Gázolaj árak 614 Ft Benzin árak 597 Ft EUR 397.14 Ft USD 363.9 Ft CHF 413.91 Ft GBP 471.92 Ft

Fórum

Földmérés

Létrehozta: sanyosuzuki222 , 2024-08-16 14:44:10

Kedvencekhez Segítség

8 hozzászólás
Nincs profilkép
#8 Rabó001
2025-03-18 19:31:24

Válasz Drisa #4. hozzászólásáraSajnos előfordulhat ilyen. A pontos folyamatot én se tudom, illetve a kimérését azt tudom. Nyilván az lenne a normális, hogy a hivatalosan kimért határokat mindenki elfogadja. Ha nem, akkor jön az, hogy ki van birtokon belül, birtokvedelem, lehet bíróságra menni stb. Aztán meg lehet kitarcsazni a másiket, aztán lehet hogy észre veszi magát, ha nem akkor ő is feljelenthet téged, ő is kitarcsazhatja a tiédet, kész öröm az ilyen, természetesen idézőjelben értve.

#7 _NB_
2025-03-18 19:05:07

Válasz Drisa #4. hozzászólásáraSzerintem ha minden hivatalosan zajlott, pl: a földmérésről értesítve lett a szomszéd levélben és a többi. . ., akkor neked elvileg nincs semmi teendőd.
Ha a szomszéd nem hiszi el, hogy ott a telekhatár, akkor azt neki kell szerintem bizonyítania, neki kell fogadnia hivatalos földmérőt aki kiméri, persze a költségeket ő állja.

Tévedéssel , pl már az édesapám is találkozott, amikor a szomszédos telkeket vette, akkor a szomszéd említette, hogy hány sor kukoricát kapáltak, majd a mérés után kevesellte a szélességet az akkor már fűvel benőtt területen szerencsére a tulaj se hagyta annyiba előszedte a régi papírokat is és újramérték.

A családi ház kerítése meg egy közeli kereszteződés miatt hátrább épült, majd a 80-as években volt egy földmérés amikor a kerítés nyomvonalat vették telekhatárnak, miközben az eredeti 1,5 -2 méterrel az utca irányában volt, csakhogy akkoriban a hivatalba volt csak kifüggesztve a térkép, így a szülök nem is tudtak róla.
Most derült rá fény, hogy a közútkezelő megkeresett minket, de nem ez miatt.

Nincs profilkép
#6 A.I.
2025-03-18 18:48:32

Válasz Drisa #4. hozzászólásáraHivatalosan, földmérővel, a szomszédos telkek tulajdonosait a kitűzés időpontjárol értesítve meg ami még kellhet (földmérő tudja).
Nem fogadja el, ha Te így jártál el, tudod, hogy minden oké, akkor műveld be.
Onnéttól nála a labda!
Vagy kér birtokvédelmet, aztán indul a buli.
Vagy igaz bunkó módon (pláne ha tudja, hogy nincs igaza), visszművel.
Ekkor Te kérsz birtokvédelmet.
Sajnos szerintem ez a járható mód, ha érdemben nem lehet megtárgyalni.

#4 Drisa
2025-03-18 16:30:01

Gondolom mostanában sokan mértétek ki földjeiteket AKG miatt. Sikerült belefutni egy olyan szomszédba aki nem fogadja el a határt amit a szeme előtt mért ki a földmérő. Mit lehet tenni?

Nincs profilkép
#3 Tézé
2024-08-28 12:35:33

Válasz sanyosuzuki222 #1. hozzászólásáraBemész a területileg illetékes földhivatalhoz és ott biztosan tudnak segiteni.

Nincs profilkép
#2 Rabó001
2024-08-28 12:26:56

Válasz sanyosuzuki222 #1. hozzászólásáraAkárkit, mivel akárhonnan irhatsz. Mintk ezért új topikot nyitni? Az adminisztrátorok miért engedik?

Nincs profilkép
#1 sanyosuzuki222
2024-08-16 14:44:10

Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy földméréssel kapcsolatban kit ajánlatok? Előre is köszönöm +36704322816

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Ezt mindenki megérzi: ennyivel csökkent a sertéshús ára
Ezt mindenki megérzi: ennyivel csökkent a sertéshús ára
A világ sertéspiaca változásokon megy keresztül, Magyarország sem kivétel.
Termőhelyi kategóriák a gyakorlatban: Középkötött erdőtalajok
Termőhelyi kategóriák a gyakorlatban: Középkötött erdőtalajok
Hazánkban igen nagy területi kiterjedésben fordul elő.
Eladó Deutz Fahr Agroplus F410 DT keskeny nyomtávú ültetvénytraktor
Eladó Deutz Fahr Agroplus F410 DT...

13.300.000 Ft

Eladó kombinátor hengersor
Eladó kombinátor hengersor

40.000 Ft

Fortschritt E302
Fortschritt E302

2.150.000 Ft

SPC 4 soros vetőgép
SPC 4 soros vetőgép

600.000 Ft