Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 410.68 Ft USD 393.86 Ft CHF 436.49 Ft GBP 495.05 Ft

Fórum

Földjogok

Létrehozta: Meteor , 2011-04-15 21:56:50

Kedvencekhez Segítség

273 hozzászólás
Nincs profilkép
#173 Hubcika
2013-10-08 11:00:45

Válasz #172. hozzászólásra
Kicsit lentebb megtalálod.
Olyan nincs, hogy csak a bérlő szüntetheti meg a szerződéstsmile nonono

#172 Jakabjóska
2013-10-07 09:10:29

Üdv.!

Csere útján hozzájutottam egy területhez. Most bérlő használja, 2015 végéig van rá földhasználat, de a szerződést még az előző előtti tulajjal kötötte meg. Valahol hallottam, hogy én felmondhatom a szerződését, ha vállalom, hogy a területet öt évig én hasznosítom. Hol találok erre vonatkozó jogszabályt?. A bérlő azt állítja, hogy annak idején olyan szerződést kötöttek, hogy csak ő tudja megszüntetni.

#171 Peti1230
2013-10-06 23:00:44

"helyben lakó: az a természetes személy, akinek az életvitelszerű lakóhelye legalább 3 éve azon a településen van, amelynek közigazgatási területén az adás-vételi, a csere, illetve a haszonbérleti szerződés tárgyát képező föld fekszik;"

Én 23 évig éltem X településen, 1 éve Y település lett az ideiglenes lakcímem, állandónak megmaradt X telepulés!

Most akkor hol van a lakóhelyem? X településen már nem számítok helyben lakónak??? Ha most vissza jelentkezem (megszüntetés az ideiglenes lakcímem) akkor várnom kell 3 évet hogy helyben lakó legyek??? Ugye nem? smile helpsmilie

Köszi

Nincs profilkép
#170 Hubcika
2013-10-04 11:21:49

Válasz #168. hozzászólásra
"Ha pl én kapok egy felmondó levelet júniusban akkor fogom a kukoricámat és augusztus elején gyorsan lesilózom akkor vége a gazdasági évemnek,"

Nem, pont erre írtam, és a net és az ügyvéd is azt mondja, hogy növényfüggő a tényleges gazdasági év.
Akkor van vége, amikor a növény betakarításra kerül.
Most fordítva megkérdezem:
Tőled bérelek egy földet, ez az utolsó évem. A szerződésben dec 31. van írva, és nekem búza volt benne. Én már rég betakarítottam, tarló állapot van, de nem adom vissza, mert dec 31-ig az szerződésem van. Ugye mekkora görény vagyok, hiszen nem fogok rajta csinálni semmit, Te pedig szeretnéd már megtárcsázni, szántani.
Majd 6 hónapról beszélünk....

Nincs profilkép
#169 Hubcika
2013-10-04 11:14:36

Válasz #168. hozzászólásra
Én sem akartam fizetni, de az ügyvéd szerint ki kell smile closedeyes

A másik pedig a tényleges gazdasági év. Nálunk búza volt, a szerződés pedig dec.31. No, akkor júliusi tarlót majd csak dec 31-el vehetem át? Ez is butaság, tehát akkor van vége a terület gazdasági végének, amikor már a bálák is eltűntek ( minden pénzzé tehető dolgot lehordtam róla), és még nem kezdődik meg a terület jövő évi felkészítése. Azaz búza esetében lehet mondani aug 31-et, szept 30-at stb...
Persze kukorica, napra esetében megint más az időpont.
Üdv

#168 ..MZ/X..
2013-10-04 10:35:43

Válasz #159. hozzászólásra

Ez szerintem badarság. Egy árva petákot nem fizetnék nekik a földmunkára, megkapta a felmondó levelet, innentől ezt saját kockázatára csinálta.
Gazdasági év végének meg a szerződésben rögzített dátumot szokták nézni. Ezt úgy hívják, hogy a szerződő felek által szabadon meghatározott gazdasági év. Hivatalosan tényleg az adott termelési évhez igazodik és nem a naptárihoz. De ez annyira hektikus, az időjárás és még ezer dolog befolyásolja.
Ha pl én kapok egy felmondó levelet júniusban akkor fogom a kukoricámat és augusztus elején gyorsan lesilózom akkor vége a gazdasági évemnek, elküldhetném a tulajt, hogy belül volt a 60 napon nincs felmondás. Itt a mostani év, az idén már augusztusban learattuk a kukoricákat, 3 évvel ezelőtt meg még januárban is lábon állt mire megfagyott a talaj, hogy rá tudtunk menni. Ez nem így működik.smile nonono

#166 subikiss
2013-10-04 08:51:42

Válasz #165. hozzászólásra

Igen, én is erre jutottam. Kösz az eszmefuttatásokat azért smile thumbup

Nincs profilkép
#165 Hubcika
2013-10-03 20:50:52

Válasz #164. hozzászólásra
60 nappal gazdasági év vége előtt : már nem igazán van olyan növény, amit 2 hónap múlva takarítanak be, így csak 2014 gazdasági év végével mondhatnád fel. De akkor már úgy is vége a bérletnek is.
Szerintem halott ügy lenne kakaskodni.
Üdv

#164 subikiss
2013-10-03 18:56:10

Válasz #163. hozzászólásra

De bevan jegyezve attól lehet neki is példánya.

Nincs profilkép
#163 Hubcika
2013-10-03 15:56:28

Válasz #162. hozzászólásra
Megmutatja a szerződést ? Nincs bejegyezve az fh-nál ?
Kevés a föld, ennyihez nem gazdaságos gépesíteni, így marad a bérmunka, no meg munkahely mellett...
Hajdú- Bihar és Békés Megye széle. De csak műparaszt titulusban,

#162 subikiss
2013-10-03 14:13:01

Válasz #161. hozzászólásra

Szept. 30.-án járt le a kifüggesztés, az eladó mondta hogy jövőre jár le, de majd megmutatja a szerződést. Merre gazdálkodsz ha nem titok?

#161 subikiss
2013-10-03 14:11:12

Hát nem tudom mit csináljak, osztatlanban van, van nem messze tőle másik földem, tengeri volt benne le lett silózva mert le van tárcsázva.

Nincs profilkép
#160 Hubcika
2013-10-03 14:03:41

Mikor írtátok a kifüggesztést, akkor nem kérdezte le az ügyvéded a terheléseket és bejegyzett jogokat?
Pedig kellett volna, és tudnád mennyi a bérleti díj meg a többi "megörökölt szerződési" feltétel.
Én árverésen vettem, így nem sok mindent tudtam, mint harmadik fél.smile nonono

Nincs profilkép
#159 Hubcika
2013-10-03 14:00:57

Válasz #158. hozzászólásra
Nézd, ezt neked kell eldönteni, hogy megéri-e felmondani. Van-e ott földed a környéken, ha osztatlan közös, akkor tudsz-e földhasználatot jelenteni, ki tudod-e méretni, jó-e a bérleti díj stb...
Jogutód vagy, azaz lehetőséged van művelni is a területet, de lehetőséged van felmondani a bérleti szerződést is. Utóbbinál tudni kell, hogy jelenleg idén milyen növény volt benne, azaz, hogy felmondható-e még, avagy tök felesleges, mert ( elkéstél a gazd. év végével) már rég betakarították ( ha pl tavaly őszi vetésű volt most benne, akkor már nem mondhatod fel).
A NAV felé is úgy kell kérned az illetékmentességet, hogy azok ne másszanak rád.
Én már kaptam levelet tőlük, de fel is függesztették az eljárást a bírósági ítéletig.
Sőőt, én tarló állapotban kértem vissza a területet, de megtárcsázták, és lehet hogy ki is van szántva, azaz mezei leltárt ki kell fizetnem. Nem akartam, de az ügyvéd azt mondta, hogy kötelességem az anyagi dolgot kifizetnem ( gázolaj), csak a munkadíjat nem kötelező.
Mondott egy csúnya példát, ami szerintem furcsa, de neki elhiszem:
A festőnek kölcsön adod a lakásod, hogy meg tudja nézni a tűzijátékot, de mikor visszaadja, akkor látod, hogy ki van festve a lakás. Nyújtja a markát, és kér 70eft anyag + 100eft munkadíjat. Te nevetsz egy nagyot, és elzavarod. később a bíróság megítéli neki az anyag díját, de a munkadíjat nem. Pedig nem is kérted a szolgáltatást, de az anyagot ki kell fizetned.
Hoppácska...nem hittem, hogy ilyen van, de ...
Üdv

#158 subikiss
2013-10-03 08:36:21

Válasz #157. hozzászólásra

A földhivatali papírokat értem csak nem tudtam mire gondolsz. Egy hektárról van szó, szerintem nem érdemes ennyivel a bíróságot járni mert kész vicc az egész bíróság. Még most csináljuk az adásvételit mert most járt le a kifüggesztés, még nem láttam meddig van a szerződés csak ennyit mondott hogy jövőre jár le.

Nincs profilkép
#157 Hubcika
2013-10-02 20:33:42

Válasz #156. hozzászólásra
Elővettem a másolatokat:
- haszonbérleti szerződés megszűntetése ( haszonbérlő és a bérbeadó közötti közös megegyezéssel felbontás, szöveggel leírva)
- földhasználati törlés-bejelentési adatlap ( foldhivatal.hu oldalon nyomtatvány formában)
- földhasználati bejelentési adatlap ( foldhivatal.hu oldalon ez is nyomtatvány)
Nincs negyedik nyomtatvány, mert az nem kellett, így azt kidobatták velem. Az első egy szöveges, hogy közös megegyezéssel felbontjátok, a másik kettő nyomtatvány. A másodikon törlitek, a harmadikon magadat kell bejelenteni.

Na ezeket nem írták alá, így a földhivatal nem foglalkozott velem, ezért kellett bírósághoz fordulnom.
Az 1 év nem sok, de mi van, ha bázis év lesz????
Mert én még mindig nem tudom, hogy lesz-e vagy sem, és mi fog számítani.

Üdv, remélem segítettem valamit.

#156 subikiss
2013-10-02 19:20:01

Válasz #155. hozzászólásra

Köszönöm. Most vettem a földet jővőre jár le a bérlete, azt már megvárom de azért küldök neki egy felmondást. Milyen földhivatali papírokra gondolsz?

Nincs profilkép
#155 Hubcika
2013-10-02 16:18:48

Válasz #153. hozzászólásra
Hétfőn megyek bírósági tárgyalásra, utána elmondom smile sweatdrop
A gazdasági év vége mindig macerás, de az ügyvéd azt mondta, hogy növényfüggő, azaz ha a területen betakarítottak mindent ( tarlóállapot van), akkor abban az évben már ott vége a gazd. évnek. Állítólag mezőgazdaságban így megy....Remélem érthető nagyjából, de a másik fél nem is kötött bele az időpontba.
Hogy mit írtam a felmondásba? Hogy ekkor meg ekkor tulajdonos lettem, és erre a jogszabályra hivatkozva, (mely 2013.04.05-től él) felmondom a bérletet, bemásoltam, majd kértem, hogy ( búza volt benne) tarlóállapotban adja vissza a területet 2013.08.31-el. A 2 és a 3 bekezdést is belinkeltem, hogy bíróság, ha nem megy bele. Kb ennyi és küldtem a földhivatal nyomtatványait , melyet kitöltöttem, és már csak alá kellett volna írniuk és visszaküldeniük.... de itt vége is lett. Asszem 4 db nyomtatvány volt.
De csak akkor teheted ezt meg, ha 2013.04.05 után lettél tulaj !

Üdv

Nincs profilkép
#154 Hubcika
2013-10-02 16:03:45

Válasz #153. hozzászólásra
1994. évi LV törvény 18 / A §
(2)93 A haszonbérbe adó személyében bekövetkező változás esetén - ide nem értve a törvényes öröklés esetét - a haszonbérbe adó jogutódja a haszonbérletet 60 napos felmondással a gazdasági év végére megszüntetheti, ha a felmondással egyidejűleg kötelezettséget vállal arra, hogy a tulajdonába került termőföldet öt éven belül nem idegeníti el, és azt saját maga használja. A szerződés megszűnésekor - eltérő megállapodás hiányában - a haszonbérbe adó jogutódja és a haszonbérlő köteles egymással elszámolni.

(3)94 Az (1)-(2) bekezdés szerinti felmondás csak írásban érvényes. Ha azt a másik fél három napon belül nem veszi tudomásul, a felmondást gyakorló további nyolc napon belül a bírósághoz fordulhat. Ha nem így jár el, a felmondás hatályát veszti.

#153 subikiss
2013-10-02 15:25:34

Üdv. Valaki belinkelné azt a törvényt ami kimondja, hogy 60 nappal a gazd. év vége előtt fellehet mondani a bérletet, mert nem találom. Visszább ovlastam és Hubcikának meg Bordajoe tik csináltatok ilyet mit írtatok a felmondásba, csak annyit hogy felmondjátok és birtokba akarjátok venni?

#152 ..MZ/X..
2013-10-01 14:06:22

Nem tudom, de én biztos, hogy nem tárcsáznám ki, szántanám fel. Innen végig kell nyomni a búzát, mert gondolom azt húztak bele. Arra az egyre kell figyelni, hogy előbb arass mint ők. Ha úgy veszed kaptál egy ingyen évkezdést.
Nekem is volt hasonló gondom, a 3 faluval odébbról jövő rt embere nem vette észre, hogy az 5 ha rét helyett 30-at kaszált le és terített szét. Aztán meg jött az agromókusuk, hogy csengessem már ki a kaszálás-terítés árát, mindezt elég tenyérbemászó arrogáns módon. Mondtam neki, hogy merre van a kapu, akasztottam a sodrót és már gurítottam is be az anyagot. smile pimp

Nincs profilkép
#151 Matyi10
2013-10-01 13:31:59

Válasz #150. hozzászólásra
Már odáig fajult a dolog ,hogy meg kellett emelnem az asztalt ennél a szemét bandánál.Még ők fenyegetőznek.smile karateka

#150 Wilde
2013-10-01 12:53:56

Válasz #148. hozzászólásra
Kemény legyél !Ami a tiéd azért állj ki,és támadd őket!Fenyítsed az értetlenjét nekííjje!smile karatekasmile karateka

Nincs profilkép
#149 Hubcika
2013-10-01 12:49:25

Válasz #148. hozzászólásra
Tárcsát neki ! ( ha rosszban vagytoksmile thumbup ), és ne fizess !

Nincs profilkép
#148 Matyi10
2013-10-01 12:34:45

Válasz #146. hozzászólásra
Ez már megtörtént.Mindenki aláirta hogy beleegyezik abba hogy az enyém hol lesz.

#147 Wilde
2013-10-01 12:26:10

Válasz #143. hozzászólásra
Meg kell egyezned a többi földhasználóval,hogy ki hol műveli(átmenetileg),majd a kimérés után kerülhetsz biztos helyre.

#146 Wilde
2013-10-01 12:22:56

Válasz #144. hozzászólásra
Az csak egy dolog ,hogy ki hova jelölte be a területét.Kimérésnél valószinü,hogy sorsolás lesz és senki se oda kerül ahova kérte.Persze ha meg tudtok egyezni (minden kimérésre jogosult) akkor maradhat az eredeti felállás.smile biggrin

#145 Wilde
2013-10-01 12:14:56

Válasz #142. hozzászólásra

Én szó nélkül kiszántanám!!!!!!smile thumbupcool

Nincs profilkép
#144 Matyi10
2013-10-01 11:59:21

Válasz #143. hozzászólásra
Mindenkinek aki az osztatlan közösbe bent van be kellett jelőlni térképen hogy hol kéri a mérést és ez alapján tudjuk hogy hol lesz.

#143 Attikaa
2013-10-01 11:48:14

Válasz #134. hozzászólásra

Gondolom ez egy osztatlan közösben lévő terület? Egy 100ha-os táblában hogyan tudod azt mondani ha nincs kimérve, hogy ez a 10ha az enyém? Mert jövőre nekem is lejár egy ilyen bérleti szerződésem és ha nem lesz kimérve addig a terület akkor honnan tudom én azt hogy melyik rész is az enyém?

Nincs profilkép
#142 Matyi10
2013-10-01 11:41:36

Válasz #141. hozzászólásra
Valószinű az lesz mert már eléggé eldurvult a helyzet.Köszi szépen a választ.

#141 ..MZ/X..
2013-10-01 11:37:29

Válasz #139. hozzászólásra

Semmi jogalapja nincs annak, hogy tőled pénzt követeljenek. Egy fillért ne fizess nekik. Akár még te jelentheted fel őket birtokháborításért, és károkozásért, mondván ezzel áthúzták a gazdálkodási évedet. Egy a lényeg, hogy előbb arass mint ők.smile devil
Ha nagyon keménykednek keress egy ügyvédet.

#140 Ebcsont
2013-10-01 10:56:15

Válasz #139. hozzászólásra

Ez olyan magyaros történet! smile biggrin

Mindenképp keress egy tökös ügyvédet is, mert ez nem lesz akkor egy leányálom!smile hammer

Nincs profilkép
#139 Matyi10
2013-10-01 10:30:04

A területet elvetették és olyan egyezséget akarnak hogy fizessük ki nekik a vetőmagot és a műtrágyázást és akkor a miénk lehet a terület a terménnyel együtt./több százezer forintot akarnak kiszámlázni/

Nincs profilkép
#136 Matyi10
2013-10-01 09:52:23

Válasz #135. hozzászólásra
Köszi.Hol lehet kérni a birtok védelmet vagy ez hogy müködik?Egyébként 5napja vetették el.

#135 Ebcsont
2013-10-01 09:35:49

Válasz #134. hozzászólásra

Elvileg jogalap nélküli föld használat az ERTÉ viselkedése, ha július 11. után végezte a vetést. Ha jól emlékszem kérhetsz birtok védelmet.

Nincs profilkép
#134 Matyi10
2013-10-01 09:06:43

Tudna-e segiteni valaki abban hogy,az RT.-nél volt egy haszonbérleti szerződés amit közös megegyezés alapján felbontottunk mivel szerettem volna a területet használni.A földhivatal 2013.07.11.napjával a nevemre bejegyezte a területet de a kimérés még nem történt meg.Az Rt viszont elvetette ezt a területet. Azt szeretném kérdezni hogy jogosan vetette-e el vagy sem?Ha valaki tud valami okosat az irjon.

#133 kezdőhagymás
2013-09-21 19:23:52

Válasz #128. hozzászólásra

Szia!

Kérjed érte nyugodtan a 40 Kg / AK, úgyse fogja veszni hagyni, főleg hogy el is kerítette a területet. A 25 Kg /AK az 13 évvel ezelőtti bérleti díj Jobban jársz ha te műveled, mert akkor még a területalapút is te kapod.

#132 kulakman
2013-09-21 15:53:35

Válasz #129. hozzászólásra

A kárpótlási jegyeket hagyjad békében nyugodni, ha a neveden van a föld akkor az a tied (tulajdoni lapon), viszont ha nem használod sok sok(15) éve akkor elbirtokolhatja , bár úgy tudom most az is megszűnt ,vagy megszűnik az új földtörvénnyel, szerintem menj ügyvédhez és ha nem akarod művelni akkor haszonbérletbe adás a járható út!

De most már ha el akarod adni pénz nélkül senkinek!!

#131 ..MZ/X..
2013-09-21 15:04:03

Válasz #130. hozzászólásra

A kamarának semmi köze, hogy ki mennyi földet művel, kér e rá területalapút vagy sem. Ez miatt szerintem nem kell tartani.

Nincs profilkép
#130 Madárka
2013-09-21 11:51:49

Sziasztok
Van az ismeretségi körömben egy 0,7ha-os rét tulaja. Aki a kárpótlás óta nem igényelt rá semmit, a rét csak van. Szívességből használja egy falubeli. Az lenne a kérdés. hogy az agrárkamarai regisztráció során érheti-e attrocitás a családot? Vagy maradhat-e minden a régiben. Vagy kössenek egy szerződést a jelenlegi használóval? köszi

Nincs profilkép
#129 real
2013-07-04 11:07:27

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy anyukám után örököltem 2 db földet amit kárpótlási jegyre adtak ki.Tudomásom szerint anyukámék anno adtak el a kárpótlási jegyet egy illetőnek(ez az eladás 1992-ben történt,feltüntetve a kárpótlási jegyek számával).A problémám az lenne hogy,szeretném valahol megnézni a fent említett 2 földterület kárpótlási jegyeinek a számát mert lehet,hogy az illető a mi nevünkben licitált a földekre de azóta sem íratta át a nevére.

Abban kérném a segítségeteket,milyen hivatalok foglalkoznak a kárpótlásokkal, mert jártam bent a földhivatalban de nem tudtak segíteni és azt sem tudták,hogy ki foglalkozik vele?

A másik kérdésem az lenne,hogy ha ez az emberke licitált a földekre és még azóta sem íratta át,köteles vagyok ezek után bármilyen adásvételi alá írni,ha most szeretné átíratni?
Segítségeteket előre is köszönöm!

#128 Czanik Sanyi
2013-06-14 16:55:25

#1. hozzászólás, B. Ferenc küldte be 2013-06-14 09:47:49-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra

Sziasztok! Van egy 8 hektáros, 200 aranykoronás 1/1 tulajdonú földem, amit a jelenlegi bérlője több éve használ, 2 éve vadak ellen bekerítette, amihez természetesen támogatást kapott. Szerettem volna a jelenlegi alacsony bérleti díjat felemelni, ami most jelenleg 25 kg/aranykorona, ezért a bérlő új szerződést akart írni és újra 5 évre meghosszabbítani /a jelenlegi szerződés jövő év végén jár le/. Az ő ajánlata 35 kg/ak, amit én még mindig kevésnek tartok a jelenlegi aktuális bérleti díjakat figyelembe véve, ehhez tudni kell, hogy ez egy teljesen sík, mindig a legnagyobb termést hozó terület a környéken. Bérlőm szerint, ha az ő ajánlatát nem fogadom el, akkor viszi a kerítését és odébbáll. Gondolkodom a saját művelésben, mert van egy MTZ-nk, igaz, hogy a munkagépek még hiányoznak hozzá. Kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint kiszedheti-e a kerítést? És mit szóltok ehhez az egészhez? Minden véleményt és jó tanácsot szívesen veszek és nagyon megköszönök! Üdv. mindenkit! Feri

Nincs profilkép
#127 Hubcika
2013-03-23 18:35:09

Válasz #126. hozzászólásra
Ha adnál elérhetőséget, felhívnálak.
Üdv

#126 stabilan
2013-03-23 08:28:10

Hubicka - Köszi és sajnos értem de ez lehet így marad

Nincs profilkép
#125 Hubcika
2013-03-22 09:46:42

Válasz #124. hozzászólásra
Sajnos nem tudom, hogy ipari parknál mi a helyzet, ezért tapogatózoksmile confused
Lehet hogy erre nem is lehet földhasználatot jelenteni?
Át lehetne minősíttetni?

Röviden, ha nincs földhasználatod és kapsz egy ellenőrzést, akkor jogosulatlan igénylő leszel, hiába vagy tulajdonosa a területnek. A büntetés százalékos, azaz az egész területalapúat veszélyezteted.

Nincs profilkép
#124 Hubcika
2013-03-22 09:38:41

Válasz #123. hozzászólásra
Alap: Támogatást úgy lehet igénybe venni, ha érvényes bejegyzett földhasználatod van rá jelentve.
Ha van földhasználatod jelentve ( nem tulajdoni bejegyzés) és nincs kipöttyözve a terület, akkor én beszereznék valahogy egy igazolást a fh-tól, hogy nem minősítik át vagy valami ilyesmi, de a lényeg hogy Te megpróbáltad. Így lehetne érvelni egy esetleges ellenőrzéskor az MVH-nál ( fh jogosultsági vizsgálat, KAT, Natura stb...), hogy ügyfél önhibáján kívüli okból nem minősítik át. És így elengednének, megkapnád a támogatást.
Tehát kipöttyözés megnézése Mepar-ban, fh-nál igazolás kérése.
És akkor mehet az igénylés április- május körül, ha meg van mindkettő.
Üdv

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia tervét sokan úttörőnek tartják, mások viszont úgy vélik, nem lesznek...
Azonnali áremelés várható a kutakon!
Pótkocsi,  bálaszállító 2 db,  IFA E-5/2
Pótkocsi, bálaszállító 2 db, IFA E-5/2

500.000 Ft

IFA W50 adagolók
IFA W50 adagolók

25.000 Ft

Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV láncfűrész
Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV...

42.000 Ft

MTZ 892
MTZ 892