Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
1524 hozzászólás
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraSzerintem tedd be ide hrsz. és személyes adatok kitakarásával a tullap másolatot.
Így senki nem tud segíteni, mert amit írtál abban valami nagyon nem jön ki.
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraMeg osztatlan közösben nincs 1/1. Ezért osztatlan. De majd kijavítanak ha hülyeséget írtam
Válasz Tomi81 #1220. hozzászólásáraValszeg igazatok van mi teljesen nem értünk hozzá!!
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraJó nagy tábla lehet itt valami sántít
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraNem jó a matek. Ha úgy van ahogy írtad, akkor annak a darab földnek 60644hektárnak kellene lenni. Ekkora tábla meg szerintem nincs egybe magyarországon
Válasz alex.vegso89 #1218. hozzászólásáraSzerintem itt valami nem stimmel a matekkal....
Válasz kulakman #1217. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat! Igazából ez a 91. 8522ha ez 1/1-ben az övé és ez 8800/5810210 része az ottani földnek!!
Válasz alex.vegso89 #1216. hozzászólásáraNem írtad meg a párod részarányát , ennek ismerete nélkül csak általánosságokat fogsz itt hallani, pl 120e ft / Ak , ez kevesebb is lehet ha csak pár koronája van , és ha tiétek a fele akkor van tárgyalási alap, de pl ha bérbe van adva még 6 évre valakinek akkor csak az jöhet szóba aki bérli!
Sziasztok! A párom most örökölt BAZ megyében egy 91.8522 ha szántóföldet egy osztatlan közösben. Ennek egy része 1. Osztályú (54.5533 ha) 1991.20 korona a masik része 3. Osztályú (37.2989 ha) 906.36 korona. Körülbelüli mai értéken számolva eladni vagy bérbeadni éri meg jobban?? Illetve mennyiért lehet bérbeadni vagy eladni???
Válaszokat előre is köszönöm!!
Válasz Hunor11 #1214. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm, én is kaptam, de egy még hiányzik.
Válasz krisz19 #1209. hozzászólásáraMindenképp kap választ. Én már vagy egy hete megkaptam a levelet.
Válasz Selvin #1211. hozzászólásáraKöszönöm a tippeket!
Jó estét van valaki aki ingatlan értékbecsléssel foglalkozik? Kicsit speciálisabb a helyzet! Ha van valaki írjon rám. Köszönöm
Válasz bellazsuzs #1210. hozzászólásáraSzia! Az első kb 5,7 a masik 2,1 ha, ami nem rossz. A hirdetmenyek.hu oldalon írd be a telepulést es kidobja a most kifuggesztett foldeket, azokbol tudsz tajekozodni az arakkal kapcsolatban. Vagy keress ra hogy termofold kalkulator, iranyitoszam alapjan kiadja az eves atlagarakat. Utána adj fel hirdetest pár oldalon, szerintem hamar lesz gazdaja.
Nagyvázsonyban örököltem 2 szántót, legelőt, melyet mielőbb el szeretnék adni. Milyen ha áron lehet? Hogy működik ez most? Nem vagyok nagyon képben ezekkel....sajnos. Az egyik 39 ha 972/6683-ad része, a másik 25 ha 26376/308460-ad része.
Sziasztok!
3 ha alatti állami föld I. ütem pályázatára van olyan aki még nem kapott értesítést? Több pályázatot adtam be, de nem mindre érkezett még válasz. Vagy ha nem az enyém a legmagasabb ajánlat, akkor semmilyen levelet nem küldenek?
Válasz csferri #1198. hozzászólásáraKöszi!
Válasz kulakman #1205. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Szabi. #1203. hozzászólásáraPusztaszer külterület 0182/41
1/1 tulajdon
Válasz lemken #1204. hozzászólásáraLevélben!
Válasz kulakman #1199. hozzászólásáraHogy értesítenek? Levélben?
Válasz gyetvaiteam #1202. hozzászólásáraCsongrád megye......
Település ????
Esetleg HRSZ ???
1/1 tulajdon vagy osztatlan közös ????
Műholdkép ???
Üdv mindenkinek!
9,54 ha 131.39 Ak às szántòmat eladnàm Csongrád megyèben. Egyben van a terület, 4-5-6 minősègi osztàlyù.A jelenlegi bérlő megvenné, nem tudom, hogy milyen árat mondjak neki. Most 250 ezret fizet haszonbèrt évente, ami szeritem nagyon kevès, kb a fele, mint amit kaphatnèk a puacon érte, de sajnos nincs időm ezzel foglalkozni. Segìtsetek reàlisan beàrazni. Az Otp àrkalkulàtort hasznàltam, az 11,5 milliòt írt.
Köszönöm a segìtsèget.
Válasz kulakman #1199. hozzászólásáraÉn 3db ra adtam be vételi ajánlatott nekem is pont ezt írták.
Igaz a 3db összesen 2.5hektár.
Válasz szegecs001 #1197. hozzászólásáraUgyanezt kaptam én is az egyik pályázott darab vonatkozásában. Még jó, hogy ők hirdették meg eladásra...
Válasz szegecs001 #1197. hozzászólásáraMi pont az ellenkezőjét tapasztaltuk , egy fél hektárra pályáztunk , azt írta mi adtuk a legmagasabb érvényes ajánlatot , ami lehetett az egyetlen is , majd keresnek az elérhetőségeken!
Nagyjából ez jött
Válasz orban.krisztian #1196. hozzászólásáraKérjél érte 50-et ,ha kell neki úgy is megadja, ha nagyon nem akarja egyezzetek meg valahol félúton, most te sem mész sokra ha megmarad az 0,5 AK tényleg csak a nyűg az mindenkinek.
3 hektár alatti állami földek értékesítésére benyújtott pályázatomra érkezett mai válasz:
Tárgy: Tájékoztatás vételi ajánlattal összefüggésben
.... az ingatlan a vizügyi igazgatási szervek irányításáért felelős miniszter által kiadott nyilatkozat alapján nem értékesíthető, tehát az elidegenítésnek jogszabályi akadálya van, az adásvételi szerződés megkötésére nincs jogi lehetőség. Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.
(Adom is meg nem is: NFK)
Hasonló tapasztalatok?
Senki nem tudna infót adni a témában?
Kihez fordulhatnék ez ügyben?
Köszönöm a hozzászólásokat.
Az eredeti kérdésre visszatérve, a 25.000 Ft reális, vagy sem? Ha nem, akkor milyen összeget mondjak neki?
Jó lenne megszabadulni a területtől, (azért nem minden áron...) mert nem szeretném, ha a következő évtizedekben folyamatosan küldözgetné a számlákat, hogy most ezt vagy azt fizessek neki.
Válasz csontii #1193. hozzászólására1.nem értem miért alamizsna a tulajnak.2 én pedig csak magamnak vettem erdőt,van amit már el is adtam haszonnal,van amit megtartok 1/1 -ben erdőgazdálkodóként és pár év múlva tarra vágom és nem gond újra felhozni mert akác és akác van előírva újra.viszont volt amiből kiszáltam mert erdei fenyő volt 30 éves és tőlgy volt az előírás tarvágás után.az unokámnak pedig nem erdőt sóznák a nyakába gondként hanem szántót.
Válasz Wilde #1192. hozzászólásáraEz annak biznisz aki most letermelte és lökne egy kis alamizsna pénzt a tulajnak. A többi részével meg tisztában vagyok. Az ember álltalában nem magának vesz erdőt hanem a gyerekénenek vagy az unokájának.
Válasz csontii #1191. hozzászólásáranem,főleg ha tölggyel kell újra telepíteni és vársz a vágásérett korig 120 évet de addig is a fiatal csemetéket a vadaktól megvédheted modjuk kerítéssel,aztán gondozhatod egy darabig amíg az erdőfelügyelet át nem veszi.tiszta biznisz az unokádnak ha van ennyire felesleges pénzed.
Válasz Wilde #1190. hozzászólására400000 ft/ha nem csillagászati ár.
Válasz csontii #1189. hozzászólásáramilyen üzletet látsz egy letermelt erdőben csillagászati áron?
Válasz orban.krisztian #1188. hozzászólására50000 kicsit karcsú érte.
Válasz csontii #1187. hozzászólásáraA rám eső részt odaadja, ezen kívül venné meg a letermelt részt.
Válasz orban.krisztian #1186. hozzászólásáraAdd el neki 100000-ért és követeld a letermelt faanyag rád eső részét.
Sziasztok!
Zala megyében van egy 11,14 ha-os terület, aminek a 0,011-ed része az enyém (0,5 aranykorona). Az erdőgazdálkodó küldött egy levelet, hogy a területen lévő tejes faanyag letermelésre került, így évtizedekig csak költség fog keletkezni a területen, és hogy megvenné 50.000 Ft/aranykorona áron, tehát 25.000-ért.
Szerintetek ez reális ajánlat?
Válasz bor.si #1182. hozzászólásárahány tulajdonos van?mind eladná?hány éves az erdő?erdőbirtokosság van e?
Válasz bor.si #1182. hozzászólásáraMiután a fapiac beszakadt -és szerintem sokáig nem fog talpra állni-, így már az akácosokat sem igazán lehet eladni. Én az utóbbi 1 évben pár kisebb akácoson kívül nem is igazán hallottam arról, hogy erdőt el tudtak volna adni.
Tölgyesekbe eddig sem igazán fektettek be, főleg ekkora területbe.
Talán a haszonbérbe adás lenne a járható út.
De ha mindenáron el akarod adni, akkor egy szakemberrel meg kellene nézetni, aki erdőrészletenként fölmérné a favagyont, és a lehetőségeket.
Válasz bor.si #1182. hozzászólásáraErdőnél eladáskor a fatömeg számít, mennyi idősek a fák, mikor lehet esetleg vágni belőle, (gyérítés, stb.). Egy tölgy erdő aminek a vágás érettsége 80-100év igen hosszútávú befektetés, nem biztos, hogy érdemes megvenni. Lehet csak a gond van vele, mert még például olyan fiatal, hogy sok ápolási munka van még benne. Amúgy merre van helység név, hrsz?
Sziasztok!
Egy kis segítségre (értékbecslésre) lenne szükségem.
Adott a Közép-Dunántúlon egy 112 ha-os (min.o.: 5,6) főként tölgy erdő. (330.54 aranykoronás)
Az lenne a kérdésem, hogy mennyiért lehetne ezt eladni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szép napot
Válasz Mihály #1178. hozzászólásárahogy te milyen bölcs ember vagy.annyi mindenre tudod a választ,hogy politikus is lehetsz akár itt álruhában.gondolom a sok pénzed és a sok jó ötleted plusz a munkabírásod már óriási profitot hozott.
Válasz Apáé #1179. hozzászólásáraDe abból is a vadat
Válasz TeljesenMindegy #1176. hozzászólásáraKendert
Válasz TeljesenMindegy #1176. hozzászólására Gyepet s eladni valami vállalkozónak aki majd telephelyet gyárat épít rá vagy öko gombaházat rá akarsz még tippet??...ja ha kövesúton megközelíthető akkor ugye télbe nyárba hóba sárba ki tud menni s akár szamócázik spárgázik tudja végezni dolgát autóval nincs távolság nem csak az befolyásolja hogy mit és mennyit tud teremni mint jól tudod miért kérdezel hülyeséget Szerinted a Hajdú Bihari kisváros határában 5 évvel ezelőtt megérte 7 millióért megvenni hektárját ma vajon mennyit is ér ??
Válasz TeljesenMindegy #1176. hozzászólásáraNyugdíjas korára visszajön az ára. Feltéve, hogy most még 30 alatt van az illetö
Válasz Mihály #1174. hozzászólásáraMit kell benne termelni, hogy a 2,9 hektár belátható időn belül kitermelje a tíz milliót?
Válasz Mihály #1174. hozzászólásáraKöszönöm a gyors választ, kellemes napot ;)