Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
910 hozzászólás
Válasz Tobszi #509. hozzászólásáraLeírtam miért nem tudja eladni, hacsak nem gabonakereskedő valamilyen jogi formában.
És pont az a lényeg, hogy akkor legyen csak feles bérlet ha a tulaj maga elhasználja a terményt, ez a célja az egésznek.
Válasz JD 4630 #506. hozzászólásáraLehet nem is akarja eladni. Nekem is van felesbérletem, a tulaj tart otthon egy pár disznót meg baromfit azokkal megeteti.
De ha el is adná miért is nem teheti? Megkérdi a felvásárló hogy hol termelted?
Amúgy meg MF-es jól mondja, csere kp-re.
Válasz ..MZ/X.. #505. hozzászólásáraHa min. 5 évre szól akkor a felesbérlet is adómentes.
Válasz JD 4630 #506. hozzászólásáraCsere kereskedelem.Gazda adja a gabonát,tulaj azt mondja,nem kell,cseréljük be forintra.
Válasz ..MZ/X.. #505. hozzászólásáraIs de a nagyobb gond, hogy terményben jár a jussa a tulajnak, viszont Ö nem minősül termelőnek, ergó nem adhatja el, hacsak nem gabonakereskedelmi tevékenységet folytat.
Válasz JD 4630 #503. hozzászólásáraEz engem is érdekelne.
Arra gondolsz, hogy a haszonbérlet ha min 5 éves akkor adómentes, a felesbérlet bevétele meg adóköteles?
Válasz JD 4630 #503. hozzászólásáraErről nem tudok semmit!
Válasz apuci #502. hozzászólásáraKomoly adózási problémákat vet fel, olvass utána.
Válasz JD 4630 #501. hozzászólásáraDe miért?
Válasz apuci #500. hozzászólásáraAz nem jó, mert nagyon nagy kitolás a tulajjal.
Válasz zsati #491. hozzászólásáraFelesbérlet!
Válasz zsati #495. hozzászólásáraAkkor mondjuk azt, hogy az nem volt bejelentve, vagy a földhivatal amelyik elfogadta nagyot hibázott. Érvényesíthető elővásárlási jogod sem volt.
Köss egy haszonbérleti szerződést, írjátok bele, hogy a jó gazda gondosságával te már bevetetted, a föld állagmegóvása miatt blabla. Ennek a költsége az adott területre sokszázezer forint. Az előhaszonbérleti szándékával élni kívánó személynek ezt az összeget a kifüggesztés lejárta után akárhány nappal egy összegben, készpénzben kötelessége megfizetni neked. Rögtön nem fognak rájelentkezni.
Válasz UE-28 #497. hozzászólásáraŐ írta hogy ismerős.
Válasz Kisparaszt #496. hozzászólásáraÜdv#
És honnan tudja, hogy ismerôs????
Válasz zsati #495. hozzászólásáraIsmerőssel kötött szívességet nem jegyez be a földhivatal, és amúgy is teljesen érvénytelen.
Válasz ..MZ/X.. #494. hozzászólásáraHát nem egészen mondjuk azt ismerős
Válasz zsati #493. hozzászólásáraSzívességi használat még most is működik, gondolom közeli hozzátartozódtól béreled. A haszonkölcsön szűnt meg már lassan 3 éve...
Válasz ..MZ/X.. #492. hozzászólásáraszivességi földhasználat a dijat pedig zsebe csak ez már megszünt ugyhogy le kell papirozni
Válasz zsati #491. hozzászólásáraKefélni is és szűznek is maradni...
Haszonbérlet! Eddig hogyan, milyen jogcímen használtad?
sziasztok egy kis segitéget szertnék kérni földhasználatal kopcsolatpsan. HAsználok egy területet amire támog.én veszem fel milyen tipúsút kell irni minden maradjon igy es később elővásárlási jogom is megmaradjon es ne keljen kifügeszteni.
Válasz aalexandraantal #489. hozzászólásáraÖnkormányzathoz bemész, anyakönyvvezetővel beszélsz. Póthagyatékolni kell az örökösöknek és velük tudsz majd egyezkedni. Készülj fel rá, hogy nem két nap alatt fut le a dolog.
Kérdésem lenne. Adott egy osztatlan közös, kb 25 fő van benne. Sokan az 1800-as években születtek, nincs haszonbérleti szerződés, szeretném rendbe tenni a területet. Hogyan tudnám? Ezeknek az embereknek kiküldtem térti- ajánlottan a levelet, természetesen visszajöttek. Egy ember felvette a kapcsolatot, be szeretném jelenteni, kifüggeszteni. Földhasználati megosztást tudok íratni azokkal akik még élnek, de a többiek? Mi a teendőm?
Köszi a segítséget
Válasz csoppika #487. hozzászólásáraJa és hány példány kell belőle?
Srácok!
Pár (hó)napja kimérték az osztatlan közöst(ketten voltunk benne... Gondolom új használati bejelentés kell. A használati bejelentőt továbbra is alá kell írnia a haszonélvezőnek? A tulaj és a használó is én vagyok... Ilyen bejelentőt lehet valahonnan letölteni?
Válasz Gepi #482. hozzászólásáraÉn most nem kegyelmezek. jönnek sorba a kifüggesztések. visszakapnak most mindent. az utolsó négyzetméterre is rámegyek. lesz kb 150-200 hektár kifüggesztés idén a faluba.
Válasz Mf-es? #483. hozzászólásáraSzerintem az új hrsz miatt törlődik a földhasználat, mert nekünk is van ijen föld ami az osztatlanból jött ki, eddig a tsz-nek volt rá haszonbérlete, de multkor a földhivatalban megnézettem és azt mondták hogy arra a helyrajzi számra ami most lett nincs földhasználat. így tudtam visszaszerezni a tsz-től.
Válasz Gepi #482. hozzászólásáranálunk is ez a helyzet dettó.
Válasz gyorfy10 #481. hozzászólásáraKi se kellett volna függeszteni.Valaki,valamihez,nagyon nem értett.
Válasz gyorfy10 #479. hozzászólásáraLátom nem csak a mi családunknak van gondja a tsz jogutód céggel, pedig őseim segítették felépíteni a vállalkozást és ma már semmi köszönet nincs benne. Ezért a maradék földeket is kivesszük mikor lejár a szerződés.
Válasz Mf-es? #480. hozzászólásáraKi volt függesztve minden. Be is adtam a fellebbezést. Most meg két napja hivogatnak hogy lépjek vissza mert őket szankcionálják
Válasz gyorfy10 #471. hozzászólásáraSzerintem,ez csak szerződés módosítás.A régi él tovább.
Kérdezni szeretnék.
A földek amiket megtámadtam a tsz beadta öko területre. 2 napja hivogatnak hogy eggyezzünk meg mert szankcionálni fogjàk őket. A kérdésem: mekkora szankciót rónak ki rájuk? A célom egyértelmű. Minél nagyobb kàrt okozni nekik. Ezzel kompenzàlni tudnám azt ami kárt ők okoztak nekünk.
Mondjuk az igazság az, hogy nem kellene kifüggeszteni. Elég csak a változás-bejelentőt kitölteni, mellécsapni a szerződés módosítását a régi megszüntetését/törlését és mehet a földhivatalba...
Válasz Büresz #472. hozzászólásáraBár ha tulajdonos a cég akkor ott fog maradni szomszédként ugy megint csak neki van előnye. Olyan bérleti díjat kell irni a szerződésre amit nem támad meg. Nincs más ötletem :/
Másnál hogy állnak az osztatlan közös megszüntetésével? Nálunk 2015 be voltak a sorsolások és idén kezdték kimérni őket.
Válasz csoppika #473. hozzászólásáraIgen be kell jelenteni. Multkor voltunk a földhivatalban pont ijen miatt. Beütötték az uj hrsz-et és nem volt rajta senki földhasználata
Válasz Büresz #472. hozzászólásáraHa nem helybeli a nagy cég te meg helybeli vagy akkor nyugiba a tied lesz. Mert a helybeli előrébb van a sorban. Új hrsz-nél uj szerződés is kell. Mivel a másik hrsz amire a szerződés van megszűnik.
Válasz gyorfy10 #471. hozzászólásáraHa a saját tulajdon is így kimérésre került, új hsz lett, akkor a földhasználatot is újra be kell jelenteni? (én használom, mint tulajdonos)
Válasz gyorfy10 #471. hozzászólásáraEz jó hír lehet amit mondasz mert rájelentkezett egy nagyobb cég a földbérletemre, meg is nyerte mert osztatlanba társtulaj, de ha a tulaj kiméretné akkor új szerződést kellene iratnia velük? De a tulaj nekem akarja adni nem a nagy cégnek. Így még lehet esélyem?
Válasz Nskype #461. hozzászólásáraÚj szerződés kell. Nálunk a fél határ osztatlan közös volt. Most megy a megszüntetés/megosztás (az államilag támogatott). Új hrsz lesz mindenhol. A 15km re lévő tsz most köti ujra a szerződéseket az uj hrsz-ek miatt. Mert így a régi szerződés semmis lett. Nekem meg ez egy lehetőség hogy az elnyomo zsarnok nagy céget megszabadítsam egy kis bérleménytől
Válasz Büresz #469. hozzászólásáraNem találok!
Válasz apuci #468. hozzászólásáraKövezz meg.
Válasz Büresz #466. hozzászólásáraNem én kérdeztem!
Válasz Büresz #466. hozzászólásáraCsak*
Válasz apuci #465. hozzászólásáraVsak adásvételhez kell ügyvéd!
Válasz broll79 #464. hozzászólásáraSzerintem nem,én januárban felesbérletet kötötten nem kellett,és láttam egy bérleti szerződést azon se volt ügyvéd, de ez nem biztos.
Szívességi földhasználati szerződést nem kell ügyvédnél kötni? Elegendő a 2 tanu, ahogy a nak honlapján lévő minta szerződésban van?
Válasz schbalázs92 #462. hozzászólásáraÉdesapával szívességi fölhasználati szerződést,a testvérével felesbérleti szerződést kell kötni és így nem kell kifüggeszteni.
A földhivatalhoz viszont be kell adni jóváhagyásra és utána bejegyzésre.
Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy 2 ha-os külterületi szántó ami édesapám és testvére nevén van tulajdonilag. Mi a menete, hogy ide bejelentkezzek földhasználónak. Úgy tudom ilyen esetben nem kell kifüggeszteni. Előre is köszönöm.
Sziasztok! Kérdezni szeretnék, van egy hrsz ami megszűnt, de érvényes bérleti szerződés van még rá kb.10 évig , a földhivatal simán átvezeti az új hrsz.-re a földhasználatot vagy új szerződés kell-e, vagy a régit módosítani? Amennyiben a régit módosítjuk, mit lehet benne módosítani és utána ki kell-e függeszteni? A területnek megváltozott a hrsz.-ma , mérete, tulajdonosa, művelési módja is részben (kivették az erdő alrészt). Előre is köszönöm a segítséget…