Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #788. hozzászólásra Én azt mondom aki hétvégéig elrakja az idö van aki utána az a fejátmérö csökenéssel jár mivel a vegetácios napok száma csöken.
Helló Pali nekem is kellene majd őszre foki vagy 50-60 kg
Annyid lenne még vagy máshonnan szerezzem be?
Feltéve ha jó áron adod majd és az idei jó fog lenni
De majd erről beszélünk még
Kézzel rakjátok? Elég szép mennyiség. Mindent kézzel csináltok vagy vannak gépek?
Mint lentebb írtam engem az időjárás megszívat szerintem idén :(
Nem tudom mikor rakjam el, mert most lenne jó az idő, de a föld még tiszta iszap.
Jövő héten hó és mínuszok lesznek, kb 25-e körül tudok nekiállni, talán nem lesz neki késő.
Nekem egy kg a földben a másikat holnap dugdosom el. Tomka Pál, írtam a fészbukon, h lemennék hagymáért, de azóta megoldódott a dolog, de jövőre majd tőled szerzem be az Arnot! Az idei lesz a próba év, a tanulópénz...
Nálam egyébként már sokhelyen a 3.dik levelet hozza az Arno amit oktoberben elültetünk . 1.5 hete újra ültetünk. . Gyakorlatilag már eladtam mindent ami földbe van.
Nem azért de Agil 100 EC ami szelektív egyszikű gyomirtó miért kell állományba fokhagymába fújni, de legalább azt meg kellene várni hogy felviaszosodjon. Ha már posztba szeretnéd akkor miért nem használsz Totril-t. Kategória 1?
Sziasztok. Azt szeretném tőletek kérdezni ,hogy ha 2-3 gerezd foki össze van nőve akkor mi lesz belőle ha kikel ?Nálam van pár 2-3-as csokor ,mit csináljak vele?
Tavaszi fokhagymásoktól kérnék tanácsot. Nálunk sajnos most olvadt még csak el a hó és nagyon vizes a föld, nem lehet rajta dolgozni. Most jön 4-5 nap ami remélem kicsit kiszárítja a tetejét. Kérdésem az lenne, hogy ha most megszárad és elrakom akkor nem lesz neki gond a két hét múlva jósolt reggeli fagyok és nappali eső?
Félek, kifutok vele az időből és nem tudom jól elrakni.
köszi
Hello!
Úgy mint tavaly, most is későn kezdtem telefonálgatni fokhagyma ügyben :(
Lenne valakinek 20 kg duggatni való tavaszi fokhagymája amit postán feladna nekem?
ajánlatokat várok ide:
lenbela1@freemail.hu
méret és ár kellene, ha nem nagy gond akkor kép is róla.
előre is köszi.
értem értem!
Akkor holnap irány a munka! Rotálom meg a földet ha nem esik sok hó
Majd ha el vagyok veteményezve akkor jelentkezek további tanácsért
Addig is köszönet!
További szép napott
Ha egy telefon számot tud adni majd azt megköszönném akkor bármikor tudnék tanácsot kérni és nem kéne az internet elé rohannom......
vagy az oldaláról nézzem le
+36-30-296- ...... ez az ön száma???
Aham aham!
Hát én most ötlöttem ki ezt a dolgot 2 hete és csak most kezdtem el vele foglalkozni!
Hát akkor holnap felhívom a makói bácsit hogy küldje el a cuccot ha 4-5 cm ese!
És majd látom mi lesz belőle!
Jövőre meg majd felkeresem Tomka Pál urat
Ha minden jól jön össze az idén
De egyenlőre ez próbának jó
7-8-ra, ahogy írták itt az előbb, én úgy tudom, h nem árt , ha megrotálod a földet vetés előtt. Egyféleképpen! Pont ez az előnye , ha nem gép rakja, mert akkor ugye csírával felfelé rakják az emberek. (már, ha figyelik)
A fokit milyen mélyre kéne rakni? Rotált talaj kell neki vagy elég kombinált?? A fokit csak egy félképpen lehet rakni ugye szárral felfelé? vagy fordítva is?
Hát az a baj hogy én csak egy fajtát ismerek az pedig az általam ismert fokhagyma és hogy milyen fajta azt sosem gondoltam volna hogy van vagy 100 fajta
Makói korai valamit mondott nekem a telefonba az jó vagy van ilyen
én csak idén próbára akarok hogy mennyire tudom eladni meg mennyi jön be belőle
Nem tudom, h tényleg makói-e az a hagyma, meg nem is látom,kis területen nyomulok, azért a kétezerért meg inkább veszek a piacon, lehet szarabb lesz, de én így gondolom.
3344 hozzászólás
Válasz #788. hozzászólásra Én azt mondom aki hétvégéig elrakja az idö van aki utána az a fejátmérö csökenéssel jár mivel a vegetácios napok száma csöken.
Válasz #789. hozzászólásra Én csak kapálni szoktam. Locsolni majd április vége fele kell kezdeni de ha lesz csapadék nem kell
Válasz #790. hozzászólásra Lesz annyi biztos ! Iratkozz fel a honlapomon hirlevélre
Tomka Pál őstermelö honlapja
Kérdezném, hogy aki fokhagymázik az pályázhat a kertészeti géptámogatásra vagy nem?
Válasz #787. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Helló Pali nekem is kellene majd őszre foki vagy 50-60 kg
Annyid lenne még vagy máshonnan szerezzem be?
Feltéve ha jó áron adod majd és az idei jó fog lenni
De majd erről beszélünk még
Sziasztok!
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
El van nyomkodva a 25kg fokink
Mikor kell ezt majd meglocsolni? És gyom ellen mivel szoktátok fújni mert kapálni nincs kedvem
Válasz #787. hozzászólásra
Szia!
Kézzel rakjátok? Elég szép mennyiség. Mindent kézzel csináltok vagy vannak gépek?
Mint lentebb írtam engem az időjárás megszívat szerintem idén :(
Nem tudom mikor rakjam el, mert most lenne jó az idő, de a föld még tiszta iszap.
Jövő héten hó és mínuszok lesznek, kb 25-e körül tudok nekiállni, talán nem lesz neki késő.
Csak jó elöre szólj mert igy is már szinte minden elvan adva !
Válasz #785. hozzászólásra
Az idei lesz a próba év, a tanulópénz...
Nekem egy kg a földben a másikat holnap dugdosom el. Tomka Pál, írtam a fészbukon, h lemennék hagymáért, de azóta megoldódott a dolog, de jövőre majd tőled szerzem be az Arnot!
30.000 gerezd kb bent a földbe :D
Válasz #775. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
ma megtörtént!!
5 fejnyi a kertbe!
Vagyis annak a termését helyesebben!
Nálam egyébként már sokhelyen a 3.dik levelet hozza az Arno amit oktoberben elültetünk . 1.5 hete újra ültetünk. . Gyakorlatilag már eladtam mindent ami földbe van.
A fokhagyma birja a hideget ne aggodj nem lesz baja.
Válasz #674. hozzászólásra
Nem azért de Agil 100 EC ami szelektív egyszikű gyomirtó miért kell állományba fokhagymába fújni, de legalább azt meg kellene várni hogy felviaszosodjon. Ha már posztba szeretnéd akkor miért nem használsz Totril-t. Kategória 1?
Sziasztok. Azt szeretném tőletek kérdezni ,hogy ha 2-3 gerezd foki össze van nőve akkor mi lesz belőle ha kikel ?Nálam van pár 2-3-as csokor ,mit csináljak vele?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Hello!
Tavaszi fokhagymásoktól kérnék tanácsot. Nálunk sajnos most olvadt még csak el a hó és nagyon vizes a föld, nem lehet rajta dolgozni. Most jön 4-5 nap ami remélem kicsit kiszárítja a tetejét. Kérdésem az lenne, hogy ha most megszárad és elrakom akkor nem lesz neki gond a két hét múlva jósolt reggeli fagyok és nappali eső?
Félek, kifutok vele az időből és nem tudom jól elrakni.
köszi
Tavaly március 15-én sikerült elraknom, és nagyon szép lett. Most már elraknám szívesen, csak áll a földön a víz :(
remélem sikerül időben.
Válasz #774. hozzászólásra
Köszi, igyekszem, csak még nem volt rá alkalmam, de a lényeg, h akkor nem késtem. (sokat)
Válasz #773. hozzászólásra
már a földben lenne a helye........
március végéig illik szerintem eldugdosni
Sziasztok! Meddig kell elvetni a tavaszi fokhagymát?
Hello!
Úgy mint tavaly, most is későn kezdtem telefonálgatni fokhagyma ügyben :(
Lenne valakinek 20 kg duggatni való tavaszi fokhagymája amit postán feladna nekem?
ajánlatokat várok ide:
lenbela1@freemail.hu
méret és ár kellene, ha nem nagy gond akkor kép is róla.
előre is köszi.
Válasz #769. hozzászólásra
novenyszerviz.5mp.eu
Nagyon helyes! Én meg elballagok aludni.
értem értem!![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Akkor holnap irány a munka! Rotálom meg a földet ha nem esik sok hó
Majd ha el vagyok veteményezve akkor jelentkezek további tanácsért
Addig is köszönet!
További szép napott
Heti 2x30 mm viz elég. gyomirtás csak kapálással történik nálam
A locsolásról tudna pár dolgot mondani?
áprilistól közepétől kezdjem csak és heti2x?
Gaz ellen mit kell tennem a kapán kívül?
Válasz #764. hozzászólásra Az östermelöi lapomon bármely elérhetösgen elérhetsz.
Eddig is köszönöm a segítségeket!![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #762. hozzászólásra
Ha egy telefon számot tud adni majd azt megköszönném akkor bármikor tudnék tanácsot kérni és nem kéne az internet elé rohannom......
vagy az oldaláról nézzem le
+36-30-296- ...... ez az ön száma???
Locsolni nem is kell csal majd április közepétől? addig miért nem kell neki víz? Vagy annyi nedvességet vesz fel a földből?
Szivesn segitek a termesztés technologiába is ha kell.
Aham aham!![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Hát én most ötlöttem ki ezt a dolgot 2 hete és csak most kezdtem el vele foglalkozni!
Hát akkor holnap felhívom a makói bácsit hogy küldje el a cuccot ha 4-5 cm ese!
És majd látom mi lesz belőle!
Jövőre meg majd felkeresem Tomka Pál urat
Ha minden jól jön össze az idén
De egyenlőre ez próbának jó
ducibb részén van a gyökér helye avval kell lefele berakni. a vékonyabb hegyes részén jön a szárra majd.
van kelletje böven a fokinak amugy én a francia Arno t ajánlom.
Válasz #756. hozzászólásra
7-8-ra, ahogy írták itt az előbb, én úgy tudom, h nem árt , ha megrotálod a földet vetés előtt. Egyféleképpen! Pont ez az előnye , ha nem gép rakja, mert akkor ugye csírával felfelé rakják az emberek. (már, ha figyelik)
Mindenkép rotálni kell és 7-8 cm mélyre rakni
A fokit milyen mélyre kéne rakni? Rotált talaj kell neki vagy elég kombinált?? A fokit csak egy félképpen lehet rakni ugye szárral felfelé? vagy fordítva is?
Válasz #754. hozzászólásra
De sosem tudod mi lesz belőle!
Nem nem![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Kb a felét el tudom adni ismerősöknek akik sok sok disznót vágnak és kell a kolbászba
A többit meg a piacon megpróbálom eladni
Válasz #749. hozzászólásra
Gondolom akkor a piac az abszolút lutri?
Válasz #749. hozzászólásra
és hogy milyen fajta azt sosem gondoltam volna hogy van vagy 100 fajta![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Hát az a baj hogy én csak egy fajtát ismerek az pedig az általam ismert fokhagyma
Makói korai valamit mondott nekem a telefonba az jó vagy van ilyen
én csak idén próbára akarok hogy mennyire tudom eladni meg mennyi jön be belőle
Válasz #750. hozzászólásra
de csak a 10cm-es fejekből!
Akkor nekem 300-350 nm be 40 kg fokhagyma kellene?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Csak olyat vegyél amiröl biztosen tudod milyen fajta
Válasz #744. hozzászólásra
Nem tudom, h tényleg makói-e az a hagyma, meg nem is látom,kis területen nyomulok, azért a kétezerért meg inkább veszek a piacon, lehet szarabb lesz, de én így gondolom.
Fokhagyma vetömag
a 4-5cm es fejekböl elég lesz. 10cm es fejekböl tavaly nekem 40 kg ment bele
Válasz #743. hozzászólásra
Te onnan veszed a fokit végül?
Én 7kg/100m2-rel számoltam, de lehet nem is vetek csak 50m2-t!