Fórum
- Traktor és minden más lopás, csalás stb......... új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Karácsony új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
- Solis traktorok új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Nem mindegy, hányan állnak sorba a tápanyagért – mikor számít a tőszám?
A kukoricatermesztés sikerét ma már nemcsak a genetika és az agrotechnika..._fill_540x300_0.jpg)
179 hozzászólás
Válasz #28. hozzászólásra
Nincs nagy értékű ingatlanom! A papirokkal lehet manipulálni gondolok itt adásvételin több összeg irásra!
Válasz #27. hozzászólásra
ez igy igaz
nekem is dupla terület a fedezet
de ha van pl. egy nagy értékű egyéb ingatlan, akkor nem is kell a földet leterhelni
én az FHB kérdeztem,minimum 1 milla hitel,kamattámogatott,és,ha csak a megvásárolt föld a fedezet,akkor a vételár 80%ának a 60% át adják.
Válasz #24. hozzászólásra
A megvásárolandó földön kivűl még kell más fedezet is?
Válasz #23. hozzászólásra
Én olyan 15-20Ha-t szeretnék venni ott még nem kell traktort cserélnem egy darabig majd esetleg egy pár év múlva! Mifelénk 250-300ezer körül mozog egy hektár jobb minőségű föld! Csak az a baj, hogy 2-3 hektárostól nincs nagyobb egytáblában lévő eladó!
Válasz #22. hozzászólásra
normál dolgok kellenek
apeh nullás, regisztrációs igazolás, megfelelő fedezet, személyes adatok stb.
azt hiszem van valami minimális területnagyság
Válasz #21. hozzászólásra
ha jól emlékszem 2 éves türelmi időm van
ősszel lesz 2-éve, majd jeleznek a bankból
de én akkor kb. 30 ha-t vettem abból a pénzből
Válasz #20. hozzászólásra
Ehez milyen papirok kellenek még az adásvételin kivűl?
Válasz #20. hozzászólásra
...és a tőkét mikor fizeted?
Válasz #19. hozzászólásra
az attól függ, hogy mennyiért veszed a földet
én 8220000 Ft- ra fizetek havi 68000-et, ami a kamat és a kezelési költség
ebből 30000-et utólag visszakapok az APEH-től
Válasz #11. hozzászólásra
Géza!
Részletesebben elmondod a földvásárlási hitelt? És igaz-e az, hogy a föld után kapott támogatásból ki lehet fizetni a törlesztést, mert én ezt ma hallottam.
Mezőgazdasági gépek finanszírozásának lebonyolítása(hitel, lízing). Bármilyen típusú és értékű gépekre teljeskörű ügyintézés. A legjobb ajánlatok elkészítése személyre szabottan.
Keressenek bizalommal:
Somogyi Gábor - pénzügyi tanácsadó
Tel:30/5332941
email:gabor.somogyi.ovb@gmail.com
web:www.ovb.hu
OVB Vermögensberatung Kft.
Válasz #14. hozzászólásra
A nevében benne van hogy "ráfázol" bank! :)
Az enyém az OTP-nél van, érdeklődtem az FHB-nél is, de sokkal rugalmatlanabbak voltak meg variáltak egyfolytában.Persze nem mondom, hogy az OTP könnyű eset volt, csak könnyebb. 20 éves időtartam 2 év türelmi idővel. A befizetett kamat fele kamattámogatásként leigényelhető. A fedezet a föld, illetve az a lényeg, hogy első ranghelyen tudja magát bejegyezni a bank. De a fedezetnél meg van kötve, hogy mekkora a minimum terület (nálam 3 ha volt) valamint csak 1/1 tulajdoni hányadot fogadnak el fedezetként.
Válasz #14. hozzászólásra
Én az FHB bankot nem ismerem, de az OTP bankot nagyon jól ! ...és belőlük egy életre elég volt .
Válasz #10. hozzászólásra
én ezt az FHB-re mondom
de a legeslegmocsokabb bank a Raiffaisen, oda még a lábamat se teszem be többet
+ én is !
Válasz #11. hozzászólásra
szerintem jól csináltad! Én is akarok ilyet:)))
Válasz #4. hozzászólásra
20 éves a hitel, havonta fizetek és egyenlőre csak kamatokat
Inkább FHB mint OTP ...
OTP-től soha többet semmit !!!
Válasz #7. hozzászólásra
te választhatod ki hogy hogy akarod törleszteni lehet évente egy összegben is vagy havonta
Nekem nagyjából egy 5-ös kellene ...
...az nálunk 10 -12 ha .
Csak van egy nagy bu...nyák aki mindent , minenki elől felvásárol , csak nehogy valaki másnak is nagyon kicsit jó legyen .
Válasz #4. hozzászólásra
Milyen időközönként kell törleszteni? Havonta? negyedévente? évente 1x?
Válasz #5. hozzászólásra
20 százalék! az otp honlapján fentvan részletesen minden. www.otp.hu
mennyi önerő kell,ha csak a megvásárolt föld a fedezet??
Válasz #3. hozzászólásra
Szerintem megéri! Én is fel akarom venni csak találjak valakit aki ad el földet! Hány éves hitel a tiéd? 8 millából lehet venni 15-20 hektár földet az állami támogatás fedezi az éves hitelkölcségeket! Így jobban megéri mint bérelni mert a végén tiéd a föld!
Válasz #1. hozzászólásra
az FHB és az OTP is csinál ilyen hitelt
nekem az FHB-nál van 8220000 Ft-ra 68000 Ft a havi kamat és kezelési költség, ebből kb. 30-at visszakapok utólag az apeh-től
Válasz #1. hozzászólásra
Unicredit bank kamattámogatott hitel 50% os állami kamattámogatással 10-15-20 éves futamidő forint alapú ha nem a föld a fedezet akkor a hitelőszeg 100% a ha a föld a fedezet akkor 80% 20 % saját erő kell.
Engem az érdekelne , hogy hol mennyiért és mennyi időre ... aki már jártas ebben !! Köszönöm .