Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
van ahol és amivel kitermelhető! de persze nem mindenhol.
Viszont logikusan gondolkodva ott, ahol eladásnál kinevetnek a 1,5 milliós ajánlattal, mégis mennyit kellene bérletet fizetni, hogy a tulaj kiadja, ahelyett, hogy eladja az egészet?
Közgazdaságtan szerint a föld ára a 10 évi bérleti díj, és fordítva. Ez alatt venni, fölötte bérelni érdemes.
Én eddig ami százas ajánlatot láttam kifüggesztve, az is inkább az adócsalás kategóriája volt, tekintve, hogy családon belül volt(illetve külföldi tulajdonú zsebszerződéses ügylet, nyilván nem fizet százat a strómannak) és ugye a földbérleti díj 5 éven túli szerződésre adómentes.
De hallani hallottam, hogy dalmand környékén a répások az út melletti területekre beígérték.
mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy a legdrágább földeken most sem áll a víz, és 10+ tonnának néz ki a kukorica... Azt jellemzően csak a jég szokta elverni, a többi cirkusz nagyon nem sínyli meg...
Nagyobb összefüggő területért még az idei jó kilátások ellenére is adnék ennyit!
Jól olvasod,na én nem adnék annyit,ezek 40-ak-s földek,tőlünk 15-20 km-re,8-10 tonna buza,13-15tona kukorica a termés rajta,és a répa vitte igazán fel az árat
Kikell küldeni mindenkinek egy körlevelet,hivatkozni a kialakult helyzetre,és kérni kell 20 % bérletidíj elengedést.De nem kötelezően,hanem szabad akarat.Én már 2 évben alkalmaztam,sikeresen.Vannak rendes együttérző bérbeadók,akik megadják.Aki 8 napon belől nem jelez vissza,azt úgy tekintem,hogy levelem elfogadottnak tekinti.
A gazdák cseszték el az egészet,egymásra licitáltak,hogy több földhöz jusson,ha megnézitek a környező országokat sokkal kevesebb a bérleti díj,de a magyar az ráigér másokra,a földtulajdonos meg röhög,neki biztos fix pénz,több jut neki mint a gazdának aki gürizik,próbáljatok egyszer nem fizetni ,máris keresi az uj partnert,szerintem a (a legtöbb)bérbeadó várja a 2 misi/hektár árat és azonnal eladja,de sajnos nem nekünkismerős itt a környéken 100e/heki tarifa de persze előre
tegyük fel bérelek egy strandon egy bódét ahol palacsintát árulok ....
ha 3 hónapig nem esik az eső , mint pl tavaly akkor kva sokat keresek , mert sokan járnak a strandra ...
ha ilyen év van mint az idei akkor még a bérleti díjra sem futja .
de a bódé bérleti díja ugyanannyi minden évben !!
Persze ez igy van!! De tegyük fel... Ha én egy butikot bérelek és beázik a tetö csunyán És tönkre megy az öszes árum azért csak elmondanám a véleményem anak akitöl az üzletet bérelem.. Itt szintén az öszefogás hiányát látom..Mert ha egységes lenne egyszer végre a bérlök áláspontja akor a bérbe adó is befogná a száját!!! De mos eben a vacak termelési évben is az a tendencia hogy mindenki azt várja hogy a másik hibázon vagy megbotoljon!!Mert abban a pilanatban rögvest a helyébe lép..Még eben a Sz- kilátások közepete is.. Higyétek el kevés a földjét korekten bérbe adó ember!!!!
ha nem fizetnék teljes árat, úgy eltűnne alólam az összes föld, hogy csak pislognék...
de amúgy ez szerintem logikus is: aki bérel, a lehetséges haszonért cserébe vállalja a kockázatokat, aki pedig bérbe adja azért teszi, mert nem akar kockázatot vállalni...
Hogy tervezitek az idei évben a vízállásos vagy bármely egyéb más elemi okból nem termett terület részek bérleti díjának megfizetését ???????????????????????
Válasz #610. hozzászólásra
Eben igazad van teljesen..Mert mi is aratunk ojan területen bérbe ahol az aszály elenére is volt 110m kukorica is.. De ott azon a határrészen amikor 6000 volt az ára akor is anyit adott!!Meg a nagyábol bemüvelt szoja is fölément a 4t nak!!Az ijen terület az tényleg elgondolkodtatja az embert de ahol csak 35m ösziárpa meg búza terem meg ott anyira nincs az embernek még boravalót sem fizetnie
Válasz #609. hozzászólásra
Nállunk nem a "nagyok" drágítják a bérleti díjjat,hanem a föld utáni verseny és ebből kifolyólag vannak irreális bérleti díjjak,meg vételi árak.
Én megfelelő méretű és minőségű föld esetén mennék még feljebb is...
Ha felveszi az ember az AKG-t is, simén ki lehet gazdálkodni, és az igazán jó földeken azért nem veszteséges a mezőgazdaság...
pont ezért tartom szemét dolognak az NFA-s földek esetében, amikor 18-19 eFt/ha áron odajátszák a többszáz ha-os táblákat a barátaik cégeinek, mert ők a pontozási rendszerből kifolyólag, meg hogy az egyszeri letéti díj összegét az előző héten kapták meg területalapú támogatás címén, és a bérleti díjra pedig nem lehet ajánlatot tenni...
Én simán bevállalnám hogy fizetek a következő húsz évre 50-60 eFt-ot, de nem fizetek kauciót... Így a 20 év alatt 2,5x annyit fizetnék ki az államnak, és röhögve kitermelném....
Persze vanak rendes emberek is ..Nekem is van egy ügyfelem aki tisztában van azal hogy mijen SZ is a földje..És sokszor ö mondja hogy elég már a gabonábol mert akor nekünk már nem is marad haszon..Ijen is van De ojan is aki tutira meg van gyözödve hogy kb 1 kilós darabokban terem a földjén az arany..Szoval változó..De egyre jobban felkusznak a bérleti dijak a helyi cég pl minden évben ráteszi az inflációt igy nekünk is rá kell hogy tegyük..
Akkor én szerencsés helyzetben vagyok mert sosem volt ilyen jellegű vitám a földtulajdonosokkal.Van aki takarmányban kéri azoknak viszont én szállítom helybe a cuccost.
Én képben vagyok..De akor a bérlö feleslegesen fizet..Mármint a tözsdei kötés mindig a csepeli kikötöbe szálitot és uszájba rakot álapotban fizeti a búzát.. Szoval az nem az aktuális környékbeli átvevö telepi árat fizeti..Szoval hoszan lehetne eröl beszélni..Söt ojat is tudok amikor a bérbeadó elkezd trüközni mivel látja hogyPL: nagy az aszáj hogy öneki inkább kukorica kelene neki ugyan anyi sujba ez akár 30-505 bérleti dij emelést jelen csak ezel az egy apró kis trükell..Sajnos nekünk volt ijen akor azt becsületböl fizetük..És utána hali..Az ember meg csak nézet hogy most akor mi van??!!Csak az a baj hogy mindig van 1-2 örült aki mindig elb a Az árfojamokat valami örülten nagy ajánlatal..
Én rendszerint meg sem kérdem, hogy hány Ak-s a föld. Művelek olyan földet, ami papíron 5 AK-s, és 2008-ban 16 t/ha-os kukorica termett rajta, máshol meg van 28 Ak-s, és egy elhanyagolt sz@r, szíkfolttal a közepén, véggel gyepekre nyúlik, és nem terem soha semmit...
Én bérleti díjat 15.000 ft-tól 75.000 Ft-ig fizetek, és ami fontos az a talajtípus, az általános állapot, a fekvése, a mérete, az elmúlt évek növényei, az előző gazdája, meg a tulajdonos alkuereje. Szinte minden esetben egyedileg árazódnak ezek az üzletek...
Ez búzában értendö..Ez a megálapodás nálunk mulóban van mert az mindig vitára ad okot hogy mikori buzaár.. vagy malmi vagy takarmány.. vagy tözsdei..Szerintem jobb ez a pénzbeni megálapitás..
Válasz #588. hozzászólásra
Az a telapülés aholl a föld közigazgatási határa ha 15km-en balül van a te falud közighatárától, akkor helybenlakónak minősülsz!!!!!!
Én őstermelő csal. gazd vagyok "A" községből
Akit fellebbezek KFT "B" községből
A hely ahol a föld van "C" község! Akkor is nekem van előnyöm???? Mert nem vagyok helyben lakó, de persze akit fellebezek sem, viszont ő KFt én meg nem!
Nem árt becsatolni azt, amire hivatkoztál, már csak azért sem, hogy ne legyen mibe belekötni, ha nem akarnak kötélnek állni. Elég egy egyszerű fénymásolat is, pl ha családi gazdálkodói státuszra hivatkozol, akkor a határozat másolatát.
Díj az nincs, de az ügyvéd a szerződéskötésért valószínüleg legombol valamennyit rólad.
figyusztok, megnéztem a kifüggesztéseket be is adom mert "jobb" vagyok a sorrendben, de be kell csatolni valami okmányt is mellé vagy csak levél, hogy élni kívánok a joggal stb....
Ha nem családtaga kkor neked van elsőbséged,de,ha családi gazdálkodó vagy akkor,ha ő is családi gazdálkodó.Ha nemvagy családi gazdálkodó,de ő az,akkor neki van elsőbsége rá.
3430 hozzászólás
Válasz #629. hozzászólásra
van ahol és amivel kitermelhető! de persze nem mindenhol.
Viszont logikusan gondolkodva ott, ahol eladásnál kinevetnek a 1,5 milliós ajánlattal, mégis mennyit kellene bérletet fizetni, hogy a tulaj kiadja, ahelyett, hogy eladja az egészet?
Közgazdaságtan szerint a föld ára a 10 évi bérleti díj, és fordítva. Ez alatt venni, fölötte bérelni érdemes.
Én eddig ami százas ajánlatot láttam kifüggesztve, az is inkább az adócsalás kategóriája volt, tekintve, hogy családon belül volt(illetve külföldi tulajdonú zsebszerződéses ügylet, nyilván nem fizet százat a strómannak) és ugye a földbérleti díj 5 éven túli szerződésre adómentes.
De hallani hallottam, hogy dalmand környékén a répások az út melletti területekre beígérték.
Válasz #626. hozzászólásra
mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy a legdrágább földeken most sem áll a víz, és 10+ tonnának néz ki a kukorica... Azt jellemzően csak a jég szokta elverni, a többi cirkusz nagyon nem sínyli meg...
Nagyobb összefüggő területért még az idei jó kilátások ellenére is adnék ennyit!
100at adjon ám a rák.![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Itt megmár a hülyébbje 15re is fintorog......
Válasz #622. hozzászólásra
Jól olvasod,na én nem adnék annyit,ezek 40-ak-s földek,tőlünk 15-20 km-re,8-10 tonna buza,13-15tona kukorica a termés rajta,és a répa vitte igazán fel az árat
Válasz #623. hozzászólásra
Jól mondod itt magasabb a bérleti díj felénk NY MO-n. DE most pl 88000+ÁFa a repce ára is valóban... Raiffaisen agrárház .
Srácok az igazán durva az hogy töbet kell a föld bérletére fizetni mint maga a jövedelem!! Szoval meg kell végre tanulni a veszteségböl élni...![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Válasz #622. hozzászólásra
gondolom nyugat-magyarország... ot a terményárak is alsó hangon +15-20%...
mi a legtöbb, amit fizetünk az 80e
Válasz #618. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Ezt jól olvasom a bérlet évente 100 ezer forint??????
Válasz #614. hozzászólásra
szerintem is ki kell fizetni a bérbeadókat, mert szarakodni fognak a következő hosszabbításnál
Válasz #618. hozzászólásra
Sajnos így van!!
Válasz #613. hozzászólásra
Kikell küldeni mindenkinek egy körlevelet,hivatkozni a kialakult helyzetre,és kérni kell 20 % bérletidíj elengedést.De nem kötelezően,hanem szabad akarat.Én már 2 évben alkalmaztam,sikeresen.Vannak rendes együttérző bérbeadók,akik megadják.Aki 8 napon belől nem jelez vissza,azt úgy tekintem,hogy levelem elfogadottnak tekinti.
Válasz #615. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
ismerős itt a környéken 100e/heki tarifa de persze előre
A gazdák cseszték el az egészet,egymásra licitáltak,hogy több földhöz jusson,ha megnézitek a környező országokat sokkal kevesebb a bérleti díj,de a magyar az ráigér másokra,a földtulajdonos meg röhög,neki biztos fix pénz,több jut neki mint a gazdának aki gürizik,próbáljatok egyszer nem fizetni ,máris keresi az uj partnert,szerintem a (a legtöbb)bérbeadó várja a 2 misi/hektár árat és azonnal eladja,de sajnos nem nekünk
tegyük fel bérelek egy strandon egy bódét ahol palacsintát árulok ....
ha 3 hónapig nem esik az eső , mint pl tavaly akkor kva sokat keresek , mert sokan járnak a strandra ...
ha ilyen év van mint az idei akkor még a bérleti díjra sem futja .
de a bódé bérleti díja ugyanannyi minden évben !!
szerintem ez nem jó hasonlat, a földtulajok nem tehetnek erről az időjárásról, így nem is vonhatóak felelősségre.
De fordítsuk meg: ha nagyon jó az év, akkor bejöhetnek a bérbe adók, hogy adjunk nekik többet, mert milyen jól termet?
ezt a békát le kell nyelni, számomra nem kétséges...
Válasz #614. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
De mos eben a vacak termelési évben is az a tendencia hogy mindenki azt várja hogy a másik hibázon vagy megbotoljon!!Mert abban a pilanatban rögvest a helyébe lép..Még eben a Sz- kilátások közepete is..![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Higyétek el kevés a földjét korekten bérbe adó ember!!!! ![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Persze ez igy van!! De tegyük fel... Ha én egy butikot bérelek és beázik a tetö csunyán És tönkre megy az öszes árum azért csak elmondanám a véleményem anak akitöl az üzletet bérelem.. Itt szintén az öszefogás hiányát látom..Mert ha egységes lenne egyszer végre a bérlök áláspontja akor a bérbe adó is befogná a száját!!!
Válasz #613. hozzászólásra
ha nem fizetnék teljes árat, úgy eltűnne alólam az összes föld, hogy csak pislognék...
de amúgy ez szerintem logikus is: aki bérel, a lehetséges haszonért cserébe vállalja a kockázatokat, aki pedig bérbe adja azért teszi, mert nem akar kockázatot vállalni...
de emelés nem lesz senkinek!
Hogy tervezitek az idei évben a vízállásos vagy bármely egyéb más elemi okból nem termett terület részek bérleti díjának megfizetését ???????????????????????
Válasz #610. hozzászólásra
Eben igazad van teljesen..Mert mi is aratunk ojan területen bérbe ahol az aszály elenére is volt 110m kukorica is.. De ott azon a határrészen amikor 6000 volt az ára akor is anyit adott!!Meg a nagyábol bemüvelt szoja is fölément a 4t nak!!Az ijen terület az tényleg elgondolkodtatja az embert de ahol csak 35m ösziárpa meg búza terem meg ott anyira nincs az embernek még boravalót sem fizetnie
Válasz #609. hozzászólásra
Nállunk nem a "nagyok" drágítják a bérleti díjjat,hanem a föld utáni verseny és ebből kifolyólag vannak irreális bérleti díjjak,meg vételi árak.
Válasz #606. hozzászólásra
Én megfelelő méretű és minőségű föld esetén mennék még feljebb is...
Ha felveszi az ember az AKG-t is, simén ki lehet gazdálkodni, és az igazán jó földeken azért nem veszteséges a mezőgazdaság...
pont ezért tartom szemét dolognak az NFA-s földek esetében, amikor 18-19 eFt/ha áron odajátszák a többszáz ha-os táblákat a barátaik cégeinek, mert ők a pontozási rendszerből kifolyólag, meg hogy az egyszeri letéti díj összegét az előző héten kapták meg területalapú támogatás címén, és a bérleti díjra pedig nem lehet ajánlatot tenni...
Én simán bevállalnám hogy fizetek a következő húsz évre 50-60 eFt-ot, de nem fizetek kauciót... Így a 20 év alatt 2,5x annyit fizetnék ki az államnak, és röhögve kitermelném....
Válasz #608. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Persze vanak rendes emberek is ..Nekem is van egy ügyfelem aki tisztában van azal hogy mijen SZ is a földje..És sokszor ö mondja hogy elég már a gabonábol mert akor nekünk már nem is marad haszon..Ijen is van De ojan is aki tutira meg van gyözödve hogy kb 1 kilós darabokban terem a földjén az arany..Szoval változó..De egyre jobban felkusznak a bérleti dijak a helyi cég pl minden évben ráteszi az inflációt igy nekünk is rá kell hogy tegyük..
Válasz #607. hozzászólásra
Akkor én szerencsés helyzetben vagyok mert sosem volt ilyen jellegű vitám a földtulajdonosokkal.Van aki takarmányban kéri azoknak viszont én szállítom helybe a cuccost.
Válasz #604. hozzászólásra
Én képben vagyok..De akor a bérlö feleslegesen fizet..Mármint a tözsdei kötés mindig a csepeli kikötöbe szálitot és uszájba rakot álapotban fizeti a búzát.. Szoval az nem az aktuális környékbeli átvevö telepi árat fizeti..Szoval hoszan lehetne eröl beszélni..Söt ojat is tudok amikor a bérbeadó elkezd trüközni mivel látja hogyPL: nagy az aszáj hogy öneki inkább kukorica kelene neki ugyan anyi sujba ez akár 30-505 bérleti dij emelést jelen csak ezel az egy apró kis trükell..Sajnos nekünk volt ijen akor azt becsületböl fizetük..És utána hali..Az ember meg csak nézet hogy most akor mi van??!!Csak az a baj hogy mindig van 1-2 örült aki mindig elb a Az árfojamokat valami örülten nagy ajánlatal..
Válasz #605. hozzászólásra
Én a legjobb területem után sem fizettem 42.000-nél többet ezen felüli árak kicsit írreálisak sztem.
Én rendszerint meg sem kérdem, hogy hány Ak-s a föld. Művelek olyan földet, ami papíron 5 AK-s, és 2008-ban 16 t/ha-os kukorica termett rajta, máshol meg van 28 Ak-s, és egy elhanyagolt sz@r, szíkfolttal a közepén, véggel gyepekre nyúlik, és nem terem soha semmit...
Én bérleti díjat 15.000 ft-tól 75.000 Ft-ig fizetek, és ami fontos az a talajtípus, az általános állapot, a fekvése, a mérete, az elmúlt évek növényei, az előző gazdája, meg a tulajdonos alkuereje. Szinte minden esetben egyedileg árazódnak ezek az üzletek...
Válasz #603. hozzászólásra
Étkezési búzában, és a július havi azonnalra kötött tözsdei áron.
Válasz #602. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ez búzában értendö..Ez a megálapodás nálunk mulóban van mert az mindig vitára ad okot hogy mikori buzaár.. vagy malmi vagy takarmány.. vagy tözsdei..Szerintem jobb ez a pénzbeni megálapitás..
28-40 kg/Ak
Válasz #595. hozzászólásra
Szia !Nálunk ez ugy müködik hogy 900Ft/ Ak tol kb 1100ft- Ig vagy a teljes földalapúT.
Válasz #597. hozzászólásra
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Még a 28ropi az talán oké a 20ak/ha ért de az 55 az már gusztustalan !!!!!
Válasz #598. hozzászólásra
de a bérleti díj nem minden estben arányos a talaj minőségével.
Bezony ,itt 20Ak körül van az átlag...
Válasz #597. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Az átlagos aranykoronás??
Felénk 28Eft/ha-tól -55Eft/ha-ig
Átlagosan?
Mennyi most 1 hektár átlagos AK-jú föld bérleti díja?
Válasz #592. hozzászólásra
Na ez az egy része számomra csak nyakkendős bűnöző az én szememben!!!!! TISZTELET A KIVÉTELNEK!
mtz 100 2010 01 10.
mennyi most 1 ha bérleti dij? köszi!
Válasz #579. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Na ezel én is igy vagyok!!!!
ja értem de akkor ő is helybenlakó de mivel kft így cumi neki! Tiszta köszönöm!!!
és falum közvetlenül a falu mellett van ahol a föld van, de a másik is mellette van csak a másik oldaláról akkor mi van ?
Válasz #588. hozzászólásra
Az a telapülés aholl a föld közigazgatási határa ha 15km-en balül van a te falud közighatárától, akkor helybenlakónak minősülsz!!!!!!
ja és van még 1 ?-em!
A sorrend egy esetben nem tiszta!
Én őstermelő csal. gazd vagyok "A" községből
Akit fellebbezek KFT "B" községből
A hely ahol a föld van "C" község! Akkor is nekem van előnyöm???? Mert nem vagyok helyben lakó, de persze akit fellebezek sem, viszont ő KFt én meg nem!
Válasz #585. hozzászólásra
Nem árt becsatolni azt, amire hivatkoztál, már csak azért sem, hogy ne legyen mibe belekötni, ha nem akarnak kötélnek állni. Elég egy egyszerű fénymásolat is, pl ha családi gazdálkodói státuszra hivatkozol, akkor a határozat másolatát.
Díj az nincs, de az ügyvéd a szerződéskötésért valószínüleg legombol valamennyit rólad.
és mégvalami ha én a kifüggesztésre rámozdulok annak van illetékfizetési kötelezettsége???
figyusztok, megnéztem a kifüggesztéseket be is adom mert "jobb" vagyok a sorrendben, de be kell csatolni valami okmányt is mellé vagy csak levél, hogy élni kívánok a joggal stb....
Válasz #580. hozzászólásra
Nézd meg az 567-es hsz-t!
Válasz #582. hozzászólásra
Ha nem családtaga kkor neked van elsőbséged,de,ha családi gazdálkodó vagy akkor,ha ő is családi gazdálkodó.Ha nemvagy családi gazdálkodó,de ő az,akkor neki van elsőbsége rá.
Válasz #581. hozzászólásra
aki ki akarja bérelni és nem szomszéd
Válasz #580. hozzászólásra
Attól függ kivel szembe.