Hirdetés
Fórum
Fóliasátor építése, művelése
Létrehozta: Goldoni Euro 30 , 2009-03-12 17:56:45
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Szakmai rendezvények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
![Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz! Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!](https://static.agroinform.net/data/cikk/6/4773/cikk_64773/tapanyaggazdalkodas_750x417_no_text_fill_540x300_0.jpg)
Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!
Program és technikai információk a webináriumon való részvételhez. Kezdés:...
Hirdetés
![Napraforgó-gyomirtás Agrometry technológiával Napraforgó-gyomirtás Agrometry technológiával](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9091/cikk_79091/agrometry__ind_fill_540x300_0.jpg)
1509 hozzászólás
Válasz #207. hozzászólásra
Meg persze feszüljön a vázra, ne libegtesse a szél.
Válasz #207. hozzászólásra
elméletileg ha zárt és be is van zárva, ha jön a vihar , akkor nincs gond a fóliával(persze a tornádót nem biztos hogy kibírja). Csináljatok rá ajtót.
Válasz #205. hozzászólásra
1400ft/ m2 ott is ami megfelelne! gumirozott pvc ajánlottak ami a kamionokon van! de mégm idnig nem tudom megéri e becsinálni a végét a foliának mert pont ugy áll hogy ha ugy fuj a szél ugy belekap hogy még a ponyva se birja sokáig elviselni a fekete folia 3 honapot birt ki
Válasz #200. hozzászólásra
Milyen anyagot akarsz húzni a vázra?
apróhirdetésekben most hirdet valaki tároló, rendezvény meg mindenféle sátrakat, ponyvákat.
Válasz #198. hozzászólásra
Elnézést nem volt gépem,azért késtem a válasszal. Látom Algyői vagy. Estére adom az elérhetőségét.
engem meg a legolcsobb dolog érdekelne arra a megoldásra hogy ne fekete foliát kelljen feltenni a foliavázra mert leszagadta a szél valami ponyvát néztem de legolcsobb is 1200 -1400ft/m2 és hát lenne pár milkacsoki!
külföldiek milyen anyagból csinálhatják miylen technologiával ha valaki benne van nagyon érdekel a véleménye!!
Van egy haverom Csongrád m-ben az ezzel foglalkozik ha érdekel kat a nevemre ott egy szám hívj.
Én is gondolkodok egy fólia istálon sertéseknek. Kíváncsi lennék a Te megoldásodra.
Baromfit, mert már az istállót kinőttem és még egy istálló most nem nagyon fér bele a keretbe!
Válasz #196. hozzászólásra
Szia!
Milyen állatot akarsz tartani a fólia alatt?
Még nincs
,de ha Laxa segítenél nekem azt nagyon megköszönném!!!
Üdv Robi
Válasz #196. hozzászólásra
Van már aki megcsinálja neked? Ha nem, a szomszédom csinál fóliákat, többhajóst is ha kell.Megadhatom az elérhetőségét...
Sziasztok !![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Egy állattartó fóliasátrat szeretnék felállítani,segítséget szeretnék kérni abban ,hogy Csongrád megyében vagy a környékén ki foglalkozik a ezzel a dologgal, mert még is csak olyanra szeretném bízni a dolgot aki már látott ilyet nem úgy mint én!
Előre is köszönöm !
Válasz #194. hozzászólásra
köszi
Válasz #193. hozzászólásra
a közepe meg ha jol emlékszem 5,5 méter magas belmérete
Válasz #192. hozzászólásra
ami képen van 14 méter széles...3 szál 6 méteresből van plusz még toldva van 80-80 centi mind két végén!
Válasz #191. hozzászólásra
köszi
kb hány méter széles?
Válasz #190. hozzászólásra
2 colos ha minden igaz vastagfalú gyári... XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX mert be kell csinálni a két végét!!! mert hosszára nem fuj mindig a szél oladalrol elkapta első folia már nincsen középen kettészakitotta mert elszagatta a szél a kötelet! második részen még épp rajta van de szakad az is !!! asszem 120 ra van egymástól de ahonnan hoztuk ott 140 vagy 150 re volt téve!!! csak itt nincs annyi hely
meg besűrítettük mert középen nincs sehol alátámasztva és igy elbirja a sok havat is nem roppan be! meg a középső borda meg van duplázva a folia miatt is mert csak ugy tudtuk 2 részből megcsinálni meg az is merevités!!!
Moderálta: (575) 2012-01-22 17:51:52
pici a te sátrad milyen csőből van és mennyire vannek egymástól a bordák?
sziasztok
a segítségeteket szeretném kérni adott 3 oszlopsór (0 4.5 és 9m -en 20m hosszú) erre szeretnék fólia bórdábol tetőt úgy lenne jó ha a szélső oszlopsorok 3.5 m magosak lennének. ehhez kb milyen magosnak kellene lenni a középső oszlopsórnak? és milyen átmérőjű és falvastagságú csőből lenne érdemes megcsinálmi?
Válasz #182. hozzászólásra
Az anyagár kb 800 ft/nm az ujjnak. Munkadíjakat nem tudok
Én is szeretek kint lenni csak a meló miatt járom az országot. (csarnokokat építek( A képek már 2 évesek azóta már a fás részek alatt is fűnyírózok.
Megnéztem.Nagyon jól tetszik(a fűtése ami nagyon![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
) csak nekem kevesebbért kellene(meg hitelt se szívesen vennék fel)egy tanya.
Ásotthalom, az ingatlan hirdetésnél van kép is
Merre van a tanya?
Én eladnám a tanyám, 10000 m2 bekerítve, 2 fúrt kút áram.
Válasz #181. hozzászólásra
.
Passz még nem tudom mekkora helyen fogjuk csinálni(most keresek egy tanyát ahol majd tudom csinálni). Most csak előre érdeklődők az árak iránt.Amúgy használt is megfelelne nekem elsőnek
Válasz #180. hozzászólásra
mILYEN NAGYSÁGÚRA GONDOLTÁL
Köszönöm a linket!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #178. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Itt talán van okosság.
http://www.google.hu/search?q=f%C3%B3lias%C3%A1tor+v%C3%A1z&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Tiszteletem!!!
Azt szeretném megkérdezni,hogy egy fólia sátor váz mennyibe kerül mostanság?Előre is köszönöm a válaszokat
Válasz #174. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
majd csinálok pár fotót
ma találtunk valami ponyva szerűséget még nem kérdeztem pontosan utána 70gramm per m2 írt a neten 18 méter szer 12 méter 27 ezer ft gondolom olyan anyag lehet mint a sörsátorok vagy sátrak anyaga pihe könnyű de nagyon erős!!! van iylennel tapasztalat?? jó lehe?t megér egy próbát?? fele annyiba kerül mint a sima fólia!!
Válasz #173. hozzászólásra
mert kíváncsi vok mennyire bírja a feszítést!!
nekünk is 180 as fekete volt van egy másik fólia az már most 6 ik éves ! csak annak engedtünk a 2 végén vagy 80cm ert és nem kap bele a szél annyira mint ebbe a nagyba!!! de engem is érdekeln ez atechnológia a szöggel
Válasz #172. hozzászólásra
tennél fel képet erről a módszerről hogyan néz ki?
Válasz #169. hozzászólásra
Nálam 4 évet simán birnak de van most kettőn ami az ötödik éves lessz. de tvk-s
Válasz #170. hozzászólásra
Én a végeken duplán szoktam visszahajtani kb 5-10 mm kötéllel 100-as szöggel kb 15cm-en ként tökéletes. akkor szoktam megcsinálni mikor a fólia rajta. kb 20cm engedek a végén az bőven elég. A fehér 160 a fekete (nálunk raktár fóliának hívják) 180 mikronos. Van fehér fekete is de az csak 8.5 széles
Válasz #169. hozzászólásra
Hidegben törik, mint a xar.
Válasz #167. hozzászólásra
a szöggel is ugyanolyan erősen meg bírod feszíteni mint ha vasalva lenne?
Mi is vasaljuk. Arra kell figyelni, hogy tényleg csak új, friss fóliát lehet rendesen levasalni. Lefeszíteni pedig 1,5-2-es dróttal szoktuk. A végeknél meg jó bőven leengedve (50-70cm).![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Amúgy a mostani fóliák nem bírnak annyit mint a régi békebeliek.
Válasz #167. hozzászólásra
én a siló fóliára gondolok amibe töltik is a silót!! fekete belül fehér kívül az vastagabb minta fekete!!!
Válasz #161. hozzászólásra
A fekete vastagabb mint a fehér. Az a baj a vasalással,hogy ha szennyeződik a fólia nem lehet összevasalni. Én vetömagos zsákot használtam régebben vasaláskor de áttértem a szögre mert gyorsabb. jobb lenne ha a két végére csinálnál ajtót és ha nagy szél van be lehetne csukni. De ha igy akarod hagyni akkor át kellene kötni pár helyen. a cserével meg kell várni a tavaszt mert ha most feszíted ki akkor melegbe meg fog lazulni
Válasz #165. hozzászólásra
a másik folia mert 2 részletbe lett felhuzva az csak kiugrott az egyik cső elől és most hideg van nem lehet áthúzni rajta így laza az egyik vége gondolom az is csak jó időbel ehet visszaugrasztani
akkor télire felejtős felhuzni
15-20 fok kellene hozzá
télen lehet egyátalán fóliát felfeszíteni??? mert nyáron okés mert a napon kilazul és könnyű megfeszíteni de télen ??? akkor lehet hogy nyáron ki kell ásni és megint feszíteni rajta...
Válasz #160. hozzászólásra
egyik se volt de nem tudott eléggé átmenni rajta a szél mert slégan fújt és feszítette az egyik oldalt nagyon!!!
jah és mennyit szokás mi az előírás hogy átbukjon a bordán!! mert most amin a képen is látni 30cm ert nukik át...
Válasz #159. hozzászólásra
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
ez a legvastagabb fénystabil volt két vége vasalva... csak az volt a hiba hogy a fóliavázhoz lett hegesztve egy darab cső vízszintesen és úgy lett megkötve a kender kötél és olyan szél volt hogy simán elszakadt mint ha elvágták volna.....most már karikát teszünk bele ami talán nem vág el semmit
de a vasalás ahogy szedtük le a szakadtat ugy jött szét hogy nem is igaz!!! szögelni szerintem ne ma legjobb....
kinek van tapasztalata a fekete fehér fóliával talán vastagabb mint amit sima fóliábol tudok kapni csak nem tudom hogy a 2 réteget hogyan lehet vasalni össze!!
néztem már ponyvát is a vázra de 500 ezer ft ot mondtak rá!!!
Válasz #158. hozzászólásra
Befedni csak mind a két végét vagy egyiket sem szabad.