Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Robotkormány új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Claas Lexion vélemények új
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
1537 hozzászólás
Válasz #386. hozzászólásra
próbálni reálisan gondolkodni,és átlátni a helyzetet,ez nem új stratégia!valaki vagy hülye vagy nem!
Válasz #384. hozzászólásra
Szerintem az már az egyik hogy nem gyári 9-10 ezer forintos magot belefecölni a sárba... Meg mondjuk bármi áron szántani vagy lazitózni mikor igy is ugy is meg áll a viz! És sok sok hasonló példa.. Én ezekre gondoltam!!
Válasz #384. hozzászólásra
nem termelsz semmit és felveszed a támogatást
Válasz #378. hozzászólásra
ezt nem értem,milyen stratégia van erre?
Válasz #382. hozzászólásra
a vizszintezés úgyebár....................
Válasz #380. hozzászólásra
Felejtös!!Van aki ezt már gyakorolja.. Egy heti --szivatás- után jöttek rá hogy most nagyobb a viz mint amikor hozzá fogtak!!
Válasz #379. hozzászólásra
Rongyos néven irt ide egy srác... Na öneki voltak ám ökletei!! Pont erre az idöjárásre megfelelöek!!
Válasz #379. hozzászólásra
mi már készenlétbe tettük az öntözöagragátot de természetesen nem öntözni
márciúsban """szivunk egyet"""
Válasz #378. hozzászólásra
lehett más technológiákkal dolgozni nem tagadom de hideg kötött úgynevezett tarka földeken amit neked nem kell bemutatnóm a VIZ most az úr nálunk is mostmár szerte a környezetünkben hajdúszovát-kaba-nádudvar-püspökladány embertelen területek vannak !!!!
Válasz #377. hozzászólásra
Hidd el itt sok mindent alapjaiban ujra kell gondolni!! Ez nem lesz finanszirozható tovább!! Aki nem alakitja ki erre az új hejzetre a saját stratégiáját az keserves árat fog fizetni ha továbra is megszokásbol akarja majd tovább müvelni a földjét.. Már az öszel sok sok példa volt erre...
Válasz #376. hozzászólásra
csak tudod megszerezni egyszer lehet elvesziteni bármikor
a másik meg hogy bizzik az ember majd jön 1 jobb szezon..................
de mikor azt én sem tudom
Válasz #372. hozzászólásra
ÉPp eröl beszélek... Ere kell majd valami okosat kitalálni.. Mert ez a mindenhol tutira müvelés bármi áron bármijen árú növénynél nem lesz finanszirozható!! És arrol nem is beszélve hogy mekora befektetés lesz ezeket a hazavágot talajokat ujra nivósra hozni... Már ebben a munkálatban is szelektálni kell majd szerintem!!
Válasz #374. hozzászólásra
isten kezében vagyunk midönk
Válasz #373. hozzászólásra
inkább aszály legyen koma mint ez a szar állapot a víz a tengerpartra való
Válasz #371. hozzászólásra
hehe
Válasz #370. hozzászólásra
ami a legnagyobb gond hogy amit hozz a saját jó adottságú terület a rosszabb bérletes elviszi
Válasz #368. hozzászólásra
víz az meg micsoda porzik a határ
Válasz #368. hozzászólásra
És csak esik és esik!! Srácok az biztos hogy sokonknak ujra kell gondolnunk a tevékenységünket!!Mert a probléma hoszantartónak tünik és egyre sujosabnak!!
Válasz #367. hozzászólásra
38mm -böl megusztúk most is
Válasz #367. hozzászólásra
ne is mond!!olyan száraz partos földeken áll meg a viz mifelénk is amit még ember nem látott
Válasz #366. hozzászólásra
Képzelj még hozzá 60mm-t!! Az idén kimondotan csodálatosnak mondható buza vetéseink vannak kb szeptember közepei vetésüek!! Tehát akármi is lehetet volna belölük van olyan rész ahol a gumi csizma simán megmerülne!! A belvizet ismét hektárban márjük!!! Lassan elkezdhetnek huhogni azok akik minden évben az ország kenyerét féltik!!mert most valóban nagy lesz a baj!!
Válasz #365. hozzászólásra
siralmas volt felétek a táj múlt héten mikor arra jártunk gondolom most mi lehett
Válasz #360. hozzászólásra
Szabi most montad meg a tutit!! Ha ez az idöjárás marad hatalmas szóródás lesz a föld piacon!! Igencsak meg fogja mindenki hogy mit és hol fog venni... Felénk a földek zöme adig lesz müvelve amig a földalapút küldik de ha egyszer nem jön meg a pénz onantol már nem lesz értelme megmüvelni.. Mikor hatalmas gépi ráforditásal terem is meg nem is.. 120M kukoricárol meg nem is hallotunk...
Válasz #363. hozzászólásra
nem,de víz van itt is bőven.
CSak nem Te is a Hortobágy szélén vagy mint én?
Itt inkább rizst kéne termesztenem, idén biztos nem lett volna veszteségem. Lehet hogy jövőre ezen kéne gondolkodni? Annyi belvíz van mostanában... AZt hittem csak errefelé van ekkora.
Válasz #361. hozzászólásra
" Nekik" a találmányuk a panelosítás ,emeletes-tömbös lakások.
Kis területre össze zsúfolni embereket.
A jövő háborúja viz,gáz, áram elzár, és egy 20 emeletes ház lakói meg eszik egymást..
Amagán tulajdonnak csak akor lessz becsülete és jogos önvédelme,ha a "tulajdonukban lessz nagyobb rész az országból.
Nagy befektetés ,a VÍZ ahhoz pedig terület kell.
Grosmanék tudják ezt és rá érnek.
Válasz #347. hozzászólásra
olyan földért amit fel lehet szántani(rendesen) az idén,és terem rajta 120q kukorica én is adnék 2milliót/ha.
De az ilyen szarokért ami itt van,hogy 1év alatt 3X önti el a víz,és terem 2t kukoricát, még a felét sem.
Nézegetem az új tagunk (Földbóker) honlapját. Van egy pár aktuális ajánlat. Eléggé szórnak: http://www.foldbroker.hu/hirdetes.php
Azért errefelé sehol nincsnek ilyen magas árak. 8 AK-s föld kerül 600 ezerbe... Húha!! Bár azok 1/1-esek. Na ezek akik itt hirdetik, biztos hogy nem gazdák!!!! Ügyeskedő-befektetgetők...
Válasz #357. hozzászólásra
megy itten mindenki mindenhova.........
csak sooooooooooooooooooooooook legyen a fődecske.....
meg teremjen is 1 picurkát....................
meg nemárt tényleg ha ganyé és annak leve áron van.......
Válasz #356. hozzászólásra
Hú, akkor arrafelé durván mennek a dolgok!
Itt keleten még nem olyan gáz.
Azt gondolom, hogy bármi lesz is, Kelet-Mo-n mindig jóval alacsonyabban lesznek az árak mint Nyugat Mo-n. Ide már nem jönnek osztrák befektetők. Az oroszok szerintem inkább Ukrajnába, ott fillérek még mindig...
Válasz #349. hozzászólásra
neked nem olyan jó befektetés,majd jön a kettős állampolgár és megveszi,itt van 2 kettősállampolgár a 3-4 ak-sért is 700-at penget,versenyezz vele,de van aki még őrá is ráigér,és lesz árrobbanás,ha feloldják a moratóriumot,de először a kampósórrú testvéreinket akarják helyzetbe hozni a kettősállampolgársági törvénnyel,de sok osztrák paraszt is rohan jan. elsején az állampolgárságért
Válasz #353. hozzászólásra
Polgári régió, a Hortobágy teteje. A földjeimtől 1 km-re már a Park van! Ebből következik, hogy sok szikes van. Volt úgy hogy a RÁba is lehasalt...
Váncsodon milyen árak vannak? 15 AK nem is rossz, ha nincs benne szikes.
Válasz #351. hozzászólásra
Itt is van egy ipari vállalkozó, akinek semmi köze a mg-hoz, de már majdnem 1000 ha van a családja nevén. Sok éve csinálja már, bár utóbbi időben kevesebbet vett. Itt most kb 500 eft/ha. 6-18 AK/ha átlagban.
Ha eladja ez a fazon a földjeit, többet kaszál rajta mint én valaha is, pedig gürizek mint állat...
Válasz #349. hozzászólásra
melyik részén vagy h Biharnak?
15 aranykoronával szenvedek,h átmenjek a földemen hátra!!!
Válasz #351. hozzászólásra
1,5 millát itten simán azonnal!!!!!! képesek adni a görények 100 hektárokért 1szerre.....................
Válasz #346. hozzászólásra
NEKÜKN=gazdálkodók
2milla fölött egy pénzügyi befektető nem fog adni a földért,mert a bérleti díj jóval kevesebb,mint a banki kamat.Most még az a lényeg,hogy az értéke nő évről-évre,igy az plusz.
Válasz #341. hozzászólásra
Meg fogjuk mi még azt élni?
Más:
Szerintem sem várható itt olyan húha nagy árrobbanás földpiacon. Azért, mert nyugaton olyan magas a föld ára, nem olyan hülye a nyugati gazda sem, hogy egy visszamaradottabb régióban, a saját térségében érvényes árakat adja ki termőföldre. Majd hülye lenne, pont az vonzó a számára, hogy az ottani árakhoz képest töredékéért jut jó minőségű földhöz. Ami előnyére válik, az a mögötte álló tőke. Nekik nem igen kell hónapokat kilincselni a banknál a hitelért, mint nekünk. Mondjuk ez csak az én teóriám, szerencsére felénk még nincsenek külföldiek, csak orvosok és ügyvédek, illetve kétes hírű "üzletemberek".
Válasz #344. hozzászólásra
Itt is kb ennyi - HB megye gyengébbik fele.
Egészen konkrétan ma kínáltak 1,5 ha-t 800.000-ért. 18 AK/ha.
Nem veszek ilyen kicsit, messze van az enyémtől.
Ez durván 500.000/ha. A támogatás kb 40.000/év. 40 mázsa búzánál nem terem többet errefelé. Szóval még így is 10 év mire megtérül. Nem is olyan jó befektetés ez...
Válasz #347. hozzászólásra
és mondjuk 1 120000 szlovák koronás földet mennyi forinté lehetne elsuvasztani???????
(remélem teccik neki a hecc.....)
Válasz #343. hozzászólásra
az 1-2 millát már itt a közelben elérték,nálunk a 6-10 ak-s megy 7-800 ba
háhogyne micsoda elmélet.......
nekünk.......
..... nekünk marháknak ökröknek barmoknak tinóknak bivalyoknak................... akik még mindig döglődve akarnak szopni kint a földeken......
még mindig és még mindig és még akkor is és állandóan...............és csakazértis
kurvajó
Hát igen, mi gazdálkodók rá vagyunk kényszerítve hogy vegyünk...
Válasz #338. hozzászólásra
a lakásárak messze nem emelkedtek annyira ,1 AK 500???? forint volt,most 30-50 ezer,és még több lesz
Igazad van.Régóta olvasom a földbrókert,és minden évben nagy áremelkedést várt a földpiacon.Ami nem történt meg.És nem is fog szerintem. Egyrészt egyre kiszámíthatalanabb az mg termelés,ezáltal nagy a kockázat.Másrészt a támogatásokat várhatóan nem növelik(a németek nem akarnak már többet fizetni),hanem csökkenni fognak. Ha ez így lesz,az nem a földárak emelkedését támogatja. Valahol 1-2m közötti földárat tartok reálisnak.
Válasz #339. hozzászólásra
Igaz. Itt is HB megyében még kevésbé lesz akkora ár mint nyugat MO-n, az tuti!
A pesti lakásokra gondoltam, mivel ott már eléggé be van épülve, így ott is viszonlag korlátozottnak tekinthető a kínálat. Ezért hasonlítottam a pesti lakásokhoz.
Ide keletre nem gondolnám hogy annyira nyomulnának a nyugati gazdák.
az árak egyenlőek sosem lesznek.akik nem termelni akarnak a földön,csupán befektetésnek veszik a földet,azok egyszer,mikor többszörösen megtérült a befektetésük és a továbbiakban nagy áremelkedés nem várható(másba fektetve nagyobb haszonhoz juthatnak)el fogják adni a földeket NEKÜNK!
lakást építhetsz 1000-et nem jó a hasonlat!
"a föld olyan privilegizált termelőeszköz melynek birtoklása korlátozott"
Válasz #336. hozzászólásra
Én is azt mondom per.pill., hogy itt soha nem lesz átlag 5 milla/heki, ha meg lesz akkor nyugaton már 15-20-nál fognak járni.
Válasz #337. hozzászólásra
Ez igaz! Köszi a hozzászólást. Szerintem ezt ki kéne tárgyalni itt a fórumon, mert fontos lehet annak aki gazdálkodik.
Azt is nézni kell, hogy pl a pesti lakások is véglegesek, amibe ugye ezerrel fektettek a rendszerváltás után holland, német magánemberek. Szerintem a földárak kb. annyiszor magasabbak a rendszerváltás óta, mint a lakásárak. Viszont a munkabérek nem! A lakásárak sem érték el a nyugati szintet, de a földárak sem fogják szerintem.
Ezért sem gondolnám, hogy itt akkora árrobbanások lesznek, mint ahogy pl a FÖldbróker.hu írja. Nekik ugye az az érdekük, hogy adjon-vegyen mindenki ezerrel - persze rajtuk keresztül...
Kinek mi a véleménye pro- és kontra?