagyasztót, addig cserépkályhában tároltuk augusztusig.
Nekem ez jobb, mint a fagyasztóban tárolt.
Volt, hogy már csepegett a zsírja és úgy tettük el.
Most hét végén tervezem eltenni tárolásra.
A cserépkályhánál az alsó szellőzőt meg kell nyitni, mert egyébként megpenészedik.
Egyesével újságpapírba csomagolom. (Szabad Föld), vagy ahhoz hasonló papír legyen.
kéthetente nézz rá, nehogy a Te kályhád megegye a szalámit.
Van egy ideillő topik is ODA is "beírom". (Disznóölés)
Ott kérdezz bátran. Valaki mindig segít.
Épp most eszem a sonkát. Ennyire jól még nem sikerült.
Válasz #955. hozzászólásra
Nem hiszem, hogy a szabadföldi beteg lenne, egyszerűen, csak ennyit jelent a fólia védelme. Ugye az nem szellőzik (hacsak nem szellőztetsz), zárt, és tartja a meleget (egy állandó nappali 0 pici plusz körül, illetve egy -7-10 fokos éjszakai fagy mellett a fólia belseje nem fagy.), illetve gyorsabban melegszik a levegő belül, mint kívül, és a napfényt erősíti a fólia (akármilyen gyenge). A szabadföldi simán csak fázik szerintem.
Nagyon köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni a szereket!
Még annyit, hogy érdekes módon van fóliába is hagymám duggatva gyönyörű zöld, lassan szedhető állapotba, míg a szabadföldi az sárgás, lankadt levelű, pedig a duggatás azonos napon volt. Vajon ennyivel "jobb" lenne a fóliában történő termesztés, mint a szabadföldi, vagy egyszerűen a szabadföldi elkapott valamilyen betegséget?
Érdekelne erről a tudásod, esetleg tapasztalatod!
Köszönöm előre is!
Válasz #946. hozzászólásra
Szevasz Norbi!
Én fóliába mondjuk fokhagymára Wuxal-t tettem (asszem super volt, vagy valami ilyesmi), majd a Volldünger Linz-et ajánlották, amit ki is próbáltam és nem csalódtam benne. De neked igazából nitrogénre lenne szükséged, így mikramid (46% mitrogén + mikroelemek), meg WVlldünger Linz (14 % N + 7 % P2O5 + 21 % K2O + 1 % Mg + 1 %) lenne a jó páros. Vagy egyszerre, de a Linz-ből az előírt mennyiség kb negyedét használnám, nehogy véletlen tönkretedd a terményt a sok nitrogénnel, vagy külön-külön 7-10 nap elteltével. Hajrá!
És a képek :


Sziasztok, ezt ma szedtem ki a dagonyából, őszi SPRINT fajta.
. Azért látszik, hogy egy kicsit megtépte ez a "remek" időjárás
Köszönöm a válaszod, fehér színű volt, a horgászatban is használt "csonti"-hoz hasonlítanám.
Válasz #949. hozzászólásra

A Bi-58 EC is I kat lett szóval szakmérnök, vény stb. Biztos hogy légy nyüve volt vagy pillangó hernyója? Hogy nézett ki rózsaszín,fehér első pár lábai voltak?
Még annyit, hogy 40 cm-es sortávolságra duggatuk a hagymát, mert robikapával tudom kultivátorozni, valamint töltögetni, és ahoz igazítottam a sortávolságot. Az egész terület nem több 500 négyzetméternél.
Előre is köszönöm a segítségeket!
Eddig saját célra termeltük, ebből kifolyólag nem nagyon foglalkoztunk a permetezésével, gombaölővel permeteztük, de hagymalégy ellen nem (sajnos a hagymalégy ezt "ki is használta"), gondoltam, hogy idén megpróbálunk belőle értékesíteni is, ezért gondoltam hogy bepermetezem Bi58-al meg Ridomil Gold-dal, valamint valamilyen levéltrágya se ártana neki (Amalgerol-ra vagy Ferticare-ra gondoltam) hogy tápanyag igényét is valamilyen módon kielégítsem, most tavasszal kapott egy kis pétisót (a jelzett hektárra vetített mennyiségnek megfelelően).
Válasz #946. hozzászólásra
Ha saját fogyasztásra,semmivel.Ha értékesíted piacon kicsit több felkészülést igényel a termesztése,permetezési napló,zöld könyv,stb.
Üdv!
Lehet, hogy nem jó helyre írom a kérdésem,(ezért előre is elnézést kérek) de gondolom valamelyest összefügg a vöröshagyma és a fokhagyma termesztés menete, és talán van valaki aki tudna nekem segíteni.
Kérdésem az lenne, hogy jelen esetben (durván átnedvesedett talaj), zöldhagymának termesztett (ősszel duggatott)vöröshagymát mivel, milyen dózisban célszerű lombtrágyázni, milyen növényvédőszerrel lenne érdemes lekezelni, hogy valamelyest növekedésnek induljon, ne legyenek halványzöld, lankadt levelei (3-4 lombleveles állapotban van)?
Előre is köszönöm a segítséget. Egy kezdő termelő.
Válasz #944. hozzászólásra


Nagyon jól összefoglaltad a helyzetet. Nem egy átlagos évjárat az már biztos.
Ugyan miért rohadna el?Néha penészedik,de az is akkor ha sokáig állt lefosztva,vagy ha túl rögös,száraz,és nem tud megindulni.Hát szép halál lesz,jól összetaposod majd,ill. ha kesztyűbe rakod,azzal szépen vissza is húzod,mert ráragad.Az őszi is problémás,mivel dikkelni,sorművelni lehetetlen,merő sártenger az egész a gaz tobzódik,gyomírtózni még nem merjük,mert így is sérült a levele a fagytól.Ja nálunk /Makón/még mindig sokan nem rakták még el !Van ahol már belvíz is van/nem is kevés helyen/ ráadásul.Ez van.
Baja nem lesz csak nagyon lefog maradni nálam pl 4 leveles már az arnó a tavaszi ülétetés is gyér a hideg hüvös miatt.
Üdv. Kezd egy kicsit aggasztani, hogy még mindig nem tudtam rámenni a földre elrakni a tavaszi fokit. Azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyon nedves (saras) földbe duggatom el nem fog elrohadni, vagy nem lesz baja?
Nem azokat a hozzászólásokat várom, hogy már rég a földben lenne a helye hanem a kérdésemre szeretnék hozzáértőtől választ kapni. Köszönöm
Az lenne a kérdésem, hogy az őszit még nem gyomírtóztam le (Stomp) még most lehet fújni a hagymára 5-8 levélben van.
Lesz valami baja ha most fújnám le, vagy semmi baj nem lesz?????????????????
Márciusi tél talán enged, mos már, de továbbra is nem minden napi időjárási jelenségeket élünk meg. Késői hideg kárt tett az áttelelő fokhagyma és vöröshagyma állományokban. Fajtánként igen nagy eltérések mutatkoztak a hideg iránti érzékenységben. Őszi változatoknál igen erős gyomosodás észlelhető.
Gyomirtásra kétszikű gyomok ellen a Totril készítmény használható, ami vöröshagymában és fokhagymában is engedélyezett. A Totrilt kelés után (posztemergensen) kell kijuttatni, legkorábban a vöröshagyma és a fokhagyma 3-4 leveles állapotában, 3,0 l/ha mennyiségben, illetve osztott kezelés formájában 1,5 + 1,5 l/ha dózisban. A gyomnövények 2-4 leveles állapotukban a legérzékenyebbek a kezelésre. Csak ép, egészséges levélzetű hagymát szabad kezelni! Igen gyenge viaszréteg van a hagymák levelén és a fagyok miatt is sérültek a levél szövetei ezért mindenképp várjuk meg hogy regenerálódjon a hagymák levele.
Válasz #932. hozzászólásra
Én egy hete fújtam meg Cuproxat-tal, változást nem látok, sárga még mindig, de ez az időnek köszönhető. Tavaly ilyenkor nem volt ennyi csapadék és melegebb volt, idén nem hiszem, hogy olyan eredményes lesz mint tavaly!
Sziasztok!
Tavaly ősszel először vetettem fokhagymát nem nagy területen. Nem nagyon értek hozzá, műtrágyázást igényel-e a hagyma vagy egyéb trágyázást. Köszönöm előre is a segítséget!
Válasz #936. hozzászólásra
a csírázó közepét kell kivenni a csabaiak szerint.
Válasz #935. hozzászólásra
Mi ha beérett a vastag kulárés, megy a mélyhűtőbe,általában arno-val csináljuk,semmi baja.
Válasz #933. hozzászólásra

Hamarabb megromlik a kolbász,ha őszit raknak bele.de ha "gyorsan" megeszitek a kolbászt akkor nem romlik meg:)
Válasz #933. hozzászólásra
Ha egészséges a foki nyugudtan bele rakhatod,STOPP
ha készvan küldj kóstolót bevizsgáljuk STOPP.
Sziasztok!
Olyan kérdésem, van, h mi van, ha mondjuk őszi fokhagymát vettem, mert rámondták, h tavaszi. Úgy értem, h a kolbászba a tavaszit rakják és mi van ha kerül bele őszi. Elrontja az ízét vagy mi? Ez az első próbálkozásom. Segítsetek légyszi.
Én ma lepermeteztem gombaölővel /cuproxat/ meglátjuk mit javít rajta,később tervezem lomtrágyázni,egyébként az én fokim is sárga,gondolom ez a rengeteg csapadék se jó neki,ezért gombaölőztem.Jövő héten adok neki egy kis péti sót oszt egyenlőre ennyi,lombot majd 2 hét múlva gombaölővel együtt nyomom.
Válasz #930. hozzászólásra
.
FitoHorm-ból mit adtatok neki? Én most tervezem (ha az időjárás is engedi), mivel sárgul a fokhagymám, hogy Fitohorm Vas és Cink oldatot adok neki 4-4 litert hektáronként.
Tavaly használtam nálam jól vizsgázott
Válasz #921. hozzászólásra


Az Amargerol Prémium vizsgálatát mi végeztük fokhagymában. Nyugodtan mehet 1%-os töménységbe és még mellé egyéb összetett lombtrágya is mehet. Danadim Proressel, Bi-58 EC-vel keverhető de egy lényeges dolgot megfigyeltünk: tapadószert nem érdemes sőt melegebb napokon tilos az Amargerolhoz tenni a növényi és állati olajszármazékok miatt amik benne vannak kiválóan tapad a foki levelén is. De gombabetegségek elleni növénykondicionálásba két éves vizsgálatok során kiválóan vizsgázott a: FitoHorm
Turbo Foszfor is.
Válasz #921. hozzászólásra
http://www.gazdabolt.hu/mutragya/folyekony-mutragya/T06610-Amalgerol-Premium-1-l
Válasz #920. hozzászólásra
küldtem elérhetőséget
Válasz #925. hozzászólásra
Szia, csak videót láttam róla.. Az elv hasonló mint a fejezősnél, csak itt a szár megmarad 2012 ben nem volt jó tapasztalatom a gépi betakarítással , sok ( kb 30% vágtt fejet csinál, ugyanis vagy mocsok földesen szedi fel nagy gyökérrel vagy elvágja a hagymafejet. Ha legközelebb Dombegyházon van hozzám felszedő, amit láttam ez a spanyol hand-made , rendszerre ugyanaz ők 40 ha t szedtek fel vele, jópár böngészővel. Ezeknek a gépeknek nagyon optimális feltétel kell (gyommentes,tiszta állomány) és megfelelő talajnedvesség, egyéb esetben összepüföli a fejet és tiszta barna lesz. ez az én saját tapasztalatom. ja és 10en milióért felszedik jópár évig
Válasz #924. hozzászólásra
Néztem a honlapodat, abból láttam , hogy Békés Megyei vagy
Kérdezném, hogy valakinek van bármiféle tapasztalata fokhagyma kévézővel vagy hallott ezekről a gépekről valamit?
Válasz #918. hozzászólásra Akkor nem messze laksz tölem én Csanádapáca
Válasz #915. hozzászólásra. Még nem tudom majd nézek neki valót a gazdaboltban!
Válasz #921. hozzászólásra

Lazácska!Max 1%-os töménységben,nyugodtan érheti a leveleit-jót is tesz neki/Legalább is ezt is irja az utasítása/
Az amalgerolt milyen arányba kell bekeverni vízzel,meg érheti e a fokhagyma leveleit ez az anyag?
Válasz #919. hozzászólásra
köszönöm előre is, kuldtem mailt, remélem megkapod és tudsz kuldeni telefonszámot hogy megbeszéljük a részleteket
Válasz #917. hozzászólásra
Szerintem ilyenkor kirakott makói tavasziból csak kicsi fejek lesznek. minőségben mindenképp jobban járnál az arnoval, mondom ezt úgy hogy nekem sosem volt M.Tavaszim, de vannak akiknek elég amit a fajta tud. Ja ha másodéves Arno jó akkor még akad pár kiló. 4+os méretben.
Válasz #914. hozzászólásra
Békés Megye Nagyszénás
Válasz #913. hozzászólásra
azért gondoltam az Arno-ra mert azt április elejéig lehet rakni a fajta importőre szerint meg az irodalomban is igy irják, a makói tavaszit pedig ugy ajánlják március elején el kell rakni hogy teremjen is .....
Nem vagyok termelő de mindenütt igy találtam
Hát én inkább egy fohászt javasolnák a jóisten felé,mert ha így haladunk ,akkor meglesz a várva -várt belvíz,na aztán amalgerolozhatunk ahova akarunk.
Tomka Pál milyen lombtrágyát szórsz? Én majd adok neki egy kis pétisót ha elmegy a hó!Utána 2-3 héttel gondoltam én is lombtrágyát szórni mit javasoltok?Jó a sorrend? Amalgerolon is gondolkodom használtatok már mikor kell és milyen?
Válasz #908. hozzászólásra

Merre található az a "kis " darab hagyma???