Hirdetés
Fórum
Fóliasátor építése, művelése
Létrehozta: Goldoni Euro 30 , 2009-03-12 17:56:45
Kedvencekhez
Segítség
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szakmai rendezvények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
1509 hozzászólás
Válasz #158. hozzászólásra
Fénystabil volt? Mert a natur az sokkal gyengébb. Nekem a végei szögelve vannak.
a tegnap előtti 100km / h szél leszakította a fóliát otthon ami a képemen van 3 honapot volt fent !! 80ezer ft volt![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
tanácsot kérnék az ujat hogy tegyem fel hogy a szél ne kapja le egyből!!! kéne vasalási technika mi eddig ujságpapirral vasaltuk össze csak visszahajtottuk és amig össze nem olvadt!! egyk része azért szakadt le mert kender kötél volt feltéve és gyengének bizonyult elszakadt!! ti milyen kötelet használtok??? illetve 14 méter széles a folia érdemes befedni az elejét?? hogy ne kapjon bele a szél vagy ha erős kötelet rakok elég lesz neki...
Válasz #153. hozzászólásra
Ez így igaz de nekem nem a csőnél kezdett szétmenni. Féstett csövön is kibirja a jó fólia 5 évet, én többet nem szoktam rajtahagyni
Jó éjszakát mindenkinek!
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Éjfélkor ér ide a vihar Szeged környékére! OMSZ:http://www.met.hu/kepek/mwRa/index.php
Dunántúlon csúnya szelet mutat az előrejelzés, Szegedet viszont talán elkerüli az erősebb szél....
http://www.met.hu/kepek/mwWa/index.php
Ott a pont!
Mostmár alapanyag is van hozzá bőven....
(Egyébként tényleg, a rozsdás vascső is megkínozza rendesen.) Azért szólhattak volna, hogy PVC-re ne tegye, mert nem volt ez annyira magától érthetődő. Csak nézd meg a Folia Cargo Pack ZRT honlapját, hol írnak ott arról, hogy az EVA PRÉMIUM reagál a még mindig igen elterjedt PVC vázzal... A cső, amin forgalmazzák, az is PVC, csak szerencsére nem éri (érheti) fény....
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #150. hozzászólásra
Mielőtt ráhúzod a fóliát, előtte tegyél rá a vázra fóliacsíkokból vágott borítást. Összetűzöd vagy pár helyen körbetekered celluxszal, hogy ne essen le még ráhúzod a fóliát. A lényeg az, hogy a fólia és a váz között legyen egy fóliaréteg. Meglepődnél, hogy mennyivel tovább bírja így akármilyen fólia.
Válasz #151. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Az enyém csak 6 hónapos volt..., csak megerősíteni tudom az előbbit!
EVA PRÉMIUM
Válasz #150. hozzászólásra
az az eva prémium nem jó nálam vas cső van lefestve alig birta ki a két évet és szét ment olyat sennki ne vegyen. ajánlom inkább a tvk-s fóliákat abba is van két éves és ha jó fel van húzva 4-5 évet kibir
Válasz #149. hozzászólásra
jócskán, valamire azért még jó lesz, bálát takarni stb...
Mostmár...
Válasz #148. hozzászólásra
Van otthon selejtes fóliád?
A délkeletinél, de túloldalról egy vasvázas árnyékában van kissé, még szerencse, hogy csak ez az egy PVC vázas van, mert az összes fóliánk ilyen...
Válasz #146. hozzászólásra
Déli oldalánál?Nálunk hála az égnek vasvázas fólia sátor van.
További érdekesség, hogy csak a fóliaágy egyik oldalán ragadt össze a váz és a PE fólia (ahol a több fény érte).
Tisztelt Gazdatársaim!
NAGYON FONTOS INFORMÁCIÓ:
Az " EVA PRÉMIUM" - UV védett fóliákat (" EVA PRÉMIUM" - UV AGROFÓLIÁK) SOHA ne használjuk PVC agyagú fóliavázon!!!!!!!!!!!!!
Idén használok először ilyet (2 év gari miatt) és sajnos sikerült a garancialevelet nem elolvasni, mert benne volt, hogy műanyag vázon nincs garancia!
100000 Ft a kár...., ettől szeretnék mindenkit megóvni!
Ugyanis a fólia szinte ráégett a vázra és onnan többé leszedni nem lehetett, csak szakadással!
Valószínűleg az EVA adalékanyag reagálhatott fény hatására a PVC-vel...., de a pontos okot egyenlőre nem ismerem. Mindenesetre az érintkezési pontokon szinte koromfekete, a PVC vázhoz tökéletesen tapadó termék maradt vissza. Esetleg aki találkozott a jelenséggel, megköszönném, ha elmagyarázná!
Már 20 éve fóliázunk és eddig soha sem történt velünk ilyen. Most használtuk először ezt a három rétegű korszerűbb fóliát.
Minden Jót!
Válasz #143. hozzászólásra
igen , arra gondolok, a Kités kerül ennyibe, de van 2 másik fajta is, azokról még nincs infóm.Elvileg megint kiirják a kertészet korszerűsitésre, technológiai fejlesztésre a pályázatot, 50%-os támogatással.
Válasz #142. hozzászólásra
Szerintem Ő a vándor sátorról beszél..17millió..sok péz...Pár kiló paprikát el lehet adni.........
szóval 17 milla a sátor / ha
de miféle??????
Válasz #139. hozzászólásra
nem a koraiság végett, hanem a nagyobb termés miatt. valahol olvastam egy tanulmánnyt és megfogott a dolog
NINCS EKEZET A GEPEN, BOCS.....![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ez az a tsz-es az bitosan a timet volt, mar beugrott a szaga is!!!! Hasznalt , es ez a tuti!! Itt a szomszed faluban sok a fuszer, de senki nem folia alatt nyomja! Pedig soktizeves a tapasztalatuk! majdnem az egesz termest telen nyomjak el, a disznovagasos szezonban! Ha elobb lenne a folia alatt, lehet hogy a love is kevesebb lenne erte meg akkor!![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Válasz #137. hozzászólásra
én már régebb óta spekulálok. úgy érzem lenne elég rabszolga a környéken
Válasz #136. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Már téged is !?
Nem elég ha én megtermelem te meg megveszed a kolbidba !?
engem ez a foliában fűszerpaprika foglalkoztat
A timet az minden férget visz . Jó még egér és pantkány lukba is egy kis vizet utána öntve és jól lefujtani akkor kidöglik a rohadék .
Palántával foglalkozol különben?
Helló Belorus! Köszi a tanácsot, trágya, fóliával letakarva azt úgy a föld? Milyen vastag a földréteged a fólia fölött? Szerinted hogy jobb? Asztalon tápkockába vetve vagy igy trágyatalpal a földön?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
egy jotanacs,jovore te is csinalhatod igy.van nekem is tragyatalpas melegagyam.de en mielot vetek a foldbe vagy talcaba tuzdeleg,a aganera huzzok egy foliat igy semmifele lofereg nem okoz kart
Cső mindenkinek! Locsoló hegyeket a csajoknak!Kiirtatott a sok lótetű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Arvalinos mag, Force, szarkát sem ért! Egy haver hozott békebeli Tsz-es(!!!) fertőtlenítőt, a nevét sem tudjuk, büdös mint az állat, de mindent vitt!!! Azóta egy rohadék sem okozott kárt!! Happy Húsvétot mindenkinek!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #129. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
a trágyábol nehéz kirtani, arvalinnak ölni kéne, ha a járatába szórod, lehet virágcserepet ásni a járatába , abba beleseik és nem tud kimászni, utánna
s.o.s!!!
Sziasztok! Fejlődnek a palánták szépen, de eszméletlen mennyiségű a lótetű!! Dolgoznak a rohadtak nagyon, pedig arvalint meg basudint is nyomtam már nekik. Tud valaki vmit a rohadékok ellen?, Trágyatalpas a melegágy ezért a sok szemét! Ha van vmi tuti tipp megköszönném!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #125. hozzászólásra
Igen és a tomi kursz volt benne...
Válasz #124. hozzászólásra
Van egy ilen történet...Jött ide mifelénk egy nagyvárosi akinek megtetszett a falusi élet..Pontosabban vettegy disznót..Jön hozzám és mondja mennyek nézzem meg az állatot mert valami baja van..No kapom is magam és átmék..Mondom neki vazze ez a disznó görör!!!Rámnéz furcsán és azt mondja.Jani engem bammeg átbactak..mondom me???Aszondja nekem aztmondták magyar nagyfehér...
Topgun az egy film címe nem![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz #122. hozzászólásra
Görög???Én úgy tudtam holland..
Válasz #121. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Az 1ik legjobb a fórumon.
Na gyerünk necsak szárazon állj itt Te is, írjál nekem vlm.t.
Nefoss nem leszek a konkurenciád........
Válasz #120. hozzászólásra
Az görög, nem etecc ám meg Te se....
Mi vagy te nyomozó?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #119. hozzászólásra
Topgun!
Válasz #118. hozzászólásra
Már a neved is dinnyés....
.... és a fajta akkor milyen is a fólia alá?????
A fűszerpaprikát felénk is inkább szabad földön termelik. Fólia alá inkább uborkát paradicsomot meg pritamint tesznek.
http://www.youtube.com/watch?v=brVSchpPl20
Lehet versenyezni.........
http://www.youtube.com/watch?v=KWfK7cIvWb8
http://www.youtube.com/watch?v=u7K560YMRMM
Itt meg egy 10 hekis........:
http://www.youtube.com/watch?v=oaFQCxviOng
Válasz #110. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
nem is beszélve a nagy pénzről
Válasz #109. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
igen , előtte naturba nyomtuk, a kicsi gond az nem biztos hogy bejön
Válasz #110. hozzászólásra
Ettül má csak a 0000000terület, semmi gond, nagy léééé a jobb...
Válasz #108. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
ne szijd a vérem he
hogy hogy nincs előtted az üveg, az elébb olvastam vhol , hogy emelgeted rendesen
Válasz #108. hozzászólásra
Kis terület, kicsi gond, nagy pííízzzz !!!!!!!!