Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Erre mondta azt egy ismerősöm a helytartójának, hogy nem olyan régen még akasztottak azért, amit ő megcsinált. Marhára igaza volt. De az én véleményem az az egész jelenségről, hogy az ügyvédek a legnagyobb szarkeverők, mert ők azok, akik a zsebszerződéseket megcsinálják meg a jogi kiskapukat kitalálják nekik.
mikor idejöttek, akkor kellett volna felégetni a terméseiket, húztak volna haza
meg elzavarni azt a sok pénzéhes szemétládát, aki tudott földért licitálni és eladta a külföldinek
Hát én sem repkedek örömömben, de így jártunk, ha a sógorok a maria hilfer strassen sétálgatnának és nem itt, akkor talán mi is ott tartanánk, ahol ti.
Válasz #268. hozzászólásra
HÚÚÚÚÚ!!!! Az nem semmi...Te akkor kinek dolgozol???!! Mifelénk átlagos és gyenge földek vannak itt helyben egy Rt diktál: Ök 800/Ak fizetnek de már évek óta eszük ágában sincs többet fizetni!! És nekünk sem..Elég azt kitermelni. Talán a leg magasabb amit hallotam az az amikor a tulajé a földalapu a bérlö meg csak müveli a földet!! Sajnos ez nagy baj hogy aki dolgozni szeretne annak kevés a földje akinek meg van dögivel az meg azt se tudja hogy mit kérjen érte!! De ha elverte a jég akkor egy normális bérbeadónál és vagy egy komoj szerzödésnél felül lehet és kell vizsgálni a bérleti dij nagyságát!! A belvizben nálunk azért volt rá példa de embere válogatja!!
Nekem is akartak adni egy területet, hogy a támogatást a gazdája vegye fel. Elküldtem az anyukájába és minden ilyen területet visszaadok. Egyébként meg mind1 hogy mennyi ak, nem az terem, hanem a termőréteg. Mifelénk a TSZ vezetés a legalacsonyabb aranykoronájú réteket vette meg. De rohadt sokat! Másoknak meg maradt egy kevés. Na, erre a kevésre osztották ki az aranykoronát. És mindenki örült, hogy 40 AK-s földje van, 1,5 ha fent az erdő mellett a dombtetőn.... Istenem de hülyék voltak az emberek! Most meg ezeket az erodált szarokat akarják bérbe adni, miután a TSZ leszállt róla, a bázisjog kiosztása után...hahahhaa. de inkább szomorú a helyzet.
ekkor elővettük a szerződést és aszerint elszámoltunk és így a tavalyiból is már előre rendezve van. Én ilyen vagyok. ha felbaxnak akkor elővesszük a papírt, és ezt csak egyszer játsszák el, mert eddig mindig többet számoltam, mint amit a papír szerint járna.
Nálunk nem számít a aranykorona. A tsz idejében kavartak vele, így van 5 ak-s táblám is az egyik faluban, ami jobban terem, mint a másikban lévő 30 ak-s.
Szóval, az ak-t nem nagyon nézzük, csak azt h szikes-e, vagy homokos. Ha nem, akkor 500 e/ha. Így lehet 60-70, sőt 100 e Ft/ak.
3430 hozzászólás
Válasz #279. hozzászólásra
le kéne őket csukni hazaárulásért
Válasz #278. hozzászólásra
Erre mondta azt egy ismerősöm a helytartójának, hogy nem olyan régen még akasztottak azért, amit ő megcsinált. Marhára igaza volt. De az én véleményem az az egész jelenségről, hogy az ügyvédek a legnagyobb szarkeverők, mert ők azok, akik a zsebszerződéseket megcsinálják meg a jogi kiskapukat kitalálják nekik.
Válasz #277. hozzászólásra
mikor idejöttek, akkor kellett volna felégetni a terméseiket, húztak volna haza
meg elzavarni azt a sok pénzéhes szemétládát, aki tudott földért licitálni és eladta a külföldinek
Válasz #276. hozzászólásra
Aztán mit csinálsz vele, agyonütöd? 5 km-es körben van vagy 4 belőlük.
Válasz #275. hozzászólásra
minek engedtétek oda őket. mi nem engedünk ide idegent
Válasz #274. hozzászólásra
Hát én sem repkedek örömömben, de így jártunk, ha a sógorok a maria hilfer strassen sétálgatnának és nem itt, akkor talán mi is ott tartanánk, ahol ti.
Válasz #273. hozzászólásra
én ekkora bérleti dijnál szomorú lennék
most csinálom az akg miatt a szerződéseket. remélem 5 évig nyugtom lesz, azt majd meglátjuk
Hát ne sírjatok, nálunk régi szerződések futnak 1500 Ft/Ak környékén, az új kötésnél 2000 Ft alatt szóba se nagyon akarnak állni az emberrel.
Válasz #271. hozzászólásra
Magamnak,menni kellett az árral mert a nagyok meg a tsz felverte és ha nem adod meg hát odaadják másnak.
Válasz #268. hozzászólásra
HÚÚÚÚÚ!!!! Az nem semmi...Te akkor kinek dolgozol???!! Mifelénk átlagos és gyenge földek vannak itt helyben egy Rt diktál: Ök 800/Ak fizetnek de már évek óta eszük ágában sincs többet fizetni!! És nekünk sem..Elég azt kitermelni. Talán a leg magasabb amit hallotam az az amikor a tulajé a földalapu a bérlö meg csak müveli a földet!! Sajnos ez nagy baj hogy aki dolgozni szeretne annak kevés a földje akinek meg van dögivel az meg azt se tudja hogy mit kérjen érte!! De ha elverte a jég akkor egy normális bérbeadónál és vagy egy komoj szerzödésnél felül lehet és kell vizsgálni a bérleti dij nagyságát!! A belvizben nálunk azért volt rá példa de embere válogatja!!
Válasz #267. hozzászólásra
Nekem is akartak adni egy területet, hogy a támogatást a gazdája vegye fel. Elküldtem az anyukájába és minden ilyen területet visszaadok. Egyébként meg mind1 hogy mennyi ak, nem az terem, hanem a termőréteg. Mifelénk a TSZ vezetés a legalacsonyabb aranykoronájú réteket vette meg. De rohadt sokat! Másoknak meg maradt egy kevés. Na, erre a kevésre osztották ki az aranykoronát. És mindenki örült, hogy 40 AK-s földje van, 1,5 ha fent az erdő mellett a dombtetőn.... Istenem de hülyék voltak az emberek! Most meg ezeket az erodált szarokat akarják bérbe adni, miután a TSZ leszállt róla, a bázisjog kiosztása után...hahahhaa. de inkább szomorú a helyzet.
500 Ft/ak. legalábbis nálunk. a szomszéd városban már a duplája
Én most a 23ak-ra 50kg/ak búza,az aszály miatt még csak csak kijöttem volna de így hogy a jég leamoirtizálta bukta parti lett.
Most mik a jellemzö bérleti dijjak 20-30AK,és ki lehet-e jönni belőle haszonnal ilyen szárazságban.
Válasz #265. hozzászólásra
Jó neked.)))
Válasz #264. hozzászólásra
itt 20-40.
hál ist. kevés a bérlemény.
Válasz #263. hozzászólásra
Nagy átlagban 30-40ak/ha
Válasz #262. hozzászólásra
hogy Nálatok ennyi volt... az a kérdés, hogy egy heki mennyi ak ?
Nálam olyan 40-50 ezer/heki, átlag. Tehát a támogatás minimum.
Válasz #259. hozzászólásra
Felétek mennyi a bérlet?Nálunk 1640ft/ak volt a 2008as év.
Válasz #260. hozzászólásra
ekkor elővettük a szerződést és aszerint elszámoltunk és így a tavalyiból is már előre rendezve van. Én ilyen vagyok. ha felbaxnak akkor elővesszük a papírt, és ezt csak egyszer játsszák el, mert eddig mindig többet számoltam, mint amit a papír szerint járna.
Válasz #259. hozzászólásra
Akkor művelje be az öreg annyiért.
Válasz #258. hozzászólásra
csak egy példát írok : bérlek egy majdnem 13 hektárost, adtam rá 700 ezret és másnap visszajött az öreg, hogy szerinte ez kevés !
Válasz #257. hozzászólásra
A jobbakért 1200,de van egy amiért 1600-at fizetek.
Válasz #256. hozzászólásra
ez is ku.va kevés !
Válasz #255. hozzászólásra
1000ft/AK
Válasz #253. hozzászólásra
mennyi a bérleti díja ?
Válasz #250. hozzászólásra
Ha sajátkezűleg nem írom alá a felbontást,nem lehet felbontani.Volt ilyenbe részem.
Válasz #245. hozzászólásra
Számomra az"álom ár"!61ak(1.9ha)szomszéd vagyok,46ak(1,5ha)bérlő vagyok,mindegyik eladó,és muszály megvennem őket,mert "100kezefogója lenne"!34000-36000/ak,az allatt nem rúgok labdába.))
Válasz #249. hozzászólásra
akkor is nagy üzlet !!!!!!!!!!!!!!!!!
10.000.-/AK ????????????????
itt már 25-45 !
Válasz #249. hozzászólásra
azt is fel lehet bontani, de ha meg fizet akkor had művelje, az a tiszta leves
Válasz #248. hozzászólásra
Jöhetsz 10 éves szerződés van kötve rá.Nem adnám át .
Akkor megyünk oda földet venni. :-)))))
Nálunk nem számít a aranykorona. A tsz idejében kavartak vele, így van 5 ak-s táblám is az egyik faluban, ami jobban terem, mint a másikban lévő 30 ak-s.
Szóval, az ak-t nem nagyon nézzük, csak azt h szikes-e, vagy homokos. Ha nem, akkor 500 e/ha. Így lehet 60-70, sőt 100 e Ft/ak.
Válasz #242. hozzászólásra
Menj fel a hivatalba és megtudod.
Válasz #237. hozzászólásra
Nállunk ennyiért szántót lehet venni.Felénk 20 ak alatt gyep.Most tudnék 10000ft/ak szántót 6ha egy darabba.
Válasz #243. hozzászólásra
ez se hiszem hogy sokkal jobb
Üdv!Az nem rossz,nálunk jóesetben ennyiért 1ha gyepet birsz venni(7-10ak),ami műtrágya nélkül 3-4hesston bálát ad.
Válasz #241. hozzászólásra
kitől vetted teeeee?hegyre homokot mi? inkáb szoltál volna nekem
Válasz #240. hozzászólásra
SZ SZ B megye Kállósemjén
Majd kiderül, hogy mi megy bele. De dombos homok lehet, de ez még nem biztos.
Hol?Milyen növényeket bír?
Az nagggyon yoooooo!!!!!!!!!!
Most vettem földet 330e ért 2,4ha 22ak.
Válasz #232. hozzászólásra
Há ne akarja,a föld használóját illeti!
Ki az a balfax aki homokot bérel támogatás nélkül?
Meg még bérleti díjat is a homokért :DDDDDDD
Válasz #231. hozzászólásra
Mert az kell nyúlra.
Válasz #231. hozzászólásra
Gondolom azt a tulaj akarja.
Válasz #228. hozzászólásra
Oszt mért ne venné igénybe?