Hirdetés
Fórum
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
1524 hozzászólás
Válasz Rabó001 #1271. hozzászólására minek ... mert ha adod be a terület alapút azon ott a hsz jelölés s megmutatja hogy ott van a földed ahol a helyrajzi szám mutatja vagy sem tudod a szürke vonal jelzi ....
Válasz szeszko #1272. hozzászólására na az elég furcsa mert a földhivatal egészen mást használ de nem mondom hogy nem lehet jó de az autós gpr mérők nem úgy dolgoznak mint a földmérők gpr-jei
Válasz Rabó001 #1271. hozzászólásáraIdén korábban jött a Jézuska.
Amúgy én is képes vagyok órákig nézegetni.
Azokat az EOV koordinákát át lehet váltani, amit kezel a GPS program.
Leütött karó koordinátáit lemértem telefonnal, összehasonlítottam az EOV-val, centi pontos volt kb.
Mértem már ki vele így földet is.
Válasz szeszko #1270. hozzászólásáraArra már rájöttem. Marha jó ez! El nézegettem nézegettem egész sokáig, meg még fogom is.
Még a HRSZ-ek határvonalait is kirajzolja, meg valami EOV koordinátákat is.
Válasz Rabó001 #1268. hozzászólásáraOrtofotó 2018, ezt kell beállítani, s akkor mutat képet.
Örülök, hogy segíthettem!
Válasz szeszko #1260. hozzászólásáraFelmentem az oldalra, csak a helyrajzi számokat nem találom. De most már megvan. Marha jó! Csak kár hogy szürke háttérbe van szürke számmal írva.
Nézegetni fogom.
Múltkor egy másik oldalon, már nemtudom hol, de a kutak nyilvántartására akadtam rá. Gázkút, olajkút, szénsav, víz, adatokkal együtt, azonosító szám, mélység, mikor fúrták.
Válasz szeszko #1260. hozzászólásáraEzt én sem ismertem eddig. Előrehozott karácsonyi ajándék, nagyon klassz! Köszönöm a tippet!
Válasz szeszko #1265. hozzászólásáraÉn ezt az oldalt nem ismertem! Nagyon szuper!!!
Válasz Nyomasek Bobo #1264. hozzászólásáraIgen, ehhez asztali gép kell.
Válasz szeszko #1263. hozzászólásáraMár megtaláltam. Sajna az idm reg felület nem támogatja a mobilos netezést.
Válasz Nyomasek Bobo #1262. hozzászólásáraÜgyfélkapuval kell belépni. Szerintem ennyi elég, hogy biztonságban érezd magad.
Válasz szeszko #1260. hozzászólásáraazt irja "nem biztonsagos"
Válasz szeszko #1260. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget sikerült
Ismétlem önmagam, e-kozmuvek.hu
Oldalt le kell tiltani a közműveket, s be kell állítani, hogy mutassa a helyrajzi számokat.
Azt fogod látni, ami képet linkeltél.
Lehet keresni is.
EZERSZER jobb a meparnál ebből a szempontból.
Válasz Nyomasek Bobo #1257. hozzászólásáraPróbáltam de nem adta ki, ezért kértem segítséget
Válasz timon85 #1256. hozzászólásáraVagy település rendezési terv...
Vagy amit mondtam, végigzongorázod a mepart.
Válasz timon85 #1254. hozzászólásáraHa van időd leülsz és hasra irogatod a számokat.
Válasz Rabó001 #1255. hozzászólásáraSzép napot nekem olyan térkép kellene ahol fel vannak sorolva a helyrajzi számok
Válasz szeszko #1252. hozzászólásáraTelepülés és HRSZ alapján tud keresni.
Ha mást akar akkor félre értelmeztem.
Válasz szeszko #1251. hozzászólásáraKülterületi helyrajzi számot is lehet rajta keresni?
Válasz Rabó001 #1250. hozzászólásáraA meparon az a baj csak ha meg adom a helyrajzi számot azt mutatja meg, én meg csak azt tudom hol található a föld a helyrajzi számát nem tudom
Válasz Rabó001 #1250. hozzászólásáraA meparon nincs ilyen lehetőség!
Válasz timon85 #1249. hozzászólásáraÜdv!
Az e-kozmuvek.hu oldalra van szükséged.
Oldalt kell rajt állítani.
Válasz timon85 #1249. hozzászólásáraMepar.hu
Ha helyrajzi számot akarsz keresni, abban tudsz, ha a települést is tudod hozzá.
Érdeklődni szeretnék hol tudnék olyan térképet be szerezni amin helyrajzi számokkal vannak a parcellák?
Válasz ddadda #1247. hozzászólásáranem kell kifüggeszteni
Sziasztok! Segítséget, választ szeretnék kérni.
Osztatlan közös tulajdonban birtokolok 1/2 hányadot megszeretném vásárolni a másik 1/2 hányad részt.
Azt szeretném megkérdezni ki kell-e függeszteni??
idén még meg lehet-e így vásárolni? köszönöm a válaszokat szép estét.
Válasz Tobszi #1244. hozzászólásáraItt nálunk nem nyomoznak. Az adásvételiben, elfogadó nyilatkozatokban megjelölt ranghelyet veszi figyelembe és elméletileg ellenőrzi, hogy valós-e.
Olyan ranghely nincs, hogy elővásárlási joggal rendelkezik. Valószínűleg ügyvédi hiba történt, nem írta be a konkrét ranghelyet.
Add be az elfogadót ha meg szeretnéd venni.
Válasz Tobszi #1244. hozzászólásáraElső a föld bérlője, utána a szomszéd. A bizottság dönti el kinek adja, de csak alapos indokkal adhatná a másik vevőnek, mivel gondolom nem a föld bérlő akarja megvenni. Ha bérli három éve akkor ő rá az első.
Válasz ..MZ/X.. #1243. hozzászólásáraAkkor jól gondolom hogy a hivatal nem "nyomozgat" hanem a beadott papírok alapján dönt.
Ezek szerint egy elővásárlási jogra való hivatkozás hátrébb van mint a helyben lakó szomszéd.
Válasz Tobszi #1242. hozzászólásáraItt nálunk a fh ilyennél a sor végére rakta mivel nem értelmezhető az elővásárlási jog. Magyarán mindenki megelőzi. Hiánypótlás nincs.
Egy kifüggesztett szerződésben szerepel az a pont hogy a vevőt a törvény szerint elővásárlási jog illeti meg. De csak ennyi, részletezve hogy mi az nincs leírva.
A törvény szerint engem is megillet mert közvetlen, helyben lakó, földszomszéd vagyok.
Ha jól tudom utólag már nem lehet módosítani?
Válasz Rabó001 #1240. hozzászólásáraPassz, 5-6 éve mikor bejött akkor a hivatalban kaptuk. Földhivatal.hu-n a nyomtatványok között nemrég láttam valami földműves dolgot de mást kerestem, nem nyitottam meg.
Válasz ..MZ/X.. #1238. hozzászólásáraA formanyomtatványt is le lehet tölteni valahonnan, vagy a földhivatalban adnak? Kösz.
Válasz csuklosbusz #1236. hozzászólásáraSzia!
Érdekes,hogy miért zárta ki az önkormányzat a nem földműveseket? Minden Magyar állampolgár vásárolhat 1 he-ig termőföldet! Az más kérdés ha nyer akkor licitálás után minden földműves megelőzi elővásárlóként!
üdv.:Csuti
Válasz csuklosbusz #1236. hozzászólásáraNagy csodák nem lesznek. Le van írva milyen feltételekkel lehet kiváltani a regisztrációt. ITT részletesen leírnak mindent. Innen tovább már a földhivatalhoz kell menni.
Az intézet szakképzettséget fogad el és nem betöltött munkakört.
Válasz csuklosbusz #1236. hozzászólásáraŐstermelőid nincsen? Legalább 3 éve.
Van egy kis épület, zártkert, 400nm2, de földárverésen szerepel ahol csak földműves vehet részt. Nem az NFA, hanem önkormányzat árverez de csakis földműves nyilvántartásban szereplő licitálhat.
Senkit nem tudok és nem is akarok megkérni, a kérdésem az hogy az aranykalászosnál olcsóbb és gyorsabb végzettség van-e erre?
Herman Ottó intézet elvileg traktorvezetői munkakört is elfogad...
Sokallom az aranykalászos árát és hosszát is, meg semmi szükségem rá, nem kell sok hektár sosem..
Válaszokat előre is köszi!
Válasz alex.vegso89 #1229. hozzászólásáraKb.4,38 Ak
Üdvözletem!
Nem tudja valaki folyamatban lévő földeladással kapcsolatban a földhivatal telefonon tud felvilágosítást adni?
Válasz vén cigány #1231. hozzászólásáraElméletileg bárki földműves megveheti, ezt te is tudod. De kiszamolták mekkora parcella, nagyon valószínűtlen, hogy a bérlőn kívül más megvegye, persze kizárni semmit nem lehet.
Válasz apuci #1230. hozzászólásáraÚgy értem ,hogy én pl nem vagyok bolond megvenni olyan földet amit nem használhatok azonnal!
Az én szememben ez értékcsökkentő tényező- mármint a tartós bérbeadás ténye !
Válasz kulakman #1217. hozzászólására"de pl ha bérbe van adva még 6 évre valakinek akkor csak az jöhet szóba aki bérli!"
Ezt hogy érted?
Válasz alex.vegso89 #1229. hozzászólásáraLátszott a hozzászóláson hogy teljesen laikus vagy,ha pontosabb adatokat adsz meg akkor jobban tudunk segíteni!
Írd le és segítünk!
Válasz apuci #1228. hozzászólásáraSemmit tenyleg semmit az egvilagon nem ertettunk hozza ezert, kerdeztem es valszeg ezert tevedhettem. Haaat milliokat amugy se remeltem csak kivancsi voltam :)
Válasz BélaNB #1226. hozzászólásáraÍgy lehet ez, közben rájött ő is hogy ebből nem lessz milliomos!
Válasz BélaNB #1226. hozzászólásáraSzerintem jól értelmezted.
Üdv. Szerintem jól írta a kérdező. Az egész helyrajzi szám 91.8522 hektár. Ebből a párja része: 8800/5810210. Csak az 1/1 dolog felesleges illetve megtévesztő az írásában. Így már kiszámolható a párja tulajdonrésze, a 91.8522 hektárt elosztjuk 5810210-val, és amit kapunk azt megszorozzuk 8800-al, így megkapjuk, hogy a szóban forgó tulajdonrész megfelel 0.1391 hektárnak. A jegyzők szokták így csűrni-csavarni a dolgot, hogy pl a 8800/5810210 tulajdonrész 1/1-ben örökli, ha nincs más örökös, ha meg lenne akkor a 8800/5810210 tulajdonrészt örökli 1/2 tulajdonrészben stb. jó megtévesztő, találkoztam már ilyennel. Na szóval a fent említett tulajdonrész értéke szerintem a 0 ft és 100 ezer között van kb. Aki műveli a földet azt meg kell keresni és érdemes felajánlani megvételre, ha ad érte valamennyit el kell fogadni és elfelejteni az egészet, meglátásom szerint az ilyen kis darabok értéktelenek.
Válasz szatmári82 #1224. hozzászólásáraIgazabol igy utolag belegondolva meg atnezve az adatokat szinte biztos h igazatok van :) tehat akkor orokolt egy semmi foldet kb :) azert koszonom mindenkinek :)