Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR402.58 FtUSD383.44 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #1103. hozzászólásáraÍgy van, ahogy mondod! És nyilván kiesik pár fillér, de megszabadultál stressztől, rosszindulattól, és több időd marad a fontos dolgokra: család, barátok, te magad. Veheted úgy, hogy azon az elmaradó pénzen megvásároltad az idődet!
Az ember néha elfelejti, mit, miért csinál.
Válasz Praetor #1100. hozzászólásáraNem lelkemre veszem, csak most már elég. Az a baj, hogy az ember eredendően gyarló és meg sem próbálja a dolgokat másik oldalról megközelíteni, eszébe sem jut senkinek az, hogy a másiknál hogy zajlik valami, csak mindenki a sajátjával előrre szemellenzővel és ha ehhez még rosszindulat is párosul esetleg, no akkor az már régen rossz. Nem segítek senkinek most már, akkor sem ha szomszéd a tábla, ennyi volt, és nem azért mert megérte ez nekem avagy sem, ez nem pénz kérdése. Ha olyan az ember ha ráfizetek akkor is megcsinálok akármit a másiknak bármikor, sosem néztem nekem hasznom lesz e belőle, eszembe sem jutott, ott volt a kombájn, pótkocsik miegymás kieső nehezen megközelíthető helyeken, én hívtam a gazdát vágjam e a tőszomszédos parcelláját vagy menjek tovább? Vágjam persze, meg is tettem mindig, majd most építsenek utat, hogy be tudjon menni a kamion ami viszi 55ezerért tovább az árut meg vegyenek kombájnt ha betakarítani akarnak. Nem beszélve a mögöttes állandó kavarásról, valótlan dolgok állításáról folyamatosan, ellen szervezkedésekről...
Válasz szanberg #1098. hozzászólásáramég az évet végigcsinálom, de jövőre át se szerelek kukoricára. szotya után megy a garázsba a kombájn és még le is hegesztem az ajtót
Válasz Mézga #1089. hozzászólásáraHejj koma én tizenéve ezt játszom mint te magad is, de mai nappal is komoly lépéseket tettem meg a javulás érdekében!
Tudod amikor a saját portádon lebaxnak, hogy mivel nemtudtam aznap szóját menni aratni csak másnap, ezért kipergett a fele!!!!! hallod a fele!!! így tönkre teszem az illetőt anyagilag, nem beszélve arról, hogy a búzában ki fog kelni az árvakelés és elnyomja majd azt ezért a búza is gyenge lesz majd...persze szeptemberben elvetették, várhattak volna vetéssel és akkor kikelt volna tényleg....mert ha korábban learatom akkor kikelt volna vetés előtt... Csak mondom, 1 napról volt szó, annyit csúsztam, mert szétment a motollámon a 3 vezérlő görgő bal oldalon...
Szerinted!?!?!?
és ez csak egy a sok közűl és akkor végig gondolom, hogy senkire nem vagyok ráutalva, sosem voltam persze fordítva ez nem igaz mert ha bajuk van mindenki itt áll meg és oldjak meg mindent de rögtön......hát ennek vége. Megmondtam ma, mindenki vegyen kombájnt, építsen tárolót mérleget vegyen rakodót és alkalmazzon embert és akkor jobban megtudja majd csinálni mint én vagy más szolgáltató, minden bizonnyal... úgyis én vagyok a szemétláda, mert 20ezerért aratok és még be is hordtam ebben az árban a terményt meg ingyen fel is rakodtam évtizeden keresztűl kamionra ezeknek az embereknek, mocsok vagyok ezért is, akkor majd most már legalább mondhatják, hogy nem segítek oszt cső, eddig nem volt alapja mert csettintésre ugrottam BÁRMIKOR!
Válasz szanberg #1078. hozzászólásáraHogy menyit csúszik el a jel, azt majd meg tudom neked mondani, ha kibúj a búza. 900 m hoszú parcella, GPS vezérlésel ment a traktor, csak a forgókban váltot vissza a traktorista kézi vezérlésre.
Válasz *** HM *** #1088. hozzászólásáranem a földel meg a munkával van a gond, hanem a jó szívemmel és a sok fax-al akik körülvesznek és elvárják, hogy én oldjam meg a gondjaikat. amint megtanulok nemet mondani, minden problémám megoldódik
Válasz szanberg #1078. hozzászólásáraÉn ezzel vetettem idén a repcét meg a kukoricát is az adott napon nincs elsodródás. Annyi csak hogy ha a parcella nincs befejezve akkor másnapra az első menetet el kell tolni 10-20cm el de utána jó. Ez ugye jobb mint az sf1 mert fizetős 300 euro/év.
Válasz Sz_Pisti #1065. hozzászólásáraMivel húztad? Csak mert h 130 lóig ajánlja. Meg inkább az a baj, hogy agyig leengedve bedúrnak ezek. Legalábbis itt
7406 hozzászólás
Válasz szanberg #1102. hozzászólásárakevesebb lesz, azt meg levágatom bérbe. de legalább lesz időm vetni meg a talajaimat időben megcsinálni.
Válasz szanberg #1103. hozzászólásáraÍgy van, ahogy mondod! És nyilván kiesik pár fillér, de megszabadultál stressztől, rosszindulattól, és több időd marad a fontos dolgokra: család, barátok, te magad. Veheted úgy, hogy azon az elmaradó pénzen megvásároltad az idődet!
Az ember néha elfelejti, mit, miért csinál.
Válasz szanberg #1103. hozzászólásáraEz egy hasznosabb dontes mint barmi es meg penzbe sem kerul.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Praetor #1100. hozzászólásáraNem lelkemre veszem, csak most már elég. Az a baj, hogy az ember eredendően gyarló és meg sem próbálja a dolgokat másik oldalról megközelíteni, eszébe sem jut senkinek az, hogy a másiknál hogy zajlik valami, csak mindenki a sajátjával előrre szemellenzővel és ha ehhez még rosszindulat is párosul esetleg, no akkor az már régen rossz. Nem segítek senkinek most már, akkor sem ha szomszéd a tábla, ennyi volt, és nem azért mert megérte ez nekem avagy sem, ez nem pénz kérdése. Ha olyan az ember ha ráfizetek akkor is megcsinálok akármit a másiknak bármikor, sosem néztem nekem hasznom lesz e belőle, eszembe sem jutott, ott volt a kombájn, pótkocsik miegymás kieső nehezen megközelíthető helyeken, én hívtam a gazdát vágjam e a tőszomszédos parcelláját vagy menjek tovább? Vágjam persze, meg is tettem mindig, majd most építsenek utat, hogy be tudjon menni a kamion ami viszi 55ezerért tovább az árut meg vegyenek kombájnt ha betakarítani akarnak. Nem beszélve a mögöttes állandó kavarásról, valótlan dolgok állításáról folyamatosan, ellen szervezkedésekről...
vége
Válasz Mézga #1101. hozzászólásáraAkkor saját kukoricád nem is lesz???
Válasz szanberg #1098. hozzászólásáramég az évet végigcsinálom, de jövőre át se szerelek kukoricára. szotya után megy a garázsba a kombájn és még le is hegesztem az ajtót
Válasz szanberg #1098. hozzászólásáraÖrülnék, ha felénk 20-ért vágnának, még a fuvart plusszba is fizetném.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Szerintem ne vedd a lelkedre, mindenhol vannak problémás emberek.
Mitől szóródott volna ki a fele 1 nap alatt? Elverte az eső?
Úgy látom az idén sok ember eljutott ehhez a szóhoz NEM,
köztük vagyok én is,300heki bérmunkát mondtam vissza.
Válasz Mézga #1089. hozzászólásáraHejj koma én tizenéve ezt játszom mint te magad is, de mai nappal is komoly lépéseket tettem meg a javulás érdekében!
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Tudod amikor a saját portádon lebaxnak, hogy mivel nemtudtam aznap szóját menni aratni csak másnap, ezért kipergett a fele!!!!! hallod a fele!!! így tönkre teszem az illetőt anyagilag, nem beszélve arról, hogy a búzában ki fog kelni az árvakelés és elnyomja majd azt ezért a búza is gyenge lesz majd...persze szeptemberben elvetették, várhattak volna vetéssel és akkor kikelt volna tényleg....mert ha korábban learatom akkor kikelt volna vetés előtt... Csak mondom, 1 napról volt szó, annyit csúsztam, mert szétment a motollámon a 3 vezérlő görgő bal oldalon...
Szerinted!?!?!?
és ez csak egy a sok közűl és akkor végig gondolom, hogy senkire nem vagyok ráutalva, sosem voltam persze fordítva ez nem igaz mert ha bajuk van mindenki itt áll meg és oldjak meg mindent de rögtön......hát ennek vége. Megmondtam ma, mindenki vegyen kombájnt, építsen tárolót mérleget vegyen rakodót és alkalmazzon embert és akkor jobban megtudja majd csinálni mint én vagy más szolgáltató, minden bizonnyal... úgyis én vagyok a szemétláda, mert 20ezerért aratok és még be is hordtam ebben az árban a terményt meg ingyen fel is rakodtam évtizeden keresztűl kamionra ezeknek az embereknek, mocsok vagyok ezért is, akkor majd most már legalább mondhatják, hogy nem segítek oszt cső, eddig nem volt alapja mert csettintésre ugrottam BÁRMIKOR!
de ennek vége. ENNNEK VÉGE!
Válasz Mézga #1096. hozzászólásáraSokx elég 1 címet tartalmat elolvasni hogy változtasson az ember az eddigi baromságain.![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz *** HM *** #1092. hozzászólásáragondolom neked segített ha ajánlod
Válasz Sz_Pisti #1093. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz szanberg #1078. hozzászólásáraHogy menyit csúszik el a jel, azt majd meg tudom neked mondani, ha kibúj a búza. 900 m hoszú parcella, GPS vezérlésel ment a traktor, csak a forgókban váltot vissza a traktorista kézi vezérlésre.
Válasz Gergő, #1080. hozzászólására8 km/h-n áll a tempomat.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181003101659_img_20181003_101220.jpg)
Nem próbáltam mélyen még
Válasz Mézga #1089. hozzászólására A problémádra orrvosság lehet akár 1db ilyen könyvecske is....![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
És gyakorolj
Nem... nem.. neem... nemmmm nem!
https://bookline.sk/product/home.action?_v=_&type=20&id=680818
Válasz Peti 8310 #1090. hozzászólásáraVetőgéppel
Válasz Dns8 #1084. hozzászólásáraKomplexet szórtál elé, vagy vetőgéppel teszed ki?
Válasz *** HM *** #1088. hozzászólásáranem a földel meg a munkával van a gond, hanem a jó szívemmel és a sok fax-al akik körülvesznek és elvárják, hogy én oldjam meg a gondjaikat. amint megtanulok nemet mondani, minden problémám megoldódik
Válasz Mézga #1087. hozzászólásáraFaxnak harácsoltál essze annyi földet a 10 év alatt látod....![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Dns8 #1086. hozzászólásáraaz jó. én 10-kor lefekszem és 3-kor felébredek, jár az agyam és nem tudok visszaaludni. most meg, mint egy mosottszar
Válasz Mézga #1085. hozzászólásáraLe se fekszek munkaidőbe alszok
Válasz Dns8 #1084. hozzászólásárailyen korán kezdesz?
Válasz Peti 8310 #1081. hozzászólásáraIgen az a terv
Válasz szanberg #1078. hozzászólásáraÉn ezzel vetettem idén a repcét meg a kukoricát is az adott napon nincs elsodródás. Annyi csak hogy ha a parcella nincs befejezve akkor másnapra az első menetet el kell tolni 10-20cm el de utána jó. Ez ugye jobb mint az sf1 mert fizetős 300 euro/év.
Válasz Dns8 #1074. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Dns8 #1073. hozzászólásáraBúza megy majd bele?
Válasz Sz_Pisti #1061. hozzászólásáraMilyen sebességel húzod?
Akkor 130ló elvinné 45cm mélyen ezt a pinochiot?
kösz a válaszokat!
Kb 20-25 cm-re tudom lenyomni a köracélt, azalatt mint a beton.
Válasz Dns8 #1077. hozzászólásáraMennyit sodródik el?
Hosszú táblán észrevenni ha így minden második-harmadik fogásra fordulsz?
JD SF1-es jel eléggé elcsúszik ilyenkor, vetni nem lenne jó...
Válasz szanberg #1075. hozzászólásáraIgen rtx
Válasz Gatti #1067. hozzászólásáraTárcsázd csak be, felesleges szántani.
Válasz Dns8 #1074. hozzászólásáraRange point!?!
Válasz Dns8 #1073. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181002182721_20181002_192609.jpg)
Válasz Peti 8310 #1072. hozzászólásáraSzia rapidos jd 8110 18 cm 9.el
Válasz Dns8 #1071. hozzászólásáraSzia!
Milyen mélyen, mivel és milyen gyorsan húzod?
Válasz Dns8 #1070. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181002180255_20181002_190221.jpg)
[kep1]
Válasz bandigh #1066. hozzászólására6630
nekem ilyen lett a napraforgó föld, tavasszal megy majd bele a kukorica.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181002170443_img_20180920_173925.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181002170505_img_20180920_174154.jpg)
Van egy másik tábla ott a búza föld lett meglazítva oda még megy kis egy kevés szerves trágya majd sekélyen meg lesz szántva.
Válasz Sz_Pisti #1065. hozzászólásáraMivel húztad? Csak mert h 130 lóig ajánlja. Meg inkább az a baj, hogy agyig leengedve bedúrnak ezek. Legalábbis itt
Válasz bandigh #1064. hozzászólásáraA lazító biztos nem, tavaly már kipróbáltam
Válasz Sz_Pisti #1063. hozzászólásáraÉs lehet a lazító is![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Válasz szanberg #1062. hozzászólásáraEzek most kapnak 1 sor tárcsázát és vetünk bele, azért megyek sekélyebb én
A tavasziak alá 45-50 cm lesz, de ahhoz kevés lesz szerintem a kis Fendt
Válasz Sz_Pisti #1061. hozzászólásáraÍgy marad tavaszra?
Nekem a Cultus talán egy cseppet jobban bedolgozza, de nagyjából hasonló végülis a történet, ha learatunk nekieresztem a tarlóknak
Válasz szanberg #1060. hozzászólásáraFendt 312
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181002131540_1538478913811691530215.jpg)
Pinochio 250/5
Kb 30 cm
Válasz Sz_Pisti #1059. hozzászólásáraMit húzol magad mögött???
Mai munka
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20181002124454_15384770653821437960915.jpg)
Válasz szanberg #1057. hozzászólására
Ráér az még! Amúgy meg nem hiszem, hogy sok ideje lenne fórumot olvasni. ![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz Feri #1050. hozzászólásáraÉn nem kaptam még meg a takarókat, neked küldte Norbi?
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Norbi! Figyelem!