Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát akkor felénk hót hü..ék a hivatalban ehez. Én is így tudom és már nem 1x beadtam, no meg az ügyvédem is elmondta az ilyenkori lépéseket, de nagy ívben lexarták, mert ez már nekik gond, ha nem sma az ügy !
Mellesleg ez a megkerülés már nem igazán lehetséges az internet óta.....ajándék-ha nem családtak-kizárt, csere sem járható mert ott is elég macera a dolg, no meg földet földre lehet csak, esetleg ha van más ötleted szvesen elolvasnám.
egyszerűen nem mondhat ilyet. Amikor az ügyvéd megírja a szerződést, vagy az előszerződést, jogilag az eladó már lemond róla a megbeszélt ár ellenében. Aki ezt kifizeti, az az új tulajdonos, és a régi tulajdonos már nem tehet ellene semmit, (legfeljebb megver, de az egy másfajta történet, amire nyílván volt már precedens...)
felajánlania nem kell, erre van a kifüggesztési eljárásrend. Amikor megkötik az üzletet, az ügyvéd hivatalból kifüggeszti vagy az adásvételit, vagy a nyilvános ajánlatot ott, ahol az nálatok szokás. (nálunk pl. az önkormányzat hirdetője, de van ahol pl. piactéren hirdető.
Amikor ki van függesztve, besétálsz a jegyzőhöz, hogy neked, mint szomszédnak elővásárlási jogod van, és szeretnél vele élni. Ha más, tőled magasabb jogosultsággal rendelkező, vagy azonos jogosultságú, de téged időben megelőző nem tesz ajánlatot, akkor a tulajdonos köteles neked leadni.
Nagyon fontos, hogy ez nem licit, az ár itt nem kérdés. Csak a meghirdetett áron juthat bárki a területhez, és az eladó már nem léphet vissza az üzlettől, a vevő pedig nem tehet új ajánlatot.
Ha azonban valamilyen technikával megkerülik a kifüggesztési eljárást, akkor nem tehetsz semmit.
hát itt az igazság. de hát vannak jogaink, meg a másik félnek is, meg hát vannak elő jogok,rangok. nagy meccs. megéri-e ? mekkora a terület, mennyi ak ?
Válasz #514. hozzászólásra
van rá reális esélyem,hogy az enyém lehet a terület?Valószínű rá kell ígérnem a másik vevőre,mert szerintem azé lesz aki többet ad érte.
Azt szeretném megkérdezni.hogy a szomszédom el akarja adni a területét,de valószínű hogy nem nekem.Hogy tudnám megvásárolni ezt a területet,hogy ne másé legyen.Esetleg élhetek az elővásárlási jogommal mint szomszéd.Nekem is fel kell ajánlania,hogy megveszem-e a területet vagy sem!?
sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondeni, hogy a földbérleti szerződés felmondádának milyen alaki és tartalmi feltételei vannak és mennyivel kell előbb a földhivatalba beadni kösz
Nem Te fogod rágalmazni, hanem ő rágalmaz téged...valótlan állítását akarja bizonyítani bíróság előtt és ez fordítva is elsülhet. A nem vagyoni kártérítés is pénzre váltható, csak az az embernek nem a vagyonában keletkezik mint kár, hanem a becsületében, jó hírnevében, másokkal szembeni megítélésében. Tipikusan a sajtóban ( médiában ) vannak ilyenek, de az még durvább, mert ott eleve a "nagy nyilvánosság" szót használják.
De ha a kocsmában rólad azt mondja, hogy ilyen szemét-meg olyan szemét és ezt az UTCÁn is hallja néhány JÓZAN ember akkor rábaszhat az illető, ha a tanuid állítják, hogy józan volt ő is. Igy belátási képessége birtokában cselekedett. DE MINDIG PEREN KIVÜL LEGJOBB MEGEGYEZNI!!!
Ezb a Ptk. 583. § kevéssé ismert, de lehet, hogy a földhivatalos kisasszonyok nem lettek felvilágosítva erről, de ettől még létezik. Lehet, hogy az új PTKban már nincs meg, de még a római jogban használatos volt. Commodatum néven futott, és a következőt jelentette:
A haszonkölcsön szerződés a használati kötelem ingyenes formája. A haszonkölcsön szerződés alapján a kölcsönadó köteles a dolgot a szerződésben meghatározott időre ingyenesen a kölcsönvevő használatába adni, a kölcsönvevő pedig köteles azt a szerződés megszűntekor visszaadni (Ptk. 583. § (1) bekezdés). A haszonkölcsön szerződés alapján tehát a dolog tulajdonosa, vagy használatának átengedésére egyéb jogcímen jogosult személy (pl. a haszonélvező) az ajándékozáshoz hasonlóan ingyenesen biztosítja a kölcsönvevőnek a használat jogát. Az ingyenesség miatt ez a szerződés fajta a gyakorlatban jóval ritkábban fordul elő, mint a visszterhes használati kötelmek (bérlet, haszonbérlet). A gyakorlat ugyanakkor néhány gyakrabban előforduló tényállást (pl. a szívességi lakáshasználatot) a jogkövetkezmények szempontjából haszonkölcsön szerződésnek minősít. Igaz, hogy ennél vannak erősebb kötelmi viszonyt szabályozó szerződésformák.....
nincs mit. Remélem rá tudod beszélni a nyugtatóra....:)
Azért, ha durvul a helyzet keress meg egy praktizáló ügyvédet is, mert én már 8 éve parasztkodom....de ha van valami kérdezz nyugodtan.
3430 hozzászólás
Válasz #527. hozzászólásra
még nem tudom most kaptam az infot hogy el akarják adni.
Válasz #526. hozzászólásra
üdv !
holnap délelőtt átmennék, vagy !?
Válasz #521. hozzászólásra
Idén februártól már kötelező a magyarország.hu- ra feltenni,nem elég csak kifüggeszteni a hivatalban.
Válasz #523. hozzászólásra
mi az ár ? mennyi ak ?
Válasz #521. hozzászólásra
Hát akkor felénk hót hü..ék a hivatalban ehez. Én is így tudom és már nem 1x beadtam, no meg az ügyvédem is elmondta az ilyenkori lépéseket, de nagy ívben lexarták, mert ez már nekik gond, ha nem sma az ügy !
Mellesleg ez a megkerülés már nem igazán lehetséges az internet óta.....ajándék-ha nem családtak-kizárt, csere sem járható mert ott is elég macera a dolg, no meg földet földre lehet csak, esetleg ha van más ötleted szvesen elolvasnám.
Válasz #522. hozzászólásra
egyszerűen nem mondhat ilyet. Amikor az ügyvéd megírja a szerződést, vagy az előszerződést, jogilag az eladó már lemond róla a megbeszélt ár ellenében. Aki ezt kifizeti, az az új tulajdonos, és a régi tulajdonos már nem tehet ellene semmit, (legfeljebb megver, de az egy másfajta történet, amire nyílván volt már precedens...)
Válasz #523. hozzászólásra
Azért már érdemes harcolni.
Válasz #518. hozzászólásra
kb 40 hektár
Válasz #518. hozzászólásra
nem ismerem a szitut,de mindenkinek vannak ellenségei és azt mondja az eladó,hogy őneki nem adom és kész
Válasz #513. hozzászólásra
felajánlania nem kell, erre van a kifüggesztési eljárásrend. Amikor megkötik az üzletet, az ügyvéd hivatalból kifüggeszti vagy az adásvételit, vagy a nyilvános ajánlatot ott, ahol az nálatok szokás. (nálunk pl. az önkormányzat hirdetője, de van ahol pl. piactéren hirdető.
Amikor ki van függesztve, besétálsz a jegyzőhöz, hogy neked, mint szomszédnak elővásárlási jogod van, és szeretnél vele élni. Ha más, tőled magasabb jogosultsággal rendelkező, vagy azonos jogosultságú, de téged időben megelőző nem tesz ajánlatot, akkor a tulajdonos köteles neked leadni.
Nagyon fontos, hogy ez nem licit, az ár itt nem kérdés. Csak a meghirdetett áron juthat bárki a területhez, és az eladó már nem léphet vissza az üzlettől, a vevő pedig nem tehet új ajánlatot.
Ha azonban valamilyen technikával megkerülik a kifüggesztési eljárást, akkor nem tehetsz semmit.
Válasz #516. hozzászólásra
Így van! Elővásárlási jogod van.Figyeld a kifüggesztést a magyarország.hu-n.
Válasz #515. hozzászólásra
ha türelmes vagy és bele mész gy kis herce-hurcába. kérdés : ki a vevő ? a jelenlegi használó ??
Válasz #517. hozzászólásra
hát itt az igazság. de hát vannak jogaink, meg a másik félnek is, meg hát vannak elő jogok,rangok. nagy meccs. megéri-e ? mekkora a terület, mennyi ak ?
szerintem ha nem neked akarja adni úgy se adja,
Válasz #515. hozzászólásra
Várd meg míg kifüggesztik,aztán elővásárlási jogod lesz,mint szomszéd.Keress rá Googelban az 1994.évi LV.törvényre.Ott nézd meg a 10.§-t.
Válasz #514. hozzászólásra
van rá reális esélyem,hogy az enyém lehet a terület?Valószínű rá kell ígérnem a másik vevőre,mert szerintem azé lesz aki többet ad érte.
Válasz #513. hozzászólásra
ez egy érdekes meccs lesz előreláthatóan ! :-((((
Azt szeretném megkérdezni.hogy a szomszédom el akarja adni a területét,de valószínű hogy nem nekem.Hogy tudnám megvásárolni ezt a területet,hogy ne másé legyen.Esetleg élhetek az elővásárlási jogommal mint szomszéd.Nekem is fel kell ajánlania,hogy megveszem-e a területet vagy sem!?
sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondeni, hogy a földbérleti szerződés felmondádának milyen alaki és tartalmi feltételei vannak és mennyivel kell előbb a földhivatalba beadni kösz
Válasz #509. hozzászólásra
Nemijedtem meg,már első hallásra is képtelenségnsk tartottam a követelését.DE hogy megnyugodjak kelletek a tanácsok,vélemények tapasztalatok.
Válasz #508. hozzászólásra
Nem Te fogod rágalmazni, hanem ő rágalmaz téged...valótlan állítását akarja bizonyítani bíróság előtt és ez fordítva is elsülhet. A nem vagyoni kártérítés is pénzre váltható, csak az az embernek nem a vagyonában keletkezik mint kár, hanem a becsületében, jó hírnevében, másokkal szembeni megítélésében. Tipikusan a sajtóban ( médiában ) vannak ilyenek, de az még durvább, mert ott eleve a "nagy nyilvánosság" szót használják.
De ha a kocsmában rólad azt mondja, hogy ilyen szemét-meg olyan szemét és ezt az UTCÁn is hallja néhány JÓZAN ember akkor rábaszhat az illető, ha a tanuid állítják, hogy józan volt ő is. Igy belátási képessége birtokában cselekedett. DE MINDIG PEREN KIVÜL LEGJOBB MEGEGYEZNI!!!
Válasz #508. hozzászólásra
nem kell rábeszélni semmire csak nyugodtan kell lenni. nem fog perre menni csak be akar ilyeszteni. látom sikerült is
nyugi!
Válasz #505. hozzászólásra
Szia Rongyos.És mivan ha nemtudom rábeszélni?Ugygondolod szükségem lessz ügyvédre?Amit irtál, mivel tudom én megrágalmazni?
Válasz #506. hozzászólásra
Jó tudni hogy egy jogszaki is van itten akit lehet faggatni! :)
Kösz az infót!
Válasz #457. hozzászólásra
Ezb a Ptk. 583. § kevéssé ismert, de lehet, hogy a földhivatalos kisasszonyok nem lettek felvilágosítva erről, de ettől még létezik. Lehet, hogy az új PTKban már nincs meg, de még a római jogban használatos volt. Commodatum néven futott, és a következőt jelentette:
A haszonkölcsön szerződés a használati kötelem ingyenes formája. A haszonkölcsön szerződés alapján a kölcsönadó köteles a dolgot a szerződésben meghatározott időre ingyenesen a kölcsönvevő használatába adni, a kölcsönvevő pedig köteles azt a szerződés megszűntekor visszaadni (Ptk. 583. § (1) bekezdés). A haszonkölcsön szerződés alapján tehát a dolog tulajdonosa, vagy használatának átengedésére egyéb jogcímen jogosult személy (pl. a haszonélvező) az ajándékozáshoz hasonlóan ingyenesen biztosítja a kölcsönvevőnek a használat jogát. Az ingyenesség miatt ez a szerződés fajta a gyakorlatban jóval ritkábban fordul elő, mint a visszterhes használati kötelmek (bérlet, haszonbérlet). A gyakorlat ugyanakkor néhány gyakrabban előforduló tényállást (pl. a szívességi lakáshasználatot) a jogkövetkezmények szempontjából haszonkölcsön szerződésnek minősít. Igaz, hogy ennél vannak erősebb kötelmi viszonyt szabályozó szerződésformák.....
Válasz #458. hozzászólásra
nincs mit. Remélem rá tudod beszélni a nyugtatóra....:)
Azért, ha durvul a helyzet keress meg egy praktizáló ügyvédet is, mert én már 8 éve parasztkodom....de ha van valami kérdezz nyugodtan.
Válasz #462. hozzászólásra
A Támogatást a mindenkori földhasználó kapja, függetlenül a használati jogcímtől ( haszonbérlet, feles bérlet, részesművelés, haszonkölcsön, stb. ).
Válasz #502. hozzászólásra
csodára az se képes
Válasz #499. hozzászólásra
Dehogy is!Jó könyvelő kell.
Válasz #500. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
az akinek mezítlábas púposa van
Válasz #484. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Remélem az én trakim miatt nem sértődik meg senki.
Válasz #498. hozzászólásra
én örülök, hogy nem fértem bele, mert vállalkozóként a többszörösét visszafizetném adóba, meg járulékba, mint amit adtak. jól ki van ez találva
Válasz #497. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nemvolt benne semmi ,a bővítés a nevére ment.Kölcsönadja a gépeit.
Válasz #495. hozzászólásra
jól megbundáztátok. a télen elküldöm az asszonyt aranykalászólni
Válasz #489. hozzászólásra
csendben, sutyiban olvasgatnak. ez nem szép dolog
Válasz #493. hozzászólásra
Mezőgazdasági vállalkozó,nyertes fiatal gazda.
Válasz #491. hozzászólásra
ha más jellegű vállalkozó, akkor is benne lehet a csal gazdban, mert a mezőgazdasági bevétel máshogy adózik
Válasz #486. hozzászólásra
köszi
Válasz #488. hozzászólásra
Az asszony egyéni vállalkozó.
Válasz #489. hozzászólásra
![](https://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FC.gif)
Ez lemaradt:
Válasz #487. hozzászólásra
Na más az aki be is ír szinte a nevével, más az aki nicken írogat úgy, hogy nem jössz rá, hogy kereskedő, meg más az aki olvassa a fórúmat !!!!!
Válasz #486. hozzászólásra
attól függ
és hol a feleség?
a legjobb az, mikor fiú, a feleségével, gyerekeivel, szüleivel csal gazd
Válasz #484. hozzászólásra
szerintem a tudjukkik tudják, hogy te nagy kulák vagy
Válasz #467. hozzászólásra
Melyik a jobb adózás szempontjából?Szülők 2-en,meg a fia közös őstermelőivel,vagy apa,két kisgyerekkel családi gazdaságot alapít.
Válasz #484. hozzászólásra
Jó hogy mondod, óvatosabban irok ezután.
Válasz #482. hozzászólásra
![](https://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002045A.gif)
Azért nem teszek ki trakit, hogy ne legyen belőle sértődés, mert nem is gondolnátok, hogy kik figyelnek minket !!!!!
:))))
Válasz #480. hozzászólásra
mindenki azt rakja ki amiről álmodik. valaki trakiról, éhes disznó meg makkról
Válasz #479. hozzászólásra
A föld, Kecskeméttől 18 km.-re van