Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
1524 hozzászólás
Válasz morvailaszlo23 #1173. hozzászólására 7,5 milliót ha nem kövesút mellett van ha igen lehet egy 10 milla is
Érdeklődni szeretnék,hogy jelenleg ,mennyit ér Géderlakon (Bács Kiskun) 75 AK (2.95 ha) értékű szántó?
Válasz nyiginiki #1169. hozzászólására150-200 ezer forint között érhet aranykoronánként.
Mennyiért adod bérbe???
Válasz kenyeres.imre #1170. hozzászólására60eft/AK
Érdeklődöm,mert teljesen sötét vagyok a témában!Mennyit ér Szenteshez közel (Csongrád megye) 92.5 AK (2.4ha) értékű szántó?
Tolna megyében Értényben, egy évek óta bérbe adott művelt szántóföld területén, mennyit ér most egy aranykorona?
Válasz gydavid #1166. hozzászólásáranálunk 40-50e/ha körül mozog a 20-25 AK föld bérlete.
Ràadàsul az a nevetsèges szöveg van beleirva hogy a hosszú lejàratiidőre tekintettel a BÉRLŐNEK jogàban àll felemelni a bèrleti díjaz
Válasz Szabi. #1161. hozzászólására50000/ha
Nálunk minimum a duplàja!
Köszönöm a válaszokat, sajnos elèggè ellentmondóak☹️mint mindenhol ahol utàna olvastam
Válasz gydavid #1156. hozzászólására5 évente felülvizsgálhatod a bérleti díj összegét .
Válasz tothgazda #1162. hozzászólásárakeress fel egy ügyvédet, az a legbiztosabb.
A 30nap jogvesztő abban az esetben, ha igaz, amit mondtam
Válasz ND #1159. hozzászólásáraErre jó lenne ha valaki mutatna valami jogszabályt, mert szerintem nem így van.
Ha nagyon nevetséges a bérleti díj, lehet annak felülvizsgálatát kérni,ez lehet egymás közötti megegyezés vagy bírósági döntés.
Válasz gydavid #1158. hozzászólásáraMennyi az a potom összeg !?
Válasz gydavid #1156. hozzászólásáraÉn úgy tudom a bérletek végig kell futnia ahány évre szól és csak közös megegyezéssel lehet megszüntetni. Viszont eladhatod bárkinek és onnantól a bérleti díjat az új tulajnak fizeti, kivéve ha a bérlő veszi meg. Én legalábbis így tudom.
Válasz gydavid #1158. hozzászólásáraNézz utána, de Sztem bérbeadó halála esetén 1hónapon belül örökös felmondhatja a bérletet
Válasz apuci #1157. hozzászólásáraElèg potom összegért bérli, így nem biztos hogy érdeke megvenni, főleg ha kivagyok szolgàltatva neki!??
Válasz gydavid #1156. hozzászólásáraAdd el a bérlőnek!
Megszeretném kèrdezni, hogy ha örököltem szàntóföldet, de az örökhagyó 20 évre bèrbeadta akkor el tudom-e adni? Vagy köteles vagyok a lejáratig a mostani bèrlőnek bérbe adni?
Mennyi lehet az èrtéke 12 ha 32ak Szántónak Székesfehérvàr közelében? Vagy mi a reális bérleti díj? Köszönöm ha valaki tudna segíteni!
Válasz csukica #1154. hozzászólásáraNálunk mostanában 4-4,5 hó
Válasz premium 385 #1153. hozzászólásáraszia! 6-honap
üdv.Érdeklődni szeretnék mennyi iďő alatt szokott lefutni egy föld adásvétel,ha van rájelentkező és él az elővásárlási jogával?
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy út, régen aszfaltozott volt, ma már inkább csak kövezett. Az út egy mezőgazdasági telephelyen vezet keresztűl , ezen lehet a telepet is és a telepen túl lévő szántókat is megközelíteni.
Az a faramuci helyzet, hogy az útnak a tulajdonosa nem azonos a telephely tulajával, ráadásul haragosak is és van egy harmadik fél, akié a telepen túli szántóföld(elég nagy szántó 100+).
A szántók tulaja megvenné az utat, mert máshol nem tud bejárni a földekre, mert ő is haragos viszonyban áll a telep tulajával.
A kérdés az lenne, mit érhet egy ilyen út, ami kb 500m hosszú és kb 4m széles. A föld árak 2-3 milla közt vannak mellette
Válasz lacus0922 #1149. hozzászólásáraAz AKG-ban való részvétel feltétele a földhasználat megléte.
Az adás-vételi szerződésbe bele kell írni,hogy a vevő a bejegyzett földhasználatot elismeri és az AKG végéig semmiképp nem mondja föl.
Ebben az esetbe viszont a vevő kénytelen az illetéket megfizetni.
Sziasztok. Nem tudja valaki megmondani hogy 1ha szőlő menyit érhet?
Sziasztok. Valakinek van vmi infója arról hogy utólsó éves AKG-s gyümölcsöst el lehet e adni?
Válasz Radocz #1147. hozzászólására Hát a piaci árat én szerintem a piac mondja meg mert ha piac vannak vevők meg 1 eladó s ugye mióta az új földtörvény van lehet rá jelentkezni is s vajon miért változtatták meg hogy csak a Nak dönthet még a bíró sem ezekben az ügyekben mert ez már nekik sem tetszett vagyis van törvény de ha a pártnak nem jó 3 hónap alatt van másik mint a Szergej bohócnál a fővárosi nagycirkuszban itt röhej országban...
Válasz Mihály #1146. hozzászólásáraItt ez a piaci ár.
Többen perre mentek, de nem emeltek az áron.
Fidesz előtt többszörösét kapták a piaci árnak. Azt sem tartottam tisztességesnek.
Válasz Radocz #1142. hozzászólására de nem épülhet mindenhová BMW vagy más multi s aki gazdálkodni akar az szeretné ha min. 10 év meghozná az árát vagy te nem így látod én nem adtam volna annyiért azt a földet ennyit a sima gazdák is fizettek volna érte mert 30-40 ak jó szántóról beszélünk ami 4 t felett adta a borsót meg 13 t kukoricát évente tehát nem nagy pénz
Válasz hbimi81 #1140. hozzászólásáraéletképes, hatákonyabb, méretgazdaságosabb lesz a dolog ezekkel együtt?
megtérül 10 éven belül?
gondolod, hogy 15 év múlva még lesz jövedelmező magángazdaság?
Köszönöm a válaszokat.
Válasz hbimi81 #1140. hozzászólásáraTalán az is fontos, hogy a terület milyen AK értékű.
Ha sokáig marad a támogatás, akkor az olcsóbbat venném.
Kárpótláskor Édesapám azt mondta, "keveset de jót Fiam."
Válasz Mihály #1138. hozzászólásáramost mi van?
A BMW gyár helyén 7,5 mFt/ha árat fizetett a vevő.
Válasz hbimi81 #1140. hozzászólásáramegvenném mindkettőt
Sziasztok! Földet szeretnék venni, de még kezdő vagyok ezért szeretném bővíteni tudásomat általatok.
A kérdésem az lenne, hogy ti egy 3ha 53ak értékű földet vennének meg aminek aranykoronája 90e vagy egy 3ha 91ak értékűt aminek 140e aranykoronája. Jelenlegi tudásom szerint én az elsőt venném. Köszönöm a válaszokat.
Jó estét.
Szeretnék egy eladó rétet a gazdálkodók figyelmébe ajánlani, Baranya megyében:
Eladó föld adatai, agroinform hirdetés.
alakul már lassan csak a fiatal gazdák nem tudom miből csinálnak gazdaságot ??,A bank szakemberei csak olyan településeket vettek fel a referenciaárakat mutató listára, amelyek környékén legalább 1000 hektár termőföld gazdát cserélt, ugyanis így elkerülték, hogy egy-egy kiugró ár eltorzítsa a valós árszintet. A településenkénti ártérkép legforróbb helye Hajdú-Bihar után Csongrád és Békés megye, ahol több helyen is hektáronként 2 millió forint feletti referenciaárat mért az Erste Bank, de akadt ilyen ár Bács-Kiskunban és Győr-Moson-Sopron megyében is. A lista végén 700 ezer forintos árral Szeghalom, Tiszasüly, Besenyeszög található. Az árak általában visszaigazolják a termőföldek aranykorona-értékét, hiszen a legdrágábbak jellemzően 30 aranykoronát felüli területek. Egy aranykorona átlagosan 40-50 ezer forint árnövekedést jelent.
Válasz Mézga #1136. hozzászólására köszönöm a válaszodat, ma az ügyvéd megerősített valóban nem kell neki adót fizetnie.
Válasz ddadda #1134. hozzászólásáraAdómentes a termőföld átruházása továbbá akkor is, ha az átruházás
magánszemély részére birtok-összevonási céllal,
települési önkormányzat részére szociális földprogram céljából, vagy
a Nemzeti Földalap javára történik.
A birtok-összevonási cél akkor valósul meg, ha az átruházás eredményeként már az ügyletet megelőzően is a vevő tulajdonában álló termőföld és az ügyletben megvásárolt termőföld – a település közigazgatási határától függetlenül – egymással szomszédossá válik. Az egy naptári éven belül megkötött és ezen időtartamon belül az ingatlanügyi hatósághoz benyújtott ingatlan adásvételi szerződések hatását együttesen kell vizsgálni. Szomszédos termőföldeknek minősülnek azok a földrészletek is, amelyeket önálló helyrajzi szám alatt nyilvántartott út, árok, csatorna választ el.
Ha az átruházás adómentessége a vevő számára előírt feltételek teljesítésétől függ, az adó-mentesség csak akkor érvényesíthető, ha az eladó legkésőbb a bevallás benyújtásakor rendelkezik a vevő közjegyző által készített vagy ügyvéd által ellenjegyzett okiratba foglalt nyilatkozatával, amely tartalmazza a vevő természetes azonosító adatait, adóazonosító jelét, valamint a vevő kötelezettségvállalását arra vonatkozóan, hogy az adómentesség feltételeinek megfelel. A vevő nyilatkozatát az eladó az adó megállapításához való jog elévüléséig köteles megőrizni. A valótlan tartalmú nyilatkozat miatt keletkező adóhiányt és jogkövetkezményeit az adóhatóság a vevő terhére állapítja meg.
Válasz ddadda #1134. hozzászólásáraNeki a jövedelem után kell fizetni, de ügyvédnek ezt tudni kellene, ha nem tudja keres egyet aki ért hozzá. Semmi köze a birtokösszevonáshoz!
Szép jó estét! Segítségre lenne szükségem.
Van egy földterületem NEM osztatlan közös tulajdonú, ami közvetlen mellette van az osztatlan közös meg szeretném mellé vásárolni, de az eladónak illetéket kellene fizetnie. A eladó birtokösszevonásra szeretne hívatkozni, hogy ne kelljen fizetnie. szerintetek kell majd fizetnie vagy ki kerülhető az illeték, ha bele foglajuk az adás-vételibe??? köszönöm a válaszokat.
Válasz Szabi. #1132. hozzászólásáraEz azért nem ilyen egyértelmű:
http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/hirdetmeny?id=1486434
Válasz Szabi. #1131. hozzászólásáraIgaz, ez szerint arra még nincsenek csillagászati árak......
http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/?SZO=Tamási&KATEGORIA=&IDOSZAK=1&FORRASINTEZMENYNEVE=&x=47&y=20
Válasz topi7070 #1130. hozzászólására55-60M
Válasz Szabi. #1129. hozzászólásáraTolnamegye, Tamási környéke. Bocsi.
Válasz topi7070 #1128. hozzászólásáraHOL ????!!!!!!!??????
Tisztelt fórumtagok!
21 ha 900 ak földnek mennyi jelenleg a piaci értéke?
Válasz Mihály #1126. hozzászólására BOCSI ELÍRTAM NEM FÖLDBIRTOKOS -FÖLDMŰVES
Válasz tothgazda #1125. hozzászólására csak a vevőnek nem lehet több a nevén a vásárolni kívánt területtel együtt egyszóval 1 ha minden Magyar állampolgárnak a nevére írnak a földhivatalban onnantól csak földbirtokos vásárolhat az öröklésben eddig amennyit egyenes ágban örökölt de ez változni fog ha igaz a kósza hírek mert ugye az Eu-bnál buktak s a második nekifutásból se sok jó látszik szóval az örökség miat meg az osztatlan miat akarták változtatni a föld törvényt de lehet megvárják a másodfokú döntést az Eu bíróságon s a kukában landol az egész amit összehoztak
Válasz Mihály #1124. hozzászólásáraAzt akarod mondani ha valaki nem éri el az 1 ha-t akkor nem kell kifüggeszteni?