Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm a tanácsokat! Hát egy 5 éve közelebbről ismerem a típust, szereltem egy párszor át, kombájnoztam vele egy keveset. Szerintem főleg azt kell nézni, hogy ne legyen szétrohadva, egyébként szerintem nem egy bonyolult szerkezetnek tűnik.
Válasz martib #8384. hozzászólásáramivel kisgazdaságban univerzálisabb kombájn elérhető áron nemigen van mindenképp teljes felszereléssel vegyél,a szétválasztott-opciós kínálat a gazemberség ismérve/galéria/.ne listát vigyél hanem a józan eszed ,állapot és használati értékéig fizesd meg.rossz ómen mást rángatni leskelődni,orosz rulett ez 30 éves gépeknél.ha nem találsz olyat amit érdemes megvenni,kirándultál és kész.az idő neked dolgozik,szaporítsd a rávalót,megéri.
Válasz medikus #8387. hozzászólásáraHa van egy kombájnos, az fél siker, ha meg egy Fortschritt mágusa van, az aduász...utóbbiból sajnos egyre keveseb van
Válasz martib #8384. hozzászólásáraListát nem nagyon tudsz írni...vigyél magaddal egy kombájnokban jártas embert, az ránézésből megmondja, hogy mi a helyzet....a kókányolásnak-taknyolásnak megannyi módja van, főleg az ilyen korosabb kombájnokon, aki nem rutinos ebben, az könnyen beletenyerelhet egy fostalicskába
Üdv.!
Fortschritt E-514-es kombájn vásárlás előtt állok és szeretnék készíteni egy listát, hogy miket kell megnézni vásárlás előtt. Valaki tud ebbe nekem segíteni? Előre is köszönöm!
Válasz medikus #8380. hozzászólásáraEzzel a válasszal mellé lőttél, mert pont az enyémet aratta és alig van benne gyom. Valami más problémája lett a fasírtnak mert előtte nagyon szép tisztán dolgozott,most meg szemetel.
Válasz *** HM *** #8375. hozzászólásáraMotor,fülke,motolla és dobfordulat variátor elektromos az MDW-n, gumizás lehet még más, vágóasztalon egykét dolog...nameg az ára, az még nagyon más...
olyat szeretnék kérdezni 514-esel mikor vágom a kukoricát miért szemetel? első 3-5 hektárig viszonylag tisztán vágta de most kukorica levél is van benne (nem túl nagy de belekerül) és a szél teljesen oda van állítva! a rosta is 12mm körül van!
Válasz Gyurkesz1 #8371. hozzászólásáraA filter tetején van egy biztonsági,kerülő szelep!Az azért van,hogy ha a szűrő eldugul,akkor is átmegy az olaj,igaz szűretlenül!lámpa is jelzi jobb esetben!
Megszorult volna más miatt is!
Válasz medikus #8358. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat ! Nem kell semmit átalakítani?Csak tartaléknak szeretnénk. Esetleg gyengébb mint a 514 -es motorja?
Válasz Hús Futár #8345. hozzászólásáraEz hasznos információ!Mert Dominátor-hoz van sablonom.Ha a külmérete a ferdefelhordónak megegyezik akkor sinen vagyunk,a szájméret számomra nem érdekes.
Köszi mindenkinek!
Válasz Botos Masine #8340. hozzászólásáraMég mielőtt túl nagy lesz a kavarodás ha jól emlékszem a Claas dominátorokkal megegyező a kapcsoló része a kukorica ferdének csak a nyílás keskenyebb kicsit .
Válasz Botos Masine #8340. hozzászólásáraEz nem az a típus,amit itt összeolvasol,hogy külön kapcsoló keret!!!A gabona asztal szájnyílása magasságra jóval nagyobb.A gabona ferdefelhordó jóval gyengébb!Lánc,vezetőlécek,tengely,lengőtengely tartópálca!Ha az eltörik,bekapja az egész láncot!Írtam már,ne legyünk okosabbak mint a gyár!Ott kipróbáltak pár dolgot,mikor megalkották!
13739 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat! Hát egy 5 éve közelebbről ismerem a típust, szereltem egy párszor át, kombájnoztam vele egy keveset. Szerintem főleg azt kell nézni, hogy ne legyen szétrohadva, egyébként szerintem nem egy bonyolult szerkezetnek tűnik.
Válasz martib #8384. hozzászólásáramivel kisgazdaságban univerzálisabb kombájn elérhető áron nemigen van mindenképp teljes felszereléssel vegyél,a szétválasztott-opciós kínálat a gazemberség ismérve/galéria/.ne listát vigyél hanem a józan eszed ,állapot és használati értékéig fizesd meg.rossz ómen mást rángatni leskelődni,orosz rulett ez 30 éves gépeknél.ha nem találsz olyat amit érdemes megvenni,kirándultál és kész.az idő neked dolgozik,szaporítsd a rávalót,megéri.
Válasz medikus #8387. hozzászólásáraHa van egy kombájnos, az fél siker, ha meg egy Fortschritt mágusa van, az aduász...utóbbiból sajnos egyre keveseb van
Válasz Agronomus #8386. hozzászólásáraOlyat vigyen, aki ezt a típust ismeri!
Válasz martib #8384. hozzászólásáraListát nem nagyon tudsz írni...vigyél magaddal egy kombájnokban jártas embert, az ránézésből megmondja, hogy mi a helyzet....a kókányolásnak-taknyolásnak megannyi módja van, főleg az ilyen korosabb kombájnokon, aki nem rutinos ebben, az könnyen beletenyerelhet egy fostalicskába
Válasz martib #8384. hozzászólásáraAttól is függ,mennyiért akarsz venni?
Üdv.!
Fortschritt E-514-es kombájn vásárlás előtt állok és szeretnék készíteni egy listát, hogy miket kell megnézni vásárlás előtt. Valaki tud ebbe nekem segíteni? Előre is köszönöm!
Válasz prütyi #8381. hozzászólásáraCsúszik a rázóasztal szíj!
Válasz prütyi #8381. hozzászólásáraA nagykerékre ragad a levél,és az bedobja a szelelőbe!Főleg ha zúz is!
Válasz medikus #8380. hozzászólásáraEzzel a válasszal mellé lőttél, mert pont az enyémet aratta és alig van benne gyom. Valami más problémája lett a fasírtnak mert előtte nagyon szép tisztán dolgozott,most meg szemetel.
Válasz tamas552e #8379. hozzászólásáraTiszta kukoricát aratsz!!!!!!!!!!!!!!
Válasz sanyi1965 #8378. hozzászólásáraés azt,hogy lehet ki javítani? választ előre is köszönöm!
Válasz tamas552e #8373. hozzászólásáraoldalról beszippantja a ventilátor s nyomja a rosta alá.
Válasz *** HM *** #8375. hozzászólásáraMotor,fülke,motolla és dobfordulat variátor elektromos az MDW-n, gumizás lehet még más, vágóasztalon egykét dolog...nameg az ára, az még nagyon más...
Válasz tamas552e #8373. hozzászólásáraAlul a ventillátor lehet hogy beszívja, a levél tuti azért van benne...
A kekibarna és az mdws között mi minden a kül. ?
A kekibarna és az mdws között mi minden a kül. ?
olyat szeretnék kérdezni 514-esel mikor vágom a kukoricát miért szemetel? első 3-5 hektárig viszonylag tisztán vágta de most kukorica levél is van benne (nem túl nagy de belekerül) és a szél teljesen oda van állítva! a rosta is 12mm körül van!
Válasz Gyurkesz1 #8371. hozzászólásáraA filter tetején van egy biztonsági,kerülő szelep!Az azért van,hogy ha a szűrő eldugul,akkor is átmegy az olaj,igaz szűretlenül!lámpa is jelzi jobb esetben!
Megszorult volna más miatt is!
Válasz medikus #8370. hozzászólásáraFaternak ugrált a mutató...rá pár percre beszorult a főtengely ...az oka az volt hogy összeszivódott a filter.
Válasz Gyurkesz1 #8369. hozzászólásáraAttól nem ugrál az óra!Max kissé csökken a nyomás.
Válasz Trakilali #8367. hozzászólásáraha kicserélted az orát....es akkor is csinálja akkor nézd meg az olaj filter nincs e osszesziva.
Válasz Trakilali #8367. hozzászólásáraEgy óra csere nem kerül annyiba,hogy ne érjen meg egy próbát!Majd utána motor!
A motornak nem lehet baja vagy a motorban valaminek?
Válasz Trakilali #8365. hozzászólásáraaz
Mi rossz az óra?
Válasz Trakilali #8363. hozzászólásárarossz!
Sziasztok!Kérdésem lenne! Üzemmeleg motornak az olajnyomas kijelző ora mutatoja ugrál fel lé vajon miért?
Válasz Anicska #8361. hozzászólásáraHa jó a motorod,tartaléknak felesleges!Sokáig ott fog állni,lehet mire kell meg is szorul!
Válasz medikus #8360. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat,akkor megvesszük .
Válasz Anicska #8359. hozzászólásáraNem kell semmit cserélni.Hívatalosan gyengébb kicsivel!
Válasz medikus #8358. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat ! Nem kell semmit átalakítani?Csak tartaléknak szeretnénk. Esetleg gyengébb mint a 514 -es motorja?
Válasz Anicska #8357. hozzászólásáraA 12-es betehető a 14 be!
Válasz Claastra. #8356. hozzászólásáraKöszönöm a választ ,de úgy lenne jó ha azonnal felszerelhető ,mert tartalék motornak kerestük.
Válasz Anicska #8355. hozzászólásáraifa teherautó motor mindkettő,csak egy két kiegészítő más (olajteknö,adagoló,szívó-kipufogótorok)
Az 512-es kombájn motor megegyezik -e az 514 -es motorjával beépíthető -e a kombájnba?
Köszönöm a segítségeteket már előre is!
Azt tudja-e valaki h mekkora a toroktengely fordulata ami az adaptert hajtja?516-osét találtam de nem tudom h megegyezik-e az 514-el?
Válasz Hús Futár #8345. hozzászólásáraEz hasznos információ!Mert Dominátor-hoz van sablonom.Ha a külmérete a ferdefelhordónak megegyezik akkor sinen vagyunk,a szájméret számomra nem érdekes.
Köszi mindenkinek!
Válasz medikus #8351. hozzászólásáraBocs a csere már a múlt. Ennyi maradt a dominátor bontásából, ezért eladó.
Válasz Zsarnay Gyula #8350. hozzászólásáraHa megegyezik,miért cserélnéd?
Claas Dominátor 85 ferde felhordó eladó kompletten
Megegyezik az FKA négysoros kukoricaadapter felhordójával. Tel: (70) 9413741
Claas Dominátor 85 ferde felhordó eladó kompletten vagy cserélhető E514-es ferdefelhozdóra.
Megegyezik az FKA négysoros kukoricaadapter felhordójával.
Válasz Hús Futár #8345. hozzászólásáraÚgy van!!
Válasz *** HM *** #8346. hozzászólásáraÉn a fordítottjára is kíváncsi lennék. Mennyi van a legtöbb órásban?
Nagyon kevés üórásról tudtok?
Mennyit arathatott a legkevesebbet futott az országban?
Válasz Botos Masine #8340. hozzászólásáraMég mielőtt túl nagy lesz a kavarodás ha jól emlékszem a Claas dominátorokkal megegyező a kapcsoló része a kukorica ferdének csak a nyílás keskenyebb kicsit .
Válasz medikus #8342. hozzászólásáraA kukorica ferdefelhordó, elől megtörik,a gabona pedig síma.a gabona így áll,a kuki meg így törik!
Válasz Botos Masine #8340. hozzászólásáraVenned kell egy kukorica ferdét... Kb 100-160e...
Válasz Botos Masine #8340. hozzászólásáraEz nem az a típus,amit itt összeolvasol,hogy külön kapcsoló keret!!!A gabona asztal szájnyílása magasságra jóval nagyobb.A gabona ferdefelhordó jóval gyengébb!Lánc,vezetőlécek,tengely,lengőtengely tartópálca!Ha az eltörik,bekapja az egész láncot!Írtam már,ne legyünk okosabbak mint a gyár!Ott kipróbáltak pár dolgot,mikor megalkották!
Válasz Botos Masine #8340. hozzászólásáraAkkor most küldjem el postán az fka asztalom?