Hirdetés
Fórum
Fóliasátor építése, művelése
Létrehozta: Goldoni Euro 30 , 2009-03-12 17:56:45
Kedvencekhez
Segítség
- Kalászosok műtrágyázása új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zetor traktorok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Glifozát új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
1509 hozzászólás
Sz Peti!
Nyereg tetős fóliáról van tapasztalatod?
Válasz #257. hozzászólásra
Köszi szépen,ha bejön amit jósolnak akkor biztos kipróbálom
Ha láttál kemencénél használatos pernye húzót ugyan olyannal csak a sarkai legyenek lekerekítve + hosszú nyél. Hasonló mint a gabona húzó csak fából.
Üdv mindenkinek
szeretném kérdezni hogy a nagy havat milyen módon célszerü leszedni a sátorrol,
elég nagy méretü, 15 m az ív és 10m széles, nem futhetö, nyitott ,nincs tul nagy esése
köszi elöre is
A fólia ugyan azon a vázon van,csak külön van rögzítve a teteje és a két széle Igy egy kurblis rend szerel a két oldalát tetszőleges magasságig lehet csévélni.Egyénként egy belső vázon, ami akár lehet egy vezérdrótból készült halló is kőnyű rögzíteni egy nádszövet szőnyeget.Ezután összehasonlíthatatlanul hűvösebb lesz.
Válasz #253. hozzászólásra
Blokk?
Blokkos megoldással lehet bármilyen széles.Egy párásító rendszerrel sokat lehet a hőmérsékletet csökkenteni.
Válasz #250. hozzászólásra
Lábakon álló fólia gondoltam.
Válasz #249. hozzászólásra
Aminek fekete a belseje fehér a külseje az alatt aránylag hüvös van. Azért hollandiában más a klíma
Válasz #249. hozzászólásra
na az egy jó kérdés!!! a sertésnek igy is elég huzos a nagy meleg! annak ugy szokták hogy a folia alja nem ér le a földre hogy át tudjon járni alatta a levegő!!!
szerintem nézelődj hollandok meg még nem tom kik igy is tartják a hizokat!
Válasz #248. hozzászólásra
A 12-es pont jó lenne. Nyáron 40 fokban milyen idő lehet alatta...
Válasz #247. hozzászólásra
A 12 es az olyan 7-7.5 széles 3 méter magas a 16-os az 10 méter széles és 4.30 magas
Válasz #245. hozzászólásra
Sertést tart benne vki? Milyen magasak általában?
Válasz #243. hozzászólásra
Ezzel csak az a baj,hogy 12-es nél nincs nagyobb
A fehér része van kívül ezért elnyeli a meleget,a fekete árnyékot tart.Kiskunmajsa kőrül sokan tartanak fólia sátorban állatokat, szárnyasokat,juhokat,szarvasmarhát. Kivitelezéssel,fóliasátor építéssel kapcsolatban tudok segíteni.Klik a nevemre
Válasz #242. hozzászólásra
olvasattok vissza agromashon volt egy cég árak is vannak írva!! szerintem jók !!! egy oldalt lapoztok ott van prospektus képek minden állattartó foliavázat mindent csinálnak!!!!
Válasz #222. hozzászólásra
A fekete-fehér fólia mennyire van meleg? Állat tartásra alkalmas lehet?
Üdv!
Fóliasátor építésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Egy olyan céget keresek ami komplett fóliasátrakat készítenek. Előre is köszönöm
Válasz #240. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
kicsit mellé kalapálgattam
Pár éve futottam én is köröket fólia sátor ügyben. akkor a ha jól emlékszem (
poliext) kft néven hazai gyártású ,igen komoly vázrendsreeket csináltak. Hogy mi lett azóta velük nem tudom.
Palántanevelés korszerűsítése - már csak egy nap!!!
2012.01.30.
A kertészek január 31-ig pályázhatnak korszerűsítési támogatásra az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból. A támogatás keretösszege 14.419.600 eurónak megfelelő forintösszeg, de legfeljebb 4 milliárd forint. Egy ügyfélnek legfeljebb 50 millió forint támogatás nyújtható a kertészeti termelő tevékenységet szolgáló, valamint új tároló, manipuláló létesítmények építésére, korszerűsítésére és az azokhoz kapcsolódó telepen belüli infrastrukturális beruházások megvalósítására. A támogatás keretében a kertészeti létesítmények energiaellátását biztosító beruházások támogatására is van lehetőség - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.
A 103/2011. (XI. 8.) VM rendelet alapján a kertészet korszerűsítéséhez támogatási kérelem 2012. január 1-31. között - tehát már csak néhány napig - nyújtható be. Egy ügyfél a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszakban csak egy kérelmet nyújthat be.
Támogatás igénybevételére jogosult az a mezőgazdasági termelő, aki 01.1, 01.2, 01.3, vagy 01.5 alágazatba tartozó mezőgazdasági tevékenységet végez, a zöldség-gyümölcs termelői csoport, termelői szervezet vagy azok leányvállalatai, valamint a kertészeti és burgonya ágazatban működő termelői csoport.
A támogatás igénybevételének feltétele, hogy a mezőgazdasági termelő ügyfél mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 európai méretegységet (EUME). Az induló vállalkozások esetében vállalni kell, hogy a rendeletben meghatározott kertészeti tevékenységekből számított üzemméret a beruházás befejezését követő első naptári évben meghaladja a 4 EUME-t.
Kizárólag annak az ügyfélnek nyújtható támogatás, akinek a támogatási kérelme az értékelés során eléri a 46 pontot és a szakmai szempontok alapján eléri a 15 pontot.
Az ügyfél a támogatási határozat közlésétől számított hat hónapon belül köteles a támogatási határozatban jóváhagyott támogatási összeg legalább 25%-ával elszámolni.
A határozat közlésétől számított két éven belül a támogatott beruházást meg kell valósítani és az utolsó kifizetési kérelmet a művelet megvalósulását követő hat hónapon belül, de legkésőbb 2015. január 31-ig be kell nyújtani.
Az üzemeltetési kötelezettség a támogatási határozat közlésével kezdődik és az utolsó kifizetési határozat közlésétől számított öt évig áll fenn.
A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 35-60%-a között változik a célterülettől, a beruházás helyétől és az ügyfél fiatal gazda minősítésétől, illetve az ügyfél típusától függően.
Elszámolható kiadások:
A termelő tevékenységet szolgáló és a tároló, manipuláló létesítmények megvalósítása esetén elszámolható kiadásnak minősül:
■a kötelező építészeti-műszaki tartalomként meghatározott építés, épületgépészet és technológia kialakítása, továbbá a meglévő épületek felújítása és korszerűsítése, valamint a kapcsolódó infrastrukturális beruházás.
Az energiaellátást szolgáló beruházások megvalósítása esetén elszámolható kiadásnak minősül:
■a gépkatalógusban az 5141., a 6213., a 6221., a 6224. gépváltozatokhoz tartozó gépek, technológiai berendezések beszerzése,
■termelő termálkútfúrás – minimálisan harminc méter fúrási mélység esetén –, vagy szénhidrogén-meddő kút, termelő termálkúttá történő átalakítása,
■a hőenergia előállításhoz kapcsolódó tüzelő-, biogáz-, termelő termálkút-, valamint napenergia-hasznosító berendezéssel funkcionális egységet képező tartozékok, szerelvények beszerzése, és
■a hőtermelő berendezés elhelyezéséhez, működéséhez kapcsolódó, az építési normagyűjteményben beazonosítható építési beruházás.
A támogatási kérelmet az MVH a rendeletben meghatározott feltételek szerint, a rendelet mellékletében szereplő értékelési szempontok figyelembe vételével, rangsor állításával bírálja el.
A rendelet értelmében a támogatási kérelem benyújtási időszakot követően hiánypótlásnak helye nincs - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.
Forrás: Agrárkamara
én vándorfólia dologban futottam köröket, azt mondták hogy birja a hazai viszonyokat, végeit ha jön a vihar le kell zárni és nem lehet baja, aztán jött a nagy vihar és egy kollégájét daraborokra szedte, pedig le is zárta, erre megvonták a vállukat, hogy van ilyen, de ez csak max. 1%-ban lehet, szóval nehéz ebben (is) okosnak lenni![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #236. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
azt mondta francia cég gyártja ott nem tudom milyen szelek vannak
Válasz #235. hozzászólásra
ha te lennél az eladó mit mondanál? a háztetők is több tiz évre vannak tervezve, aztán ha jön a "nagy" vihar akkor leszedi,félre ne érts, nem akarok itt okoskodni, magánvéleményem szerint ajtó nélkül lutri.
Válasz #233. hozzászólásra
de nézted lent a képeket ?? megolvasgattad? ott is van olyan ahol nincs egyiknek se vége és amikor kérdeztem volt ott egy csávo azt modnta ez 10évig igy ahogy felteszik ez igy kibirja....mondom majd kiderül....
Válasz #233. hozzászólásra
ezért probálkoztam itt beszélgetni akivel találkoztunk agromash on dehát anniyra nem értettek hozzá hogy nem is igaz!! de majd küldenek valami videot meg leirást mi a technologia de addig ugy se rakunk fel semmit amig nincs meg hogy lesz ajto vagy nem dehát megkockáztatni nem fogmo hogy az 500zezer ft os ponyvát is leszaggassa a szél!
Pici szerintem a 100km meg a feletti szél akármilyen ponyvát le tud kapni ekkorra felületen ha bele tud kapni, és ajtók nélkül beletud, a ponyva meg hasonlók biztos tovább birja a napot, hideget stb., de ajtók nélkül azt is megbonthatja egy komoly vihar.
Válasz #231. hozzászólásra
Nálunk faoszlopok vannak.Fóliát madzag és tűzoltó tömlő tartja lent a bordákon.
Válasz #230. hozzászólásra
jo van csak 12 es vastag kender kötél elszakad ott azért van erő!!! max drótkötél a megoldás de akkor meg a folia fog engedni ilyen nagy körben mert ilyen 7 méteres folia meg 10 az még elmegy ez 14 méter és elég rövid 20méter hosszú minden irányból belekap a szél!
Válasz #229. hozzászólásra
Egyébként visszaolvastam, írtad hogy elszakadt a kötél a korcban. Ez lehetett az igazi ok. A LEGJOBB FÓLIÁT IS KIKEZDI HA MOZOG. Mostanában meg gyártanak ám szarokat!
Nekünk hegymászókötél van a korcban, belül sok szál, kívül valami erős textil burkolat. Csak a fóliát cseréljük, a kötél bírja.
Válasz #228. hozzászólásra
utána nézek... ez is egy megoldás....
Válasz #227. hozzászólásra
Ezzel most nem vagyok tisztában, hogy mitől függ hogy engedélyköteles-e. Nem hiszem hogy a borítás anyagától. Valamelyik oldalon egy cég "mobil csarnokot" hirdet, hogy nem engedélyköteles. Lehet azért, mert nincs a földben, hanem lecsavarozzák?
Válasz #224. hozzászólásra
a trapéz lemez azért rossz mert ez folia váz épitési engedély nem kell hozzá igy ha belemezelem fix hogy kell most csak annyi hogy lejelentem és bejegyzik!!! de ugye elbontahot nak kellene lenni elméletileg!!
Válasz #225. hozzászólásra
Tudtommal a fekete-fehér fólia semmivel sem erősebb vagy vastagabb a sima feketénél. Más baj lehet nálad, látom, a két vége nyitott. Elvileg, ha a fóliát jól sikerült megfeszíteni, nem bír csapkodni, akkor csak át kéne hogy szaladjon alatta a szél.
nálunk a vázzal semmi problem havat is birja csak a fólia nem bírja!!! erre felénk mostanában 100km/h szelek voltak és hát nem tetszett neki!!!
A 4000 forintot úgy számoltam, hogy 1050forintos trapézlemez van benne (ezen az oldalon is hirdetik). Ha a 4méter magas oldalfalakat és a 10 méteres ívet beburkolod vele, az ca. 2000ft/m2. Maga a 2"váz ca. 1400/m2, a 600-at meghagytam merevítőkre, ajtóra stb.
de nekem meg azt mondták hogy a fekete-fehér folia csak 8 méteres tekercsbe van !!!mennyi pénz?
rakjál képet meg technikát ird le drot van befüzve ?? vasalod?? be van fedve mind 2 vége??
én ezt ponyvásat kérdeztem ez műanyagbevonatos drotkötél van behuzva plusz ebbe a ponyvába 50cm ként van valami damil szál 220 as talán ami mindig feszithető nem muszáj beásni a földbe mert van 5 féle lefogatási alkalmazás!! nekem tetszett csak a ponyva ára érdekel de nagyon
A fóliázásnak nagy hagyománya van Csanytelek környékén. Itt épül váz 1ˇ-2ˇ-ig. én a nyáron építettem egyet30m*10m-es 16-os fekete fehér fóliával van takarva váz+fólia+munka bér 600 000. Majd rakok fel képet.
Jó estét mindenkinek! Bocs hogy beleszólok, de egyszer kell megcsinálni rendesen. A szél, a hó ne nyomhassa össze! Trapézlemezt kell rászegecselni, örök élet +1 nap. Ja, és kb. 4000Ft /négyzetméter. Érdekelne a véleményetek!
Válasz #219. hozzászólásra
Nem csak a fóliával vannak gondok a vázat is elszokta nyomni a szél. A ponyva vagy fólia ára engem is érdekelne!
Válasz #218. hozzászólásra
ez most lett neki ka kiállitás előtt pár héttel meg hát ne mtudják hogy külön a ponyva mennyi lé!!! egybe az tudják ott is van az ár !!
nem tudom nekik is uj ez mert száritokat meg ilyen szirszarokat árulgattak
Válasz #217. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
mikor akarnak tudni valamit????????
MIKOR??????
Válasz #216. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120128160057_img009.jpg)
ma ezt találtuk az agromashon !! én csak folia részről kértem árajánlatot de még nem tudnak semmit !!! szerintem ez lesz a megoldás és ugye itt sincs becsinálva a két vége 10év jotállást adnak rá ha jol értettem!!
Válasz #213. hozzászólásra
Ha azt akarod,hogy a sátor egybe maradjon nagyobb vihar esetén is akkor tegyél mind a két végére ajtót és a fóliát is kötözd át 4-5 bordánként,méd az sem volna rossz ha dupla vázból lenne.Én már jártam úgy ,hogy az egyik oldalát kiegyenesítette a szél. Én is csinálok még egyet raktárnak de azt már dupla vázból lesz így a biztos. mostanába elég betyár viharok szoktak lenni
Válasz #213. hozzászólásra
Ha nyílás van rajta, ott bele tud kapni a szél. Teljes ajtót tegyél rá.
Válasz #211. hozzászólásra
és ha mondjuk a felét fedem csak le ? vagy a két szélét mert kéne rá egy nagy ajto mivel kombány minden ez alatt van!!
Válasz #210. hozzászólásra
Mi mindig nyáron fóliázunk, amikor ki van tágulva. Ha akkor pengős, feszesre meg van húzva, nagy meglepetés nem tud érni.
Mondjuk láttam már olyan rossz konstrukciót, amiről mindig leszedte a szél. Egy ajtó sokat fog sztem is.
Válasz #210. hozzászólásra
akkor meg ajtót rá, ugyanolyan ivet hajtasz csőből, befóliázod, oszt jónapot,ha ponyvázod és ugyanúgy alá tud kapni a szél, akkor azt is lecibálhtja.
Válasz #209. hozzászólásra
rá volt feszitve az !! látod a képemen is !! pengett mindig csak hát a kötél az elsőn elszakadt! a második részén a foliának meg átfujta a szél a kötlet mert ugye 15 centi volt csak átfordulva meg volt feszitve de mégis át forditotta egy bordán azota nem lehetett visszahuzni mert ahhoz kellett volna 30 fok nyár hogy kilazuljon de nem birta ki a telet mert lobogott! most amit mondtak gumis ponyva azt mondták 2.3 év másik meg 10évet mondott!! nem tudom mi van akkor ...