Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha sorrendiségben azonos helyzetben két(vagy több)vevőjelölt van,akkor a tulajdonos döntésén múlik a dolog,nyilván annak adja aki kedvezőbb árat ill. feltételeket ajánl.
Jogilag tiéd a terület, ha sorrendben nincs előtted törvény szerint ígérhet akár 60-at is. A kérdés inkább az, hogy a bérbeadó nem akar-e visszatáncolni?
Az után szeretnék érdeklődni egy föld vétellel kapcsoltban hogy ki lett függesztve egy ajánlat és egy másik gazda rámigért mindegyikönk helybenlakó egyikünknek sincs elővásárlási joga.Mi van ilyenkor?
Én meg lasan rájövök jobb ha egy sztárügyvédel és két kétajtós szekrényel intézem az ügyeimet..!De sajnos nem igy fogtam hozzá ezért megyek a B .. ra!!
A mai újság írja, hogy az országgyűlés határozatot kíván hozni, a földvásárlási moratórium meghosszabbításának ügyében. Ez segíthet az Unióval történő tárgyalások során.
Válasz #218. hozzászólásra
Csak akkor függesztetem ki ha tuti az enyém lessz,
vagy nagyobb összeggel foglald le aztán ha bejelentkeznek akkor főjön az eladó feje.
Itt meg rákeresni a térképen a hrsz-ekre:
("Belépés a mepar-böngészőbe"- szövegre kattintani. Azután van egy hrsz-gomb, oda kell beírni. A gyengébbek kedvéért )
http://mepar.hu/
Üdv mindenkinek!
Az előjogosultsági feltételeket hol lehet megnézni?
Az érdekelne hogy a társtulsjdonos előtte áll e a helyi bérlőnek?
Lett most olyan kategória hogy földhiányos állattartó telep,ez hányadik a sorrendben?
Hamarosan lesz egy ijen kifügesztéses föld vásárlásos ügyem a biróságon ha tul leszek akor majd megosztom veletek a tapasztalatomat!! Hátha ti majd ezek után szerencsésebek vagy felkészültebek tudtok leni!!
a jogszabály szerint, a haszonkölcsön szerződés szóban is megkötethető,ezek szerint nem kell kifügeszteni.csak a bejelentő lapot kell aláírni a föld tulajnak.
Neked ezek alapján befogadja így a föld hivatal bejegyzésre ????
A Szabi írta h a kifüggesztéshez még most sem kell ügyvéd. A szerződéshez már igen. Azokat is én írom(kisebb-nagyobb sikerrel). A haver meg ellenjegyzi.
Nagyüzemnél ez jól jön. Sajna mostanság nem kapkodok föld után.
Válasz #196. hozzászólásra
Hát kicsi de gondolkodom rajta körbenézek arra mert van arra amerre ezt találtam egy kis szőlőnk amit vagy 10 éve nem is láttunk lehet hogy lehetne ott táblásítani bagóért csak az a baj hogy majdnem folyó homok az egész nem tudom élne meg benne .
Válasz #191. hozzászólásra
Csak azért mert találtam olyant hogy 65000-ért volt kifüggesztve . Besorolás pedig külterület volt . Akkor ez lehet tanya is vagy csak tanyahely ?
beballagsz a hivatalba,leírsz mindent a kifüggesztésről,elviszed az ügyvédednek ,onnan már ő tudja.....majd visszaballagsz vele a hivatalba,és vársz..........
8784 hozzászólás
Válasz #232. hozzászólásra
Ha sorrendiségben azonos helyzetben két(vagy több)vevőjelölt van,akkor a tulajdonos döntésén múlik a dolog,nyilván annak adja aki kedvezőbb árat ill. feltételeket ajánl.
Válasz #232. hozzászólásra
Jogilag tiéd a terület, ha sorrendben nincs előtted törvény szerint ígérhet akár 60-at is. A kérdés inkább az, hogy a bérbeadó nem akar-e visszatáncolni?
Válasz #230. hozzászólásra
Akkor szerinted nincs olyan hogy kibérlek 30kg ért területet és ráigér 40kg-ot
Válasz #230. hozzászólásra
nincs elővásárlászi joga ő is csak helyben lakó
Válasz #229. hozzászólásra
Tudtommal ez nem árverés,csak akkor tehet rá ajánlatot,ha a rangsorban előtted van.Ha nincs,és mégis tett,az érvénytelen.
Helló mindenkinek
Az után szeretnék érdeklődni egy föld vétellel kapcsoltban hogy ki lett függesztve egy ajánlat és egy másik gazda rámigért mindegyikönk helybenlakó egyikünknek sincs elővásárlási joga.Mi van ilyenkor?
Válasz #227. hozzászólásra
Nállunk én vok cs.g vezetője az én nevemre veszünk mindent,házasság utáni vagyon ugy is feles.Így egy néven fut minden.
Mikor vesz úgy vlk. földet stb. aki házas, h. csak a maga nevére, az asszonyra nem m1?
Mik a stiklik?
Válasz #216. hozzászólásra
társtulaj a legelső! állattartó csak állami földnél kap elsőbséget!
Válasz #223. hozzászólásra
persze. Azt még elfogadják.
Én meg lasan rájövök jobb ha egy sztárügyvédel és két kétajtós szekrényel intézem az ügyeimet..!De sajnos nem igy fogtam hozzá ezért megyek a B .. ra!!
Válasz #219. hozzászólásra
Kifüggesztés nélkül?
Válasz #220. hozzászólásra
Én mostmár soha többet!! Én mostmár csak cserélek!!!!!
A mai újság írja, hogy az országgyűlés határozatot kíván hozni, a földvásárlási moratórium meghosszabbításának ügyében. Ez segíthet az Unióval történő tárgyalások során.
Én csak annyit mondok, a remény hal meg utoljára!
Válasz #218. hozzászólásra
Csak akkor függesztetem ki ha tuti az enyém lessz,
vagy nagyobb összeggel foglald le aztán ha bejelentkeznek akkor főjön az eladó feje.
Válasz #214. hozzászólásra
én mindig viszem a haszonkölcsön szerződést.
Válasz #215. hozzászólásra
nekem 2 volt már.
Válasz #166. hozzászólásra
Itt lehet keresgélni:
http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/
Itt meg rákeresni a térképen a hrsz-ekre:
("Belépés a mepar-böngészőbe"- szövegre kattintani. Azután van egy hrsz-gomb, oda kell beírni. A gyengébbek kedvéért )
http://mepar.hu/
Üdv mindenkinek!
Az előjogosultsági feltételeket hol lehet megnézni?
Az érdekelne hogy a társtulsjdonos előtte áll e a helyi bérlőnek?
Lett most olyan kategória hogy földhiányos állattartó telep,ez hányadik a sorrendben?
Hamarosan lesz egy ijen kifügesztéses föld vásárlásos ügyem a biróságon ha tul leszek akor majd megosztom veletek a tapasztalatomat!! Hátha ti majd ezek után szerencsésebek vagy felkészültebek tudtok leni!!
Válasz #188. hozzászólásra
cimbike!
a jogszabály szerint, a haszonkölcsön szerződés szóban is megkötethető,ezek szerint nem kell kifügeszteni.csak a bejelentő lapot kell aláírni a föld tulajnak.
Neked ezek alapján befogadja így a föld hivatal bejegyzésre ????
Válasz #212. hozzászólásra
Válasz #211. hozzászólásra
Told át neki a Navarát hogy csinálja meg .
Válasz #209. hozzászólásra
vmit nekem is tolnom kéne már a havernak.
Válasz #208. hozzászólásra
Ah, sosem elég.
Válasz #207. hozzászólásra
én már 1 jó autó árát otthagytam nála pár év alatt!
Válasz #207. hozzászólásra
van már elég!
Válasz #206. hozzászólásra
jééé, tényleg.
A Szabi írta h a kifüggesztéshez még most sem kell ügyvéd. A szerződéshez már igen. Azokat is én írom(kisebb-nagyobb sikerrel). A haver meg ellenjegyzi.
Nagyüzemnél ez jól jön. Sajna mostanság nem kapkodok föld után.
Válasz #202. hozzászólásra
ahan, ezt nem tudod ám akármilyen tulajnak elmagyarázni
én amúgy az ügyvédre mondtam.
Válasz #204. hozzászólásra
akkor is tudni akarom mennyi lesz az illeték!
Válasz #203. hozzászólásra
Nem nézi a fene se.
Válasz #199. hozzászólásra
van bérlő!
Válasz #200. hozzászólásra
tulajdonostársként kell megvenni. Ezért előttte be kell cserélned magad a táblába.
Válasz #196. hozzászólásra
Hát kicsi de gondolkodom rajta körbenézek arra mert van arra amerre ezt találtam egy kis szőlőnk amit vagy 10 éve nem is láttunk lehet hogy lehetne ott táblásítani bagóért csak az a baj hogy majdnem folyó homok az egész nem tudom élne meg benne .
hát adásvételnél hogy a facba ne kéne?
Válasz #198. hozzászólásra
kérj mentességet!!!!
tudja valaki mennyi lesz az illeték jövöre?
Válasz #195. hozzászólásra
vannak még kiskapuk!!!!
Válasz #192. hozzászólásra
mi az hogy kerülöd !!!!!!!!!!!!
kötelezö !!!!!
Válasz #193. hozzászólásra
kis terület,pár Ak!
Válasz #192. hozzászólásra
én csak akkor függesztem ki ,ha eleve 1.vagyok,olyankor minek cserélgessek.
Válasz #191. hozzászólásra
Csak azért mert találtam olyant hogy 65000-ért volt kifüggesztve . Besorolás pedig külterület volt . Akkor ez lehet tanya is vagy csak tanyahely ?
Válasz #190. hozzászólásra
tudom. ezt 2002ben elbasztam és így 2 évet pereskedtem. El is vesztettem. Szerencsére nem volt nagy darab. Azóta kerülöm a kifüggesztést.
Válasz #189. hozzászólásra
yes
én vele írattam,nehogy elbaszam valahogy,de magadtól is csinálhatod,de akkor 2 tanúval alá kell íratni!
Válasz #187. hozzászólásra
Nem vagyok képben ezekkel a kifüggesztésekkel egészen . Itt ugyebár a teles vételár van feltüntetve .
Válasz #187. hozzászólásra
mostanában már ügyvéd is kell hozzá????
Én sosem függesztetek ki semmit. Csere, illetve haszonkölcsön.
Válasz #185. hozzászólásra
beballagsz a hivatalba,leírsz mindent a kifüggesztésről,elviszed az ügyvédednek ,onnan már ő tudja.....majd visszaballagsz vele a hivatalba,és vársz..........
Válasz #183. hozzászólásra
Persze !
Elősször nekem kell, hogy átutalj egy kis píízt és akkor majd jön a 2. lépés........
Válasz #184. hozzászólásra
postán?