Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.18 FtUSD396.67 FtCHF438.4 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szántás elmunkálása és műtárgya bedolgozás gyomirtó bedolgozás ültetés előtt (nem burgira gondolok itt) ezekre használom. "Homokban" le kell engedni rendesen mert szántáson nem tünteti el a keréknyomat. 20-25cm mélyen megy kb
Szia
Mesélnél nekem egy kicsit bővebben erről a forgóboronás talajelőkészitésről burginál? Milyen előnyei vannak ennek a művelési módnak? Milyen mélyen dolgozik ilyenkor a gép?
Én 3 méterest használok 135ös traktorral. Ha krumpli alá csinálom ja akkor le van engedve tövig, és kb szántási sebességgel megyek elég jól fingatja (homoktalaj)
A 3méterest vetőgéppel nem fogja szeretni az tutti.
Néztem én is a 3 métereseket, választék is több van mint árban mint minőségben. De azt mondták a 3 méteresnek rendes munkához hat hengeres motor illik. Mivel az én Fendt-em csak négyhenger+turbó igy maradt a 2,5m. Burgonyának kellene talajt csinálni vele és oda bele kel ereszteni rendesen nem elég a felső 2-3 centimétert megdolgozni. Ha beválik és használható a kor a vetőgépet is rá faragom.
Ez 2001-es évjárat gránitnál van hozzá alkatrész. Bontva nemvolt olaj nem folyik és 1000-rel pörgetve is szép egyenletesen jár. A kések voltak cserélve most is gránitosak vannak rajta.
Múlthéten Ausztriában kiszemeltem én is egy 2,5m széles forgóboronát. Valami Neimeier a henger csőpálcás, 1500 euró az ára.
Nekem őszi szántás tavasszal való elmunkálásra kell.
Milyen fogyasztásra számítsak és menyi időre becserepesedett őszi szántáson?
Ja és 90 le traki kell húzza.
Válasz #220. hozzászólásra
H. Csaba, remélem nem fogod lecsesszerinteni. Rendes ember, csak szó közben említett tégedet, mert nálam nincsen könnyü dolga rábeszélnie valamire amit nem ismerek, és a környéken nincsen olyan gép eladva.
Aki neked eladta az előzőt, próbálkozik nálam is. Hogyan vagy megelégedve a géppel? Valóban olyan jó, vagy inkáb drágábba érdemes invesztálni, mint mondjuk az Amazonasz, Kverneland, ...?
Válasz #210. hozzászólásra
Felcsukható, ősszel még dolgozott. Az olaj benne emulziós, ezt le fog kelleni cserélni. Olajfolyást nem láttam sehol se, de a gép munkahelyzetben volt letéve, így nem tudtam szétmozgatni a " késpárokat" hogy nem-e löttyen valamelyik csapágy, mert annál már a fogaskerék is elmehetett. Tudom hogy zsákbamacska, de melyik használt gép nem az? A választ hogy el e vihetem csak hétfőn fogom tudni, akkora jön meg a tulaj, nem volt a cégben.
Válasz #207. hozzászólásra
A tanulópénzt meg kell fizetni, próbálom úgy ütemezni a gépparkot hogy megfeleljen minden irányban. Soha se akartam forgóboronát venni, de beszaladt egy jó kínálat, nem akarom kihagyni, mert az új árának a 10% lenne megvéve. Ha nem is válna be, nem bukok rajta sokat.
Amugy amait megsporolsz a szantason azt a forgoborona meg megeszi. Enis csak a dinnye ala hasznalom meg ha nemjon ki a vetesforgo akkor a kuki felvan szantva es a szantasba huzom!
Válasz #200. hozzászólásra
Heci, ne boldogíts, hogy ezt is beviszi, mert akkor már csak a rövidrárcsa marad talajelőkészitésre, amit nem akartam tavasszal használni az 5,5 T súlya miatt.
Ez kuhn csak attvan festve,mert nekem tobnyire kvernelandos gepek vannak es mar rafert a felujitas,hat a mutragyat meg nemtudom mennyire lehet beledolgozni vele!
Válasz #177. hozzászólásra
Előbbi hozzászólásomban leírtam milyen okból venném a forgóboronát. Mellékesen alkalmi vétel
Kiből élnének meg a benzinkutasok, ha nem a naftazabáló gépekből..
Elsősorban tavasszal elkészíteni a lazított kukoricaföldet napraforgóvetéshez. Nem arról megy nekem hogy eltünjön a szár, de ahogy elnézem a parcellán a szármaradványokat félő hogy 5-10 m beraknám a kombinátort. Boronát meg biztos megtömném. Tavasszal szétdobnám a mütrágyát /NPK 9-15-15-20% SO3/ bedolgozni forgóboronával és napraforgóvetés + N sor mellé egy menetben.
Az hogy a belibe hol mit és mennyiért lehet kapni ..... ezek nagy kérdések....
Kések azok vannak.
Nem mai gyerekek amiket árulnak ugyhogy darálhattak eleget biztos.....
293 hozzászólás
Válasz #242. hozzászólásra
A kapás elvileg tovább bírja a kopást, bár úgyis a hosszirányú kopás lesz a baj előbb utóbb, már nem tudod addig leengedni h csináljon valamit.
Pálcák-kapák.
Válasz #240. hozzászólásra
Mi a pálca mi a kapa?
Használt forgóborona vásárlás előtt mit kell alaposan átnézni egy ilyen munkaeszközön?
Illetve van ebből pálcás és kapás kivitel is. Melyik a jobb?
Közép kötött talajra, lassú haladás mellé, a lehető legjobb magágy előkészítéshez való kéne.
Leták magágykészítő kombinátorom van eladó! Ha valaki érdekel írjon. IRÁNYÁR 950 Ezer
5.6m munkaszélesség
Válasz #237. hozzászólásra
Szántás elmunkálása és műtárgya bedolgozás gyomirtó bedolgozás ültetés előtt (nem burgira gondolok itt) ezekre használom. "Homokban" le kell engedni rendesen mert szántáson nem tünteti el a keréknyomat. 20-25cm mélyen megy kb
Válasz #232. hozzászólásra
Szia
Mesélnél nekem egy kicsit bővebben erről a forgóboronás talajelőkészitésről burginál? Milyen előnyei vannak ennek a művelési módnak? Milyen mélyen dolgozik ilyenkor a gép?
Válasz #235. hozzászólásra
mondjuk 1 legyártatás?
öreg vétel alkatrésznek?
vagy az teöreged megy alkatrésznek bele a másik öregbe
3mes LELY hez merre kapok az országban alkatrészt? (fogaskerék+tengely)
Csak késeket látok sajnos.
Válasz #233. hozzászólásra
Kb mintha szántanál. 15-20L
Válasz #232. hozzászólásra
És amikor úgy "fingatod" akkor, kb. menyit zabál egy hektáron.
Válasz #231. hozzászólásra
Én 3 méterest használok 135ös traktorral. Ha krumpli alá csinálom ja akkor le van engedve tövig, és kb szántási sebességgel megyek elég jól fingatja (homoktalaj)
A 3méterest vetőgéppel nem fogja szeretni az tutti.
Válasz #229. hozzászólásra
Néztem én is a 3 métereseket, választék is több van mint árban mint minőségben. De azt mondták a 3 méteresnek rendes munkához hat hengeres motor illik. Mivel az én Fendt-em csak négyhenger+turbó igy maradt a 2,5m. Burgonyának kellene talajt csinálni vele és oda bele kel ereszteni rendesen nem elég a felső 2-3 centimétert megdolgozni. Ha beválik és használható a kor a vetőgépet is rá faragom.
Válasz #228. hozzászólásra
Ez 2001-es évjárat gránitnál van hozzá alkatrész. Bontva nemvolt olaj nem folyik és 1000-rel pörgetve is szép egyenletesen jár. A kések voltak cserélve most is gránitosak vannak rajta.
Válasz #227. hozzászólásra
90 Le traktor után nézhetsz 3 m-es gépet is, vetőgép nélkül. Ismerősöm JD 6220-al húzta a 3 m Kuhnt.
Válasz #227. hozzászólásra
meggondoltad? merthogy már nem létezik a gyár, így nem lesz hozzá alkatrész!
amúgy számolj 12-20 literes fogyasztással, és 1,5-2 ha/óra teljesítménnyel...
Üdv!
Múlthéten Ausztriában kiszemeltem én is egy 2,5m széles forgóboronát. Valami Neimeier a henger csőpálcás, 1500 euró az ára.
Nekem őszi szántás tavasszal való elmunkálásra kell.
Milyen fogyasztásra számítsak és menyi időre becserepesedett őszi szántáson?
Ja és 90 le traki kell húzza.
Válasz #225. hozzászólásra
Remélem má beszereztél 1 nyóc métereset e.
Válasz #224. hozzászólásra
ez: Franquet syncrospire
Válasz #223. hozzászólásra
Szöveg lemaradt.
Szóval forgóborona után milyen henger hagy maga után ilyen nyomot?
Egy kép jó lenne a hengerről.
Válasz #221. hozzászólásra
SEMMI GOND
Válasz #220. hozzászólásra
H. Csaba, remélem nem fogod lecsesszerinteni. Rendes ember, csak szó közben említett tégedet, mert nálam nincsen könnyü dolga rábeszélnie valamire amit nem ismerek, és a környéken nincsen olyan gép eladva.
Válasz #219. hozzászólásra
......most nem lettem okosabb, hogy nem mondod meg, ki volt aki megkörnyékezett.........
Válasz #218. hozzászólásra
Látom vam egy közös ismerősünk. Amúgy muszáj valakit referenciának használni, ha rám akarja "sózni" Kösz a választ
Válasz #217. hozzászólásra
Holle anyó cspata? vagy az Aradiak? Engem használnak referenciának?
Ha nem lenne jó, nem vennék másikat.
Válasz #216. hozzászólásra
Aki neked eladta az előzőt, próbálkozik nálam is. Hogyan vagy megelégedve a géppel? Valóban olyan jó, vagy inkáb drágábba érdemes invesztálni, mint mondjuk az Amazonasz, Kverneland, ...?
Válasz #214. hozzászólásra
Te meg azt már honnan tudod??? He???
Válasz #211. hozzászólásra
De okos vagy,mivel mar 100 leirtam,hogy komaromibkorzet,de te meg,hogy ilyen okos vagy szerintem te meg farkasdi vagy!
Mellékesen, igaz az hogy megint veszel egy agrion vetőgépet?
Nem talált
Felcsukható, ősszel még dolgozott. Az olaj benne emulziós, ezt le fog kelleni cserélni. Olajfolyást nem láttam sehol se, de a gép munkahelyzetben volt letéve, így nem tudtam szétmozgatni a " késpárokat" hogy nem-e löttyen valamelyik csapágy, mert annál már a fogaskerék is elmehetett. Tudom hogy zsákbamacska, de melyik használt gép nem az? A választ hogy el e vihetem csak hétfőn fogom tudni, akkora jön meg a tulaj, nem volt a cégben.
Ha Te alkalomadtán dinnye alá használod, viszont ékezeteket meg nem használsz, akkor vagy Gúta vagy Farkasd közelében gazdálkodsz a SKandihonban.
Az nem penz ert csak joll nezd att,mert ha rossz vagy logyog a szekreny az egy vagyon is lehet,milyen gep,felcsukhato?
Válasz #208. hozzászólásra
Hát azt nem szabad otthagyni hacsak nem roncssss
Válasz #207. hozzászólásra
A tanulópénzt meg kell fizetni, próbálom úgy ütemezni a gépparkot hogy megfeleljen minden irányban. Soha se akartam forgóboronát venni, de beszaladt egy jó kínálat, nem akarom kihagyni, mert az új árának a 10% lenne megvéve. Ha nem is válna be, nem bukok rajta sokat.
Amugy amait megsporolsz a szantason azt a forgoborona meg megeszi. Enis csak a dinnye ala hasznalom meg ha nemjon ki a vetesforgo akkor a kuki felvan szantva es a szantasba huzom!
Válasz #205. hozzászólásra
5 m-es Pöettinger terradisc T 5000
De a multit se arra lett csinallva,de szerintem ugy nemlessz jo,de majd meglatod,amugy milyen rovidtarcsad van ami olyan nehez?
Válasz #201. hozzászólásra
Mostan az "egymásban" forgó kések nem takarítsák ki a kukoricaszárat mondjuk mint a multitillereden az ikercsillaghenger?
Válasz #200. hozzászólásra
Heci, ne boldogíts, hogy ezt is beviszi, mert akkor már csak a rövidrárcsa marad talajelőkészitésre, amit nem akartam tavasszal használni az 5,5 T súlya miatt.
Válasz #201. hozzászólásra
Látom má oldódu....
Aztán a fendt mennyire fulldoklik a kis köbcentis motorjával a 6ossal meg milyen sebességen?
Hat heci ebben enis igazat adok neke!
Válasz #197. hozzászólásra
A rossebnek nem szántottad le.
Majd jól rágyógyul a késekre aztán a vastag szart fogja pörgetni ...
Ez kuhn csak attvan festve,mert nekem tobnyire kvernelandos gepek vannak es mar rafert a felujitas,hat a mutragyat meg nemtudom mennyire lehet beledolgozni vele!
Válasz #176. hozzászólásra
Ez most Kverneland, vagy Vogel? Csak azért kérdem, mert azt írtad hogy Kuhnod van, azok más színben vannak.
Válasz #177. hozzászólásra
Előbbi hozzászólásomban leírtam milyen okból venném a forgóboronát. Mellékesen alkalmi vétel
Kiből élnének meg a benzinkutasok, ha nem a naftazabáló gépekből..
Válasz #178. hozzászólásra
Elsősorban tavasszal elkészíteni a lazított kukoricaföldet napraforgóvetéshez. Nem arról megy nekem hogy eltünjön a szár, de ahogy elnézem a parcellán a szármaradványokat félő hogy 5-10 m beraknám a kombinátort. Boronát meg biztos megtömném. Tavasszal szétdobnám a mütrágyát /NPK 9-15-15-20% SO3/ bedolgozni forgóboronával és napraforgóvetés + N sor mellé egy menetben.
Válasz #172. hozzászólásra
Az hogy a belibe hol mit és mennyiért lehet kapni ..... ezek nagy kérdések....
Kések azok vannak.
Nem mai gyerekek amiket árulnak ugyhogy darálhattak eleget biztos.....
Válasz #189. hozzászólásra
.....mi nem csak nem mindenki érti, hál Istennek, a fórumtalálkozó alkalom a magyar helyes és értelmező szótár kiváltására, IS.