Hirdetés
Fórum
Fortschritt 524 kombájnról vélemények, tapasztalatok.
Létrehozta: Trakiszaki , 2008-11-10 20:00:59
Kedvencekhez
Segítség
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Akkumulátorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Paradicsom termesztés új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Massey Ferguson traktorok új
- Poénok új
Cikkajánló
Hirdetés
999 hozzászólás
Válasz arpi12 #248. hozzászólásáraHelló arpi12
Engem lehet hogy érdekelne tudsz több infót a gépról? esetleg képet vagy hol lehetne megnézni?
Akár privátba is (fenyes.gabor@gmail.com)
Üdv
Fényi
Ha valakit erdekel tudok elado 524 est jo kinezetut kisgazdatol
Válasz medikus #246. hozzászólásáraMentettem a képeket. Az alapján valamit elkövetünk. Köszönöm a segítséget!
Válasz Logen #243. hozzászólásáraTöbbször feltettem már,lehet ilyet csinálni is.Vedd le a méreteket!
Válasz Logen #243. hozzászólásáraElég baj az ha nem szedték szét!Tele rakodik a két szíjtárcsa köze porral,és utána nem működik rendesen.Én minden évben szétszedem,csak úgy lehet zsírozni is!!
Válasz Logen #243. hozzászólásáraNincs a közeledbe valakinek?Akinek van 512-14!
Válasz medikus #242. hozzászólásáraÉvek óta keresünk ilyent. Senki nem tud, vagy azt mondják, hogy ők ezt soha nem szedték szét. A szíjat nem volt nagy kaland le venni.
Válasz Logen #241. hozzászólásáraA gyári lehúzóra gondoltam!Van olyan neked?Amivel a variátort szét tudod húzatni,ékszíj cserénél.
Válasz medikus #240. hozzászólásáraAnnyira nagy nincs, mint amekkora a tárcsa. Ezzel a módszerrel akkor ne próbáljuk folytatni?
Válasz Logen #239. hozzászólásáraAkkor húzasd le a nagy lehúzóval!!Mindenestől.
Válasz medikus #237. hozzászólásáraÜdv! Külső tárcsa nem jön át a körmökön. Mi a következőt próbáltuk: két menetes szár a tárcsába, egy 12x60-as laposvas, a tengely közepébe támasztéknak egy csavat. Kb 2mm-t jött. Volt már leszedve, csak az még az előző tulajnál. A kúp peremén látszik, hogy elég rendesen volt verve, hogy fel menjen a tengelyre. A belső tárcsa, és annak az agya volt cserélve, mert az kék. Ezt is ma sikerült kideríteni, miután be világítottam mögé.
Válasz Logen #236. hozzászólásáraHa olyan mint az 514/2 esen akkor mi úgy csináltuk hogy esztergáltunk egy viszonylag vastag pogácsát amiben menet van és ráhegesztettük arra a kúpra, van benne egy nagyobb menet mint a mi felfogja a kúpot és le lehet huzatni. Hosszabb csavarral pedig visszarögzíteni. Mostani kombájnra nem kellett szerencsére de az előzőről nehezen jött le ott úgy volt.
Válasz Logen #236. hozzászólásáraNem ütni kell!!!Próbáljátok meg lehúzni szíjtárcsástól!A nagy lehúzót a belső szíjtárcsába csavarozd!Először persze vedd le a szíjtárcsa külső felét,ha át jön a körmön!Nem biztos,de van amelyik lejön úgy is.Utána húzasd a belső felét,de csak óvatosan!!!Volt már egyáltalán levéve? A dobszíjtárcsa agyrésze le kell hogy húzza.Igaz én 3 napig húzattam,úgy hogy közben a lehúzó végét ütöttük,és tized milimétereket jött.Ha így nem jön,még mindig van megoldás! De választ várnék én is az előzőekben feltett kérdésre,hogy van felszerelve a ferde alá a forgásérzékelő jeladó!
Válasz medikus #235. hozzászólásáraAkkor magyarul szivás van. Az a baj, hogy alá sem nagyon tudunk ülni a füleinek.
Válasz Logen #232. hozzászólásáraBocsi,visszaolvastam!A meghajtó éket akarod lehúzni a dobtengely végéről!Annó 3 napig szereltem,mert a gyárban,alapozóval lefújt éket ütöttek fel a tengelyre!!Gyönyörűen feltapadt!0.1mm- en ként jött le!!!
Válasz Logen #232. hozzászólásáraA dobtengelyről akarod levenni a dobszíjtárcsa agyat?
Megint nem rakta fel a képet.....
Válasz medikus #231. hozzászólásáraA dob variátor. Nincs fent csökkenő, akkor az megy a helyére.
Válasz Logen #230. hozzászólásáraMelyik variátor,milyen kúp.Pontosabban!
Üdv mindenkinek! Következő a problémánk:a variátor csapágya össze tört, ki szeretnénk cserélni. A gond az, hogy a kúp a középen nem jön ki. Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne sértetlenül kicsalogatni?
Válasz medikus #227. hozzászólásáraSenki semmit?
Válasz korni #190. hozzászólásáraMegoldódott már a problémád?
A tengelykapcsoló tengely végén található tányér rugóra gondolsz? Nekünk is eltört. Az istennek sem lehet olyat szerezni. Mi máshogy oldottuk meg. Kipróbált, működik 1 szezont már ment.
Hogy van beszerelve a ferdefelhordó aljába a lánc alá a forgásérzékelő?Át van fúrva a lemez?Már nem emlékszem rá,de nagyon kellene!
Sziasztok!
Az 524 es vezerlö egysegeröl van valakinek kapcsolasi rajza?amin a 11 kis dioda van es az van rairva,hogy KBG-Hydraulik. Nagyon megköszönnem.
Válasz #224. hozzászólásra
Ha jól látom az üzemeltetési útmutatóban a 138 oldaltól 143 ig vannak a rajzok,és jelmagyarázat.Ott mintha több lenne!
Válasz #221. hozzászólásra
És a legjobb a teljes rendszer egyben egy A0 lapon, csak sajnos nem minden olvasható rajta.
Mind a 3 linket nézd meg, az egyik a prosi, másik használati a harmadik meg az alkatrészkatalógus.
Szelelő és dobvariátor bekötése
Ebből sikerült kiolvasnom hogy mikor E5 mutat a monitorom,mi a probléma!
Válasz #220. hozzászólásra
Ezt honnan ástad elö,32 oldal az összes...
Kapcsolások E 524 ben, sajnos a monitor teljes rajza még nincs meg, de a szecskázó és a veszteség mérő itt látható.
Válasz #218. hozzászólásra
Szia,
Meg szeretném kérdezni a ferdefelvonón az alsó fogaskerékre csavarozott szíjtárcsa miről van, vagy melyik E gépről??
A felső esztergáltattátok vagy az is gépről van?
Esetleg meg tudnád mondani a méretét, vagy a szíj méretét?
Előre is köszönöm.
Amugy online elérhető a eredtei használati útmutató és alkatrész katalógus, amiben a rendfelszedő hajtása is benne van. A könyv végében benne van a számítógép sematikus kapcsolása is, sajnos nem jól látható. Nekem vannak már egy két részéről kapcsolások, abból kötögettem be a szecskázót a számítógépbe stb.
Az online linkek:
1: http://www.museum-digital.de/agrargeschichte/resources/documents/201408/10164208007.pdf
2: http://www.museum-digital.de/agrargeschichte/resources/documents/201408/09071950575.pdf
3: http://www.museum-digital.de/agrargeschichte/resources/documents/201407/23070722662.pdf
Válasz #211. hozzászólásra
belső műszerben is van egy elem az is biztos lemerült már amikor ráadod a gyujtást akkor minden jelzőnek fel kellene villanni.
Válasz #216. hozzászólásra
az nincs sajnos
Válasz #215. hozzászólásra
Van benne vezeték terv?Akkor lehet beszerelnék egyet az 514be!
van könyvem is hozzá de ha kell jeladó azt is tudok neked.
helló nekünk is az van de ezen minden működik.
végig kell nézni minden vezetéket
hivj fel mert lehet tudok segiteni
06309741705
Az lenne a lelke!
Nehéz lesz! NINCS hozzá SZAKIRODALOM!!!Próbáld először a jeladót kicserélni!
Sziasztok!
Van egy 524-esem nemrég vásároltam minden frankón működik rajt, nagyon szépen, és tisztán dolgozik, jó a fogyasztás, felújított motor van benn, szépen le lett festve stb...
egy a probléma, a MŰSZEREK NEM MŰKÖDNEK. A forgásjeladók nem jeleznek vissza... eddig még csak működött a szelelő fordulat jeladó, de tegnap az is elszállt. Úgyhogy most se dobfordulat, se km, se szelelő stb... jó lenne egy kis segítség, hogy merre induljak el a hibakeresésben.
Arra ment,amit én otthagytam!! Lehetett volna annyi neki!!!! Van egy-két darab,amit még majd körbe kell forogni.Egyik gumi fordítva van fenn,sokat segít ha ki kell tolatni!!Válasz #209. hozzászólásra
Válasz #208. hozzászólásra
Te nem ülsz el mert sógi a Samponnal abba hagyta
Kitűnő,nyomom a kukoricát!álasz #206 hozzászólásra
Válasz #205. hozzászólásra én csa a szijra gondoltam hogy cserés lesz
Válasz #205. hozzászólásra
514 hogy szuperál ?
Van a bontóban,de még az uj sem kerül annyiba.Mikor rákérdeztem,lehidaltam!!!150plusz Fa!!Válasz #204. hozzászólásra
Válasz #203. hozzászólásra ezen is már cserés lesz jövőre,de tényleg jó.
Nekem a dobszíjtárcsa megoldása tetszik,egyszer még begyűjtök egyet a 14-es re!Sosem csúszik meg!Volt hogy inkább eltépte a szíjat!álasz #201 hozzászólásra
ez a miénk.
Válasz #197. hozzászólásra nekünk van már 6éve az elektronika minden működik rajta most is enm volt vele semmi,most hogy nem olyan jó volt itt a kokurica 10liter/ha evett.
bérmunkáztam is vele.
Volt nálam egy 514-s tulaj az akar venni ilyet,el volt ájulva hogy megy,a motor birja jobb mint a rába ezerszer.
Nekem régebben volt!Válasz #199. hozzászólásra