Hirdetés
Fórum
- Juhtenyésztés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Haszonbérleti szerződés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kukorica terményárak új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Claas Lexion vélemények új
- Agrártámogatások kifizetése új
1537 hozzászólás
Válasz csuklosbusz #1236. hozzászólásáraŐstermelőid nincsen? Legalább 3 éve.
Van egy kis épület, zártkert, 400nm2, de földárverésen szerepel ahol csak földműves vehet részt. Nem az NFA, hanem önkormányzat árverez de csakis földműves nyilvántartásban szereplő licitálhat.
Senkit nem tudok és nem is akarok megkérni, a kérdésem az hogy az aranykalászosnál olcsóbb és gyorsabb végzettség van-e erre?
Herman Ottó intézet elvileg traktorvezetői munkakört is elfogad...
Sokallom az aranykalászos árát és hosszát is, meg semmi szükségem rá, nem kell sok hektár sosem..
Válaszokat előre is köszi!
Válasz alex.vegso89 #1229. hozzászólásáraKb.4,38 Ak
Üdvözletem!
Nem tudja valaki folyamatban lévő földeladással kapcsolatban a földhivatal telefonon tud felvilágosítást adni?
Válasz vén cigány #1231. hozzászólásáraElméletileg bárki földműves megveheti, ezt te is tudod. De kiszamolták mekkora parcella, nagyon valószínűtlen, hogy a bérlőn kívül más megvegye, persze kizárni semmit nem lehet.
Válasz apuci #1230. hozzászólásáraÚgy értem ,hogy én pl nem vagyok bolond megvenni olyan földet amit nem használhatok azonnal!
Az én szememben ez értékcsökkentő tényező- mármint a tartós bérbeadás ténye !
Válasz kulakman #1217. hozzászólására"de pl ha bérbe van adva még 6 évre valakinek akkor csak az jöhet szóba aki bérli!"
Ezt hogy érted?
Válasz alex.vegso89 #1229. hozzászólásáraLátszott a hozzászóláson hogy teljesen laikus vagy,ha pontosabb adatokat adsz meg akkor jobban tudunk segíteni!
Írd le és segítünk!
Válasz apuci #1228. hozzászólásáraSemmit tenyleg semmit az egvilagon nem ertettunk hozza ezert, kerdeztem es valszeg ezert tevedhettem. Haaat milliokat amugy se remeltem csak kivancsi voltam :)
Válasz BélaNB #1226. hozzászólásáraÍgy lehet ez, közben rájött ő is hogy ebből nem lessz milliomos!
Válasz BélaNB #1226. hozzászólásáraSzerintem jól értelmezted.
Üdv. Szerintem jól írta a kérdező. Az egész helyrajzi szám 91.8522 hektár. Ebből a párja része: 8800/5810210. Csak az 1/1 dolog felesleges illetve megtévesztő az írásában. Így már kiszámolható a párja tulajdonrésze, a 91.8522 hektárt elosztjuk 5810210-val, és amit kapunk azt megszorozzuk 8800-al, így megkapjuk, hogy a szóban forgó tulajdonrész megfelel 0.1391 hektárnak. A jegyzők szokták így csűrni-csavarni a dolgot, hogy pl a 8800/5810210 tulajdonrész 1/1-ben örökli, ha nincs más örökös, ha meg lenne akkor a 8800/5810210 tulajdonrészt örökli 1/2 tulajdonrészben stb. jó megtévesztő, találkoztam már ilyennel. Na szóval a fent említett tulajdonrész értéke szerintem a 0 ft és 100 ezer között van kb. Aki műveli a földet azt meg kell keresni és érdemes felajánlani megvételre, ha ad érte valamennyit el kell fogadni és elfelejteni az egészet, meglátásom szerint az ilyen kis darabok értéktelenek.
Válasz szatmári82 #1224. hozzászólásáraIgazabol igy utolag belegondolva meg atnezve az adatokat szinte biztos h igazatok van :) tehat akkor orokolt egy semmi foldet kb :) azert koszonom mindenkinek :)
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraSzerintem tedd be ide hrsz. és személyes adatok kitakarásával a tullap másolatot.
Így senki nem tud segíteni, mert amit írtál abban valami nagyon nem jön ki.
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraMeg osztatlan közösben nincs 1/1. Ezért osztatlan. De majd kijavítanak ha hülyeséget írtam
Válasz Tomi81 #1220. hozzászólásáraValszeg igazatok van mi teljesen nem értünk hozzá!!
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraJó nagy tábla lehet itt valami sántít
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraNem jó a matek. Ha úgy van ahogy írtad, akkor annak a darab földnek 60644hektárnak kellene lenni. Ekkora tábla meg szerintem nincs egybe magyarországon
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraSzerintem itt valami nem stimmel a matekkal....
Válasz kulakman #1217. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat! Igazából ez a 91. 8522ha ez 1/1-ben az övé és ez 8800/5810210 része az ottani földnek!!
Válasz alex.vegso89 #1216. hozzászólásáraNem írtad meg a párod részarányát , ennek ismerete nélkül csak általánosságokat fogsz itt hallani, pl 120e ft / Ak , ez kevesebb is lehet ha csak pár koronája van , és ha tiétek a fele akkor van tárgyalási alap, de pl ha bérbe van adva még 6 évre valakinek akkor csak az jöhet szóba aki bérli!
Sziasztok! A párom most örökölt BAZ megyében egy 91.8522 ha szántóföldet egy osztatlan közösben. Ennek egy része 1. Osztályú (54.5533 ha) 1991.20 korona a masik része 3. Osztályú (37.2989 ha) 906.36 korona. Körülbelüli mai értéken számolva eladni vagy bérbeadni éri meg jobban?? Illetve mennyiért lehet bérbeadni vagy eladni???
Válaszokat előre is köszönöm!!
Válasz Hunor11 #1214. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm, én is kaptam, de egy még hiányzik.
Válasz krisz19 #1209. hozzászólásáraMindenképp kap választ. Én már vagy egy hete megkaptam a levelet.
Válasz Selvin #1211. hozzászólásáraKöszönöm a tippeket!
Jó estét van valaki aki ingatlan értékbecsléssel foglalkozik? Kicsit speciálisabb a helyzet! Ha van valaki írjon rám. Köszönöm
Válasz bellazsuzs #1210. hozzászólásáraSzia! Az első kb 5,7 a masik 2,1 ha, ami nem rossz. A hirdetmenyek.hu oldalon írd be a telepulést es kidobja a most kifuggesztett foldeket, azokbol tudsz tajekozodni az arakkal kapcsolatban. Vagy keress ra hogy termofold kalkulator, iranyitoszam alapjan kiadja az eves atlagarakat. Utána adj fel hirdetest pár oldalon, szerintem hamar lesz gazdaja.
Nagyvázsonyban örököltem 2 szántót, legelőt, melyet mielőbb el szeretnék adni. Milyen ha áron lehet? Hogy működik ez most? Nem vagyok nagyon képben ezekkel....sajnos. Az egyik 39 ha 972/6683-ad része, a másik 25 ha 26376/308460-ad része.
Sziasztok!
3 ha alatti állami föld I. ütem pályázatára van olyan aki még nem kapott értesítést? Több pályázatot adtam be, de nem mindre érkezett még válasz. Vagy ha nem az enyém a legmagasabb ajánlat, akkor semmilyen levelet nem küldenek?
Válasz csferri #1198. hozzászólásáraKöszi!
Válasz kulakman #1205. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Szabi. #1203. hozzászólásáraPusztaszer külterület 0182/41
1/1 tulajdon
Válasz lemken #1204. hozzászólásáraLevélben!
Válasz kulakman #1199. hozzászólásáraHogy értesítenek? Levélben?
Válasz gyetvaiteam #1202. hozzászólásáraCsongrád megye......
Település ????
Esetleg HRSZ ???
1/1 tulajdon vagy osztatlan közös ????
Műholdkép ???
Üdv mindenkinek!
9,54 ha 131.39 Ak às szántòmat eladnàm Csongrád megyèben. Egyben van a terület, 4-5-6 minősègi osztàlyù.A jelenlegi bérlő megvenné, nem tudom, hogy milyen árat mondjak neki. Most 250 ezret fizet haszonbèrt évente, ami szeritem nagyon kevès, kb a fele, mint amit kaphatnèk a puacon érte, de sajnos nincs időm ezzel foglalkozni. Segìtsetek reàlisan beàrazni. Az Otp àrkalkulàtort hasznàltam, az 11,5 milliòt írt.
Köszönöm a segìtsèget.
Válasz kulakman #1199. hozzászólásáraÉn 3db ra adtam be vételi ajánlatott nekem is pont ezt írták.
Igaz a 3db összesen 2.5hektár.
Válasz szegecs001 #1197. hozzászólásáraUgyanezt kaptam én is az egyik pályázott darab vonatkozásában. Még jó, hogy ők hirdették meg eladásra...
Válasz szegecs001 #1197. hozzászólásáraMi pont az ellenkezőjét tapasztaltuk , egy fél hektárra pályáztunk , azt írta mi adtuk a legmagasabb érvényes ajánlatot , ami lehetett az egyetlen is , majd keresnek az elérhetőségeken!
Nagyjából ez jött
Válasz orban.krisztian #1196. hozzászólásáraKérjél érte 50-et ,ha kell neki úgy is megadja, ha nagyon nem akarja egyezzetek meg valahol félúton, most te sem mész sokra ha megmarad az 0,5 AK tényleg csak a nyűg az mindenkinek.
3 hektár alatti állami földek értékesítésére benyújtott pályázatomra érkezett mai válasz:
Tárgy: Tájékoztatás vételi ajánlattal összefüggésben
.... az ingatlan a vizügyi igazgatási szervek irányításáért felelős miniszter által kiadott nyilatkozat alapján nem értékesíthető, tehát az elidegenítésnek jogszabályi akadálya van, az adásvételi szerződés megkötésére nincs jogi lehetőség. Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.
(Adom is meg nem is: NFK)
Hasonló tapasztalatok?
Senki nem tudna infót adni a témában?
Kihez fordulhatnék ez ügyben?
Köszönöm a hozzászólásokat.
Az eredeti kérdésre visszatérve, a 25.000 Ft reális, vagy sem? Ha nem, akkor milyen összeget mondjak neki?
Jó lenne megszabadulni a területtől, (azért nem minden áron...) mert nem szeretném, ha a következő évtizedekben folyamatosan küldözgetné a számlákat, hogy most ezt vagy azt fizessek neki.
Válasz csontii #1193. hozzászólására1.nem értem miért alamizsna a tulajnak.2 én pedig csak magamnak vettem erdőt,van amit már el is adtam haszonnal,van amit megtartok 1/1 -ben erdőgazdálkodóként és pár év múlva tarra vágom és nem gond újra felhozni mert akác és akác van előírva újra.viszont volt amiből kiszáltam mert erdei fenyő volt 30 éves és tőlgy volt az előírás tarvágás után.az unokámnak pedig nem erdőt sóznák a nyakába gondként hanem szántót.
Válasz Wilde #1192. hozzászólásáraEz annak biznisz aki most letermelte és lökne egy kis alamizsna pénzt a tulajnak. A többi részével meg tisztában vagyok. Az ember álltalában nem magának vesz erdőt hanem a gyerekénenek vagy az unokájának.
Válasz csontii #1191. hozzászólásáranem,főleg ha tölggyel kell újra telepíteni és vársz a vágásérett korig 120 évet de addig is a fiatal csemetéket a vadaktól megvédheted modjuk kerítéssel,aztán gondozhatod egy darabig amíg az erdőfelügyelet át nem veszi.tiszta biznisz az unokádnak ha van ennyire felesleges pénzed.
Válasz Wilde #1190. hozzászólására400000 ft/ha nem csillagászati ár.
Válasz csontii #1189. hozzászólásáramilyen üzletet látsz egy letermelt erdőben csillagászati áron?
Válasz orban.krisztian #1188. hozzászólására50000 kicsit karcsú érte.
Válasz csontii #1187. hozzászólásáraA rám eső részt odaadja, ezen kívül venné meg a letermelt részt.