Válasz medikus #13945. hozzászólásáraÚgy hogy nem fér le a kukorica szára a törőléc között és eszakad a törőhengernél és az az fölötti részek torlódnak össze.
Válasz Gyurkesz1 #13940. hozzászólásáraBocs hogy beleszólok de 27 mm alatt dugulni fog , ha csak nem valami gösznyös kukorica teljesen.De elég egy jobb rész benne és már be is dugul ha ez alatt van
Válasz medikus #13937. hozzászólásáraAzért jo lenne tudni egy alapot, most teljesen össze van véve, és kb 30mm van közöttük. Ha felheggesztem gondolom egy 20mm távolság jo is lehetne, nem??
Válasz R Sándor #13938. hozzászólásáratehát a dob nem 1000 hanem kb 7-800 A szelet felhuzhatod mert a fajsúlya még a kukoricától is nagyobb,aztán majd látod. meg várd meg míg megérik mert a tapadós zöld levélen ki tud táncolni sok cirokmag.
Válasz medikus #13935. hozzászólásáraArra gondoltam én .......na és az előírt vagy bevált hézag?? Valami rémlik hogy elől valamivel nagyobnak kell lennie.
Oros adapteren milyen törőléc közti hézagot kell beálitani hogy netömődjön közzé a kis kukorica cső de le se darálja. Érdemes felheggeszteni a kopott törőlecet betonvassal ?? vagy az is eszembe jutott hogy venni egy újj jobbast/balast és lézeres cégben vágatbi több darabot. Gondolom olcsób.....vagy nem :D
Válasz medikus #13929. hozzászólásáraKapott nemkevés csapadékot az bisztos. A sajátot sikerült esőzések előtt lekapni ott tényleg minimális volt a törtszem.
Válasz Gyurkesz1 #13919. hozzászólásáraElviszi ha ki van nyitva amúgy a dobkosár, balanszolnod kell a fordulat-szél-dobhézag relációban,sok sikert,menni fog az.
Buzánál már járt úgy valaki hogy akármit álított de törte a szemet?? Őszi búza, bajuszos fajta,gyenge 3-3,5t/ha között saccolom, nagyon rövid szalmával kb 40cm. Jó parszor szarnak ázott,annak nemtudom lehet e köze hozzá. Kettessel felvariálva etettem rendesen hogy ne üresen menjen a gép de töri a magot. Hiába próbálom növelni a dobhézagot semmi változás max anyi hogy a huzatón már látok kicsépeletlen kalászt. Dobfordulat 950. Rosta megnyitva rendesen nemhordja vissza a magot a dobra. Anyira azért nemvészes de sosem volt ilyen gondom, ha törte a szemet elég volt egy kicsit nagyobb heézagot adni neki es kész volt.
Válasz medikus #13876. hozzászólásáraAz jutott még eszembe ,hogy a ih 521 en a kasza pengék váltakozva voltak felszegecselve egyik lefelé "nézett" a másik felfelé. Látott már valaki ilyet?
Jo estét, menyivel lehet gyorsabb az alap kettes ha a menetvariátor tarcsái között alap helyzetben az elóírt 89mm helyett 80mm van?? Érdemes visszább venni az álitó csavarokon? Picit gyorsan tűnik a kettes vagy lehet csak elszoktam,nemtudom
13996 hozzászólás
Válasz medikus #13945. hozzászólásáraÚgy hogy nem fér le a kukorica szára a törőléc között és eszakad a törőhengernél és az az fölötti részek torlódnak össze.
Válasz R Sándor #13944. hozzászólásáraA dugulást hogy érted?
Válasz Gyurkesz1 #13940. hozzászólásáraBocs hogy beleszólok de 27 mm alatt dugulni fog , ha csak nem valami gösznyös kukorica teljesen.De elég egy jobb rész benne és már be is dugul ha ez alatt van
Válasz Gyurkesz1 #13942. hozzászólásáraIgen,de mindkét oldal állítható! Ha mindent összetolsz nem marad ott 20mm sem!
Válasz medikus #13941. hozzászólásáraTörőleceken hosszukás lyuk van, azokkal.
Válasz Gyurkesz1 #13940. hozzászólásáraHogy vetted össze teljesen? Mivel?
Válasz medikus #13937. hozzászólásáraAzért jo lenne tudni egy alapot, most teljesen össze van véve, és kb 30mm van közöttük. Ha felheggesztem gondolom egy 20mm távolság jo is lehetne, nem??
Válasz R Sándor #13938. hozzászólásáratehát a dob nem 1000 hanem kb 7-800 A szelet felhuzhatod mert a fajsúlya még a kukoricától is nagyobb,aztán majd látod. meg várd meg míg megérik mert a tapadós zöld levélen ki tud táncolni sok cirokmag.
Válasz Anicska #13933. hozzászólásárakb buza, de vigyázz mert le tudsz darálni belőle ,
Válasz Gyurkesz1 #13936. hozzászólásáraÁllítható!Azért hogy a szár beleférjen!Az nem egyforma vastag!
Majd mutatja magát!
Válasz medikus #13935. hozzászólásáraArra gondoltam én
.......na és az előírt vagy bevált hézag?? Valami rémlik hogy elől valamivel nagyobnak kell lennie.
Válasz Gyurkesz1 #13934. hozzászólására8-as köracél!!!!!!!!!!!!!
Oros adapteren milyen törőléc közti hézagot kell beálitani hogy netömődjön közzé a kis kukorica cső de le se darálja. Érdemes felheggeszteni a kopott törőlecet betonvassal ?? vagy az is eszembe jutott hogy venni egy újj jobbast/balast és lézeres cégben vágatbi több darabot. Gondolom olcsób.....vagy nem :D
A cirok aratásához hogyan kell beállitani a kombájt ,most probálunk elsőre aratni vele cirkot .A segítségeket előre is köszönöm .
Válasz erik18 #13931. hozzászólásáraBontás,vagy csinálsz!Anno már volt róla szó!
Üdv! Honnan lehetne beszerezni fka ferdéhez átvezető lemezt a kőfogó helyére?
Válasz medikus #13929. hozzászólásáraKapott nemkevés csapadékot az bisztos. A sajátot sikerült esőzések előtt lekapni ott tényleg minimális volt a törtszem.
Válasz Gyurkesz1 #13928. hozzászólásáraBiztos ázott a mag! Azért nem acélos már!
Válasz R Sándor #13927. hozzászólásáraNincs nagyobb, de 80mazsas buzakban sem volt gond ezzel a 4,5x20rostával, ott érdekes hogy nemtörte a magot.
Válasz Gyurkesz1 #13926. hozzászólásáranincs nagyobb? 8 ?
Válasz R Sándor #13925. hozzászólására4,5x20as van benne.
Válasz Gyurkesz1 #13923. hozzászólásáraHányas furatu alsó rosta van benne??
Válasz Gyurkesz1 #13923. hozzászólásáraÉs az alsó?
Válasz VESZTES. :) #13922. hozzászólásáraSzia, rosta elég jól megvan nyitva, nemhinném hogy sok megy vissza a dobra.
Válasz Gyurkesz1 #13915. hozzászólásáraNem lehet hogy sok mag visszamegy a dobra?
Válasz Gyurkesz1 #13919. hozzászólásáraElviszi ha ki van nyitva amúgy a dobkosár, balanszolnod kell a fordulat-szél-dobhézag relációban,sok sikert,menni fog az.
Válasz Gyurkesz1 #13919. hozzászólásáraBúzát.
Válasz szelindi1965 #13917. hozzászólásáraMegpróbálom, ilyen alacsonnyal ford. még sosem vágtam.
Válasz medikus #13916. hozzászólásáraNem írtam de próbaltam azt is de csak 800-850 közzé, leljebb még sosem vettem buzában.
Válasz Gyurkesz1 #13915. hozzászólására700
Válasz Gyurkesz1 #13915. hozzászólásáraAkkor csökkentsd a fordulatot!
Buzánál már járt úgy valaki hogy akármit álított de törte a szemet?? Őszi búza, bajuszos fajta,gyenge 3-3,5t/ha között saccolom, nagyon rövid szalmával kb 40cm. Jó parszor szarnak ázott,annak nemtudom lehet e köze hozzá. Kettessel felvariálva etettem rendesen hogy ne üresen menjen a gép de töri a magot. Hiába próbálom növelni a dobhézagot semmi változás max anyi hogy a huzatón már látok kicsépeletlen kalászt. Dobfordulat 950. Rosta megnyitva rendesen nemhordja vissza a magot a dobra. Anyira azért nemvészes de sosem volt ilyen gondom, ha törte a szemet elég volt egy kicsit nagyobb heézagot adni neki es kész volt.
Válasz erik18 #13911. hozzászólásáraKell!

Válasz szelindi1965 #13912. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz erik18 #13911. hozzászólásáraNem.
Üdv. Fka ferdéhez kell csinálni másik hidraulika munkahenger tartót jobb oldalra?
Válasz medikus #13909. hozzászólására

Válasz VESZTES. :) #13908. hozzászólására A felhordót sem tette tönkre!A lánc sem görbült meg!
Válasz medikus #13906. hozzászólására
Akkor nagy mázlid volt hogy nem lett nagyobb gond!
Válasz R Sándor #13904. hozzászólásáraÚgy tudom ott nincs leszorító!
Válasz VESZTES. :) #13905. hozzászólásáraUtoljára igen, de az oszlop darab tritikáléban jött,további 12 egész szál társával!

Azokat kidobáltuk az első után!
Válasz medikus #13896. hozzászólásáraFogadok rozsot vágtál!
Válasz medikus #13902. hozzászólásáraÉs annak mi értelme? Miért van úgy?
Válasz R Sándor #13901. hozzászólásáraMF-en is.
Válasz R Sándor #13901. hozzászólásáraPéldául a JD ken!
Válasz medikus #13876. hozzászólásáraAz jutott még eszembe ,hogy a ih 521 en a kasza pengék váltakozva voltak felszegecselve egyik lefelé "nézett" a másik felfelé. Látott már valaki ilyet?
Jo estét, menyivel lehet gyorsabb az alap kettes ha a menetvariátor tarcsái között alap helyzetben az elóírt 89mm helyett 80mm van?? Érdemes visszább venni az álitó csavarokon? Picit gyorsan tűnik a kettes vagy lehet csak elszoktam,nemtudom

Válasz lorant90 #13897. hozzászólásáraTold meg a töröttet.
Válasz lorant90 #13897. hozzászólására100 ezer!
Üdv . Mibe faj mostansag egy 4,20 as kasza 14 hez ??