Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MrPoke #2454. hozzászólásáraAz enyém is 20 centis osztású.Tervben van nekem is hogy lecserélem a duplaszíveket keskenyre (meg is vannak csak elkéne menni egyszer értük).Hány év alatt jöttél rá hogy elég 15-20 cm-re lemenni ?? Csak a kísérletekből jöttél rá,vagy a föld is kezdett más mutatni ??
Válasz Pogba #2447. hozzászólásáraAzért mondanék 250/5-öt, mert azt nagy biztonsággal el tudod húzgálni kötött talajban is, ezeknek nem árt a sebesség. Hiába nem változik a kések száma a 300-asnál, a nagyobb fogásszélességgel szélesebb talajszelvényt mozditasz meg, nehezebb is lesz húzni.
250 osztás mellett kis túlzással, a lazítás mellett, úgy átdolgozza a talajt, mint egy grúber. Emiatt alkalmasak ezek az eszközök az eke kiváltására, és emiatt mondják többen, hogy túlműveli a talajt.
Válasz MrPoke #2424. hozzászólásáraSzivesen megneznek egy olyat is de inkabb egy szomszed gazdanal h ne magamon kiserletezek. Egyenlore marad ez, aztan ha megjon az eszem beszerzek egy fralazt.
Válasz Sk Laci #2421. hozzászólásáraArad mellett, Kőröskisjenőn van gyar nekik. Utana jarok ennek aa demogepeknek, hatha kapok valahonnan egyett. A hengerre odafigyek akkor, mert en mechanikus allitast szeretnek.
Válasz endypapa #2420. hozzászólásáraMagyarorszagi forgalmazo nem ad kulfoldre gepet demozni. Sőt volt mar ra pelda h uj gepet se adtak mert az itteni forgalmazo nem orul neki.
Válasz J.D. Borda #2414. hozzászólásáraInkabb legyen egy 5 keses, amivel lenne jo haladas, mint egy 7 keses amit lehet neha nnem is tudnank hasznalni, viszont ha igen akkor jobb munkaja lenne.
olyat szeretnék kérdezni hogy kukorica tarlót tavasszal meghúznánk carierrel abba bele tudja vetni egy alap monosem a napraforgót?
vagy muszáj lenne terranóval megdolgozni?
nagyon laza homok ill van egy kevés szikes ragadós rész benne.
aratás után meg lett lazítva.
Én máig nem értem miért kellene 40-50cm mélyen talajt művelni. (örülnék ha valaki megmagyarázná) Szántani sem szánt senki 40cm mélyen. A mélyebb talajmunka csak az első években okoz nagyobb termést. (próbáltam)
Ha bejön a csapadékos ősz akkor gruber. Ha nem jön be akkor is gruber. 30cm mélyen kezdtem 6 éve, most már csak 15cm mélyen megyek.
Válasz MrPoke #2424. hozzászólásáraNagyon lehúzzátok ezeket a vésőeke lazítókat, miért mondod ipari hulladéknak? Ha csapadékos az ősz akkor vagy ez vagy az eke jöhet szóba tavaszi alá nálad is. Ha meg kizöldült akkor meg vegyszer vagy tárcsa és utánna hagyományos lazító, vagy simán egyből ezzel készre.
2 fajta kést választhatsz. Megveszed a vésőeke elrendezésűt, mélység függően tologathatod a kések közti távolságot, és darabszámot. Ha pedig "megjön az eszed" és megérted mért ipari hulladék ezek a véső ekék lecserélheted egyenes késre.
Válasz Pogba #2409. hozzászólásáraArra figyelj, ha mechanikus állitásut kérsz akor a hidraulikus állitásuról legyenek rajta a tüskéshengerek. Nagyobb átmérőjü henger erőseb csapágyazásal, és talán dupla sürüségü fogakal a hengeren. Az eredeti mech. állitásu hengerek csapágyai "gyerekjáték". Amikor sikerül szárazban lazítanod, akkor fognak kapni rendesen.
Ha jól tudom az Attilákat Romániában is szerelnek ösze. Csodálkozom, hogy pont nálatok ne lenne próbagép.
Válasz .Feco. #2411. hozzászólásáraÚgy látszik lofaxot nem omlósodnak a talajaitok a spéci technológiától. ..
Vagy
Hiába a melák technika csakrosszkor jártok ki...
Válasz Pogba #2412. hozzászólására5 kés bőven eleg neki talaj függő... a df 210 vagy a 225 case is elviszi sok helyen 11.el gond nelkül talajtipus es melység kerdése...
Válasz Pogba #2389. hozzászólásáraÜdv! Eddig 200/5 Pinocciót használtunk 150 majd 175 LE-vel, most váltottunk 200 LE-höz 300/7-re. Soha nem volt a lazítóval probémánk, de simán ki tudja ez is kötöttben pányvázni a gépet. Azt pedig Te döntöd el, hogy az elmunkáló henger hidraulikus állítása megér e Neked plussz 1 milliót.
7405 hozzászólás
Válasz MrPoke #2454. hozzászólásáraAz enyém is 20 centis osztású.Tervben van nekem is hogy lecserélem a duplaszíveket keskenyre (meg is vannak csak elkéne menni egyszer értük).Hány év alatt jöttél rá hogy elég 15-20 cm-re lemenni ?? Csak a kísérletekből jöttél rá,vagy a föld is kezdett más mutatni ??
Válasz mtz1221 #2452. hozzászólására4cm széles lándzsa. 20cm -es osztásban.
Válasz Bán Zsolt #2435. hozzászólására10 után is. Agrion nekünk bele teszi.
Tömörítést ellenőrizd majd!
Válasz MrPoke #2434. hozzászólásáraÉs milyen élek vannak gruberodon ??
Válasz Pogba #2443. hozzászólásáraA fralazhoz van mocskoló kés is ami a maschion van.
Olcsóbb a kést cserélni mint a gépet...
Válasz Sz_Pisti #2449. hozzászólásáraErtem, koszi az infot :D
Válasz Pogba #2447. hozzászólásáraAzért mondanék 250/5-öt, mert azt nagy biztonsággal el tudod húzgálni kötött talajban is, ezeknek nem árt a sebesség. Hiába nem változik a kések száma a 300-asnál, a nagyobb fogásszélességgel szélesebb talajszelvényt mozditasz meg, nehezebb is lesz húzni.
250 osztás mellett kis túlzással, a lazítás mellett, úgy átdolgozza a talajt, mint egy grúber. Emiatt alkalmasak ezek az eszközök az eke kiváltására, és emiatt mondják többen, hogy túlműveli a talajt.
Válasz bandigh #2445. hozzászólásáraHa fent van valahol akkor kuldj egy linket, aztan sosem lehet tudni.
Válasz J.D. Borda #2441. hozzászólásáraA szelesegen kivul milyen kulonbseg lehet egy 250/5 es egy 300/5 kozott? Munkaminosegben mutatkozik valami?
Válasz bandigh #2445. hozzászólásáraMármint használtat
Válasz Pogba #2443. hozzászólásáraCsak új érdekel? Mert lehet h tudnék egy jó 5 késest
Válasz MrPoke #2434. hozzászólásáraMivel mmeg van szantas ezert kell lazito, ha mar teljesen kimarad akkor mar eleg lesz a gruber magaba.
Válasz MrPoke #2424. hozzászólásáraSzivesen megneznek egy olyat is de inkabb egy szomszed gazdanal h ne magamon kiserletezek. Egyenlore marad ez, aztan ha megjon az eszem beszerzek egy fralazt.
Válasz Sk Laci #2421. hozzászólásáraArad mellett, Kőröskisjenőn van gyar nekik. Utana jarok ennek aa demogepeknek, hatha kapok valahonnan egyett. A hengerre odafigyek akkor, mert en mechanikus allitast szeretnek.
Válasz Pogba #2438. hozzászólásáraÉn is ezt vallom!!!
Válasz Sk Laci #2421. hozzászólására
Válasz endypapa #2420. hozzászólásáraMagyarorszagi forgalmazo nem ad kulfoldre gepet demozni. Sőt volt mar ra pelda h uj gepet se adtak mert az itteni forgalmazo nem orul neki.
Válasz J.D. Borda #2414. hozzászólásáraInkabb legyen egy 5 keses, amivel lenne jo haladas, mint egy 7 keses amit lehet neha nnem is tudnank hasznalni, viszont ha igen akkor jobb munkaja lenne.
Válasz Berente Antal #2436. hozzászólására8 volt de alacsony hibrid. ami előbb lemaradt hogy kb 20cm tarló maradt nem volt lent az asztal rendesen
Válasz Bán Zsolt #2435. hozzászólására6T körüli zúzottba biztosan.
olyat szeretnék kérdezni hogy kukorica tarlót tavasszal meghúznánk carierrel abba bele tudja vetni egy alap monosem a napraforgót?
vagy muszáj lenne terranóval megdolgozni?
nagyon laza homok ill van egy kevés szikes ragadós rész benne.
aratás után meg lett lazítva.
Válasz VMisi #2430. hozzászólásáraÉn már nem igazán lazítok, mivel ha nincs szántás nem kell lazítani.
Én máig nem értem miért kellene 40-50cm mélyen talajt művelni. (örülnék ha valaki megmagyarázná) Szántani sem szánt senki 40cm mélyen. A mélyebb talajmunka csak az első években okoz nagyobb termést. (próbáltam)
Ha bejön a csapadékos ősz akkor gruber. Ha nem jön be akkor is gruber. 30cm mélyen kezdtem 6 éve, most már csak 15cm mélyen megyek.
Válasz MrPoke #2424. hozzászólásáraMindenkinek nem jöhet be ugyan az
Válasz NOMI #2429. hozzászólásáraSzerintem nem lesz megfelelő sebességed, kevésnek tűnik a lóerő, még a súly is
Válasz NOMI #2429. hozzászólásáraÜdv! A 115 LE nem viszi el az 5 késest, még a 150 is nyög előtte néha. Inkább egy 3 késest kellene kipróbálnod.
Válasz MrPoke #2424. hozzászólásáraNagyon lehúzzátok ezeket a vésőeke lazítókat, miért mondod ipari hulladéknak? Ha csapadékos az ősz akkor vagy ez vagy az eke jöhet szóba tavaszi alá nálad is. Ha meg kizöldült akkor meg vegyszer vagy tárcsa és utánna hagyományos lazító, vagy simán egyből ezzel készre.
Üdv,a200/5Pinodhio érdekelne egy 115JD után
Válasz kockaspaplan #2388. hozzászólásáraSPC topikba megírom nemsokára.
De a melység határoló gyári lemez nem jó szármaradványban.
Válasz endypapa #2426. hozzászólásáraKukorica tarló,60cm mélyen.
Válasz Diesel Tibor #2425. hozzászólásáraEz mi volt, hogy muszáj ilyenkor lejárni?
Egy kis lemaradt meló.
Válasz Pogba #2412. hozzászólásáraEsetleg nem gondolkodtál Fralaz-ban?
Fralaz
2 fajta kést választhatsz. Megveszed a vésőeke elrendezésűt, mélység függően tologathatod a kések közti távolságot, és darabszámot. Ha pedig "megjön az eszed" és megérted mért ipari hulladék ezek a véső ekék lecserélheted egyenes késre.
Válasz .Feco. #2417. hozzászólásárapedig nálunk megcsinálták
Válasz mtz1221 #2403. hozzászólásáraGlyphoval elintézed az évelő gyomokat....
Válasz Pogba #2409. hozzászólásáraArra figyelj, ha mechanikus állitásut kérsz akor a hidraulikus állitásuról legyenek rajta a tüskéshengerek. Nagyobb átmérőjü henger erőseb csapágyazásal, és talán dupla sürüségü fogakal a hengeren. Az eredeti mech. állitásu hengerek csapágyai "gyerekjáték". Amikor sikerül szárazban lazítanod, akkor fognak kapni rendesen.
Ha jól tudom az Attilákat Romániában is szerelnek ösze. Csodálkozom, hogy pont nálatok ne lenne próbagép.
Válasz Pogba #2408. hozzászólására"Legjobb lenne kipróbálni, aztán megvenni. De ez nálunk nem müködik."
Axiálnál már nem egyszer mondták, vigyem próbáljam ki. + lehet bérelni is.
Válasz *** HM *** #2418. hozzászólásáraAmi neki otthon van az nekünk is otthon van...
Válasz bandigh #2416. hozzászólásáraÁ
Kötött föld mindig csak itthon van.... nekik nincs tuti.
Válasz *** HM *** #2415. hozzászólásáraAzt a spéci technológiát ami az agyagból homokot csinál szerintem meg nem találtak ki...
Válasz *** HM *** #2415. hozzászólásáraInkább a spéci területekre fognám
Válasz .Feco. #2411. hozzászólásáraÚgy látszik lofaxot nem omlósodnak a talajaitok a spéci technológiától. ..
Vagy
Hiába a melák technika csakrosszkor jártok ki...
Válasz Pogba #2412. hozzászólására5 kés bőven eleg neki talaj függő... a df 210 vagy a 225 case is elviszi sok helyen 11.el gond nelkül talajtipus es melység kerdése...
Válasz .Feco. #2411. hozzászólásáraIdén az 5 keses xst fullra leengeve agyagos agyagon a 8370r is csak 9el vitte....
Válasz .Feco. #2411. hozzászólásáraEttől félek én is.
Válasz Pogba #2408. hozzászólására40 cm-hez 9 késnek van, hogy 430 lóerő kell... gyanítom sok lesz a 7 a 170-nek...
Válasz Sz_Pisti #2407. hozzászólásáraAkkor már nem lenne jobb 300/5?
Válasz Fodi77 #2406. hozzászólásáraSzerintem a hidraulikus állitást kihagyom.
Válasz *** HM *** #2405. hozzászólásáraLegalább a szántás alá menni 30-35-40 cm.
Legjobb lenne kipróbálni, aztán megvenni. De ez nálunk nem müködik.
Válasz Pogba #2389. hozzászólásáraAttila 250/5
Válasz Pogba #2389. hozzászólásáraÜdv! Eddig 200/5 Pinocciót használtunk 150 majd 175 LE-vel, most váltottunk 200 LE-höz 300/7-re. Soha nem volt a lazítóval probémánk, de simán ki tudja ez is kötöttben pányvázni a gépet. Azt pedig Te döntöd el, hogy az elmunkáló henger hidraulikus állítása megér e Neked plussz 1 milliót.