Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4074. hozzászólásra
Könnyen cséplödik , mint az árpa. 900-1000 dobfordulat, szél 3/4 ( beérett állapotban is jó a fajsulya a szemeknek ) , rosta kb 6-7 mm , a dobkosár meg mint átlag, buza, vagy árpa beállitásnál. Attol függ, a gépeden mennyire szoktad állitani. Így induj neki, a többi meg adja magát. Nagyban függ milyen az állomány ! levan kezelve érés gyorsítoval, vagy sem, ha nincs mindig van benne zöld szem---utánszáritást igényel !
Azért annyira sokat nem iszik az. Mindkettőt a maga helyén kell használni. A 16-os nem fél hektáros táblákba való, ott persze sokat fogyaszt. Ha bele lehet állítani normális méretű táblába akkor területre vetítve kevesebbet eszik mint a kicsi.
Persze hogy normális. Gondolj egy háromszögre,vagy körzőre aminek az egyik oldalát oldalát odacsukod a másikhoz ... A kötélnek a végpontban kell megfeszülnie és kinyitott helyzetben kell terhet viselni(amikor tele van a cső pl.). Folyamatos feszítést nem is tudnál megoldani,csak nagyon bonyolultan.
Az ürítőcsiga egy csapon(csavaron) keresztül fordul nyitás-csukáskor. A csap pedig egy kör alakú kerethez van rögzítve. Ez a keret 4 csavarral a géphez(ezen állítani is lehet). Ez a keret törik el a jobb felső csavarnál mindig. Az normális, hogy nyitás közben nem feszes a kötél?
Nálam tapasztaltabbaktól kérdezem: hogyan lehet az ürítőcsiga tartókötelét úgy beállítani, hogy nyitás közben is feszes maradjon, ne csak a két végállásban? Állandóan eltöri a rögzítő keretet.
Itt még desszikálás se kezdődött meg, anélkül meg esélytelen lesz, szóval itt még pár hét. Nekünk mondjuk nincs is , majd jövőre :) Tálcák már megvannak...
Gabona ferdéhez van keretem, de végülis azt neked magadnak kell leméretezni nehogy ne stimmeljen, de én is csak füleket hegesztenék rá, kuki ferdére már mi csináltuk, arra úgy csináltuk. Ja és igen sokkal könnyebb navigálni a trakival főleg hogy két ember simán megoldja, plussz nem kell szívni a munkahengerekkel, meg hogy megsüllyedt az asztal egy év után stb stb..
Nem kell semmilyen keret.Alulra heggesztesz két tartot csappal amivel a traki ráakkaszt a két emelökarjával a tetejére meg egy konzolt furattal amibe a harmadik pont megy,nekem ugy van kialakitva hogy a 3-ik pont egy kampoval van meg toldva csukloval és igy emelem mindkét ferdét.Nagyon praktikus nincs balaset meg kinlodás a le-rá állással és a ferde is javithato emelt állapotba.Az adaptereket fedett helyen tárolom és 3 ponton támasztom alá a ferdét.Télre a kuki szett marad rajta ugy is.
szeretnék gyártatni egy olyan vázat, amit traktorra fel lehet tenni és a ferdefelhordót ezzel le tudnám venni a kombájnról. Ha valakinek lenne egy ilyen, lefényképezné és a paramétereit leírná, azt nagyon megköszönném!
Cseréltetek mar utovero dobnál ketsoros1312 és csapagyat?
En úgy jártam vele hogy mikor meghúzom a kónuszos buksa lapos anyáját a csapagy alatt akkor megszorul a tengely és morogva megy a csapagy. Mi lehet az oka megtudna mondani valaki?
13741 hozzászólás
Válasz #4091. hozzászólásra
Nem!
Válasz #4092. hozzászólásra
OK!
Válasz #4090. hozzászólásra
Akkor a motolla épp-hogy érintse, mert könnyen kipotyog.
Sziasztok!
Érdeklődenék,hogy e-514 esbe jó-e az ifa w50 es hűtője?
előre is kösz!
Válasz #4089. hozzászólásra
Köszönöm az útbaigazítást! Érlelőzni fogom.
Könnyen cséplödik , mint az árpa. 900-1000 dobfordulat, szél 3/4 ( beérett állapotban is jó a fajsulya a szemeknek ) , rosta kb 6-7 mm , a dobkosár meg mint átlag, buza, vagy árpa beállitásnál. Attol függ, a gépeden mennyire szoktad állitani. Így induj neki, a többi meg adja magát. Nagyban függ milyen az állomány ! levan kezelve érés gyorsítoval, vagy sem, ha nincs mindig van benne zöld szem---utánszáritást igényel !
Válasz #4087. hozzászólásra
Kissé fékezi.Ha benne van,nem zavarja a vizet annyira a hűtőben.Nyáron a 80 fokról hamarabb felszaladhat100ra mint télen.Anélkül nincs fűtés!!
Válasz #4086. hozzászólásra
Nyáron elállja a víz útját ?
Válasz #4085. hozzászólásra
Télre benne van,főleg ha fűteni is kell!
Nektek benne van a gépetekben a termosztát ? Melyik a jobb...a műanyag- vagy a fémházas ?
Válasz #4083. hozzászólásra
Válasz #4081. hozzászólásra
Akkor hozzá lehet csapni még egy millát simán. Egy zúzós 6011 oros kuki asztal 1,5 körül van minimum. Zúzó nélkül vacakabbat már 600-ért is találni.
Válasz #4080. hozzászólásra
Mindkét asztal az biztos!
Válasz #4080. hozzászólásra
Mindkét asztal az biztos!
Válasz #4079. hozzászólásra
Attól függ mi van hozzá. Kopaszon, gabona asztallal szecskázó nélkül 1-1,5 körül. Ez után meg felszereltségtől függően a csillagos ég.
És
mit érhet kb tavaly munkába volt 3db 650ha on! Munkára fogható állapotban van! (tudom sokmindentol függ de mégis!) :-)
Válasz #4076. hozzászólásra
Azért annyira sokat nem iszik az. Mindkettőt a maga helyén kell használni. A 16-os nem fél hektáros táblákba való, ott persze sokat fogyaszt. Ha bele lehet állítani normális méretű táblába akkor területre vetítve kevesebbet eszik mint a kicsi.
Majd Vasek megmondja! Ő szokott vágni.
Válasz #4075. hozzászólásra
Majdnem duplaakkora az 516-os ...motor,vágóasztal stb... Teljesítményben már nem tudja a dupláját ,fogyasztásban viszont igen :D
Sziasztok! Mi a különbség a 514-516b.....között?
Üdv! Valaki aratott már pohánkát? Mijen beállítással kellene megpróbálni? E is köszönöm!
Válasz #4072. hozzászólásra
Persze hogy normális. Gondolj egy háromszögre,vagy körzőre aminek az egyik oldalát oldalát odacsukod a másikhoz ... A kötélnek a végpontban kell megfeszülnie és kinyitott helyzetben kell terhet viselni(amikor tele van a cső pl.). Folyamatos feszítést nem is tudnál megoldani,csak nagyon bonyolultan.
Válasz #4071. hozzászólásra
Az ürítőcsiga egy csapon(csavaron) keresztül fordul nyitás-csukáskor. A csap pedig egy kör alakú kerethez van rögzítve. Ez a keret 4 csavarral a géphez(ezen állítani is lehet). Ez a keret törik el a jobb felső csavarnál mindig. Az normális, hogy nyitás közben nem feszes a kötél?
Válasz #4070. hozzászólásra
SEHOGY! Mi törik el?
Nálam tapasztaltabbaktól kérdezem: hogyan lehet az ürítőcsiga tartókötelét úgy beállítani, hogy nyitás közben is feszes maradjon, ne csak a két végállásban? Állandóan eltöri a rögzítő keretet.
Ilyen megoldás van nálam egyszerü-nagyszerü.
Válasz #4058. hozzászólásra
Van egy eladó az apróhirdetések között, kereket hirdet a koma claas mega 204. Keressed a claas hirdetések között!!
Válasz #4065. hozzászólásra
Ritka,átlátni rajta!Olyan mint az eredeti,csak felfelé hosszabb.
Válasz #4064. hozzászólásra
Ritka bordás?Nekem is ilyen kéne bele és lehetne szecskázni éjjel-nappal vele.
Válasz #4060. hozzászólásra
Így vettem!Állítólag silózó.Az idén csak 60 fokos volt a víz,a leg melegebb időben is.
Válasz #4062. hozzászólásra
Itt még desszikálás se kezdődött meg, anélkül meg esélytelen lesz, szóval itt még pár hét. Nekünk mondjuk nincs is , majd jövőre :) Tálcák már megvannak...
Válasz #4061. hozzászólásra
Én már átraktam szotyira a verdát.Jövö héten letolok egy kis táblát proba képp.
Gabona ferdéhez van keretem, de végülis azt neked magadnak kell leméretezni nehogy ne stimmeljen, de én is csak füleket hegesztenék rá, kuki ferdére már mi csináltuk, arra úgy csináltuk. Ja és igen sokkal könnyebb navigálni a trakival főleg hogy két ember simán megoldja, plussz nem kell szívni a munkahengerekkel, meg hogy megsüllyedt az asztal egy év után stb stb..
Válasz #4057. hozzászólásra
Na és minek a hűtője ha szabad tudni?
Nem kell semmilyen keret.Alulra heggesztesz két tartot csappal amivel a traki ráakkaszt a két emelökarjával a tetejére meg egy konzolt furattal amibe a harmadik pont megy,nekem ugy van kialakitva hogy a 3-ik pont egy kampoval van meg toldva csukloval és igy emelem mindkét ferdét.Nagyon praktikus nincs balaset meg kinlodás a le-rá állással és a ferde is javithato emelt állapotba.Az adaptereket fedett helyen tárolom és 3 ponton támasztom alá a ferdét.Télre a kuki szett marad rajta ugy is.
Sziasztok,
szeretnék gyártatni egy olyan vázat, amit traktorra fel lehet tenni és a ferdefelhordót ezzel le tudnám venni a kombájnról. Ha valakinek lenne egy ilyen, lefényképezné és a paramétereit leírná, azt nagyon megköszönném!
Üdv,
Balázs
Válasz #4056. hozzászólásra
Nem eredeti,de szélességre pontosan olyan.
Válasz #4049. hozzászólásra
No és nem az eredeti hűtője vagy meg lett magasíttatva ( ha egyáltalán lehet olyat).
Válasz #4051. hozzászólásra
Faterék anno arattak de hogy hogy, megtudom kérdezni ha nem válaszol más és még emlékeznek :)
Válasz #4053. hozzászólásra
Jós kis vas az akkor
Köszi !
Válasz #4052. hozzászólásra
650kg!
Milyen nehéz az Ifa motor ? Tudtok erről valami valósághű infót ? köszi
Sziasztok
Aratott már valaki 512 vagy 514-essel szóját? Ha igen tudnátok segíteni hogy mit kell rajtuk átalakítani hozzá.
Válasz #4047. hozzászólásra
Cseréltünk,de nem morgott,mert újat tettünk bele!
Válasz #4048. hozzászólásra
Jól látod!!!
Válasz #4046. hozzászólásra
Magasabb a hűtő vagy én látom rosszul?
Cseréltetek mar utovero dobnál ketsoros1312 és csapagyat?
En úgy jártam vele hogy mikor meghúzom a kónuszos buksa lapos anyáját a csapagy alatt akkor megszorul a tengely és morogva megy a csapagy. Mi lehet az oka megtudna mondani valaki?
Végeztünk!
Válasz #4044. hozzászólásra
nem de az alsó rostát vágd ki belőle kukinál.