Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #821. hozzászólásra
berlemenyt berbeadni nem lehet.kölcsönben igen, ahoz eleg a szobeli megallapodas.dejobb az iras mert a szo elszal az iras megmarad.
Ha van lehetőséged kerüld az AK/ búza fizetési módot!!Hatalmas nagy vitákat kerülhetsz ki ezáltal.. Nálunk a Forint / AK terjedt el inkább az egyszerü és világos..
Hello mindenkinek!
Segítsetek szeretnék kérni!
Valamilyen jó kis formanyomtatvány kellene nekem egy földbérlet megkötéséhez, "már ha létezik ilyen".
Ha valakinek van, azt megköszönném ha
elküldené email-ba, a folkgazda@gmail.com -ra.
Előre is köszönöm.
Válasz #815. hozzászólásra
Valami jogszabály van. Már régebben foglalkoztam vele.Ha jogi személy vagy ZRT-bérli akkor a földbérlő jelenti be.Magánszemély a bérlő akkor a bérbeadó.
Esetleg,ha valaki nem tudja. Ha a földbérbeadó magánszemélynek adja bérbe a földjét,az önkormányzathoz be kell jelentkezni. Mivel,ha nem jelenti be az adót ki kell fizetni a földbérleti díj után.
Hello mindenkinek!
Segítsetek nekem!
Valamilyen jó kis formanyomtatvány kellene nekem a földbérleti díj kifizetéséhez, hogy el tudjam számolni költségként. Ha valakinek van, azt megköszönném ha
feltenné, vagy elküldené email-ba.
Előre is köszi
Az 5000-es búzát nem tudom, "Petike_88" tippelte be, ha visszaolvasol, láthatod...de nekem reálisnak tűnik most...a 63e-t meg neten rákeresel, és megtalálod szerintem te is....
Én Tolna megyei vagyok és ez az ár reális. Jelenleg 50-80000 ft/ha között mennek a bérleti díjak. Az aranykorona alapján egy jobb területről van szó. Ilyen területekre már 90000Ft/ha is hallottam már.
Csak ezt nem így kell számolni. A támogatást nem arra kapja az ember, hogy abból fizesse a földbérletet, hanem arra, hogy a nem ritkán szűkös bevételéhez kapjon némi kompenzációt. Persze ez inkább gyenge területekre vonatkozik, egy 30 Ak fölötti földnél teljesen más a helyzet, ott a bevételek is jóval nagyobbak. A bérlő meg csak kiszámolja, hogy mit ér meg neki a föld és mit nem.
Ahogy Petike is írta, ez jövőre kicsit kevesebb, mint 80e/ha, kb. 76e/ha...csak a földalapú támogatás 63e/ha, tehát évente kb. 13e/ha, azaz 1000HUF/ha/hó, 35HUF/ha/nap marad(na, ha nem lennének további támogatások/pályázatok)...ez jelenleg pl. kb. napi 1 perc telefonálási díj....nem hinném, hogy ezen bukik el a gazdálkodó...
szerintem ez elég sok, mármint nem a 42 kg/AK, hanem magas Ak értékű a föld és így az egy hektárra jutó bérleti díj igen húzós. Bár nem tudom milyen búza árfolyamon számoltok. De csak 5000-el számolva 80e körül van. Én biztos, hogy nem bérelném ki ennyiért... De aki kivette az biztos jobban tudja mit tud az a föld. Meg most soknak tűnik, de 10 év múlva ki tudja mi lesz a sok meg mi lesz a kevés. De szerintem, ha ennyiért ki tudtad adni, akkor jól jártál.
Üdvözlet!
Érdeklődnék, hogy idén lejárt földbérleti szerződésre Tolna megyében búza 42kg/AK (36,5AK/ha-os földre) mennyire számít soknak/kevésnek, 10 éves hoszabbítással...?
(Már mewgkötöttem, előbb akartam érdeklődni, de sajnos későn jutott eszembe, és lassú volt a regiszráció, de azért érdekel még az info.....)
nem!!!! 1 rokonom, aki sajna tőlem 60 km-re van (így nekem qrvára kiesik) kiadta bérbe 10 E Ft/ha ért még 3 éve és azóta is úgy van neki, most ébredezik a csávó és tőlem kérdezett, én meg ugye nem bérelek, csak a sajátot túrom. Mindeneserte mondtam neki hogy jó nagy marha, de azért biztos akartam lenni, kösz a válaszokat!
Nincs miért bocsánatot kérned, de sokan úgy gondolják, hogy pl.:búza nem kelt ki, vetek napraforgót a helyére, vagy kukoricát, valamicske bevételt majd realizálok, a szőlő művelését, gondozását nem hagyhatod abba, mivel azesetben a következő években csak a "szintrehozással" fogsz foglalkozni.
A kézimunkáról, növényvédelemről nem is beszélve ha pl.: 1 rosszúl sikerült permetezés is befigyel az év során az képes elég drasztikusan csökkenteni a bevételt.
Értem! Köszönöm az információkat! A szőlő munkái pedig valószínű h napszámosokkal lesz megcsináltatva ha összejön! Vasárnap megyünk egyezkedni a tulajjal aztán kiderül hogy mi lesz belőle! Ha sikerül megegyezni akkor számíthatok a segítségedre ha netán lesz valami kérdésem a szőlővel kapcsolatban?
3430 hozzászólás
Földbérleti díjak...
Hazai földbérleti díjak művelési ágak szerint (forint/hektár)
Év Szántó Gyep Szőlő Gyümölcsös
2004 14 226 5 426 25 282 15 210
2007 18 780 7 770 31 020 20 990
2008 23 140 9 690 34 490 26 780
2009 24 760 10 560 44 130 28 430
2010 25 890 12 000 42 650 31 980
Forrás: KSH
Szántóbérleti díjak régiónként (1000 Ft/hektár, 2010. január)
Régió Gyenge Átlagos Jó Kiváló
minőség minőség minőség minőség
(17 Ak/ha alatt) (17-25 Ak/ha) (25-30 Ak/ha) (30 Ak/ha felett)
Közép-Magyarország 20-25 25-35 30-40 30-45
Közép-Dunántúl 15-30 20-35 25-45 30-50
Nyugat-Dunántúl 10-25 20-35 25-40 30-50
Dél-Dunántúl 15-45 20-50 20-70 30-100
Észak-Magyarország 10-30 10-40 15-45 20-50
Észak-Alföld 10-35 20-50 25-60 30-70
Dél-Alföld 10-30 15-40 20-45 30-50
Forrás: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal
Válasz 828-ra :
Én 20kg/Ak takarmánybúzát kapok intervenciós áron. Te mennyiért adod?
sziasztok hogy alakulnak most a földbérleti díjak a nyugat dunántúlon? és véleményetek szerint mi várható a későbbiekben?köszi
berlemenyt berbeadni nem lehet.kölcsönben igen, ahoz eleg a szobeli megallapodas.dejobb az iras mert a szo elszal az iras megmarad.
Válasz #817. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Van ilyen.
Ha még aktuális, akkor küldj előbb te címet, és a hangyahajdukukacfreemail címen megtalálod a választ.
Ez ki kell függeszteni. Ha van előtted valaki a "sorban", akkor nem a tied lesz.
Válasz #823. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ha van lehetőséged kerüld az AK/ búza fizetési módot!!Hatalmas nagy vitákat kerülhetsz ki ezáltal.. Nálunk a Forint / AK terjedt el inkább az egyszerü és világos..
Válasz #823. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
30-50Kg/ak
Sziasztok![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Az után érdeklődnék ,hogy ki hány kg búzát ad aranykoronánként bérleti díj ként
Tovább nem adhatod, de földhasználatot cserélhettek valamilyen formában
szerintetek ha bérbe veszek egy földet, azt tovább adhatom alhaszonbérletbe?
Válasz #808. hozzászólásra
Minimum 5 éves szerződés esetén nem kell fizetni seemit.
Is.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
+ nem szeretném, ha fél évkor meg gondolná magát!
Gondolom a helyi adó végett.
Hello mindenkinek!
Segítsetek szeretnék kérni!
Valamilyen jó kis formanyomtatvány kellene nekem egy földbérlet megkötéséhez, "már ha létezik ilyen".
Ha valakinek van, azt megköszönném ha
elküldené email-ba, a folkgazda@gmail.com -ra.
Előre is köszönöm.
Valami jogszabály van. Már régebben foglalkoztam vele.Ha jogi személy vagy ZRT-bérli akkor a földbérlő jelenti be.Magánszemély a bérlő akkor a bérbeadó.
Válasz #814. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
miért ?
Válasz #809. hozzászólásra
A bérbeadónak kell bejelenteni.
terményben kérjed
Válasz #805. hozzászólásra
Üdv! elküldenéd nekem is a nyomtatványt... bensi350@freemail.hu
köszi
Engem is érdekel!
Légyszíves dobd át nekem is a tormaakos@citromail.hu címre.
Köszönöm előre is
Válasz #804. hozzászólásra
Ird ki egy pénztárkifizetési bizonylaton!
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
még sose jelentettem a földbérleteimet az önkörmányzatnak és nem is fogom.
és még adót se fizettem
Esetleg,ha valaki nem tudja. Ha a földbérbeadó magánszemélynek adja bérbe a földjét,az önkormányzathoz be kell jelentkezni. Mivel,ha nem jelenti be az adót ki kell fizetni a földbérleti díj után.
kultp@freemail.hu
na igy teljes
kultp@freemail.
Köszönöm szépen
Válasz #804. hozzászólásra
Hová küldjem?
Hello mindenkinek!
Segítsetek nekem!
Valamilyen jó kis formanyomtatvány kellene nekem a földbérleti díj kifizetéséhez, hogy el tudjam számolni költségként. Ha valakinek van, azt megköszönném ha
feltenné, vagy elküldené email-ba.
Előre is köszi
Válasz #801. hozzászólásra
Az 5000-es búzát nem tudom, "Petike_88" tippelte be, ha visszaolvasol, láthatod...de nekem reálisnak tűnik most...a 63e-t meg neten rákeresel, és megtalálod szerintem te is....
Én Tolna megyei vagyok és ez az ár reális. Jelenleg 50-80000 ft/ha között mennek a bérleti díjak. Az aranykorona alapján egy jobb területről van szó. Ilyen területekre már 90000Ft/ha is hallottam már.
Válasz #798. hozzászólásra
honnan tudod hogy jövőre 5000 lesz a búza? honnan tudod hogy 63 ezer lesz a támogatás?
Szerintem jó nagy bátorság kell ilyet aláírni, mert a támogatási rendszer is változóban van...
Válasz #798. hozzászólásra
Csak ezt nem így kell számolni. A támogatást nem arra kapja az ember, hogy abból fizesse a földbérletet, hanem arra, hogy a nem ritkán szűkös bevételéhez kapjon némi kompenzációt. Persze ez inkább gyenge területekre vonatkozik, egy 30 Ak fölötti földnél teljesen más a helyzet, ott a bevételek is jóval nagyobbak. A bérlő meg csak kiszámolja, hogy mit ér meg neki a föld és mit nem.
Válasz #796. hozzászólásra
Ahogy Petike is írta, ez jövőre kicsit kevesebb, mint 80e/ha, kb. 76e/ha...csak a földalapú támogatás 63e/ha, tehát évente kb. 13e/ha, azaz 1000HUF/ha/hó, 35HUF/ha/nap marad(na, ha nem lennének további támogatások/pályázatok)...ez jelenleg pl. kb. napi 1 perc telefonálási díj....nem hinném, hogy ezen bukik el a gazdálkodó...
Válasz #795. hozzászólásra
Hali,
én is azt mondtam, hogy 10 év nagy idő...főleg, ha pár év múlva tényleg megindul(hat) az adok-veszek-külföldiek....
Válasz #793. hozzászólásra
ez baromi sok érte sztem is. az több mint 15 mázsa búza hektáronként....
szerintem ez elég sok, mármint nem a 42 kg/AK, hanem magas Ak értékű a föld és így az egy hektárra jutó bérleti díj igen húzós. Bár nem tudom milyen búza árfolyamon számoltok. De csak 5000-el számolva 80e körül van. Én biztos, hogy nem bérelném ki ennyiért... De aki kivette az biztos jobban tudja mit tud az a föld. Meg most soknak tűnik, de 10 év múlva ki tudja mi lesz a sok meg mi lesz a kevés. De szerintem, ha ennyiért ki tudtad adni, akkor jól jártál.
Szerintem kérhettél volna többet is.
Üdvözlet!
Érdeklődnék, hogy idén lejárt földbérleti szerződésre Tolna megyében búza 42kg/AK (36,5AK/ha-os földre) mennyire számít soknak/kevésnek, 10 éves hoszabbítással...?
(Már mewgkötöttem, előbb akartam érdeklődni, de sajnos későn jutott eszembe, és lassú volt a regiszráció, de azért érdekel még az info.....)
Válasz #791. hozzászólásra
nem!!!! 1 rokonom, aki sajna tőlem 60 km-re van (így nekem qrvára kiesik) kiadta bérbe 10 E Ft/ha ért még 3 éve és azóta is úgy van neki, most ébredezik a csávó és tőlem kérdezett, én meg ugye nem bérelek, csak a sajátot túrom. Mindeneserte mondtam neki hogy jó nagy marha, de azért biztos akartam lenni, kösz a válaszokat!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #787. hozzászólásra
kéérni??
adni, nem?
vagy bedobtad a közösbe?
Válasz #789. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile loveye](/oldforum/images/smiles/loveye.gif)
köszönöm, sokat segítettél
Válasz #788. hozzászólásra
30-40 ezer között, de inkább az utóbbi
Válasz #787. hozzászólásra
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
észak dunántúli régióban 15 Ak körüli szántóért mennyi bérleti díjat lehet kérni hektáronként? Előre is kösz!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Válasz #785. hozzászólásra
Előre is kösz!
Válasz #783. hozzászólásra
Persze, csak nyugottan.
Válasz #782. hozzászólásra
Nincs miért bocsánatot kérned, de sokan úgy gondolják, hogy pl.:búza nem kelt ki, vetek napraforgót a helyére, vagy kukoricát, valamicske bevételt majd realizálok, a szőlő művelését, gondozását nem hagyhatod abba, mivel azesetben a következő években csak a "szintrehozással" fogsz foglalkozni.
A kézimunkáról, növényvédelemről nem is beszélve ha pl.: 1 rosszúl sikerült permetezés is befigyel az év során az képes elég drasztikusan csökkenteni a bevételt.
Válasz #779. hozzászólásra
Értem! Köszönöm az információkat! A szőlő munkái pedig valószínű h napszámosokkal lesz megcsináltatva ha összejön! Vasárnap megyünk egyezkedni a tulajjal aztán kiderül hogy mi lesz belőle! Ha sikerül megegyezni akkor számíthatok a segítségedre ha netán lesz valami kérdésem a szőlővel kapcsolatban?
Válasz #781. hozzászólásra
Bocsáss meg csak futtából olvastam bele...
Válasz #780. hozzászólásra
Búza és SZŐLŐ nem összehasonlítható növények.
Mind munka, mind bevétel ügyileg.