Hirdetés
- Körbálázót, de milyet? új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Poénok új
- AKG támogatás új
- Mivel jobb a 750-es unhz mint az 500-as? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
293 hozzászólás
Válasz #189. hozzászólásra
Ne idegeskedj no
Előtte csak szórtok vagy simitva is van?
Válasz #191. hozzászólásra
Van aki megérdemelné, van akinek kívánom.
Válasz #188. hozzászólásra
Csak ne a csicskáról jussatok az emberek eszébe
Válasz #187. hozzászólásra
Adókirály mikor a a "k" tanulták nem járt iskolába..??mert akkor É-K írt volna.
Tik aztan tudtok ossze vissza irni!
Válasz #187. hozzászólásra
majd azt hittem Te vagy a szomszédom, vagy a falubelim, ezután jobban figyelek a búcsúban.Erre a környéken a bicskát emlegetik, mindenki a mi kis falunkra gondol.
Válasz #186. hozzászólásra
Mindenfelé vannak ilyen figurák meg tanyák...
Válasz #181. hozzászólásra
Megfogta a kép.Bicskás csak az lehet aki ott született ahol én..erre felé....arra????
Válasz #183. hozzászólásra
É-szakabbra egy kicsit
Válasz #182. hozzászólásra
Hat ez tenyleg darallo.
Komaromi resz! Na es te?
Válasz #176. hozzászólásra
No micsoda baró ritka darálótok vane...
Válasz #180. hozzászólásra
Bicskás tuti.
Válasz #179. hozzászólásra
Merre garázdálkodsz?.....akarommondani gazdálkodsz.........
Nekem van kompaktor is,de azert az messze nemdolgozik olyan minoseggel,abban viszonz eggyet ertek,hogy uzemanyagtemeto! De valamit valamiert!
Hello Laci,nemtudom,hogy te mire akarod hasznallni pontosan,de ez a szarat nem teszi el ha arra gondolsz,a traktor elejet azt emelgeti rendese ha nincs rajta a suly,nekem 1800 kg van rajta. A teljesitmenyre meg annyi,hogy ha kemeny kotott folded van ott ha gyorsan mesz akkor nem csinallja meg olyan szepen,most vagy mesz lasabban 6m ugy szebben dolgozik viszont oda mar nemkell annyi loero,azert biztos jobb lenne a 250 le,de nincs vele amugy gond.
Válasz #175. hozzászólásra
Sokszor többet ér egy kompaktor, meg olcsób is. A forgóborona iazi gázolajfaló technológia, a benzinkutasok lájkolják is
Válasz #174. hozzászólásra
Igen jól emlékszel 7040 van, kicsit fel van emelve a motorteljesítmény a 7060 szintjére. Nekem csak tisztán forgóboronára lenne szükségem vetőgép nélkül. Meglazítózott kukoricaföldön valahogyan nem tetszik a szármaradvány, forgóboronánál ez nem jelentene gondot /teoretikusan/ és itt nekem elég lenne a 8 cm-es munkamélység magágyat késziteni napraforgó alá tavasszal, vagy a nyári lazítózások után ősziek alá magágyat késziteni. Néztem a yutubon ott a legkissebb gép ami a 6 m-es maschio aguilát viszi az egy jd 6910 traktor, ami kisebb mint az enyém. De majdnem mindegyik gépen pálcáshenger van hátul, azon ami van kínálatban packerhenger /sima hengeren fogak felhegesztve/ ami nehezebb.
Válasz #173. hozzászólásra
Laci a 6m sok lessz neki, 7040 van igaz ha jol emlekszem nalunk ilyen traktorok 4-4,5m visznek kombinacioba es neha meg erre is kevés a motor a 6m inkább 300le korul visszik .
Válasz #171. hozzászólásra
dr.T a 6m-es forgóboronát a 820-as Fendel húzod? Motorilag hogyan bír el vele? Szállitáskor nem emelgeti a traktor elejét? Azért kérdezem, mert én is kiszemeltem egy 6 m-es Maschiot, holnapra vagyok megeggyezve a tulajjal hogy megnézem, és ha megfelel mindjárt meg is venném. Csak a katalógus szerint 3600 kg, és tartok attól hogy nem-e fogja emelgetni a traktor elejét az úton. A 7 szériájú NH méretekben úgy ahogy megeggyezik a 8-as Fendekkel, ezért érdekelne a véleményed.
Üdv.Forgóborona vásárlásán gondolkodom.Látom lely tipusu nagyrészt,ezekhez hol kapható alkatrész?3m-rel szaladna a 135 ló?
Nekem is Kuhn van 6m ,de nagyon megvagyunk elegedve vele,a rototiller az a vizszintes tengelyu ha joll emlekszem az ha nedvesebb a fold az jobban tömi a talajt,azt a fajtat biztos nemvennek,mikor vettuk nekunk is mondtak,hogy azokat szantofoldre nem ajanljak!
Válasz #169. hozzászólásra
Lehet göröngyösen...
FB .......... a RT szárazhantot csépelni max.
AKARSZTE OLYAT???????!!!!!!!!
Válasz #168. hozzászólásra
Zt 303 -ra lenne,az szerintem elbirná simán.
Válasz #167. hozzászólásra
Nekem 3m-es KUHN van forgoborona , az ismerosomnek Rototiler van RAU szárazba a rototiler egy picivel szebb munkátt csinál de viszont tobett fogyaszt lasaban lehet huzni ,én a forgoboronára szavazok utána vetogép és kész a buzát simán lehet vetni szántásba a repce alá kapp még egy simitott és kész . A hátránya csak az hogy nem lehet naponta rekordokat donteni vele ez lassu gép buzábol max:15-20ha/nap repcébol egy kicsit tobb. Ja meg nehéz ha a trakin gyenge a hidraulika és akkarsz rá vetogépet akkor felejtos.
Szerintetek,melyik jobb a rototiller,vagy a forgóborona?Meg az érdekelne,hogy mennyire befolyásoló tényező a talajállapot,illetve szármaradvány.Gondolkozom egy 3 méteresen,és utánarakni a vetőgépet.
Válasz #165. hozzászólásra
Lesd meg az SOS-ben. Remélem, segít.
Szervusztok, segítséget szeretnék kérni.
Ki forgalmazhat az olasz EMY álltal gyártott rotációs boronára alkatrészeket? Annyit még tudni kell, hogy ezt a gépet az azóta megszünt osztrák Heger gépgyárnak gyártották a Heger szineiben.
Válasz #163. hozzászólásra
Most próbálok tájékozódni a témában. Nincs még kiszemeltem, de keresgélek. Augusztusig van még egy kis időm. A rototillert a "műszaki egyszerűség" miatt nézegettem. Sajnos nincs módom kipróbálni ezeket,így marad a youtube. Nagyon úgy fest, hogy mindenek előtt öntöző berendezésben kell gondolkodnom. Köszönöm a válaszokat!
Válasz #162. hozzászólásra
Hát én 160lovasal huzom a 3m- est igaz vetogépel egyut itt a nagy suly miatt kell nagy traktor. De még igy is valamikor megfogja a motort. Szerintem ha van lehetoség akkor probald ki a 3m-est mert a foldtol is fug de gyanitom hogy a 2,5-es lesz a befuto. Igaz van forgoboronába is konyitet féle a kések helyén borona fogak vannak azt egy kicsit konyeben viszi. Attol fug mit veszel van már kiszemelt áldozat?
Köszönöm a válaszokat! Akkor a forgóborona lesz a befutó. A 90 lovas landini megbirkózik egy 3 méteres forgó boronával, vagy elég neki a 2,5 méteres? Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Válasz #158. hozzászólásra
én már egy jopar éve használok forgoboronás vetogepet kuhn-t hr 3001 és rajta amazone vetogépet nagyon megvagyok elégedve vele. De probaltam rototilert is az sokal szebb munkát tudvégezni száraz roges talajon de nagyon tudja kérni a loerott. A forgoborona is gyonoru talajt csinál csak nem szabad tulsagosan hagyni kiszáradni a talajt. Én ugy szoktam hogy egynap szántok és másnap vettek. Nem is volt eddig kolonosebb probléma a kelésel. Ja és a rototiler joval tobbet eszik uzemanyagbol is 1ha-ra és sokkal lasaban lehet vele haladni.
FB
RT-t meg hagyd meg másnak----------
Én egy éve ismerkedtem meg a forgóborona fogalmával és idén volt alkalmam kipróbálni többfajta földben.
Dudvában friss szántásban és beszáradt (űrbéli) szántásban.
Minden területen meggyőzött!
Nagyon jó magágy készíthető vele főleg friss szántáson amikor még van nedvesség a földbe.
Van a youtube-n videó róla ott jól látszik hogy szántás után 1 menetben megy a forgóborona és a gabonavetés.
Ugyanez a munka tárcsázással szinte elérhetelen 2x-es gázolajköltség mellett is sajnos.
Persze ez függ a földtől is.
Frissen feltört legelő esetén is nagyon jók az eredmények igaz ott 2x kellett megdolgozni vele mert beszáradt fekete föld volt és egyszer szétoszlattuk a nagy hasábokat aztán vártunk egy esőre és nagyon széppen szétverte a kissebb rögöket is eső után.
Gépigényesnek gépigényes de a tárcsázásnál könnyebben viszi a gép na meg ki kell tapasztalni a megfelelő sebességfokozatot ahol nem erőlködik nagyon a motor .
Üdvözletem! Melyik gép volna vetőkombinációhoz a megfelelőbb, a forgóborona és vetőgép, vagy a rototiller és vetőgép? Melyik talajmegmunkálóval dolgozik könnyebben a traktor? Melyik a hatásosabb a gyomos talajon? Aki dolgozott már valamelyikkel kérem mondjon róla néhány gondolatot! Köszönettel!
Válasz #142. hozzászólásra
Csavarlazitó spray-vel beáztatva ,sok berohadt csavar megindúl .
Válasz #154. hozzászólásra
Mutass má 1et eladót a neten.
Hadlátom hány percedbe telik....
Válasz #154. hozzászólásra
ha kópóalkatrész kell akkor igen!
Válasz #153. hozzászólásra
Biztos vagy Te ebben?
Válasz #150. hozzászólásra
majd szerzek neked!
Hali
Nincs valami cikkszám valahol a gépen pl a késé?
Dobd ide a képét, aztán neten esszehasonlijjátok az eladó régi olaszokkal....
Breviglieri?
Srácok, tud vlki segiteni?
Az osztrák Heger gyár anno vett vlmelyik olasz gyártótól forgóboronákat, amelyeket aztán saját szineiben forgalmazott is. Az olasz még a mai napig gyártja a boronákat, viszont nem tudom,ez melyik gyártó lehet. Kb 2 talicskányi alkatrészre lenne szükségem, de nem tudom, honnan vegyem
Válasz #148. hozzászólásra
Nem kell azt halálra melegíteni!!!!!!
Csak epicinyt!!!+kalapács és lehúzó...
Ezzel a pörzsölősdivel az lesz a gond,hogy lassan megy,és
a tengely ugyan úgy fog tágulni, mint ami rajta van.
Válasz #146. hozzászólásra
Hő hatására az anyag tágul!!!
Pörzsölőm az van.működhet azzal is?
Válasz #144. hozzászólásra
Lehetetlen nincs!!
Disznót nem szoktatok vágni????????
Rossz esetben még a perzselő is megoldás!!!!!!
Vagy egy haver akinek van!!!!!
Esetleg ilyenekre gondolva a műhelyt kicsit fejleszteni!!!
Erre én is gondoltam csak nincs mivel.