Hirdetés
Fórum
Fóliasátor építése, művelése
Létrehozta: Goldoni Euro 30 , 2009-03-12 17:56:45
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Magtisztítás új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- RS-09 eszközhordozó új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
1509 hozzászólás
Válasz #557. hozzászólásra
Jóég tudja, megszórom finoman a víz felszínét.
Válasz #555. hozzászólásra
Én a legsűrűbb osztásút veszem ! Alig melegedik fel a kút víz már megy is a palántára ! Öntözés után takarítás ! Az év végén kuka ! Talán még segítene ha a szűrő után tenni bele egy levegő csatit...és (finoman ki nyomatni a szalagot szárazra, levegővel)De ha működik a dithane akkor az is jó !
Válasz #556. hozzászólásra
Mennyit szórsz bele?
Válasz #553. hozzászólásra
Nekem is. 1 nap alatt a víz felszíne már algásodik. Most kipróbáltam, ha szórok bele egy kis Dithane-t, akkor nem algásodik.
Válasz #554. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítséget.
Másik kérdés: a csepegtető szalagot házilag valamilyen szerrel átszokták mosni?
Válasz #553. hozzászólásra
Nos mivel ejtőtartályozol....így nyugodtan vágd ki a tartály tetejét annyira hogy kényelmesen tudd takarítani csinálsz rá fedőt.Majd tegyél rá szűrőt mit könnyen tudsz takarítani. Kb 7-30000huf áron mozognak ! De ha rákeresel öntözés technikával foglalkozó cégekre. Adnak ajánlatot akár telefonon is ! Vagy időközönként át mosatod de az macerás és hát nem mindig hozza meg a várt hatást !
Üdv.
Érdeklődnék, hogy van e valami megoldás az alábbi problémára:
Szezonba csepegtető szalaggal locsolók fólia alatt 1000literes ibc ből. Az a gond hogy elalgásodik a tartály (tápanyag utánpótlást is ezzel megy ).
Jó mert tudom ellenőrizni mennyi vizet kap a növény és nem megy a nagy nyomás a szalagra...
valakinek van ötlete (már besötétítettem a tartályt)
Az epres topikba is írtam, de azért megkérdem itt is, hogy botritisz ellen mit használtok?
Válasz #524. hozzászólásra
Finnyés Laci egy mondata miatt keveredtem IDE.
"lehet, hogy földben tudok segíteni."
És Ti kert-ész-ek miért sajnáljátok tőlünk parasztoktkólt a tudást????
"oltottal próbálkozzál a vadaknak meg tegyél itatót vagy vegyél pár kiló ólmot"
Privátban csak a mondat másik felét gondolnám, de ha bátor vagy, még azt sem.
Válasz #549. hozzászólásra
Az a lényeg hogy sikerült.
Válasz #542. hozzászólásra
villanyos behuzószalggal sikerült behuzni az ujat nagy nehezen.........
Válasz #547. hozzászólásra
Mert az
Válasz #544. hozzászólásra
én is úgy nevezem, hogy faszbuk
Válasz #545. hozzászólásra
Elküldtem.
Válasz #544. hozzászólásra
Persze.Küldök emailt.
Válasz #543. hozzászólásra
Szia!
Bejelölhetlek én is faszbukon?
Ha adsz elérhetőséget!
Válasz #542. hozzászólásra
Vagy fólia varrás madzaggal.
Válasz #535. hozzászólásra
Ha jól értelmeztem elszakadt a köteled és vasalva van.
Mekkora szoknyát hagytatok neki ha sok le kell vágni visszahajtani annyit és 2 soron ÚJ szöggel megtűzöd vagy toldasz bele fóliát ugyanígy szöggel amibe beleraktad az új kötelet. Ez meg lehet csinálni fent is. Amit itt ajánlottak tűzoltótömlővel való átkötést azt is javaslom.
(van ilyen módszerrel javítottam jelenleg is 7,5m*40m)
Válasz #538. hozzászólásra
Ne ijedj meg a kalapostól!
Válasz #539. hozzászólásra
Irtam facen.
Válasz #538. hozzászólásra
Láttam.
Válasz #537. hozzászólásra
Akkor jól gondoltam. Közben vissza igazoltalak. :)
Válasz #536. hozzászólásra
" borda közötti léfeszítésre gondoltam.Vagy ha van vastag bála madzag is jó.
Válasz #531. hozzászólásra
Két borda között lehet lefeszíteni, mi a zöldhálót szoktuk úgy lekötözni. Szerintem erre gondolt, vagy hosszában??
Válasz #534. hozzászólásra
409 es hozzászolásnál van kép rola nézd meg
Válasz #533. hozzászólásra
Nálunk fa oszlopok vannak és arra van felszögelve két oldalt.
Válasz #532. hozzászólásra
nincs tarto oszlop csak a váz van most hogy megcnsiéltuk az egyik oldalát ajtoval meg belemezeltük igy meg aztán semmi :D pár szál zártszelvény van csak de arra nem lehet tekerni
Válasz #531. hozzászólásra
Nálad a tartó oszlopok fa vagy vas?
Válasz #529. hozzászólásra
jo lenne a kép mert el se tom képzelni hogy lehet körbetekerni a foliát a vázhoz tömlövel
Válasz #525. hozzászólásra
Szia Laci
Melyik a legjobb tözeg keverék vetésra?Kekkila Klasmann vagy melyik más márkáé jobb még?
Válasz #528. hozzászólásra
Mi végig szoktuk tömlőzni az egész sátrat 4-5 méterenként.Majd hozok róla képeket.
Válasz #526. hozzászólásra
Mi átkötjük tűzoltó tömlővel és nem tudja lebegtetni a szélét.
Zsolt bejelöltelek.
Válasz #525. hozzászólásra
Jó lenne, ha dobnál egy emilt moser1@citromail.hu
Kamionba akarok az idén csak, meg ha muszáj, akkor kisebbeknek is, de azt nem szeretem.
Válasz #500. hozzászólásra
és azt hogy tudod megfesziteni hogy ne libegjen a közepe?
Válasz #513. hozzászólásra
Merre gazdálkodsz lehet tudok földbe segíteni
Válasz #516. hozzászólásra
oltottal próbálkozzál a vadaknak meg tegyél itatót vagy vegyél pár kiló ólmot
Üdv Zsolti!
Nézegettem a facebook-odat utólagos engedelmeddel szépek a fóliasátras termesztések, nagyon frankó..
Válasz #516. hozzászólásra
Nekem volt már 10 hektár is. Ilyen gyenge homokba és ilyen piaci helyzetre csak ezt tudom kitalálni. 1983 óta dinnyézünk, csak utóbbi években nem volt nagy darab. Tavaly volt 1 hektár, ami tényleg csak hobbinak volt.NEM PERMETEZEM A DINNYÉT ÉS SEMMI BAJA.
Válasz #518. hozzászólásra
Ja igen, azt is szoktuk, de az anyatöveken is meg-megjelenik, és terjed... Az egész fóliát, az összes növényt le akarnám fújni, mert vagy a muskátlin jelenik meg, vagy a szegfűn. Egyedül a krizantémon nem fordult még elő.
Válasz #519. hozzászólásra
Nincs, de fészbúkon, ha megjelölsz, könnyebben tudunk privát üzenetet váltani.
http://www.facebook.com/kornel.gal.9#!/kovacs.zsolt.925
Válasz #518. hozzászólásra
Zsolt van skypod?
Válasz #517. hozzászólásra
Gőzölt át a tálcákat forró gőz felet és kipusztulnak.
Jut eszembe:
Szürkepenész ellen mivel védekeztek? Próbáltam már Teldort, Amistart, szórtam réz alapú szerekkel. Az a gondom, hogy a dísznövényeket magunk szaporítjuk, nem veszek palántát, és a gyökereztető tálcákban újra és újra megjelenik a penész. Szoktam mankocebet keverni a földhöz, palántadőlés ellen kiváló, de a penészre nem hat.
Válasz #513. hozzászólásra
Én próbálkoztam kicsiben talajtakarásos, palántázott dinnyével, de vagy szétverte az eső, megfázott (2010), akkor kapott durva mennyiségű csapadékot amikor már félérett volt, és szétdurrogott (2011), amikor meg jó meleg volt meg szárazság, akkor a madarak, őzek, róka verte szét a vízért. Úgyhogy én befejeztem a próbálkozást. Az, hogy 3-4 évből egyszer bejön....kösz szépen. Van egy jó ismerősöm, nagyon pengén csinálják, de tavaly neki is sok kárt csináltak az állatok, még a csepegtető rendszert is kivagdalták a madarak, hogy vízhez jussanak.
Válasz #512. hozzászólásra
Ugyanilyet vettem
http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=74204&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=1559705
Utoljára vagy 25 éve dolgoztam tápkockagyártó géppel.
Most lesz először ilyen tápkockás, még a földkeveréken agyalok. Régen gyepkocka, meg poharazás volt, de utóbbi nagyon szemét mesterség. Utolsó években magvetéssel csináltuk csak, de tavaly kevés kelt ki és idén elhagyok más kultúrákat, nem hobbidinnye lesz, mint tavaly, hanem nagy terület és ezt meg nem akarom a véletlenre bízni.
Válasz #511. hozzászólásra
Már gondoltam rá, de nem biztos, hogy az általunk használt föld megállna olyan szépen, venni meg nem fogok drága pénzért. Milyen földet használsz? Mi egy szezonban 50 m3 földet dolgozunk fel a tápkockákba.
Bocsex, hogy beleszólok. 60 ezerért vettem szalagos villanymotoros nagy teljesítményű tápkocka gyártó gépet. Egy szezonban sokszorosan ingyenbe van, dinnyének kell.
Válasz #509. hozzászólásra
Kaposváron van egy zacskókkal, szatyrokkal foglalkozó ürge, a Joó Gábor. Anno Szegeden vettük, de megszűntették a gyártását, meg elszállt az ára. Vittem ennek a hapsinak egy mintát, és lemásolta. Tetszőleges méretben meg tudja csinálni, minimum 10e db mennyiségben.