Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Haszonbérleti szerződés új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Őstermelői adószám, számla, nyugta, igazolvány, pecsételés stb.... új
- GPS területmérés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
1537 hozzászólás
Válasz #485. hozzászólásra
Persze ez mind igaz amit irsz.. Igy kivülröl utolag.. Talán ha hamarabb beszéltünk volna de ez már történelem.. Valóban az elálás az járható ut lett volna de a bérlö ugy is perelt volna... Az a durva hogy a srác soha sem müködöt együt a mostani vevövel mert kibb tul utálják egymást ! De az itélet szerint automatikusan a bérlö tulajdonába került a föld és a srácnak még esélye sem volt arra hogy _NE IRJA alá amit az ellenfél akart...
Válasz #485. hozzászólásra
ha ilyen veszély áll fenn akkor nem érdemes kifüggeszteni,cserével kell megvenni,
Vagy még azt lehet csinálni hogy mondjuk a vételár negyedével le kell foglalózni,tanuk stb. előtt és még beleírni hogy meghiúsulás esetén a foglaló duplán jár vissza. Én ezt megjátszottam már egyszer,nem is álltak el a biznisztől.
Válasz #477. hozzászólásra
Ez a rosszul sikerült üzlet teljesen az eladón bukott meg ugyan is ő elálhatott volna a föld eladástol, és ha nem írja alá az eladási nyilatkozatot,vagy adásvételi szerződést soha nem veszi el tőle senki a földet, és pereskedni sem kell egyszerúen neked ajándékozza és ott a vége pont.Szerintem az eladó is bennevolt egy kicsit,de ha ennyire nincs ilyen ügyekben jártasság egy furmányos jogász nélkül nem lett volna szabad elkezdeni.Van mikor a spórolás a drágább.
Döntött az EU: még három évig tilthatjuk a külföldiek földvásárlását
http://hvg.hu/gazdasag/20101220_eu_foldvasarlasi_moratorium#utm_source=hirlista
Válasz #457. hozzászólásra
Ha logikusan végig gondoljuk, akkor egy földvételnél akkor változik meg a tulajdonjog, amikor az adásvételi szerződést ügyvéd előtt mindkét fél aláírja. A földhivatal is a szerződés dátumát jelöli meg a tulajdonszerzés idejének. Ez a ti esetetekben mikor történt meg? A volt bérlő és a régi tulaj között a bírósági procedúra után létre kellett jönni egy adásvételi szerződésnek nem? Akkor annak a dátuma kell legyen az adásvétel napjának. És a 2 időpont között eltelt időszakban a használónak kötelessége bérleti díjat fizetni. Ha már nem volt élő szerződése erre az időszakra, akkor lehet perelni engedély nélküli használatért. Ha meg volt, akkor meg a bérleti szerződésben rögzített díjat kell vele kifizettetni a szerződés aláírásának napjáig. Szerintem. Hogy meg teszi e jogi út nélkül, az már más kérdés.
Válasz #479. hozzászólásra
azért ennél vannak egyszerűbb megoldások is...........
Válasz #479. hozzászólásra
Persze persze!!Meg cserélni is lehete volna... Igy utolag.. De a dolog lényege hogy a mostani vevö elmonta töbször is hogy ez neki nem kell meg minden ! Volt egy lemondó nyilatkozat is amit elsöre csak azért nem irt alá mert -formai hibát vélt benne felfedezni.. Nem is volt gond a ki függesztés 13 napjáig... Mignem egy semit mondó tartalmában egész más nyilatkozatot nem tett! És utánna sok sok hibát.. És mégis az a kiBB biroság minden hibátol eltekintet.. És csak azt hajtották hogy mivel ö a bérlö övé kell hogy legyen.. Az nem lényeges hogy nem fizet és fizetet meg egy határidöt sem tartott be.. A vége meg az lett hogy felbátorodot és mostmár mindenért perel.. Nekem meg a Tök m is tele lett a biroságal.. Mert anyira pofára és anyira szupjektiv az egész itélet..
Válasz #475. hozzászólásra
Tisztába vagyok azzal hogy egy embernek a -VÉGÉRE- csak menyi földre van szüksége És adfdig a többit is csak használjuk és az ugy is itt marad az utó korra!! Na de addi is csak meg kellene élni valahogy söt mivel törekvö emberek vagyunk ezért egyre jobban és jobban... De azért 500E nem kevés ebben a szegényedö világban föleg ugy hogy egy semirekellö bor virágos emberhez köthetö a tartozás..És nem a leg jobb haveromhoz...
Válasz #477. hozzászólásra
Lehetett volna úgy csinálni,hogy a sráccal csinálsz egy közös céget Ő viszi a földet, Te meg annyi értékű gépet ,1.5év múlva kiválik. Te meg megveszed a részét.
Válasz #474. hozzászólásra
Hát persze!! Gondolhatod tulajdonképen egy vén F rol van szó..A multkor egy benzin kuton találkoztam vele!!Még mielött alaposan--EL BESZÉLGET- hetünk volna be ált a kút ipari kamerája alá
Válasz #473. hozzászólásra
Na hogy teljesen tisztán lásátok... Az eladó és a mostani vevö közöt már az eladás elöt megromlot a viszony!! Elszámolási vita!! Azóta kb ugy utálják egymást mint a SZ-t
Ezért is akarta a srác nekem eladni a földjét ami majdnem sikerült is... De sajnos a mostani jog alkotás sumák ügyvédi segitségel biroi közönyel és meg nem értésel és szubjektiv itéletel párosulva sikerült is megszereznie... Ami számomra ma is döbenet!!Ugy rá tudták kényszeriteni a dolgot hogy a srác mindig és mindig elmonta azt hogy annak az embernek nem hajlandó el adni a földjét!! A másik nagyon durva pedig az hogy az eladónak még egyetlen egy vacak papirt sem kelet a mostani vevönek alá irnia és mégis elveték tölle a földjét.. Mert ha azon mulot volna akkor tuti sosem let volna alá irva.. Nem hogy bár miben is meg egyezenek.. Szoval ilyen hejzet vezetet odáig hogy a végén nem tudni hogy 1.5 évig kié is volt a föld!!
Válasz #473. hozzászólásra
Ez már biztatónak tünik!!Ha ez igy van és az én és az ügyvédemnek is ez az áláspontja ezek szerint be adható az ügy a biroságra??
Válasz #471. hozzászólásra
Sok hely vannak ilyen emberek, hagyd rá, a végén mindenkinek ugyanakkor darab és mennyiségű jut a temetőbe.
az ellenfél köszön, ha tanálkoztok a határba?
Vételi nyilatkozattal a tulajdonba vétel nem történik meg,az csak egy ajánlattétel hogy igényt tart ő is rá.Tulajdonába, akkor kerül amikor az ellen értéket ha ez kézpénz, mikor át adta.A föld átadásrol is rendelkezni kell a szerződében,mivel hogy itt a bérlő a vevő valószínű hogy a vétel ár kiegyenlítés napja. de erről közös megegyezéssel az eladóval rendelkezhetnek mármint az át adás napjárol másként is .Attol függ miben egyeztek meg az eladóval.
Válasz #462. hozzászólásra
A bíróság döntése nem terjedhet túl a kereseti kérelmen. Magyarul: ha nem kértél kamatot, nem is ítélhette meg.
Ptk. 117.§ (1) Átruházással - ha a törvény kivételt nem tesz - csak a dolog tulajdonosától lehet a tulajdonjogot megszerezni.
(2) A tulajdonjog megszerzéséhez az átruházásra irányuló szerződésen vagy más jogcímen felül a dolog átadása is szükséges. Az átadás a dolog tényleges birtokba adásával vagy más olyan módon mehet végbe, amely kétségtelenné teszi, hogy a dolog az átruházó hatalmából a tulajdonjog megszerzőjének hatalmába került.
(3) Ingatlan tulajdonjogának az átruházásához az erre irányuló szerződésen vagy más jogcímen felül a tulajdonosváltozásnak az ingatlannyilvántartásba való bejegyzése is szükséges.
A törvény szerint ingatlan esetében a bejegyzés hozza létre az átruházáson alapuló tulajdonjogot.
Válasz #469. hozzászólásra
Igen jol látod!! Na már most akkor ezek szerint bérleti dij is jár rá?? Mert a bérlöböl lett vevö ezt nem ismeri el..Ö csak azt hejtja hogy beadta a nyilatkozatát a kifügesztésre.. Ezért övé a föld..De etöl még el telt 1.5 kifizette és hogy a nevére irták.. Na edig a 1.5 évig kié volt valójában??
Válasz #468. hozzászólásra
Szabi ez már inkább ingatlan befektetés lett volna... Tudod még tó is van rajta!! Tulajdonképen ezt elbuktam másodfokon.. De csipi a szemem rendesen.. És ezel a fazonal szemben van egy másik követelésem is amit szintén nem akar rendezni és ezért vagyok ugy hogy hozuk már ki ebböl ami benne van!! És azt is furcsának találom hogy a biroság szerint az ember kapot másfél év haladékot a fizetésre ami az életét jelentette mivel pénze nem igen volt én beletetem az enyémet.. és semit nem értem vele se kamat se bérlet.. tulajdonképen én mind a két fazont kisegitetem a SZ bol és hali... Na ezért lenne ez a bérleti dijas dolog... Ami szerintem járna..
Válasz #465. hozzászólásra
Az eladó-é majd utánna akinek a nevére a földhívatal bejegyezte.Már hogyha ez megtőrtént.Gondolom afellebbezésihatár idő már lejárt, vagy is jogerőre emelkedett a határozat, vagy nem?
Válasz #467. hozzászólásra
akkor nem annyira fájó gondolom,amúgy nagy tábláról van szó?
Válasz #466. hozzászólásra
Lehetne palackozni belölle böven!!
Válasz #465. hozzászólásra
Legalább víz alatt van?
Válasz #463. hozzászólásra
Ismét leirom... Kié a föld addig akkor amikor a kifügesztés megvolt amiböl egy hatalmas cirkusz és 1.5 év pereskedés lesz aminek a végén irták csak a második vevö nevére!! Az eladóé az egyik vevöé aki én volnék vagy az utóbbi vevöé?? Nem egyszerü ugye??
Válasz #463. hozzászólásra
Na ezt az utóbbit máskép értelmezem... Elmegyek a kocsmába bekapok valamit pedig nem szoktam!!
És ha ott van az amber akkor
Válasz #462. hozzászólásra
Szerintem,a bérleti szerződésben foglaltak az irány adó.Amenyiben a bérlet időtartama még nem járt le,mind addig jár a bérleti dij a volt tulajnak,még a vevő a vétel árat ki nem fizette.Ez akkor is jár ha a kiegyenlítés pár hónappal előbb történik, mivel hogy itt utólag történt így mindenféleképpen jár.Ezt azonban csak a volt tulaj követelheti.Kérdés az hogy történt e közben felmondás.Az időelőtti felmondás csak mindkét fél bele egyezésével vagy bírósági végzéssel mondható fel idő előtt vagy a bérleti megállapodásban foglaltak szerint.Mivel a vétel rajtad kívül álló okból meghiúsult ezért elmaradt kamatot követelhetsz, de ezt neked kell bizonyítani mivel az eljárást te indítványozod a volt gazda felé.Sok illeték , sok idő, és idegőrlő várakozás,és előfordulhat megosztott végzés, miszerint a költségek felét is tefizeted ami több mint maga a megítélt haszon.Jobban jársz ha elmégy a kocsmába jó berúgsz és elfelejted az egészet.
Válasz #460. hozzászólásra
Örülök neki hogy jó helyen kapisgálsz!! Szerintem nem foglaltak álást ez ügyben... Söt nem is igazán tudtak ezzel az egész ügyel mit kezdeni majd a végére azt sütöték ki hogy legyen a bérlöé akár mit és hogyan cselekedet... A kérdés továbra is az hogy a pereskedés idejére jár e a régi tulajnak bérleti dij Mert formailag csak más fél év mulva lett kifizetve és az uj tulaj nevére irva... a földhivatalban!! Az biztos hogy a pénzemre kapatot nem itéltek meg..Ezért monta a srác hogy na majd akkor az esedékes bérleti dijat nekem adja át!! Véleménxyünk szerint edig az övé volt!!Vagy sem??
de felmondó levelet csak küldött neki a tulaj
Helló ! szerintem erről az említett perben, a határozatot hozó bírónak rendelkeznie kellett amennyiben nem, úgy hibás döntés született,egy jó sztár ügyvéddel fellebezd meg.
keress egy jó ügyvédet
megvan ennek a dolognak a menete,mind a vételnek mind a bérletnek.
Rájelentkezni csak a nyitva álló idő alatt lehet és csak azonos feltételekkel ha ez nem teljesül akkor nyerő helyzetben vagy.
a másiknak a hivatal csak a bérletet jegyezte be, vagy a tulajdont?
Na srácok egy ujjab érdekes kérdés!! Kinek mi a véleménye arrol vagy van e tapasztalata arrol hogy mikor is lesz egy föld szó szerint az övé?? Nagyon ugy néz ki hogy egy ujabb földel kapcsolatos per elé nézek Aminek ez lesz a fö kérdése...!! Az ellenfél szerint akkortol amikor tett egy elfogadó nyilatkozatot?? Vagy mi szerintünk amikor a földhivatal a nevére irta?? A két idöpont között el telt másfél év... Hogy mindenki tisztán lássa Én venni akartam egy földet aminek késöbb vitatot lett az eladása én közben kifizettem az eladónak a másik vevö meg nem! Másfél évnyi pereskedés után a másik emberé let én másfél év után viszakaptam a pénzem.. A föld mind adig a bérlönél volt!! Az eladó mind ez idáig nem kapot a vitatot idöre bérleti dijat amit át akarna adni nekem ferr plé böl mert az én pénzem ált benne az uj vevö meg magáénak valja és sem nekem sem neki nem fizet bérletet hanem csak ugy használta!! Na szerintetek ilyenkor mi van??
Ejjj de súlyos szavak kopognak a padlón...
Itt a várva várt kormány és semmivel se lett(lesz)jobb.
Nem csak mi éreztük , nem vagyunk egyedül. És mondtam már asszem de még többen leszünk , pláne ebből az ágazatból sajnos.
Az a helyzet,hogy a magyar emberekben megvan az a szokás,hogy aki nem segít neki valamilyen formában,azt eltapossa,megalázza.Én is eltűrök dolgokat,de senki ne higgye,hogy a seggéből rángatott ki.
Válasz #453. hozzászólásra
Van igazad ebben is. Az én papám viszont volt a fronton, aztán 4 évet fogságban és a 100 kilós ember 45 kilós élő csontvázként tért haza.Aztán felnevelt 3 gyereket köztük az édesanyámat. És átélte hogy elvették a lovait, meg a földjét, aztán a tsz-ben dolgozott semmiért, aztán a tsz is megszünt, de a papám még mindig túlélte ezt az egészet. Nem a könnyű utat választotta, mert az ő sorsa ez volt.
A mi sorsunk sem sokkal másabb: a politikát nem mi csináljuk. Az egy mocskos dolog. Én aki egy egyszerű parasztgyerek vagyok, csak önös érdekből túl szeretném élni ezt az egész szart amit önös érdekből kikavartak a rosszakaróink. Nem is kell nevesíteni, hogy kinek -ki a rosszakarója és mszp-nek vagy fidesznek hívják. Ez mindenkinek más és más. Szóval én csak túl akarom élni . És ha ezért kellemetlen , vagy kényelmetlen vagy megalázó dolgokat kell tennem, hát megteszem.Mert ez a sorsom. Alantas dolgokat nem vállalok én sem.
Van egy mondás: ami nem öl meg az megerősít.
Válasz #452. hozzászólásra
Én harcolok annyi mindennel, hogy értelmetlen dolgokért már nem akarok.
Amúgy a régi háborúknak sem igazán volt értelme. Értelmetlen mészárlás volt, amit a lakosság csak elszenvedett. Nem hozott semmi fellendülést, csak felemésztette a túltermelést. Csak a háborúk alatti időkhöz képest volt erőlelépés az azt követő időszak (néha akkor sem).
Amúgy nekem dédnagyapám a példaképem. Amikor behívták '17-ben, hogy sorozásra menjen, két nappal később ment, hogy ő nem ért rá, mert ellett a tehén, oszt' azt nem lehetett magára hagyni. A tisztek megkalapálták, és hazazavarták, hogy menjen onnan, mielőtt börtönbe zárják. A többiek előző nap menetek el az orosz frontra. Senki nem jött haza...
ennek köszönhetem, hogy lettek nagyszüleim, és végtére én... Én ettől nem is lennék hajlandó többet háborúzni...
Válasz #450. hozzászólásra
Én harcolnék. Mint ahogy a nagypapa fegyverrel harcolt. Én is harcolok a családomért, a kis gazdaságomért a földemért. Ezeken keresztül meg a hazámért.
Mindenki harcol valamiért harc nélkül nincs semmi.
Válasz #450. hozzászólásra
Nekem ez jött át a szavaidból.
Nem akartalak megbántani.
Inkább segíteni szeretnék...
Persze, tudom, mindenki másként látja a dolgokat - vagy helyesebben sokan sokféleképpen. Nem lehet, nem is kell, nem is szabad egyformán gondolkodni. Átbeszélni a dolgokat, vitatkozni, értelmesen, ésszerűen azt kell, azt lehet! Ez is előrevisz.
Válasz #448. hozzászólásra
igen egyről beszélünk. Csak én ehhez hozzá teszem, hogy én nem akarok diktatúrában élni. Éljen az, aki abban akar, de nekem nem muszáj!
Mint ahogy a háborúról is gondolom. Legyen fegyverekkel, vagy nélkülük, én elvből nem veszek részt háborúban. Korábban sem tettem volna, inkább léjenek, le mint dezertőr még itthon minden előtt, mint menjek ki a világ végére, és ott lőjenek le ugyanúgy hosszú szenvedés után.
rilex: nem vagyok megkeseredett, még csak kiábrándult sem nagyon, egyszerűen nem tetszik, ami itthon megy, és ha rosszabbra fordul, akkor megyek máshova. Sok mindent látok máshogy, mint itthon a legtöbben. (mellesleg ez visz előre is) Én ugyan senkire nem erőltetem rá a véleményem, a gondolataim. Elég liberális a gondolkodásom, ez sokaknak nem tetszik. Engem viszont ez nem annyira érdekel.
Válasz #444. hozzászólásra
Te egy nagyon megkeseredett ember vagy, pedig még fiatal.
Nagyon sajnálom....
Ebben viszont nem értek egyet veled.Nem volt tartható az a mindent és mindenki hülyeségét toleráló langyos limonádé-demokrácia amit az utolsó nyolc év kirajzolt. Közben az országot eladták, eladósították, kisemmizték , megalázták. Ahhoz, hogy ez a helyzet megváltozzon, drasztikus lépesek és végeredményben diktatúra kell. Szerintem jól csinálják. Itt háború van. Nem szólnak a fegyverek , de háború van és áldozatok vannak és lesznek, de majd újjáépül minden. Mint Budapest az ostrom után.Azokat akik ennek a szánalmas állapotnak a felelősei, pedig számon kell kérni. A minimum az, hogy eltakarították a régi gárdát.
Válasz #442. hozzászólásra
Értem, hogy mit akarsz mondani.
De jóskának sem adom.
Ami már az enyém lett egyszer, az nem eladó!
Válasz #436. hozzászólásra
Kirándulás az egy dolog a valóság meg egy másik dolog!!
Rokonok,haverok,kolegák,csatlósok dumája is egy dolog de a valóság az egy másik dolog!
Nem akarlak kioktatni de azdt tanácsolom, hogy a kiszemelt "csodaországbann" előbb probály meg pénzt keresni dolgozol, vállalkozol mindegy a lényeg, hogy egyeuroból kettő legyen. Ha ezdt jó 2-3 hónapig csináltad csak utána ved a "vándorboto" a kezedbe.
"átír" = kibír
Válasz #440. hozzászólásra
jah, ez az év sok mindent átírt. Itt 20 (nagyapám szerint 80) éve nem volt példa arra, ami most van. De máig azt mondom, hogy egy-, akár két évet egy stabil vállalkozás átír. Amit nem tud, az a politikai változások. Eddig is volt uram-bátyám rendszer, eddig is volt korrupció, eddig is voltak csókosok. De ami most látszik körvonalazódni olyat én még nem éltem meg (nagyszüleim viszont igen)! Nézz vissza a múlt hónapokra! Kezdődött a választásokkal! Ilyen demokráciában nem fordulhatna elő! Utána az utolsó óvodaigazgatóig lecseréltek mindenkit a saját embereikre. De ez még kevés volt, jött a törvények átrendezése! Kiforgatva az alkotmányos rendszert egyedi képviselő indítványként adtak be törvénytervezetetket, és bárminemű egyeztetés nélkül, az egész jogrendszert megkerülve napok alatt szavaztak olyan változásokról, amiket normál államberendezkedésben soha nem vittek volna keresztül (azt ugye senki nem gondolja, hogy pl. három kisvárosi képviselő unalmában ír egy többszáz pontos változtatást mondjuk a GT-hez, és az olyan pöpecül sikeredik, hogy az első vitanapon gyorsan meg is szavazzák? )
Amikor kezdett kicsordulni a bili, akkor gyorsan példát statuáltak és adtak egy maflást, figyelmeztetni az AB-t, hogy mégegyszer közbe ne szóljon, amikor ők beszélnek.
Az első lépés volt a nyugdíjrendszer, mert azt ugye senki nem látja, és a buta emberek könnyű megvezetni, amit nem közvetlenül az ő zsebéből vesznek ki, azt ugye nem is ő adja...
és ki lesz ha fogy a pénz? Senki ne legyen naív! Előbb lesápolják a támogatásokat, mert amit valaki meg sem kap, azt kevéssé hiányolja, de ha már ez sem lesz, akkor jönnek a kiterjesztett különadók. Ingatlanadó mondjuk, mert arra milyen jól lehet mutogatni, hogy az a gazdagokat sújtja! (meg ugye minket gazdákat, de az kit érdekel, kuss legyen, kapsz pénzt az eutól) Előbb utóbb eljutnak a bankszámlákig is, efelől semmi kétség ne legyen!
nem a pillanatnyi helyzet a legelszomorítóbb, hanem hogy jelen állás szerint itthon jövő sem nagyon lesz...
És ugye a keselyűk már köröznek a levegőben, csak a halálunkat várják, mert megküzdeni kétesélyes volna....
Válasz #441. hozzászólásra
Láttam egy kanadai óriásplakátot. Óriási betűkkel volt ráírva: " If you ate today, thank a farmer!" ( Ha ettél a mai napon, köszönd meg egy farmernek!) Szóval az előbb ezt akartam érzékeltetni.
Válasz #430. hozzászólásra
tők mind1 el e adnád neki vagy kinek
majd a jóska eladja neki.... akinek Te INKÁBB adod.....érted
Válasz #425. hozzászólásra
Szívemből beszélsz. Teljesen egyetértek veled abban amit írtál , a föld értékét más tényezők határozzák meg a fejekben manapság sajnos. Dédnagyapám, nagyapám, is paraszt volt, teljesen más volt a kötődése a földhöz. Manapság amikor a TESCO eteti a népet, nincs értéke a földnek az átlagember számára, az emberek nem is gondolnak rá, hogy a termék amit megvesznek hogyan kerül a polcra. Természetes dolog, hogy ott van és csak le kell venni és beletenni a kosárba.Nekünk, parasztoknak pedig a föld csupán egy termelőeszközzé vált. Sajnos idáig korcsosult a világ a fejekben. Semmi sem szent, csak a pénz.
Most azonban átrendeződni látszanak a dolgok. Megint lesz majd értéke ( lehet hogy életbevágó szinten) , hogy el tudod- e látni magadat és a családodat ÉLELMISZERREL a saját földedről. Mert lehet, hogy majd a hipermarketben nem lehet kapni... vagy olyan drága lesz, hogy nem tudjuk majd megvenni. ( erre minden esély megvan, hamarosan bekövetkezik)EKKOR LESZ MAJD IGAZI ÉRTÉKE A FÖLDNEK!
Válasz #439 hozzászólásra:Már ne haragudj meg Fecó,de csak addig jó MAGYARnak lenni amíg tele a csupor? Idézek egy régi hozzászólásodból:
"egyébként én 850 ha-on gazdálkodom, a tavalyi évben a búza átlagom 8,7 to lett, (7,2 és 11,2 to tartományban) a kukorica 13,1 (9,8 és 16,7 között), a napra pedig 4,3 to (3,1 és 5,7 között), de a tavalyi tényleg jó év volt. amúgy meg az egész beszélgetés az öntözésből indult el, ami azt is determinálja, hogy nincs időjárási kockázat.."
Válasz #437. hozzászólásra
nem is kell kolbász-kerítés, mert kirágja magát a kutya, és meglóg...
Itt a fórumon sokan ismernek, nem kérem senkitől, hogy támogasson, vagy a kezem fogja, vagy bármi hasonló.
De amikor én dolgozok, és ahelyett hogy ezt elismernék, és hagynák, hogy legalább aki akar az menjen előre, inkább megszorítanak ezredjére is, meg beállamosítják a vagyonom, (mert ugye elvenni csak attól lehet, akinek van) szerintem jogosan mondom azt, hogy én köszönöm, de nem.
Válasz #432. hozzászólásra
Nehezen élhető = Szenvedés
Márha tisztességesen akkar az ember bármit csinálni.