Hirdetés
Fórum
Fortschritt 524 kombájnról vélemények, tapasztalatok.
Létrehozta: Trakiszaki , 2008-11-10 20:00:59
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Akkumulátorok új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Direktvetés, no-till. új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Papírok nélküli traktor újra forgalomba helyezése új
- Massey Ferguson traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés
999 hozzászólás
Válasz kori01 #546. hozzászólásáraA ferde felső tengelyétől alulra lánc hajt az enyémen, elvileg létezett olyan - ami csak gabonára volt - hogy szíj hajtott le. Ott csak balra volt kardáncsonk. Ezen egy tengely megy végig a ferde alatt.
Válasz Gábor81 #534. hozzászólásáraA spankerék csapagyazäsára is figyelj. Ha meg van benne mozdulva már elmegy. Azt bepersejeztem. Mivel ahol a szij járt eredetileg ott kopottabb a kerék. De meg volt mozdulva a kerékbe a csapágy így félrement a szíj a keréken. A nagyobb átmérőre. A szíj mindig pupra jár!
Válasz hig86 #538. hozzászólásáraValószinű 1 ről beszélünk,mert a hirdetés oda szól!
Válasz sanyi1965 #543. hozzászólásáraha uj a szij annak jónak kell lenni
a kerék baja lesz
mit akarsz átalakitani szijhajtásra?
Válasz sanyi1965 #543. hozzászólásáraForma alatt az átmérőket, lamella számokat, mélységet értettem. Mondjuk azt hiszem egy töröttnél mindenképp jobb lesz bármi :)
Válasz kori01 #542. hozzászólásáraA szombatom nekem is ráment, eleinte befelé szórta le, utánna kifelé, most csak fel-le mászkált a sz@r szíjjal. Ott már elkönyveltem hogy az a szíj baja lesz. Előző tulaj is szívhatott vele, mert a festék már le volt égve a vezetőlemezről. jópárszor kidobhatta neki.
Válasz Gábor81 #525. hozzászólásáraa vastagság sem stimmel/kép/ a ROBUR-al ezenkívül a lamellahossz és szám nagyon is számít a kioldóerőnél.az autóét 1 tárcsás kuplunghoz tervezték,a szerelt motortól-lendkeréktől függően. hogy az átmérő és a csavarok passzolnak , még nem OK.persze eltakarítani jó lehet, de dolgozni vele??????
Válasz Gábor81 #511. hozzászólásárami pár órát játszottunk vele mire jó lett
a spanolóját feszits valamelyik oldalra mert az huzza el
Válasz Gábor81 #539. hozzászólásáraNagyon dícsérték!
Válasz hig86 #538. hozzászólásáraSzerintem a motor hirdetve van!!Románoknak lett kivéve,azok meg 80 ezret gondoltak érte!Van ott egy CASE 525!
Válasz medikus #537. hozzászólásáraAkkor az is megkereste az árát... :)
Válasz medikus #532. hozzászólásáraMár nem él a hirdetés
Válasz hig86 #535. hozzászólásáraIgen a tulaj 10000 órát nyomott bele!!!!!!Nagy kereket hoztam tőle!
Válasz Gábor81 #534. hozzászólásáraEngem is szivatott rendesen.
Válasz medikus #532. hozzászólásáraOtt is volt egy bontva?
Válasz hig86 #533. hozzászólásáraEzen is eléggé kopott a csap.Nem hittem hogy ennyire érzékeny. De persze jogos, mert a feszítő vezeti fel a kerékre a szíjat. Ha messzeb lenne valószínű nem számítana ennyire. Akkor azt felújítom.
Válasz Gábor81 #516. hozzászólásáraJaa az asztal bekapcsoló? Bocs elértettem. Levettem a spanolót csapostul mindenestül. Új csap új perselyek az enyébe két fél volt. Textil bakelitből lettek az új perselyek. Azóta rendesen megy. Előtte mindig elment valamelyik oldalra, vagy totál ledobta.
Válasz hig86 #526. hozzászólásáraLadánybene.A motor is kint van.
Válasz Gábor81 #523. hozzászólásáraIgen lánc hajt.
Válasz Gábor81 #527. hozzászólásáraIgen.
Válasz sanyi1965 #522. hozzászólásáraEz így igaz. Kis pénz kis foci. De amióta így megy még nem volt gond.
Válasz hig86 #526. hozzászólásáraOtt kérdeztem anno a hátulját, mert az enyémen törött volt.. Azt meg homlokrakodóval emelték meg hogy kivegyék alóla a hidat... nem bírta a gép súlyát... vettem debrecenbe egy félig elrohadtat... De ezt lehet még megkérdezem, hátha
Válasz medikus #524. hozzászólásáraA lemezre gondolsz amire leengedi amikor nem feszes?
Válasz Gábor81 #517. hozzászólásáraVagy esetleg Kecskeméten bontanak egyet. Fülke már nincs rajt de a többi alkatrészt meglehet kérdezni.
Válasz sanyi1965 #522. hozzászólásárarugóerőt a vastagság adja nagy részint. Ha olyan a forma, vastagság, akkor nagy gond nem lehet. Nem?
Válasz Gábor81 #521. hozzászólásáraAz ékszíj alatt ott is van valami?
Válasz hig86 #520. hozzászólásáraMármint lánc hajt le az asztalhoz?
Válasz hig86 #512. hozzászólásáraa felfogatása igen de sem a rugóerő sem a lamellavégek nem egyeznek.hogy ki mit hoz össze hogy ne kerüljön sokba más lapra tartozik.
Válasz medikus #519. hozzászólásáraTartó alatt mit értesz? Meghúzás nem hiszem hogy segít, mert amikor kapcsolom be, akkor felmászik már...
Válasz Gábor81 #517. hozzászólásáraMár így vettem. De ismét csak baját tudom javasolni. Agromotiv
Válasz Gábor81 #516. hozzászólásáraValószínű,nem jól van beállítva valami.Vagy jobban meg kell húzni,a szíjat vagy a tartót kell közelebb vinni.
Válasz Gábor81 #516. hozzászólásáraTe a bekapcsoló szíjat említed!!
Válasz hig86 #515. hozzászólásáraÉn meg pont azon gondolkoztam, mivel hogy csak gabonázok, le kéne a láncot cserélnem szíjra. Hol lehetne megvenni a szíjtárcsákat és a feszítőt hozzá? Nem tudsz bontottat? Debreceni gépen az van... de inkább fel se hívom őket.
Válasz hig86 #515. hozzászólásáraDe lánc elött van egy szíj amit megfeszítesz. Ez szórakozik nekem.
Válasz Gábor81 #511. hozzászólásáraIlyen gond még nem volt. Láncal megyek mindenbe.
Válasz Gábor81 #513. hozzászólására2011
Már eBay ről is rendeltem hozzá. Pl a vezertömb allján amit mondtam szelepet. Gyári Tgl
Válasz hig86 #510. hozzászólásáraJa, hogy spájzolsz? :) Mióta van meg?
Válasz sanyi1965 #507. hozzászólásáraPedig tökéletesen passzol bele!
Ma megjött az új szíj ami a ferdét hajtja. Mert a régi meglehetősen viseletes volt. Azt csinálta, hogy felmászkált a púpjára a tárcsának, nem a V horonyba futott. És ma jött a meglepi... az új is ezt csinálja... Mi lehet vele???
Válasz Gábor81 #508. hozzászólásáraGyüjtögetés. Nem szeretnék Kombajnt venni mostanában. Most menetvariátor csapágyházat keresek. De azt újat. Tudsz valami infót hol lehet beszerezni?
Válasz sanyi1965 #507. hozzászólásáraAkkor mi jó a 524-be?
Válasz hig86 #506. hozzászólásáraAkkor nem keveset költöttél a masinára :)Hogyhogy ennyi minden cserés volt?
Válasz hig86 #481. hozzászólásárahogy rögzüljön minden kollégába,nem egyforma a ROBUR nyomólaprugó sem a benzines sem a dieselé a kombájnokéval.bár eladják a svihákok annak.
Vertömböt viszont vettem náluk. Mágnesekkel együtt 250.
Válasz medikus #502. hozzászólásáraJaja, olyan árakat mondanak, eszedbe se jusson zaklatni őket... :)
Válasz Gábor81 #501. hozzászólásáraDe kell nekik csere darab.
Válasz medikus #499. hozzászólásáraStandard-et megvettem.
Válasz Gábor81 #496. hozzászólásáraAz valami mosoda lehet,semmit nem tudtam venni én sem!2 éve várom a visszahívást!
Válasz medikus #499. hozzászólásáraDebreceinek 140-et mondtak rá nekem....
Válasz Gábor81 #497. hozzászólásáraAlsó,felső,gombsor plusz 10 érzékelő volt 120 ezer. Aztán rá egy évre a komplett kijelző is annyi volt.