Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Félreérted, kifizették azt teljesen, csak a volt tulajjal aláiratták a haszonbérletit is, hogy tuti legyen az elővásárlási jog, + még a földbérleti díjat is leköltségeli, amíg át nem iratja.
Úgyhogy az már nem haszonbérlet, hanem adásvétel, amikor eltörlik a moratóriumot, bérlőként elővásárlási joggal azonnal beküldik a hivatalba a most páncélba rakott adásvételi szerződést.
basszus kulcs! Nézegetem a magyarország.hu-n a haszonbérleteket. Hozzánk közel a nyugati határszélen kapaszkodjatok meg 600 EUR/Ha-rra van kifüggesztve! Vagy 100 Hekit kapcsiból nekiadtak! Hogy a redvába csinálják? az vagy 150 ezere/hektár!!!
csak arra leszek kiváncsi ha meg is kapják a levelet hogy enyém legyen a tulaj meg azt mondja én neked nem adom ki akkor mi van? pár hektáron nem fog senki sem pereskedni... :(
21. § (1) A termőföldre és tanyára az alábbi sorrendben előhaszonbérleti jog illeti meg:
a) a volt haszonbérlőt, illetve ha a volt haszonbérlő a tulajdonos hozzájárulásával ültetvényt telepített vagy halastavat létesített, az általa kijelölt személyt feltéve, hogy a haszonbérlet nem a tulajdonos azonnali hatályú felmondása következtében szűnt meg;
b) a helyben lakó szomszédot;
c) a helyben lakót.
(2) Az (1) bekezdés b)-c) pontjában meghatározott jogosulti csoportokon belül az előhaszonbérleti jog gyakorlásának sorrendje a következő:
a) a családi gazdálkodó;
b) nyilvántartási (regisztrációs) számmal rendelkező őstermelő, egyéni mezőgazdasági vállalkozó;
c) jogi személy és jogi személyiség nélküli más szervezet.
(3) Az állattartó telep és halastó üzemeltetőjét az ingatlan-nyilvántartásban szántó, rét, legelő, valamint fásított terület művelési ágban nyilvántartott termőföldre - a 21. § (1) bekezdésének a) pontjában foglalt személyekkel azonos sorrendben - előhaszonbérleti jog illeti meg, feltéve hogy
a) az állattartó telep és halastó a 3. § m) pontjának 1-2. alpontjai szerinti település valamelyikén fekszik, és
b) az állattartó telepet és halastavat a haszonbérletre vonatkozó ajánlat közlésének időpontjában, valamint az azt megelőző legalább egy éve folyamatosan működteti.
(4) Az állattartó telep és halastó működtetését igazolni kell, az igazolást az üzemeltető kérelmére az állat-egészségügyi hatóság adja ki.
(5) Az (1) bekezdés szerinti előhaszonbérleti jog nem áll fenn közeli hozzátartozók [Ptk. 685. § b) pont] közötti haszonbérleti szerződés esetében, a mezőgazdasági termelők gazdaságátadási támogatása feltételeként megvalósuló termőföld haszonbérlete esetén, valamint olyan külterületi földrészlet haszonbérbe adása esetén, amely a törvény hatálybalépéséig zártkertinek minősült.
(6) Az (1)-(2) bekezdés szerinti sorrend az előhaszonbérletre jogosultak egymás közötti viszonyában is irányadó.
Sztem ha kiírt a szerződésben mezei leltárt akkor fizetsz ha nem írt róla sztem mehet a fenélbe.
Keress visszább az oldalon mintha vhol olvastam volna a tövény hivatkozását.
ha pl el van vetve de a manus aki csak most kötötte meg a szerződést rá az az ő baja nem? vagy hogy működik ha már elvetette holott nem volt rá szerződése?
Ha helyben lakó vagy akkor te vagy előnyben,jegyzőhöz kell benyujtanod írásban,hogy élni kívánsz az előbérleti jogoddal amit ha te írsz tanúzd le,hogy hiteles legyen.Az más kérdés,hogy ha ilyenkor van kifüggesztve lehet,hogy mezei leltár terheli,meg kellene nézni élőben.
Ja és a kifüggesztésben szereplő feltételeket maradéktalanul el kell fogadnod.
Megnéztem a hirdetések között magyaroszág.hu-n, ki van függesztve egy föld amit nem egy helybeli gazda függezstett ki ergo nekem elvileg előnyom lenne vele kapcsolatban igaz? Hogyan tudok érvényt szerezni? Írnom kell a hivatalba, hogy én akarom kivenni? Vagy hivatkoznom kell valamire?
Mit lehet tenni akkor, ha a legelő bérleti szerződését nem függesztettem ki. Nem is tudtam róla. A szomszéd legelőt használtam már 3 éve, de hogy megcsináltam a vállalkozóit szeretném bejelenteni a földhasználatot is.
A szerződés dátuma 2008.augusztus, én pedig most szeretném bejelenteni a földhivatalban, hogy én használom.
nem, ez nem színlelt csere. Színlelt csere akkor van, amikor nincs, vagy vitatható az értékegyezőség. pl. amikor elcserélsz 2 aranykoronát egy vemhes kecskére (megtörtént eset ), vagy pl. 1 aranykoronát cserélsz 1 másikra, mert az aránytalanul kevés, vagy pl. 1 ak-t 15 ak-ra. Amúgy célszerű hozzá valamilyen fedősztorit kreálni (pl. belefoglalni, hogy telephelyet akar építeni, de ha a területet nem lehet kivonni művelésből, akkor a felek utólag elállhatnak az üzlettől, stb.
ügyes ügyvéd simán keresztülviszi...
Arról nem is beszélve, hogy mivel ezek nem kifüggesztéskötelesek, csak akkor kérdezősködnek, ha valamely ügyintéző hivatalból teszi azt, arról meg le lehet beszélni...
földet földre cserélsz, pl. 10 AK 10 AK-ra, valahol egész máshol. Így a területből osztatlan tulajdon lesz, ahol már a vevő is jelenlegi tulajdonos, akit senki nem előzhet meg, olyannyira, hogy még ki sem kell függesztened.
első lépés elcseréled 10 AK-dat az eladó 10 Ak-jára, ami kimeríti az értékegyezőség fogalmát. utána visszavásárolod a régi földedben levő tulajdonhányadát, amit nem kell kifüggeszteni, mert ott te is tulajdonos vagy, majd megveszed az új földbe lévő tulajdonhányadát, amit megint nem kell kifüggeszteni, mert ott is tulajdonos vagy.
Ha viszont kifüggesztik, akkor nincs mese, lehet hogy egy kis pereskedéssel, de a végére úgyis neked lesz igazad, amennyiben a kifüggesztés időtartama alatt egy ügyvéddel vagy közjegyzővel érvényes ajánlatot tetetsz, bárhogy susmusolják is el az ügyet, a bíróság úgy is visszaállítja a végére a te igazad...
3430 hozzászólás
Hali mindenkinek lenne egy kérdésem
a haszonbérletnél van a szomszédnak előbérleti joga?
Válasz #578. hozzászólásra
Én szívem szerint megtizedelném a hazai ügyvéd-társadalmat, de szó szerint!!!
Nehogy azt hidd, hogy ezt a sógorok agyalták ki.
Válasz #577. hozzászólásra
ennyit a földvásárlási moratóriumról...
Válasz #576. hozzászólásra
Félreérted, kifizették azt teljesen, csak a volt tulajjal aláiratták a haszonbérletit is, hogy tuti legyen az elővásárlási jog, + még a földbérleti díjat is leköltségeli, amíg át nem iratja.
bakker a legjobb üzlet, még szakaszosan is fizeti ki nem is egyben mint mi amikor veszünk! De vagy 100 heki! Rohadjanak meg!
Válasz #574. hozzászólásra
Osztrákok az tuti, tudom
Válasz #573. hozzászólásra
Úgyhogy az már nem haszonbérlet, hanem adásvétel, amikor eltörlik a moratóriumot, bérlőként elővásárlási joggal azonnal beküldik a hivatalba a most páncélba rakott adásvételi szerződést.
basszus kulcs! Nézegetem a magyarország.hu-n a haszonbérleteket. Hozzánk közel a nyugati határszélen kapaszkodjatok meg 600 EUR/Ha-rra van kifüggesztve! Vagy 100 Hekit kapcsiból nekiadtak! Hogy a redvába csinálják? az vagy 150 ezere/hektár!!!
csak arra leszek kiváncsi ha meg is kapják a levelet hogy enyém legyen a tulaj meg azt mondja én neked nem adom ki akkor mi van? pár hektáron nem fog senki sem pereskedni... :(
Válasz #570. hozzászólásra
oksa ilyenbe még nem voltam benne, na de egyszer ezt is el kell kezdeni :) Ma függesztették ki holnap felmegyek a hivatalba megsasolom :)
Válasz #569. hozzászólásra
Elvileg meg KELL nézned a szerződést, ugyanis annak minden egyes pontját ugyanúgy vállalnod kell, tehát illene tudnod mire szerződsz.
elvileg ha én bemegyek a hivatalba meg kell mutatniuk a szerződést??? Így láthatom tutira az vette e ki akire gondoltam, ki a föld tulaja stb...
Válasz #567. hozzászólásra
KÖSZI!!!!
Válasz #566. hozzászólásra
21. § (1) A termőföldre és tanyára az alábbi sorrendben előhaszonbérleti jog illeti meg:
a) a volt haszonbérlőt, illetve ha a volt haszonbérlő a tulajdonos hozzájárulásával ültetvényt telepített vagy halastavat létesített, az általa kijelölt személyt feltéve, hogy a haszonbérlet nem a tulajdonos azonnali hatályú felmondása következtében szűnt meg;
b) a helyben lakó szomszédot;
c) a helyben lakót.
(2) Az (1) bekezdés b)-c) pontjában meghatározott jogosulti csoportokon belül az előhaszonbérleti jog gyakorlásának sorrendje a következő:
a) a családi gazdálkodó;
b) nyilvántartási (regisztrációs) számmal rendelkező őstermelő, egyéni mezőgazdasági vállalkozó;
c) jogi személy és jogi személyiség nélküli más szervezet.
(3) Az állattartó telep és halastó üzemeltetőjét az ingatlan-nyilvántartásban szántó, rét, legelő, valamint fásított terület művelési ágban nyilvántartott termőföldre - a 21. § (1) bekezdésének a) pontjában foglalt személyekkel azonos sorrendben - előhaszonbérleti jog illeti meg, feltéve hogy
a) az állattartó telep és halastó a 3. § m) pontjának 1-2. alpontjai szerinti település valamelyikén fekszik, és
b) az állattartó telepet és halastavat a haszonbérletre vonatkozó ajánlat közlésének időpontjában, valamint az azt megelőző legalább egy éve folyamatosan működteti.
(4) Az állattartó telep és halastó működtetését igazolni kell, az igazolást az üzemeltető kérelmére az állat-egészségügyi hatóság adja ki.
(5) Az (1) bekezdés szerinti előhaszonbérleti jog nem áll fenn közeli hozzátartozók [Ptk. 685. § b) pont] közötti haszonbérleti szerződés esetében, a mezőgazdasági termelők gazdaságátadási támogatása feltételeként megvalósuló termőföld haszonbérlete esetén, valamint olyan külterületi földrészlet haszonbérbe adása esetén, amely a törvény hatálybalépéséig zártkertinek minősült.
(6) Az (1)-(2) bekezdés szerinti sorrend az előhaszonbérletre jogosultak egymás közötti viszonyában is irányadó.
csak vételre vonatkozó hivatkozást találtam, nem haszonbérletre sajna :(((
1994 évi LV. törvény 21§, konkrétabban pl itt:
http://gtr2.uw.hu/1994evi55tv2.htm
Sztem ha kiírt a szerződésben mezei leltárt akkor fizetsz ha nem írt róla sztem mehet a fenélbe.
Keress visszább az oldalon mintha vhol olvastam volna a tövény hivatkozását.
ja és hol találom azt meg hogy mi a sorrend?
ha pl el van vetve de a manus aki csak most kötötte meg a szerződést rá az az ő baja nem? vagy hogy működik ha már elvetette holott nem volt rá szerződése?
Válasz #560. hozzászólásra
Ha helyben lakó vagy akkor te vagy előnyben,jegyzőhöz kell benyujtanod írásban,hogy élni kívánsz az előbérleti jogoddal amit ha te írsz tanúzd le,hogy hiteles legyen.Az más kérdés,hogy ha ilyenkor van kifüggesztve lehet,hogy mezei leltár terheli,meg kellene nézni élőben.
Ja és a kifüggesztésben szereplő feltételeket maradéktalanul el kell fogadnod.
figyusztok segítsetek!
Megnéztem a hirdetések között magyaroszág.hu-n, ki van függesztve egy föld amit nem egy helybeli gazda függezstett ki ergo nekem elvileg előnyom lenne vele kapcsolatban igaz? Hogyan tudok érvényt szerezni? Írnom kell a hivatalba, hogy én akarom kivenni? Vagy hivatkoznom kell valamire?
Válasz #558. hozzászólásra
nálunk elfogadják
a földhivatalba meg el se olvassák
Válasz #557. hozzászólásra
Nem fogadják el,mert bármikor belejavítható,stb.
Válasz #556. hozzászólásra
Ha az egész szerződést kézzel irod,akkor is elkel fogadnia!
Válasz #552. hozzászólásra
6-os pontot nemszabad beletenni.Nállunk a tollal beleírt adatot nem fogadja el a földhívatal.
Válasz #551. hozzászólásra
Küld,küldöm.
Válasz #553. hozzászólásra
Ez csak egy sablon, kiindulásnak nem rossz.
KÖSZI!
Válasz #551. hozzászólásra
Itt van
Majd klik a :Letöltöm a dokumentumot !!!!!
ha megadom az e-mail címemet, tudna nekem valaki küldeni egy egyszerű de érthető földhaszonbérleti szerződés mintát?
Az! Köszi!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #548. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
mepar.hu azthiszem
Sziasztok!
Az MVH-nál mutattak tavaly tavasszal egy honlapot ahol ki lehetett keresni egy térképen a a földek helyrajzi számait.
Be tudná valaki linkelni ezt a honlapot? Köszönöm!
Válasz #546. hozzászólásra
2 hét kifüggesztés,és új szerződés,vagy haszonkölcsön szerződés,amit nem kell kifüggeszteni.
Válasz #545. hozzászólásra
Köszönöm a választ.
Mit lehet tenni akkor, ha a legelő bérleti szerződését nem függesztettem ki. Nem is tudtam róla. A szomszéd legelőt használtam már 3 éve, de hogy megcsináltam a vállalkozóit szeretném bejelenteni a földhasználatot is.
A szerződés dátuma 2008.augusztus, én pedig most szeretném bejelenteni a földhivatalban, hogy én használom.
Köszi.
Válasz #544. hozzászólásra
Itt!: http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/
Válasz #528. hozzászólásra
Szia, hol találom a magyarorszag.hu-n a szerződéseket?
Köszi
Válasz #540. hozzászólásra
Én is alkalmaztam.. az enyém már átment..
Válasz #535. hozzászólásra
akkor bepénzelsz Te gyerek !!! :-)))
tán már nem fért a földre ??? kár érte !
na majd holnap megdumáljunk !
jó éjt mindenkinek !
Válasz #539. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
én nagyüzemben nyomtam a csereszerződéseket, d ahogy a mostani terményárak állnak, úgy nem nagyon futja további földekre.......egyelőre.
Válasz #539. hozzászólásra
Ezt a módszert még nem hallottam,de nagyon jó. Ezért is jó ez a fórum.
Válasz #538. hozzászólásra
), vagy pl. 1 aranykoronát cserélsz 1 másikra, mert az aránytalanul kevés, vagy pl. 1 ak-t 15 ak-ra. Amúgy célszerű hozzá valamilyen fedősztorit kreálni (pl. belefoglalni, hogy telephelyet akar építeni, de ha a területet nem lehet kivonni művelésből, akkor a felek utólag elállhatnak az üzlettől, stb.
nem, ez nem színlelt csere. Színlelt csere akkor van, amikor nincs, vagy vitatható az értékegyezőség. pl. amikor elcserélsz 2 aranykoronát egy vemhes kecskére (megtörtént eset
ügyes ügyvéd simán keresztülviszi...
Arról nem is beszélve, hogy mivel ezek nem kifüggesztéskötelesek, csak akkor kérdezősködnek, ha valamely ügyintéző hivatalból teszi azt, arról meg le lehet beszélni...
Válasz #532. hozzászólásra
Csak,ha az aki ellen irányult a csere,megtudja ezt,akkor simán beperel színlet csere miatt és ott a bukta.
Válasz #519. hozzászólásra
A vevő egy "gyűjtő", aki szereti földbe fektetni a pénzét.
de akkor se kell kifüggeszteni ha 3 évnél régebben bérlem és akkor a szomszéd nem tud élni elövásárlási jogával
Azért ez a csere-bere kissé kilóg.......nem ?
Ha ügy van belőle ezért kaphat az ember egy kis "simogatást" !
Válasz #529. hozzászólásra
Ajjaj ! Még nyakig vagyok melókkal ! Szólj rám, ha sürgős akkor felfüggesztem a melót. Trágya hordás megy maszekba.........
csak az a baj,hogy eléggé olyan emberek,hogy a saját ürüléküket megennék 2 ft-ért.
Válasz #526. hozzászólásra
van
földet földre cserélsz, pl. 10 AK 10 AK-ra, valahol egész máshol. Így a területből osztatlan tulajdon lesz, ahol már a vevő is jelenlegi tulajdonos, akit senki nem előzhet meg, olyannyira, hogy még ki sem kell függesztened.
első lépés elcseréled 10 AK-dat az eladó 10 Ak-jára, ami kimeríti az értékegyezőség fogalmát. utána visszavásárolod a régi földedben levő tulajdonhányadát, amit nem kell kifüggeszteni, mert ott te is tulajdonos vagy, majd megveszed az új földbe lévő tulajdonhányadát, amit megint nem kell kifüggeszteni, mert ott is tulajdonos vagy.
Ha viszont kifüggesztik, akkor nincs mese, lehet hogy egy kis pereskedéssel, de a végére úgyis neked lesz igazad, amennyiben a kifüggesztés időtartama alatt egy ügyvéddel vagy közjegyzővel érvényes ajánlatot tetetsz, bárhogy susmusolják is el az ügyet, a bíróság úgy is visszaállítja a végére a te igazad...
azért már lehet harcolni meg kell keresni az eladót és többet kínálni érte nálunk meg szokták kérdezni a szomszédot