Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.18 FtUSD396.67 FtCHF438.4 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz dr.T #2974. hozzászólásáraAz előző gazdája összekóklerolta a variátort,és szó szerint szarrá kopott a tengely a két csapágy olyan 3 mm-t mart a tengelybe,meg a gépkönyv szerint csak 2db 6010-es csapágy van bent,na az ürge beletuszkolt kettőt egymás mellé,és ráadásnak még egyet,aminek a méretét el sem lehetett olvasni,mert már azt is megette!Szóval jó nagy gányolást találtam!Mennyi lenne a tengelyed ára?
Válasz rsándor #2981. hozzászólásáraVegyel egy 5 kg kalapacsot egy jo vastag laposvasat meg egy bevandorlot aki megfogja a vasat es joll megutni a tarcsat.
Utóverő tengely csapágy cserénél a meghajtó 3-as ékszíjtárcsát /514-es/ minden féle képpen melegíteni kell oxigénnel? Anélkül bele se foglyak? Hál istennek eddig még nem kellett cserélnem de már egy picit lóg.
Válasz Zetor6340 #2975. hozzászólásáraHello!
Ékkihúzó kell 8-10-es kazán lemezből, francia kulcs amivel a kihúzót megfogatod,kalapács, csiszoló vászon, a tengelyt tisztítani,hogy ha kijött az orros ék, akkor a szíjtárcsa könnyen mozogjon tengelyen. Kb ennyi lenne. Aztán szerencse,hogy a szíjtárcsa ne pattanjon el. Szóval óvatosan bánni vele és le fog az jönni.
Sziasztok! Még elégé kezdő vagyok a kombájn szerelés terén, és csinálom a kombájnt aratásra. Olyan problémám akadt, a képen látható szíjtárcsáknál az alsónál kéne csapágyat cserélnem, a tárcsánál lévő éket nem tudom sehogy se kiszedni. Esetleg valami tanács, vagy valami ötletet tudnatok adni? Vagy esetleg valami célszerszámot kell csinàltatni oda ? Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz ÖSzabi #2959. hozzászólásáraSzia! Én is hegesztgettem, forrasztgattam egy darabig de ha egyszer elkezdi mindig újra reped.
Meguntam és 2-es lemezből meghajtottam, az alját és a tetejét kiszabtam és CO-val szépen összevartam. A csatlakozókat és a szűrő talpát a régiből kivágtam és belehegesztettem. Azóta nincs vele baj. Csinálhatták volna egy kicsit vastagabb lemezből.
Válasz Major Péter_16433 #2953. hozzászólásáraSzia! Belül is el lehet vezetni, simán befér, csak a laposvasból készült rögzítőt kell a gumi hidraulika tömlő átmérőjéhez igazítva megcsinálni. Én tavaly előtt kényszerűségből húztam be, nem volt idő felületkezelt fém csövet készíttetni. Azóta is úgy van, lehet most a repce után megcsinálom, ha lesz egy kis állásidő.
Válasz Major Péter_16433 #2953. hozzászólásáraSzia! Igen meg csináltuk de nálunk nem azért mert kilyukadt hanem a végén lévő hollanderes csatlakozás adta meg magát. de a lényeg ugyan az cserélni kellett ,ha van a közeledbe hidraulikás cég akkor szerintem velük csináltasd meg nekünk valami 300 bar tömlőt csináltak a megfelelő hosszúságban.
Válasz ÖSzabi #2959. hozzászólásáraNekem is rézzel van megforrasztva azóta jó, attól függ hol van a repedés , co-val is meg lehet hegeszteni , emlékeim szerint nem olyan vékony lemez.
Válasz medikus #2950. hozzászólásáraKöszi mindenkinek a hozzászólást! Most újabb problémám akadt! Az a helyzet, hogy ki van repedve a hidraluka olaj tartály. Nincs valakinek elfekvőben egy amitől megválna reális áron? El fogom vinni az enyémet is hogy megforraszák, de nem tudom hogy meg tudják-e csinálni!
Válasz Major Péter_16433 #2953. hozzászólásáraGondolom 512 géped van,attól függetlenül,hogy az 514 fórumban is kérdezed!!!!Ha néha kitakarítanád a rázóasztal,és rostaszekrény között is a kombájnt,nem lenne ilyen problémád!Az 514 nél különben kívül van,de ott is vas cső van végig!
Kormány hidraulaika csövet (ami teljesen a hátsó tengelyig megy, hosszú) cserélt/váltott már le valaki "hagyományos" gumi hidraulika csőre, kint elvezetve?
Minden két évben kilyukad. Arra gondoltam, kívül elvezetem hidraulika csővel.
Válasz dr.T #2943. hozzászólásáraszia ! nem kellett rajta most állítanom , hanem csak azért kérdeztem mert kukorica adaptert akarok venni hozzá és , hogy képbe legyek vele , hogy hogyan kell állítani . amúgy egy ember már itt megmutatta élőbe meg elmagyarázta mit hogyan kell .
Válasz ÖSzabi #2941. hozzászólásáraA kormány irányító kar nem eshet le,még anya nélkül sem!Biztosításnak tegyél egy lemez biztosítást.Az irányító karban húzd meg keményen a csavart,hogy ne mozogjon a bordán!
A kormánymunkahenger egy csapon van,üsd le róla,a munkahenger fejet egy keményebb fával!Biztos rá rozsdásodott!
Válasz dr.T #2946. hozzászólásáraA két fél lemez csapágyház!Abban kiveri,kinyújtja a csapágyfészket!Az enyémben már visszatértek az eredeti (512)megoldáshoz,az öntvény csapágyházra!
A lemezben egyszerűen billeg az egész csapágy!
4846 hozzászólás
Válasz dr.T #2983. hozzászólására ok értem így csináltam a kisebbeket de ez keményebb diónak tűnik.
Válasz dr.T #2992. hozzászólásáraNem rossz az ár!Hova kellene menni érte?
Válasz magyartarkás #2991. hozzászólásáraEs meg milyen javitani valok vannak rajta,hogyha ilyen gazdaja volt elozoleg.
Válasz magyartarkás #2991. hozzászólásáraNeztem nemvagy mesze erdemes lenne attjonnod hatha talallsz valamit meg,igaz mar nagy reszet szettarultam.
Válasz magyartarkás #2991. hozzászólására70 euro,hat akkor jo nagy barom lehetett.
Válasz dr.T #2974. hozzászólásáraAz előző gazdája összekóklerolta a variátort,és szó szerint szarrá kopott a tengely a két csapágy olyan 3 mm-t mart a tengelybe,meg a gépkönyv szerint csak 2db 6010-es csapágy van bent,na az ürge beletuszkolt kettőt egymás mellé,és ráadásnak még egyet,aminek a méretét el sem lehetett olvasni,mert már azt is megette!Szóval jó nagy gányolást találtam!Mennyi lenne a tengelyed ára?
Válasz medikus #2989. hozzászólásáraHat a cso 5/4 max 3mm a fala az nemsok mindent er ha ravan gyogyulva nekem a laposvas vallt be.
Válasz dr.T #2987. hozzászólásáraCső kell oda,5/4 vagy 6/4 es!!!!Az kör-körösen húz!!!
Válasz medikus #2985. hozzászólásáraMar latom ott nemlehet megutni befele,azt csak ugy lehet ahogy te mondtad levenni.
Válasz rsándor #2981. hozzászólásáraVegyel egy 5 kg kalapacsot egy jo vastag laposvasat meg egy bevandorlot aki megfogja a vasat es joll megutni a tarcsat.
Válasz medikus #2985. hozzászólásáraHol nincs hely?
Válasz dr.T #2983. hozzászólásáraOtt nincs arra hely,azért kell levenni!!!
Te jól kezded!!
Válasz rsándor #2981. hozzászólásáraKicsit konuszos az ék ,megkell utnod a tarcsat befele ,hogy meginduljon es utanna kiutod az eket,az eket hiaba fogjatok rancogatni az nemfog megindulni.
Válasz Zetor6340 #2976. hozzászólásáraMegkell utni a tarcsat hogy induljon meg utanna kiutod az eket.
Válasz rsándor #2981. hozzászólásáraA Jóistenért se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utóverő tengely csapágy cserénél a meghajtó 3-as ékszíjtárcsát /514-es/ minden féle képpen melegíteni kell oxigénnel? Anélkül bele se foglyak? Hál istennek eddig még nem kellett cserélnem de már egy picit lóg.
Válasz Zetor6340 #2975. hozzászólásáraVedd le a komplett tengelyt,azzal kezd,csapágyastól!!!!!!!!!
Válasz fabia63 #2978. hozzászólásáraMinek?Minek? Mit csináltok!!!!Hogy kell egy szíjtárcsát levenni!!!!!!!!
Válasz fabia63 #2977. hozzászólásáraEsetleg ha van 3-as körmös lehúzó az jól jöhet még.
Válasz Zetor6340 #2975. hozzászólásáraHello!
Ékkihúzó kell 8-10-es kazán lemezből, francia kulcs amivel a kihúzót megfogatod,kalapács, csiszoló vászon, a tengelyt tisztítani,hogy ha kijött az orros ék, akkor a szíjtárcsa könnyen mozogjon tengelyen. Kb ennyi lenne. Aztán szerencse,hogy a szíjtárcsa ne pattanjon el. Szóval óvatosan bánni vele és le fog az jönni.
Elnézést a bakizásért!
Sziasztok! Még elégé kezdő vagyok a kombájn szerelés terén, és csinálom a kombájnt aratásra. Olyan problémám akadt, a képen látható szíjtárcsáknál az alsónál kéne csapágyat cserélnem, a tárcsánál lévő éket nem tudom sehogy se kiszedni. Esetleg valami tanács, vagy valami ötletet tudnatok adni? Vagy esetleg valami célszerszámot kell csinàltatni oda ? Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz magyartarkás #2972. hozzászólásáraMilett a tieddel,miert kell cserelned?
Válasz magyartarkás #2972. hozzászólásáraNekem van 1 bontott jo allapotu,ha erdekelne.
Ki kell cserélnem a cséplődobtengelyt.Kérdezném,hogy szerintetek hol,és milyent érdemes belerakni?Válaszotok előre is köszönöm!
Válasz számüzött #2970. hozzászólásáraVagy még esetleg hátul,azon az alkatrészen,ahol a dugaljzat van.
Válasz medikus #2969. hozzászólásáraA tábla az szerencsére meg van , jól is látható, a hídon még nem néztem.
Válasz számüzött #2968. hozzászólásáraAz alu táblán meg van? Esetleg még a hídon valahol?Úgy mint a kocsin!
Válasz medikus #2966. hozzászólásáraLe csiszoltam a még gyári festést de ezen nem látni! Lehet hogy ezt titokban gyártották.
Válasz számüzött #2963. hozzászólásáraOtt van az,csak lehet le van festve nagyon.
Válasz ÖSzabi #2959. hozzászólásáraSzia! Én is hegesztgettem, forrasztgattam egy darabig de ha egyszer elkezdi mindig újra reped.
Meguntam és 2-es lemezből meghajtottam, az alját és a tetejét kiszabtam és CO-val szépen összevartam. A csatlakozókat és a szűrő talpát a régiből kivágtam és belehegesztettem. Azóta nincs vele baj. Csinálhatták volna egy kicsit vastagabb lemezből.
Válasz Major Péter_16433 #2953. hozzászólásáraSzia! Belül is el lehet vezetni, simán befér, csak a laposvasból készült rögzítőt kell a gumi hidraulika tömlő átmérőjéhez igazítva megcsinálni. Én tavaly előtt kényszerűségből húztam be, nem volt idő felületkezelt fém csövet készíttetni. Azóta is úgy van, lehet most a repce után megcsinálom, ha lesz egy kis állásidő.
Válasz medikus #2935. hozzászólásáraEgy kérdés, ha ott nincs, lehet még valahol máshol beütve a táblán kívül??
Válasz ÖSzabi #2959. hozzászólásáraMihalics hirdetései között találsz!
Válasz Major Péter_16433 #2953. hozzászólásáraSzia! Igen meg csináltuk de nálunk nem azért mert kilyukadt hanem a végén lévő hollanderes csatlakozás adta meg magát. de a lényeg ugyan az cserélni kellett ,ha van a közeledbe hidraulikás cég akkor szerintem velük csináltasd meg nekünk valami 300 bar tömlőt csináltak a megfelelő hosszúságban.
Válasz ÖSzabi #2959. hozzászólásáraNekem is rézzel van megforrasztva azóta jó, attól függ hol van a repedés , co-val is meg lehet hegeszteni , emlékeim szerint nem olyan vékony lemez.
Válasz medikus #2950. hozzászólásáraKöszi mindenkinek a hozzászólást! Most újabb problémám akadt! Az a helyzet, hogy ki van repedve a hidraluka olaj tartály. Nincs valakinek elfekvőben egy amitől megválna reális áron? El fogom vinni az enyémet is hogy megforraszák, de nem tudom hogy meg tudják-e csinálni!
Válasz Major Péter_16433 #2953. hozzászólásáraSzia! Mi tavaly nyáron csináltattunk oda gumi csövet, azóta sincs gond vele!
Válasz medikus #2956. hozzászólásáraNem mondod... Akkor kevés benne az együttérzés biztos.. Gondolom..
Válasz Major Péter_16433 #2955. hozzászólásáraAz a cső,nem az olajtól lyukad ki!
Válasz medikus #2954. hozzászólásáraKépzeld, ki van takarítva... :)
Válasz Major Péter_16433 #2953. hozzászólásáraGondolom 512 géped van,attól függetlenül,hogy az 514 fórumban is kérdezed!!!!Ha néha kitakarítanád a rázóasztal,és rostaszekrény között is a kombájnt,nem lenne ilyen problémád!Az 514 nél különben kívül van,de ott is vas cső van végig!
Sziasztok!
Kérdés/tanács..
Kormány hidraulaika csövet (ami teljesen a hátsó tengelyig megy, hosszú) cserélt/váltott már le valaki "hagyományos" gumi hidraulika csőre, kint elvezetve?
Minden két évben kilyukad. Arra gondoltam, kívül elvezetem hidraulika csővel.
Csinált már ilyet valaki?
Válasz lovasnorbi #2951. hozzászólásáraOk,ha lessz idom es jo ido lessz majd attugrok megnezlek csak mar idot kell valamikor szakitanom ra.
Válasz dr.T #2943. hozzászólásáraszia ! nem kellett rajta most állítanom , hanem csak azért kérdeztem mert kukorica adaptert akarok venni hozzá és , hogy képbe legyek vele , hogy hogyan kell állítani . amúgy egy ember már itt megmutatta élőbe meg elmagyarázta mit hogyan kell .
Válasz ÖSzabi #2941. hozzászólásáraA kormány irányító kar nem eshet le,még anya nélkül sem!Biztosításnak tegyél egy lemez biztosítást.Az irányító karban húzd meg keményen a csavart,hogy ne mozogjon a bordán!
A kormánymunkahenger egy csapon van,üsd le róla,a munkahenger fejet egy keményebb fával!Biztos rá rozsdásodott!
Válasz medikus #2948. hozzászólásáraErtem nekem ilyen problemam nemvolt problemam,en amit csereltem ott a hazzal eggyikkel sem volt gond.
Válasz dr.T #2946. hozzászólásáraA két fél lemez csapágyház!Abban kiveri,kinyújtja a csapágyfészket!Az enyémben már visszatértek az eredeti (512)megoldáshoz,az öntvény csapágyházra!
A lemezben egyszerűen billeg az egész csapágy!
Válasz medikus #2945. hozzászólásáraEn az enyemben anno kicsereltem mindet elsot hatsot is.