Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Zúzónak egyébként mi az áttétele, gyorsít még a hajtómű is? Mennyit foroghat kb? Azon agyalok jövőre meg kellene csinálni hogy legalább a két szélső sort zúzza a 4 es adapter, ne tapossa meg a kombájn mert utána csak elmegy felette a szártépő és szántáskor csak kikandikál a kuki szár.... Két hajtómű még talán nem olyan nagy súly és kis ügyességgel olcsón összehozható.
Válasz kori01 #6090. hozzászólásáraEzt értem,és gondoltam is!De hivatalosan a kukorica adapter 6-8km/óra sebességre van tervezve!Attól többel meg nem is tudsz menni! A zúzót értem hogy gyorsabb,de a tépőhengerek és a láncok hogyan reagálnak erre?Egyik barátomnak ez miatt ledobálta a láncokat!!!A törő hengereket ha felgyorsítod,lehet olyan sebességgel húz be,hogy a nehezebben leszakadó csövek kipattognak az asztalból.Egy 80-100q kukiban nem is kell ez a fordulat.Ott elég kevesebb is nem?
Válasz medikus #6089. hozzászólásáraazért mert szebben zúz,és gyorsabban megyek vele
eddig ha gyorsabban vele akkor volt amikor nem tudott minden csövet lehuzni
érted ?
Válasz picus #6083. hozzászólásáraPontos adatokat nem tudok de a lánckerekek fogszáma más a lehajtásnál.Baloldalon hajtja a törö egységet az a gyári.Jobb oldalon a lehajtásnál már gyorsit és lent is gyorsit ugy tudom.Fogszámokat kell megszámolni és olyan lánckerekeket felrakni ennyi,meg éles kések mindig.Bocsai boltban van mindenféle lánckerék kész méret és nyers is.
Válasz dr.T #6077. hozzászólásáraIgen,sokszor lehet látni a tengely végében a központ furaton.Nem kell annak nagyon görbének lenni,és veri a dugattyúkat! Vettem olyan szíjat is,hogy a toldásánál érezni lehetett hogy vastagabb!!Az felszerelve,nyitogatta rendesen az első tárcsát!Vissza lett adva a boltnak,ki is cserélték!
Válasz rsándor #6062. hozzászólásáraTeljesitménybe semmi negativum nincs,eszi rendesen még a 7-8t-ást is csak melegszik a motor.Föleg árpába csak bejut az apro szutyok és telerakja a hütöt.Éles kések és a terelö jol beállitva szépen teriti mint a nagyok.
Átlagos kalászosban a egy szecskázó mennyi erőt kér a motortól ,mennyire lassítja az aratást?Gondolkodom venni kéne egyet hogy a szalma visszakerüljön a földbe 100 százalékban.
Válasz Kovács István_54957 #6060. hozzászólásáraLátom a képen,hogy ez egy régebbi típusú kosártoldat!! De ez az okostojás bele vahukol a témába! Kóstolgat állandóan! Szóval a rövidebb toldatnál, a láda közé forog a kosártoldatnak,de látom ez hosszabb,szélesebb fajta,ezáltal messzebb,magasabban van a fésű a ládáktól.
Válasz medikus #6051. hozzászólásáraEz a toldat majd 40centis, egy rugalmas műanyag lapot csavaroztam rá, a ládák pont eljárnak alatta, középen látni hogy súrolta az egyik láda fogazata. Hátránya csak annyi hogy mielőtt venném ki a dobkosarat, hátulról be kell mászni és benne le meg felszerelni a toldatot, mondhatom baromira nem kényelmes dolog. Nekünk van 4 felpengézett lánc pluszba azokat cseréljük ki, idén egyik törőhengert is levettük, hogy ne rázza a tányérokat.
Válasz rsándor #6056. hozzászólásáracsak kukoricát vágok vele.amúgy ez a lemezelt toldat 17 cm-es.naprában ezen az fka 401-es asztalon a láncokra csavarozott gyári pengékkel lehetne szépen vágni de nekem nincs. kaszapengéket hegesztgetni rá szezononként pedig nem az én stílusom.így levágatom én is inkább.
Válasz szelindi sándor #6055. hozzászólására Mennyi a teljes hossza megméred egyszer ha ráérsz? Eddig bérbe vágattam a naprát de jövőre lehet belevágok én ia a 14-essel.Valószínű veszek napraforgó betétet.Ti milyen asztallal vágjátok,ha kukival akkor betéttel vagy csak pengés láncal?
Szó esett régebben arról hogy napraforgó aratásnál a szárak behullanak a gyűjtő asztalra és a variátor tengelyén megakadnak, ennek kivédésére kicsit bele toldottunk a kukorica toldatba.
13739 hozzászólás
Zúzónak egyébként mi az áttétele, gyorsít még a hajtómű is? Mennyit foroghat kb? Azon agyalok jövőre meg kellene csinálni hogy legalább a két szélső sort zúzza a 4 es adapter, ne tapossa meg a kombájn mert utána csak elmegy felette a szártépő és szántáskor csak kikandikál a kuki szár.... Két hajtómű még talán nem olyan nagy súly és kis ügyességgel olcsón összehozható.
Válasz kori01 #6090. hozzászólásáraEzt értem,és gondoltam is!De hivatalosan a kukorica adapter 6-8km/óra sebességre van tervezve!Attól többel meg nem is tudsz menni! A zúzót értem hogy gyorsabb,de a tépőhengerek és a láncok hogyan reagálnak erre?Egyik barátomnak ez miatt ledobálta a láncokat!!!A törő hengereket ha felgyorsítod,lehet olyan sebességgel húz be,hogy a nehezebben leszakadó csövek kipattognak az asztalból.Egy 80-100q kukiban nem is kell ez a fordulat.Ott elég kevesebb is nem?
Válasz medikus #6089. hozzászólásáraazért mert szebben zúz,és gyorsabban megyek vele
eddig ha gyorsabban vele akkor volt amikor nem tudott minden csövet lehuzni
érted ?
Válasz kori01 #6088. hozzászólásáraDe miért?
a miénken meg van gyorsitva mindkettő az asztal is és a szárzuzó is.
Válasz röfik #6082. hozzászólásáraÉs ha ilyet használnál?
Válasz picus #6081. hozzászólásáraMiért kell gyorsítani?
Válasz röfik #6084. hozzászólásáraUgyanezt el lehet követni a törö egység hajtásánál is szerintem.
Válasz picus #6083. hozzászólásáraPontos adatokat nem tudok de a lánckerekek fogszáma más a lehajtásnál.Baloldalon hajtja a törö egységet az a gyári.Jobb oldalon a lehajtásnál már gyorsit és lent is gyorsit ugy tudom.Fogszámokat kell megszámolni és olyan lánckerekeket felrakni ennyi,meg éles kések mindig.Bocsai boltban van mindenféle lánckerék kész méret és nyers is.
Válasz röfik #6082. hozzászólásáraes azt,h lehet megoldani???????? ;)
Válasz picus #6081. hozzászólásáraNekem a zuzó forog gyorsabban a normálnál.Szebb is a munkája neki.
sziasztok tudnatok segiteni,h mien az a gyorsitott kukorica adapter?:D
Válasz medikus #6079. hozzászólásáraEbben igazad van.
Válasz dr.T #6077. hozzászólásáraIgen,sokszor lehet látni a tengely végében a központ furaton.Nem kell annak nagyon görbének lenni,és veri a dugattyúkat! Vettem olyan szíjat is,hogy a toldásánál érezni lehetett hogy vastagabb!!Az felszerelve,nyitogatta rendesen az első tárcsát!Vissza lett adva a boltnak,ki is cserélték!
Válasz Zolii18 #6072. hozzászólásáramilyen szij va rajta??
vettünk rá 3-am az egyik 1nap alatt duplájára nyúlt.
Válasz medikus #6076. hozzászólásáraAkkor razna meg dobna a tengely,azt latnad szemmel is.
Válasz Zolii18 #6075. hozzászólására Lehet görbe tengely,rossz szíj!
Válasz Hús Futár #6074. hozzászólására2 hónapja újítottam fel a variátor.
Válasz Zolii18 #6072. hozzászólásáraLóg a variátorod perselyeztesd fel és nem lesz baj .
Válasz Zolii18 #6072. hozzászólásáraHol jársz vele?
Válasz medikus #6067. hozzászólásáraNem csak elegem van abból hogy eszi a variátor ékszíjat , meg hiába húzok utána akkor is csúszik.
Válasz Zolii18 #6064. hozzászólására3000000!!És már mehetsz is érte!
Válasz rsándor #6068. hozzászólásáraAkkor nyugodtan vehetsz rá,de csak azt a fajtát,amit nem kell lenyitogatni!
Válasz rsándor #6068. hozzászólására tolhattam akart lenni
Válasz medikus #6063. hozzászólására A motorom biztos jó tolattam neki hátsó zúzós asztallal.A 13 mázsás kukoricában.
Válasz Zolii18 #6064. hozzászólásáraValahol hirdetnek itt egy ilyen borzadalmat.Miért nem jó eredetiben?
Válasz rsándor #6062. hozzászólásáraTeljesitménybe semmi negativum nincs,eszi rendesen még a 7-8t-ást is csak melegszik a motor.Föleg árpába csak bejut az apro szutyok és telerakja a hütöt.Éles kések és a terelö jol beállitva szépen teriti mint a nagyok.
Válasz Zolii18 #6064. hozzászólására Szerintem úgy hogy veszel egyet amelyik gyárilag az, az a legegyszerűbb
Üdv mindenkinek. Lenne egy olyan kérdésem hogy hogyan lehet átalakítani a kombájnt hidroszikus hajtásosra? A segítséget előre is köszönöm!
Válasz rsándor #6062. hozzászólásáraMotorfüggő lehet!
Átlagos kalászosban a egy szecskázó mennyi erőt kér a motortól ,mennyire lassítja az aratást?Gondolkodom venni kéne egyet hogy a szalma visszakerüljön a földbe 100 százalékban.
Válasz Kovács István_54957 #6060. hozzászólásáraLátom a képen,hogy ez egy régebbi típusú kosártoldat!! De ez az okostojás bele vahukol a témába! Kóstolgat állandóan! Szóval a rövidebb toldatnál, a láda közé forog a kosártoldatnak,de látom ez hosszabb,szélesebb fajta,ezáltal messzebb,magasabban van a fésű a ládáktól.
Válasz medikus #6051. hozzászólásáraEz a toldat majd 40centis, egy rugalmas műanyag lapot csavaroztam rá, a ládák pont eljárnak alatta, középen látni hogy súrolta az egyik láda fogazata. Hátránya csak annyi hogy mielőtt venném ki a dobkosarat, hátulról be kell mászni és benne le meg felszerelni a toldatot, mondhatom baromira nem kényelmes dolog. Nekünk van 4 felpengézett lánc pluszba azokat cseréljük ki, idén egyik törőhengert is levettük, hogy ne rázza a tányérokat.
Válasz medikus #6053. hozzászólásáraugyan már nyugi van medikus
Válasz rsándor #6056. hozzászólásáranekünk van hozzá rendes betét igy nagyjából jól le lehet vele vágni
a penge hegesztés nem jó csak kinlódás
Válasz rsándor #6056. hozzászólásáracsak kukoricát vágok vele.amúgy ez a lemezelt toldat 17 cm-es.naprában ezen az fka 401-es asztalon a láncokra csavarozott gyári pengékkel lehetne szépen vágni de nekem nincs. kaszapengéket hegesztgetni rá szezononként pedig nem az én stílusom.így levágatom én is inkább.
Válasz szelindi sándor #6055. hozzászólására Mennyi a teljes hossza megméred egyszer ha ráérsz? Eddig bérbe vágattam a naprát de jövőre lehet belevágok én ia a 14-essel.Valószínű veszek napraforgó betétet.Ti milyen asztallal vágjátok,ha kukival akkor betéttel vagy csak pengés láncal?
Válasz Kovács István_54957 #6050. hozzászólásáraigaz nem ennyi toldással de nekem is így van megoldva,szépen rávezeti a ládákra rögtön amit kell és nagyon tisztán arathatunk.
Válasz medikus #6051. hozzászólásáraMost már látom!
Válasz kori01 #6052. hozzászólásáraFelejts már el kisgyerek!Ne kóstolgass állandóan?Utazol rám?Kérdést tettem fel,deNEM NEKED!
Válasz medikus #6051. hozzászólásáraezt szinte gondoltam hogy ilyet szólsz hozzá
nyilván csak az lehet a jó amit te találsz ki.
Válasz Kovács István_54957 #6050. hozzászólásáraÉs nem jár bele a láda?Elég érdekes!
Szó esett régebben arról hogy napraforgó aratásnál a szárak behullanak a gyűjtő asztalra és a variátor tengelyén megakadnak, ennek kivédésére kicsit bele toldottunk a kukorica toldatba.
Válasz jozef19 #6048. hozzászólásáraItt azokon a területeken volt sok,ahol a gaztól nem lehetett látni hogy hol van az adapter csőre!
Válasz medikus #6047. hozzászólásáraItt felénk kihaltak,15 éve nem láttam egyet sem...
Válasz jozef19 #6046. hozzászólásáraVolt belőle bőven,teli tartállyal élvezet volt rámenni a turkálásaikra!
Válasz medikus #6044. hozzászólásáraA hörcsögök a maradékot...
Válasz medikus #6044. hozzászólásáraja még maradt vagy 4db kicsi maszek kert
Morzsol még valaki?
Válasz kori01 #6042. hozzászólásáraSemmi használtat nem használok!Van aki elviszi tőlem a használt szíjat is! Használja!