Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha a tengeriadapteren zúzó, vagy a seggén szecskázó van, akor már teljesítményhatáron dolgozik a motor végig...120-130 ló már elég neki...annyit meg ifából nem nagyon lehet kihozni...a 120 még talán, de ott a fordulatnövekedés a gáz, amugy max egy turbóval..de Fiatos Tom megmondja a tzurbós dolgokat...és/vagy Jani X
Igaz, bár nemtom melyik a jobb..sprézni, és imádkozni hogy beinduljon, de ne legyen sok nehogy a hajtókar bánja, vagy mint a régi nh-on van, indítógomb az adagoló oldalán, az pöcc-röff indul -15-be is, csak utána még délbe is 3 percig sötét van..:D
Válasz #532. hozzászólásra
Idén 13 liter volt minden de a gaboná asztalon kopottak az állókések meg pengék és teljesen lent vágtam a gabonát mert elcseréltem a szalmát .A naprát az idén 4 sorral vágtam kuki adapterrel .
Tavaly 10-11 liter volt a gabona . 8-9 a napra ( gabona asztallal vágtam 6 sort vitt ) 12-13 volt a kuki .
Válasz #528. hozzászólásra
Akkor 2 gép jött be egyszerre csinálták őket az egyik 5 évig ment aztán megunta a gazdája a másik 8 évig ment és utána vettek egy 14-est helyette de mai napig meg van alkatrésznek a 12-es
Ok, a perkins 6 henger+turbó, nyilván erősebb mint az ifa, és nem is eszik anniyt...bár az ifa se egy iszákos motor...csak elég nehezen indulgat ha hideg (+5 foktól kevesebb) van...lángizzítás ide meg oda...
Válasz #522. hozzászólásra
Én amt láttam az ismerősnél asztalt ami azon a 12-esen volt amit szét bontott az tudta előre hátra hidraulikusan gaz németből hozták azt a 12-est 94-ben és 5,7-es aztal volt hozzá amit szétvágtak 3,6-osra
Ezt nem tudtam..mik voltak a bajai? csak mert közelben van egy Zt 303 amibe silózó motor van, állítólag jó, csak a kuplungtárcsa sokall be kb 1-másfél évente
"Bocs de a 12 is tudja hidraulikusan kitolni a motollát ."
512-es nem csak le-fel, hanem előre hátra is tudja moszgatni a motollát? ilyet én még itt szabolcsban nem láttam, de lehet a vége felé már a 12-es is okosodott:D
Igen, az 512 uccsó szériájából lehet pár fiatalabb, mint az 514 első szériájából..de alapjába véve a 14-es a 12es továbbfejlesztett, korszerűsítettebb változata...bár sztem tehették volna a 14-be a 200/281-es silózó motorját olyan 150 lóra butítva...
azért kérdem, mert van felénk egy szaki, aki nagyon nyomja vele
ha lenne rajta szecskázó, meg felérné a kamiont, akkor csak vele vágatnék, mert jobban arat mint sokan mások a korszerübb gépekkel
514 ürítőcsigája hidraulikus, fülke korszerűbb, motollát toszigálni tudja hidraulikusan..totál más az elktromos -és hidraulikus rendszere...jah, és a 14es az utánverőt nem lapos, hanem 3as ékszíjjal, az ürítőt szimola helyett dupla ékszíjjal hajtja meg...
Ha a gazda vigyáz rá, és szezon előtt lelkiismeretesen felkészíti, akkor az E gépekkel sincs semmi komoly baj...ha a tulaj oilyan, akkor a Claas-t is kell kalapálni, de ott az alkatrészárak miatt a kalapács csattogása mellett az ember fejében a pénztárgép is jobban csilingel...
13741 hozzászólás
Válasz #537. hozzászólásra
Ha a tengeriadapteren zúzó, vagy a seggén szecskázó van, akor már teljesítményhatáron dolgozik a motor végig...120-130 ló már elég neki...annyit meg ifából nem nagyon lehet kihozni...a 120 még talán, de ott a fordulatnövekedés a gáz, amugy max egy turbóval..de Fiatos Tom megmondja a tzurbós dolgokat...és/vagy Jani X
Válasz #538. hozzászólásra
a nap az relativ
hány óra alatt mekkora terület?
Válasz #538. hozzászólásra
Ez mind úgy hogy 1 kombájos 1 traktoros és a traktoros egyesével hordja a két kocsit néha 12 km-re
Válasz #534. hozzászólásra
Gabona tavaly 8-10 Ha/nap idén 6-8 Ha .Napra Tavaly 10-12 Ha idén 8-10 Ha . Kuki 8-10 Ha .
Válasz #529. hozzászólásra
Az ifa is elég lenne ha nem 110 lovas lenne . A teherautó beállításai jók lennének bár a 2200-as fordulat majdnem sok
Válasz #533. hozzászólásra
Igaz, bár nemtom melyik a jobb..sprézni, és imádkozni hogy beinduljon, de ne legyen sok nehogy a hajtókar bánja, vagy mint a régi nh-on van, indítógomb az adagoló oldalán, az pöcc-röff indul -15-be is, csak utána még délbe is 3 percig sötét van..:D
Válasz #531. hozzászólásra
igazítás nélkül 130-140 mázsa a 14-esel de ha eligazítják akkor akár 150 mázsa
Válasz #532. hozzászólásra
Idén 13 liter volt minden de a gaboná asztalon kopottak az állókések meg pengék és teljesen lent vágtam a gabonát mert elcseréltem a szalmát .A naprát az idén 4 sorral vágtam kuki adapterrel .
Tavaly 10-11 liter volt a gabona . 8-9 a napra ( gabona asztallal vágtam 6 sort vitt ) 12-13 volt a kuki .
Válasz #529. hozzászólásra
Azér van a spré:))
Válasz #528. hozzászólásra
Akkor 2 gép jött be egyszerre csinálták őket az egyik 5 évig ment aztán megunta a gazdája a másik 8 évig ment és utána vettek egy 14-est helyette de mai napig meg van alkatrésznek a 12-es
Válasz #520. hozzászólásra
Hát az nem valami magas:DDDDDDDD
Válasz #527. hozzászólásra
mik a fogyasztásais, és mekkora a területteljesítmény?
Válasz #527. hozzászólásra
Ok, a perkins 6 henger+turbó, nyilván erősebb mint az ifa, és nem is eszik anniyt...bár az ifa se egy iszákos motor...csak elég nehezen indulgat ha hideg (+5 foktól kevesebb) van...lángizzítás ide meg oda...
Válasz #525. hozzászólásra
Te jó ég...vágóasztalt darabolni....nem egy nagy 5let..sztem..
Válasz #519. hozzászólásra
Szerintem elég bele ez a 125 ló ami nekem van benne .
Válasz #515. hozzászólásra
Voltak, de a megjelenésük nagy külöbmséggel voltak.
Én amt láttam az ismerősnél asztalt ami azon a 12-esen volt amit szét bontott az tudta előre hátra hidraulikusan gaz németből hozták azt a 12-est 94-ben és 5,7-es aztal volt hozzá amit szétvágtak 3,6-osra
opcióként lehetett rendelni:-)))
Válasz #521. hozzászólásra
Ezt nem tudtam..mik voltak a bajai? csak mert közelben van egy Zt 303 amibe silózó motor van, állítólag jó, csak a kuplungtárcsa sokall be kb 1-másfél évente
Válasz #517. hozzászólásra
"Bocs de a 12 is tudja hidraulikusan kitolni a motollát ."
512-es nem csak le-fel, hanem előre hátra is tudja moszgatni a motollát? ilyet én még itt szabolcsban nem láttam, de lehet a vége felé már a 12-es is okosodott:D
Válasz #519. hozzászólásra
az egy nagyon elb...ot motor volt mindig rosszak voltak a 281-esekben
Válasz #516. hozzászólásra
Az én 8 tonnás kocsim a földtől mérve a tetelyéig 190 centi magas és még kényelmesen meg tudom rakni a 14-essel
Válasz #515. hozzászólásra
Igen, az 512 uccsó szériájából lehet pár fiatalabb, mint az 514 első szériájából..de alapjába véve a 14-es a 12es továbbfejlesztett, korszerűsítettebb változata...bár sztem tehették volna a 14-be a 200/281-es silózó motorját olyan 150 lóra butítva...
Válasz #516. hozzászólásra
Én a 14-essel épen de felértem a kamiont .
Válasz #514. hozzászólásra
Meg a motról nem lapos szíjon jön a hajtás hanem 2 vagy 3 szíjon .
Bocs de a 12 is tudja hidraulikusan kitolni a motollát .
Nagy külömbség még a nagyobb magtartály az erősebb utóverő tengely is és más a hátsó kerekek könyöktemgelye meg az agy része és a kerék is
azért kérdem, mert van felénk egy szaki, aki nagyon nyomja vele
ha lenne rajta szecskázó, meg felérné a kamiont, akkor csak vele vágatnék, mert jobban arat mint sokan mások a korszerübb gépekkel
Válasz #511. hozzászólásra
rosszúl tudjátok ,lehet a piacon fiatalabb 12 -s mint 14-es mert voltak kék 14-esek és barna 12-esek is párhuzamosan gyártották őket vagy6 évig
Válasz #509. hozzászólásra
514 ürítőcsigája hidraulikus, fülke korszerűbb, motollát toszigálni tudja hidraulikusan..totál más az elktromos -és hidraulikus rendszere...jah, és a 14es az utánverőt nem lapos, hanem 3as ékszíjjal, az ürítőt szimola helyett dupla ékszíjjal hajtja meg...
A 12-es ráncfelvarrás után:)
A 12-es javított és modernizált változata a 14-es
Válasz #510. hozzászólásra
Van az 20 is:))
10 év
Válasz #508. hozzászólásra
mi a különbség az 512 és az 514 között?
Ebben igazatok van . Nézni lehet aztán tavasz elejéig lehet várni hátha az árak is mennek még lejjeb egy kicsit
Válasz #506. hozzászólásra
nagy
Válasz #502. hozzászólásra
az 527-es az milyen szerkezet?
Válasz #503. hozzászólásra
Megnézni, kipróbálni lehet..megvenni nem kötelező...elkapkodni meg egyenesen "bűn"
Válasz #502. hozzászólásra
nem kapkodok, mert a keret a magtárba van
Válasz #501. hozzászólásra
nekem is járt ezen a fejem
Válasz #498. hozzászólásra
mindenesetre ne kapkodd el ,holvan még az aratás
Válasz #498. hozzászólásra
azért 800 órás mert rejtett hibája van és nem használták.az enyémbe kb 6 éve állt meg az óra és 10000 üó.-nál,és megy semmi gond.
Válasz #491. hozzászólásra
pont ezt ajánlotta Mfpisti is.
hirtelenjébe nagy feladat lenne nekem, hogy szarból várat építsek. sajnos nem fér bele az időmbe
tudni kell mit lehet utángyártottat,és mit nem.szijj csak claas
Válasz #490. hozzászólásra
milyen ócskavasról beszélünk?
800 órás gépet nézek 3,6-ért!
jelenleg a béraratókkal duplán fizetem az aratást
az aratás díja + a veszteség
Válasz #494. hozzászólásra
ár érték arányban a claast a leggazdaságos üzemeltetni,és javitni is.
106 az jó választás,az enyém 23 éves,ha eladnám visszavásárlási garanciát mernék vállalni.
Az is sokk lóvé,de legalább az utánna produkálna.
Válasz #487. hozzászólásra
Ha a gazda vigyáz rá, és szezon előtt lelkiismeretesen felkészíti, akkor az E gépekkel sincs semmi komoly baj...ha a tulaj oilyan, akkor a Claas-t is kell kalapálni, de ott az alkatrészárak miatt a kalapács csattogása mellett az ember fejében a pénztárgép is jobban csilingel...
Az ku.sok lenne érte!
nem tudod neki megmagyarázni,már próbáltam én is.